אני חייב להגיד לכם...

shykedmi2

New member
אני חייב להגיד לכם...

--ואתם ממש לא צריכים להגיב (למרות שזה יגרום לי להיראות טיפש, אבל לא נורא)-- שאני מוסיקאי שהתחיל להתעמק ממש במוסיקה לפני 3 שנים (מנגן הרבה לפני, אבל שלב ההתעמקות ממש הגיע לפני 3 שנים). ההתעמקות הזאת הביאה אותי להכיר כל נגן בכל חור בעולם (לא להגזים, כן? אבל אני מכיר הרבה אנשים חשובים שאף אחד לא שמע עליהם) בכל סגנון מוסיקה שהוא (שכן אין לי העדפות). איכשהוא, תמיד היה לי חור עעננקק בהשכלה ברוק, והיום גיליתי כמה ענק הוא. לא מקובל עליי שאתם תכירו שמות שאני לא מכיר. :) ישבתי פה עם דף ורשמתי כל שם של להקה ואמן שלא זיהיתי את השם שלו, ואני הולך לקרוא על כל אחד מהם עכשיו עד צאת הנשמה, ופשוט לדעת מי הם, וכמובן להתחיל להכיר את המוסיקה שלהם. לא להכיר מוסיקה של להקה כמו YES זה פשע, ולא להיות מסוגל ממש לנקוב בדברים של LED ZEPPELIN זאת בכלל מכה. אין לי מושג נכון לרגע זה מי זה איאן גילאן, ומי זה רוג'ר דאלטרי. ההיכרות שלי עם הרוק הזה היא עד כדי כך שטחית לצערי, והיום אני הולך לטפל בזה, ובזכותכם, ואני מודה לכם. אני רק רוצה לדעת... האם אתם מכירים לעומק גם סגנונות מוסיקה אחרים בצורה כזאת, או שאתם מסתפקים ברוק? כי אם גם בשאר סגנונות המוסיקה יש לכם רמת בקיאות שכזו, אז אני פורש. :) אני מאוד מודה לכם, באמת. שמח מאוד להגיע לפורום הזה.

Nir of GondoliN

New member
זה נראה לי דיי מוזר

שאתה מחפש מוזיקה רק כדי לדעת עליה ולא לשמוע אותה ולהבין אותה. אני באמת לא מבין את הגישה שלך. להכיר את כל המוזיקאים רק כדי להכיר אותם? אפילו אם אתה מכיר לעומק. לדעתי מוזיקה נוצרה כדי שיהנו מכל צליל שלה ולא כדי לדעת עוד ועוד ועוד ועוד בלי סוף. אבל אם אתה נהנה מזה..

קרימזון

New member
גם אם הוא לא היה מזכיר זאת במפורש

הייתי מבין שהוא מתכוון לשמוע מוזיקה של הלהקות הללו.

Nir of GondoliN

New member
גם אני הבנתי

לא יודע זה עדיין נראה לי מוזר. השאיפה להכיר להקות רק כדי להגיד אני מכיר אותם היא ממש מוזרה.

shykedmi2

New member
יכול להיות שניסחתי עצמי לא נכון -

בהחלט שאני מתכוון לשמוע את כולם. אין שום טעם ברק לקרוא עליהם. אך זאת גם לא חוכמה רק לשמוע אותם. מה שעשיתי אתמול בעצם היה לקחת כל אחת מהלהקות והאמנים האלו ולהוריד שיר אחד של כל אחד מהם, בשביל להכיר טיפה יותר את הסאונד (אני לא צורב וכאלה, אבל בשביל להכיר, אני לא אקנה 900 דיסקים ברגע זה). כמובן שלא התכוונתי רק לקרוא עליהם, אבל זה חלק חשוב מלהכיר. כי כשאתם מדברים פה על כל השמות האלו, אין לי מושג מי זה מי, וזה חור בהשכלה שלי. אני פשוט התכוונתי לקחת תהליך של שנים ולצמצם אותו לכמה ימים, כי אין לי סבלנות. :) הרי מה שקורה בתהליך טבעי זה שאתה מקשיב ללהקות, ואז מתחיל להתעניין בסגל שלהם ובהיסטוריה שלהם. זה פשוט חומר חשוב שאני חושב שאני צריך לדעת, גם מבחינה מוסיקלית, וגם ביוגרפית. אבל אתה צודק, בהחלט לא ניסחתי את עצמי נכונה. הצדק עימך.

