אני חייב לספר לכם

לנדסמן

New member
אני חייב לספר לכם

אני אקדמאי שכבר לא מוצא עבודה במקצועי, כבר יותר מחצי שנה, ולמה? חוסר ניסיון כמובן, אז החלטתי לעבוד בינתיים בעבודות מזדמנות, פניתי לבית קפה ושאלתי אם זקוקים לעובדים, לקחו ממני את פרטיי ואמרו לי שהם יחזרו אליי, לאחר שבוע חזר אליי מנהל המקום, ומה הוא שאל אותי "יש לך ניסיון?" ובראשי מתרוצצת המחשבה שהבן אדם השתגע, מה ניסיון?!!!! אני בסה"כ רציתי לעבוד בעבודה עם שכר מינימום, עבודה לא רצינית שניתן ללמוד אותה תוך יום (מקסימום יומיים), איזה ניסיון אני צריך??? בקיצור אמרתי לו שבתקופת התיכון עבדתי בבית קפה, אז מה הוא אמר לי? אבל זה היה לפני 9 שנים, הסכמתי איתו, בקיצור מאז הוא לא חזר אליי. מה שיש לי להגיד זה שהמדינה ירדה מהפסים, אם אני צריך ניסיון כדי לעבוד בתנאי עבדות, אז באמת נגמרו לי המילים. שיהיה לכם יום טוב

kookamanga

New member
זה מזכיר לי...

חבר טוב שלי ניסה לפני כמה שנים אחרי הצבא להתקבל לעבודה בתחנת דלק . הבוס של התחנה בחן אותו איך הוא עובד כמה שעות ואח"כ אמר לו שהוא לא מתאים לעבודה . . . הוא לא ידע אם לצחוק או לבכות. אני פעם הייתי בראיון בצפון הארץ (אני מהמרכז) , קיצר הגעתי לראיון ודווקא הלך סבבה ... שאלו אותי שאלות מקצועיות ועניתי דיי טוב חוץ מכמה שאלות שרק בעלי ניסיון יכולים לדעת .בסוף הראיון המראיין אומר לי שאין לי ניסיון . רעאבק , אפשר לראות בקו"ח חיים למה אתם קוראים לי לראיון. באותו יום ביזבזתי יותר מ 100 שקל על נסיעות.

KajaGugu

New member
למה אתם מזלזלים?

למה אתה מזלזל באנשים שעובדים בתחנות דלק? אני למשל לא חושב שיכולתי לעבוד בתחנת דלק או בית קפה, אני פשוט לא יכול להיות נחמד לאנשים כל היום. היום אני אולי מנהל בחברת היי טק אבל אחרי הצבא עבדתי בבניין והייתי לא ממש מוצלח בזה, למדתי להעריך את כל מי שעובד במיקצוע הזה. אני מאמין שגם להיות מלצר זה מקצוע ממש כמו מתכנת, לדעת לרצות אנשים זה לא יותר קל מלעבוד עם מכונות.

ilan1998

New member
הלו?מישהו זילזל?!למה סתם

סך הכל הוא אמר - שאפשר ללמוד את העבודה,גם אם אין לך ניסיון זה בדיוק כמו מלצר זה לא מי יודע מה מסובך,לעומת תפקיד שדורש לימוד חומר שנלמד למשל 3 שנים...

dc24

New member
תראה איזה קטע

אתה (ואני מצטט) "מנהל בחברת היי-טק" ואתה גם (שוב מצטט) "לא יכול להיות נחמד לאנשים כל היום" עכשיו הכל מסתדר.

pixiER

New member
אני אספר לך משהו יותר מדהים

חברה שלי הגישה קורות חיים לעבודה בקיץ לסטודנטים (כך נכתב במודעה) היא הגיעה אל רכבת ישראל, שם הציעו לה לעבוד בעגלות לממכר מזון ושתיה שעוברות בין הקרונות (אתה בטח מכיר את העגלות האלו, כריכים עבשים, במחירים מופקעים) אחרי שהיא עברה מיונים וראיון, הגיע השלב שבו אני חשבתי שהמדינה הזו ירדה מהפסים... הם שלחו אותה ליום מבחנים ודינמיקות קבוצתיות בפילת
עכשיו אתה עדיין חושב שניסיון עבור מלצרות זה הכי אבסורדי שיש

ilan1998

New member
אשכרה סנדויצים עבשים

מעופשים כאלה ואיזה מחירים כאילו אתה שותה קפה בבית קפה בפריז לאור נרות

מוכר, כל כך מוכר.

אחרי שנת אבטלה העבירו אותי למחלקת הבטחת הכנסה, והפנו אותי לכל מיני עבודות - כולל כמה משרות של מחסנאי. באחת המשרות המנהל אמר במפורש שהוא רוצה מישהו שיודע אנגלית טוב ומסוגל להתמודד עם מטלות מסובכות כמו להתאים מוצרים לשמות המקוצרים שלהם באנגלית ולעלות על חוסר התאמה בין הזמנה לתעודת משלוח לתוכן המשלוח (מחו"ל). המחסנאים הרגילים שלו לא מצליחים להתמודד עם המטלה והוא צריך מחסנאי עם ראש גדול. בסוף החליט שאני לא מתאים לא - אני over qualified לתפקיד, והוא חושש שאחרי שישקיעו בהכשרתי אני אברח ברגע שיציעו לי תפקיד במקצוע. כנראה אין לי הערכה להשקעה העצומה הדרושה כדי להכשיר מחסנאי שיצליח לפענח תעודת משלוח באנגלית ולפזר את הפריטים למקומות המתאימים להם במחסן - אולם גדול עם מדפים ומגרות, ומחשב ליד הדלת שמזינים לתוכו מה נכנס ומה יוצא כדי לעקוב אחרי המלאי.

למעלה