אני חייבת לומר

אילת72

New member
האיזור הגיאוגרפי והתרבות

השפה מתפתחת כחלק או מתוך התרבות, ובהחלט משקפת אותה בצורה מאוד מדוייקת, גם במלים וגם באינטונציה - ואין ספק שעברית היא מצד אחד שפה מאוד יפה, אבל מצד שני, חסרה למשל את הדקויות שיש בשפות אחרות ואני מאמינה (ולא רק אני) שזה לא במקרה. יש מחקרים מאוד מעניינים בנושא הזה - על ההבדלים בין שפות והגורמים להם.

Row123

New member
היום ניסיתי להסביר את זה לגיסתי

בעברית אין ניקוד. כשאני מדברת הולנדית אני הרבה פעמים עושה טעות בצורה שאני מבטאת את אותיות הניקוד. בגלל שלמדתי בעברי בלשנות אני מכירה בבעיה. אני פשוט מרגישה שהעיצורים חשובים ולא זוכרת תמיד את דקויות אותיות הניקוד. בהולנדית לעומת זאת זה חשוב בדיוק באותה המידה ואם את אומרת ee ולא e או ei במקום ui זה ממש מורגש להם. לנו ממש לא!

וזה רק בנושא ביטוי מילים. יש תחום שלם בבלשנות שבטח את מכירה שנקרא Applied Linguistics
בכל שפה יש הבטים שקשורים לתרבות ולשפת גוף. גם ביטויים ( באנגלית Idioms) שייכים לשם. זה עולם שלם- שפה שלמה שלא קשורה לדיקדוק...
כשלומדים שפה חשוב מאוד להכיר בכל המרכיבים וכן- גם בצורה שהמילה נהגית- כלומר ללא מבטא מה שנקרא. אני לא מכירה הרבה אנשים שלומדים שפה בגיל הבגרות שמנסים להפנים גם את ההגייה המדוייקת כמו מעין לשיר ללא זיוף. כך שהנושא מאוד מורכב. מי ששם לב לכל הדברים האלה ועובד מאוד קשה להרחיק מעצמו את התרבות המקומית שלו ואת המרכיב שהזכרתי יכול אולי להגיע למצב שהמקומיים ירגישו שהוא חלק מהם. רוב בני האדם לא רגישים לנושא הזה בכלל.

זהו. אלה היו 20 שניות על בלשנות :)

azardevlieger

New member
הטריק בהולנדית הוא לא ללמוד מילים כרצף

של אותיות אלא כקבוצה של הברות ואז אי אפשר לטעות בשום אופן בהגייה. זה ממש הופך להיות שווה ערך לניקוד.

Etnozam

New member
alst-u-blieft

Row123

New member
הבעיה היא משה,

שיש הרבה מילים שהעיצורים שלהם זהים ואותיות הניקוד שלהן שונות. כשיש מילים שעוד לא שולטים טוב ולא זוכרים אותם היטב, כאנשים שבאים מרקע של שפה ללא ניקוד אנחנו לא מפנימים את הצלילים שאצלנו בשפה מגיעים באינטואיציה מתוך הקשר. כך שכשאני צריכה לשלוף מהזיכרון מילה שעדיין אני מצליחה להזכר בה אולם אינני בטוחה שאני זוכרת בדיוק איך היא נשמעת, סביר להניח שיהיה לי סיכוי גדול יותר לזכור את העיצורים שבה ולטעות באותיות הניקוד. הבעיה שאם אתה צריך ללמוד שפה בצורה טובה תוך זמן מאוד קצר- כמו במקרה שלי, אוצר המילים יהיה גדול מאוד אבל לא תמיד אשלוף את המילה במדיוק כי תייגתי אותה באיזו צורה מסויימת במוח על מנת לזכור כמה שיותר מילים בזמן קצר

נו טוב זה שגעון שלי בלימוד השפה במהירות

Row123

New member
השבוע נתקלתי בזה הרבה

מילים כגון

kruik צנצנת
kruk שרפרף או קב (קביים)
krak רעש של שבירה

ובאלה נתקלתי רק השבוע

אם לא תדע מה זה מה בטח תעשה טעות

azardevlieger

New member
אני ביקשתי בזמנו מאשתי שלא תרחם עלי

ותתקן אותי עד שאני מבטא מילה ללא טעות בצליל. לא אכפת לי היה המבטא היה חשוב לי לדייק בצליל. זה נגד הנטייה הטבעית של הולנדים לתקן אחרים אבל שיכנעתי אותה לשתף פעולה.

Row123

New member
ולי באופן אישי יש מילים מועדות לפורענות

Hij
ei
Zij

וכדומה שכשאני מדברת במהירות פשוט הופכות ל משהו כמו

hee
eei
zee-i

לא בגלל שאני רוצה או לא יודעת. בגלל ששרירי הפה שלי לא מסוגלים להיות מדוייקים כל כך ולהתבטא מוזר כל כך יחסית לעברית כשאני עסוקה בלשלוף רצף מהיר בהולנדית ללא טעויות דקדוק

forglemmigej

New member
לכל שפה יש המוזיקה שלה

שפות מהסוג התאי נשמעות נורא לאוזן שלא רגילה להן בגלל העיצורים השונים.
השפות השמיות הן גרוניות יותר מאשר הגרמניות זה לא עושה אותן "אגרסיביות" , מה זה בכלל.
השפה העברית שמגיעה מהמקרא תלויה בציווים שמגיעים מההוא שם למעלה, ניקח לדוגמא את "לך לך " שאלוהים אומר לאברם אין בזה שום אגרסיביות אלא זה הסגנון הצורני של העברית.
באמריקאית למשל אומרים הרבה פעמים :You don't want to go there או You can not do it והסיבה היא שהאמריקאים לא רוצים להכנס לקשר יותר מדי עם אנשים אז הסגנון הנייטרלי הזה מונע את זה.
ממתי מה שההולנדים אומרים זה נכון בכלל ומי אמר שהולנדית נעימה לאוזן או גרמנית, לשמוע את המושג שנל שנל זה הרבה יותר לא נעים מאשר באמ'שלך.
אנשים שמבקרים שפה של תרבות אחרת שנשמעת להם גסה ואגרסיבית אומר יותר עליהם מאשר על דוברי השפה המושפלת.
כמה פעמים שמעתי שאומרים רוסית זו שפה שעושה טרן אוף רציני לדעתי זה דבר נורא להגיד את זה .

Row123

New member
ולכן

בינתיים אם זה אפשרי כל אחד יכול למצוא מה מתאים לו ואיזו תרבות קוסמת לו יותר ואין שום דבר אבסולוטי.
אם לאחד טוב עם תרבות מסוימת ולשני עם אחרת - מצויין.
אין אמת אחת בשום דבר שבעולם.
כל עוד יש לנו רצון חופשי ושכל ישר כולנו יכולים להתחבר אם מה שאנחנו מרגישים שמתאים לנו

Free Smile

New member
רצון חופשי ודרכון אירופאי. אגב בדרום אפריקנית

יש ביטוי שגור שמבהיל כל לא מקומי
אם נגיד נשאל איך מגיעים לאנשו התשובה בהחלט יכולה לכלול את הביטוי
You must go out this street to the left and..

ואנחנו עשויים להירתע ... MUST!?
למה מה?

Row123

New member
ממש, אבל ממש

חובה לכל אוהדי מונטי פייטון למיניהם

למעלה