giba70

New member
אין טעם לצמצם תהליך

לשמוע שיר אחד של מאות להקות ולפי זה לקבוע על כל להקה זה לא תמיד עובד טוב. אולי אתה מוריד שיר שאינו מייצג את אותה להקה או לא מהטובים שלה? עדיף יותר לקנות איזה דיסק ששמעת, שהמליצו לך עליו, כי כששומעים דיסק שלם, בעיקר כשמדובר בלהקות שהפורום הזה עוסק בהן, חשוב מאוד להבין את כל האלבום ואת החלק של השיר בתוך המכלול של האלבום. ככה אולי תכיר יותר לאט, אבל הרבה יותר בטוח. מצא חן בעיניך דיסק אחד, קנה עוד אחד של אותה להקה או זמר. לא מצא חן? לך על משהו אחר. ראיתי שאתה בן 18. יש זמן, אתה רוצה להגיע לגיל 30 ולא ללמוד עוד כלום? תכיר לאט, כל תקופה להקה אחרת והאנשים שיצאו ממנה, תאמין לי, יהיה לך יותר כיף ככה. ככה אני חושב בכל אופן.

yon2k

New member
ג'אז

כמה שהרוק "מעמיק" הג'אז הרבה יותר שופע סגנונות, והרבה יותר שופע באמנים. ואם לקח לך 3 שנים להכיר את הרוק, אז ייקח לך 20 שנה ליהיות ממש בקיא בג'אז. אני התחלתי לשמוע לפני שנה וחצי בערך, ואני עדיין לא מכיר כלום. כנ"ל לקלאסי, וכנ"ל לבלוז וכנ"ל לעוד מלא דברים אחרים. ואגב, אני לא מכיר את המוסיקה של יס, ואני יכול לנקוב בדברים של זפלין, אבל אני ממש לא אוהב אותם(לפחות את הרוב), ואין לי מושג מי זה רוג'ר דאלטרי וגם דיי שונא את פינק פלויד. ואני חי טוב מאוד עם עצמי. בלי רגשות אשם וכו'. אני לא אוהב רוק, אלא חלק מהאמנים שנכנסים בזאנר הזה. אף אחד לא יכול להכיר את כל האמנים שנכנסים בז'אנר השרירותי הזה שנקרא רוק, ובטח שלא לאהוב את כולם. ואם מישהו אומר לך שכן אז הוא צבוע. וכמו בכל זנר אחר של מוסיקה, כמו קלאסית, בלוז, או אפילו היפ-הופ, אתה לא יכול לשמוע את כל מה שנוצר אי פעם. אז פשוט תהנה ממה שאתה מכיר. כי מוסיקה טובה בשבילי, זה מה שאני קובע שאני אוהב. בין אם זה קאמל לבין ג'ון קולטריין, בין אם זה פופ או רוק או ג'אז או הכול. אותו דבר בשבילך. אם מה ששמעת עד עכשיו אתה אוהב, אז תחפש עוד אמנים שעושים דברים דומים, ותמיד תנסה להיפתח לכיוונים חדשים, אבל לא בהגזמה. אין סיבה שתכיר את כולם. ותמיד יהיה מישהו שמכיר יותר ממך. אז אל תתחיל להשוות מי מכיר יותר ומי פחות, ואל תתחיל לקרוא על כל מי שאתה לא מכיר. פשוט תזרום עם המוסיקה. אם יש מוסיקה שאתה תאהב, בסופו של דבר אתה תמצא אותה. ואנחנו פה בשביל לתת לך המלצות(וגם הערות ציניות - זאת ההתמחות השנייה של הפורום). מצטער אם הדברים שכתבתי קצת לא ברורים, אני קצת שתוי מל"ג בעומר.
וואו, כתבתי דיי הרבה בעצם. חג שמח ולילה טוב. ואל תפרוש.

