אני חייבת להגיד לכם..

MsUnderstood

New member
אני חייבת להגיד לכם..

שממש היה לי רע היום להיות בצפירה באוני..לפני שנה התחמקתי מלהיות ביום הזיכרון פה וכנראה זאת הייתה החלטה חכמה מאוד אני מבינה שלא כולם באוני יהודים ושזה לא צריך לעניין אותם,אבל מה עם קצת להתחשב? איך אחרי זה הם יוכלו לבקש שנבין סבל של אחרים או את הצד שלהם או כל דבר אחר כשהתמיכה בכוונה הלכו וצחקו בקול רם?

deathcaster

New member
לא צריך להתרגש מזה יותר מדי

נכון זה צורם לעין, אבל גם את לא מכבדת את יום אירועי יום הנקבה, גם את לא מכבדת את "יום אל ארד". אז הם לא מכבדים את יום השואה בצורה של עמידה בצפירה. גם יש יהודים שלא מכבדים את זה. זה בסה"כ מנהג (לא יהודי) שרק חלק מהאוכלוסייה מייחסת לו חשיבות, וצריך להבין את זה. גם ביום השואה וגם ביום הזיכרון. ואני עם עברי העשיר בצבא (11 שנים), ביום יום כזה הייתי נציג צה"ל למשפחה שכולה בבית העלמין וגם הייתי סגן מפקד משמר בטקסים, יש לי את מלוא הכבוד למנהג העמידה בצפירה, אך אני מקבל את זה שישנם אנשים שלא מכבדים מנהג זה. בדיוק כשם שאני מקבל שיש יהודים שאוכלים אורז בפסח ויש כאלה שלא. שיש יהודים שצמים בתשעה באב ויש כאלה שלא.

stkachov

New member
זה לא נובע מחוסר כבוד, אלא מבורות גדולה

יצא לי לשוחח לא מזמן עם מכרה ערביה, ונדהמתי לגלות שבבתי הספר הערבים השואה כלל אינה נלמדת. ואני לא מדבר על יום השואה עצמו שבו אין פעילות מיוחדת בבתי הספר, אלא על הלימודים הכלליים והבגרויות, בהם אין שום זכר לשואה. זאת בושה שמערכת החינוך בארץ מאפשרת מצב שכזה. כתוצאה מכך, הערבים(ברובם) לא יודעים מה זה שואה, ורבים מהם בטוחים שזה משהו שקשור לצבא או למדינה, ולכן הם מתרחקים מזה.

deathcaster

New member
בוא נגיד זאת כך

זה חוסר כבוד, אך אם זה מבורות, זה לא בזדון. בבתי הספר הערביים בחיפה (הממלכתיים לפחות) השואה נלמדת. אולי בבית הספר של המכרה שלך זה לא נלמד.

stkachov

New member
אז כנראה

מדובר בעניין שנתון לבחירה על ידי כל בית הספר, מה שגם לא נכון בעיני

deathcaster

New member
תגובה

אם מדובר בבית ספר פרטי, הוא רשאי לבחור את תכני הלימוד. אם ממלכתי, זה מאוד עצוב אם המצב כך לא שאני תומך חס וחלילה, אני חושב שבישראל כל בית ספר, כל גן ילדים, כל אוניברסיטה ומכללה וכל מקום עבודה צריך שהשואה תוזכר בו.

stkachov

New member
לא משנה איזה בית ספר זה

מה שרלוונטי מבחינת משרד החינוך זה ממה מורכבת בחינת הבגרות. אם בחינת הבגרות בהיסטוריה תכלול גם את השואה(כפי שהיא כוללת אצל היהודים), אז כל בית ספר יצטרך ללמד זאת, ללא קשר אם הוא פרטי או ממלכתי

MsUnderstood

New member
אורז בפסח זה לא קשור

וגם צום ט' באב כמןו כל צום אחר...גם ביום כיפור אם בהפגנתיות יאכלו מולי זה יעצבן אותי,כי סבבה לא לעשות דברים,אבל יש את מידת ההתחשבות באנשים אחרים. ואם הייתי חיה במדינה ערבית והיה צפירה ביום הנכבאה רוב הסיכוי שהייתי מכבדת אותם,אבל זאת כנראה אני שחושבת שצריך להתחשב גם באחרים אי אפשר אחרי זה לבקש כבוד והבנה אחרי שעושים דבר כזה

מֵירַב

New member
צ'מעי - אחרי שחרטו לנו, בזמנו, על הדלת

במעונות, מספר צלבי קרס וקרעו בריסטול עליו ציירנו את דגל ישראל (יום העצמאות בשנה ב' של הBA) ואף אחד לא שם עלינו מבחינת הרשויות ואפילו לא האגודה(!).... איבדתי אמון במערכת המעצבנת של האוניברסיטה וביחסם של הערבים באוניברסיטה ליהודים ולמה שמחבר אותנו לעבר. אעז ואכתוב שאפילו קצת הרבה שיניתי דעות פוליטיות, אבל זה לא ממש קשור כרגע.... לסיכום - אל תצפי ליותר מדי
מירב.

למעלה