shykedmi2

New member
:) תודה רבה

האמת היא שאני בעצמי התעסקתי בג'אז במאסיביות ב-3 השנים האחרונות, ואני לא מכיר יותר מדי גם (זאת אומרת, מכיר המון, אבל אין סוף לזה). זה לא קל. עכשיו, להבהיר את העניין - אני לא נמצא במרתון של להכיר יותר מכולם. אין בזה טעם. אבל תחשוב שאני מכיר כל כך הרבה סוגים של מוסיקה עם כל כך הרבה אמנים חשובים ומשפיעים בכל ז'אנר, ובסגנון מוסיקה כל כך חשוב, MILESTONE של ממש במוסיקה, אני כמעט ולא מכיר דבר. אני לא יודע אם הג'אז יותר מסואף מהרוק, אבל את זה אתה בטוח יודע יותר ממני. כשעשיתי את אותו המסע בג'אז לפני 3 שנים, לקח לי הרבה פחות זמן להכיר את הבסיס. אפילו להקות כמו "דרק והדומינוס" נחשבות בסיס. קינג קרימזון, נחשב בסיס. THE NICE נחשבים בסיס (ואותם אני מכיר רק מתוך התעמקות עם אמרסון לייק ופאלמר). אז אני לא חושב שזה הגיוני שאדם שמתיימר להיות מוסיקאי לא מכיר את הסגנון הזה. כמו לגבי מוסיקה לטינית, שזה בטח יהיה השלב הבא מתישהוא. וכמובן שלא אמרתי שצריך לאהוב הכל (למרות שיש לי תיאוריה בנושא, אבל זה כבר לנושא אחר), אבל להכיר צריך. אתה אולי שונא את פינק פלויד, אבל זה נובע מתוך שמיעה שלהם, הכרה שלהם והפנמת החומר. אי אפשר להכיר את הכל, כמובן, אבל בתור מוסיקאי אני מרגיש שאני צריך להכיר את הבסיס של כל סגנון. זה אני בכל אופן. ידעת שפינק פלויד קראו לעצמם על שם השמות הפרטיים של שתי אמני בלוז שהם אהבו (פינק אנרסון, פלויד קאונסיל)? אז מעניין מי הם ואיך שתי אמני בלוז הגיעו להשפיע ככה על להקה כל כך חשובה כמו פינק פלויד. זה דברים שאני רוצה לדעת. אני חושב שכל אדם שנחשב כהשפעה עצומה על המוסיקה (בין אם אתה אוהב אותו או לא) ראוי להתעמקות ולנסיון הבנה. ככה שאני חייב לדעת מי זה רוג'ר דאלטרי ושות'. הגישה שלך היא פחות טוטאלית משלי. אני אדם מאוד טוטאלי שמרגיש שזה פשוט לא בסדר שאני לא מכיר את הסגנון הזה. לתת לך דוגמא - יש לי 175 דיסקים בבית, ועל כל אמן שהדיסק שלו נמצא אצלי, יש לי הבנה לא מבוטלת לגביו. זה לפי דעתי חשוב מאוד בשביל להבין את החומר של האנשים. עד היום, לדוגמא, נמנעתי מלהקשיב לTHE WALL של פינק פלויד, בגלל שחשבתי שאני צריך להכיר את הסיפור קודם. הרי יש סיפור מאחורי זה. זה דבילי להקשיב לקונספט דיסק בלי לדעת את הקונספט. אז זהו, אני חושב שהבהרתי את כוונתי. אבל תודה רבה על התגובה! :)

yon2k

New member
תראה תשמע

אם "תשקיע" את כל הזמן שלך בלשמוע מוסיקה ולהכיר את האמנים, לא יהיה לך זמן לעשות מוסיקה משלך. אני לא מסכים עם הגישה שלך של "אם אני רוצה לכתוב מוסיקה אני חייב לשמוע מוסיקה של אמנים אחרים". בשביל לכתוב מוסיקה טובה צריך כשרון. בהנחנה שיש לך כזה, אני בטוח שאתה יכול לכתוב מוסיקה טובה, גם בלי להקשיב לכל מה שנוצר אי פעם. הרי מהו "רוק"?? איך נכתבת "מוסיקת רוק"?? בלי להיכנס יותר מדיי לפרטים, יש סולם של תוים, בדרך כלל מאז'ורי או מינורי. אז באים ולוקחים ממנו אקורדים ומסדרים אותם בסדר לא עקרוני, ויוצרים מלודיה מהתווים של הסולם. זהו. אז איך מישהו עושה את זה יותר טוב ממישהו אחר? כשרון. ואם אני לא אוהב את פינק פלויד, אני צריך לדעת מי הם פינק אנדרסון ופלויד קאונסיל? אם אני לא אוהב אני לא מתעניין, ואין סיבה שאני סתם אקרא על זה. כמו כמה מקצועות בבית ספר שלי. בקשר לחומה של פינק פלויד - אני לא מבין למה לא שמעת את זה? האם אתה קורא ניתוח של ספר לפני שאתה קורא את הספר עצמו? האם אתה שואל צייר על משמעות הציור שלו לפני שראית את הציור? באלבומי קונספט, הקונספט מועבר דרך השירים. זהו ובהצלחה בהמשך הדרך.

Jam Head

New member
מסכים לגביי ג'אז

סגנון מוסיקלי מאוד מאוד נרחב , אני בחודשיים האחרונים התחלתי קצת להעמיק בתוכו. עיקר הידע שלי הוא בז'אנר המוסיקלי הלא אהוד בפורום הזה - מטאל. וגם יש לי ידע לא רע בקשר לרוק - בעיקר בזכות חבריי הפורום פה.

שמח שהגעת אלינו

לעצם העניין אני לא ממש יודע איך לענות לך, אני לא מבין כלום במוסיקה, אבל ממש כלום, לא ברוק ולא בשום דבר, אני אוהב מוסיקה ושומע הרבה מהמוסיקה שאני אוהב, אני יכול להגיד מה אני אוהב, אני אוהב בלוז, מוטאון, סול, מוסיקה יוונית, קלאסי, מוסיקה ברזילאית, מוסיקה מצרית, ראי, שאנסונים צרפתיים ועוד הרבה דברים. אחד הדברים שאני הכי במה שאנחנו מכנים פה רוק, זה שהוא מבוא מעולה להרבה סגנונות אחרים, בוב דילן הוביל אותי לענקי הפולק של אמריקה, ג'טרו טאל הובילו למוסיקה הקאלטית הקסומה, המודי בלוז (ודיפ פרפל) הסירו את המחסומים שהיו לי מפני מוסיקה קלאסית, פראנק זאפה לימד אותי ג'אז, אריק קלפטון ורורי גאלגר לקחו אותי למקורות המיסספי ללמוד קצת בלוז ממאדי ווטארס וג'ון לי הוקר, וקרלוס סנטנה כמובן הסביר לי מה הפסדתי כשלא שמעתי סלסה כל החיים. הקיצר, אף אחד לא יכול להכיר הכל, פשוט תן לאוזן וללב שלך להוביל אותך

shykedmi2

New member
איזה יופי :)

אחת ההודעות הכי יפות שקראתי האמת. אתה בהחלט צודק, וככה גם אני עובד, בד"כ. אבל יש לפעמים מצבים שבהם אני מקבל קריזה על זה שאני לא יודע כלום, ואז אני מרגיש שהגיע הזמן לנבור. ואתה בטוח מבין יותר ממני. איכשהוא לא הספקתי עדיין להגיע למוטאון, סול, יוונית, ברזילאית ומצרית, וגם לטינית. יש לי עוד הרבה מה ללמוד. השאיפה שלי, בתור מוסיקאי (!!! - כי הכל נועד על מנת להרחיב לי את הידיעה והשפה המוסיקלית שלי, כדי שאני אוכל לדעת איך לנגן סגנונות, ויותר חשוב מזה, לקבל אוצר מילים גדול במוסיקה לעיבודים, ובכלל. אני לא בנאדם רגוע בעניין הזה. :) קיצוני מאוד, וזה בעוכריי. הדרך היותר טובה היא כמובן הדרך שאתם מדברים עליה. אני פשוט לא מצליח. :) אבל אני מאמין שהמקום הזה יעזור לי להתוודע הרבה יותר טוב לסגנון הזה. כבר אתמול שמתי את האוזן שלי טוב טוב על AC\DC. איזה זמר! :)

shykedmi2

New member
אה, ושאלה -

האם שמו של דיוויד ביירון, שדיברתם עליו כאן כמתחרה לפרדי מרקורי, נרשם כך - DAVID BYRNE? תקנו אותי אם אני טועה בבקשה. השתדלתי להסתמך כמה שיותר על ALL MUSIC GUIDE, אך לפעמים גם לו יש טעויות.

LadyG

New member
דיויד ביירון

סולנה האגדי של אוריה היפ Uriah Heep מאית את שמו David Byron.

David Byron

הסולן של אוריה היפ. לדעתי מקום שני בתחרות הזמרים.. הראשון זה לייק. שניהם עפו באותו סיבוב.

shykedmi2

New member
תודה רבה

היה לי באמת מוזר לשמוע את הDAVID BYRNE הזה, אחרי כל הסופרלטיבים שהרעפתם עליו. אוקיי, טוב לדעת. ועוד שאלה - גרג לייק לא היה חלק מקינג קרימזון?? כי אם כן, אז זה פשוט לא רשום במומה, וגם בAMG הוא לא בדיוק רשום כאחד מעמודי התווך. מה הסיפור?

noosh

New member
הוא אכן היה בקינג קרימזון

הוא הסולן באלבום In The Court of the Crimson King (תסבירו לי איך הוא עף מהתחרות? הקשבתם פעם לשיר הזה שעפתם אותו כ"כ מהר?!) אני לא מש מכירה את הסיפור, הוא פשוט יצא משם.. הרבה אמנים היו בקינג קרימזון בהמלך השנים, ורק פריפ נשאר תמיד
אח"כ הוא חבר לקית' אמרסון הקלידן וקרל פאלמר המתופף, והופ! הנה השילוש הקדוש - ELP, אחד מההרכבים הכי משמעותיים ברוק המתקדם

shykedmi2

New member
את אמרסון לייק ופאלמר אני כבר מכיר

פשוט נורא הופתעתי להכנס למומה, לחפש לראות מי היו חברי קינג קרימזון, ולא לראות שם את גרג לייק (שהוא באמת אחד הזמרים הכי גדולים שאני שמעתי, ללא ספק - והוא שר מדהים בIN THE COURT OF THE CRIMSON KING). הוא פשוט מדהים.

קרימזון

New member
תקליט אחד לא עושה זמר

לאחד שלוקח את ג'ון אנדרסון (שאגב, גם השתתף באלבום Lizard של קינג קרימזון ביצירה המרכזית) או את רוברט וויאט, שזה באמת חטא שהוא לא כאן.

למעלה