אני חיב עזרה

• פותח הנושא pniz
  • פורסם בתאריך

pniz

New member
אני חיב עזרה

יש לי תמונה שלי .... אני רוצה למחוק את הרקע ולשים אותי ברקע אחר איך אני עושה את זה ????

uri_a

New member
איזה רקע? איזו תכנה?

איזה רקע יש בתמונה? אחיד? עם הרבה פרטים? ובאיזו תכנה אתה מתכוון להשתמש?

uri_a

New member
אז הנה...

העקרון הוא (בפוטושופ) בחירה בעזרת כלי הבחירה.. עיקר השימוש הוא בעזרת מטה הקסם, והוספות עם הלאסו.. כל העבודה נעשית על גבי הרקע (נח לבחור את הלבן למשל), ואז הולכים לתפריט image ל- inverse ומעתיקים לתמונה השניה. ישנן דרכים טובות ומדויקות יותר, כמו למשל color range מתפריט image שעוזר לבחור גם חללים קטנים יותר כמו בשיער, אבל דורש קצת, ממש קצת, אימון (אני השתמשתי בו) ועוד המון דרכים. ספציפית לתמונות האלה, אני הייתי משנה קצת את התאורה של תמונת הילדה, שתתאים לתמונת השקיעה (שוב, המון דרכים, אני עשיתי בעזרת image-->adjust-->curves) וזהו... אז או שהתמונה שעשיתי טובה לך, או שתעשה לפי ההוראות... בהצלחה אורי

pniz

New member
אורי כנס....

תודה לך אחי אתה אחלה גבר ממש תודה תודה תודה תודה תודה אתה תותח זה יפה מאוד תודה וסליחה ל הטירחה בייי

uri_a

New member
../images/Emo13.gif לא טירחה בכלל

על לא דבר.. שתי דקות עבודה.. בשמחה..

shlomi550

New member
היי אורי !

לפני כמה ימים פרסמתי שאלה בנושא "מטה הקסם" בפוטושופ ! אני יחדד את השאלה ? האם ידוע לך אך אפשר לעשות בחירות "צריבות" דרך הערוצים שבתמונה (ודרך אזה ערוצים עדיף ובאזה פורמט LAB RGB וכו) ואומרים שזו הדרך הטובה ביותר לצרוב שערות וכו אם ידוע לך אך עושים זאת אשמח לשמוע ממך הסבר . כי נראה לי שאם לבחורה היה רקע כהה ממש אי אפשר היה להוצא את השערות ב-COLOR RANGE או שאני טועה תקן אותי ! תודה מראש !

uri_a

New member
נורא תלוי...

אז ככה, דבר ראשון, אם הרקע דומה מאוד לאלמנט אותו מנסים לבחור, אזי כלי בחירת הצבע לא יעזרו. לגבי בחירה בערוצים.. ישנם מקרים בהם אפשר לראות הבדל משמעותי יותר באחד הערוצים מאשר בתמונה הכללית, ובמקרה כזה יהיה יותר נח למשתמש (דגש על המשתמש ולא על התכנה, שממילא עושה את הפרדת הערוצים לעצמה) לבצע בחירות מבוססות צבע רק באחד הערוצים. ולגבי הcolor range "טיפ קטן", אני אף פעם לא משתמש בו ככלי בחירה יחיד, אני עושה בחירה ראשונית, ורק אז משתמש בו ככלי עזר, שכן ה-color range עובד בתוך גבולות בחירה. ובכל מקרה, השאלה שתמיד צריכה לעמוד מולנו זו המטרה בבחירה, ורמת הדיוק הנדרשת, לא בכדי ישנן בפוטושופ כל כך הרבה אפשרויות בחירה, צריך לדעת לבחון את התמונה ואת המטרה ולהשתמש בדרך הבחירה הטובה ביותר לעבודה ספציפית.

pniz

New member
כנסו שניה להודעה....

האם אפשר לעשות את זה בפיינט שופ ? אם כן הסבירו איך ואם לא מאיפה אני יכול להוריד פוטו שופ ?

uri_a

New member
פוטושופ לא מורידים

פוטושופ קונים... (גרסת נסיון אפשר להוריד באתר של אדובי www.adobe.com יצרני פוטושופ) בחירה והעתקה אפשר לעשות בכל תכנה לעיבוד תמונה, פשוט האפשרויות של פוטושופ הן המגוונות והמקצועיות ביותר.

uri_a

New member
זה שאפשר למצוא אתרים להורדה

של הPhotoshop (הנה.. בבקשה.. באנגלית.. וזו מילה אחת
) זה ידוע לכולם... גם מכוניות זו לא בעיה לגנוב.. אז מה בכל פעם שאתה צריך להגיע לאיזה מקום אתה פורץ לך איזו מכונית מזדמנת וגונב אותה?

shlomi550

New member
תגובה ליוסי !

ראשית אני יותר צדיק מהאפיפיור בקטעים האלה אבל בתקופה האחרונה הגעתי למסקנה שאדם פרטי שמתעסק עם פוטושופ פיינט שופ 3D סטודיו וכו לצרכי הנאה פרטית זה ממש לא יהיה נכון להשקיע קרוב ל-3800 ש"ח כשהוא בעצם לא עסק ולא עושה זאת למטרות רווח או עסק - עסק אכן זה באמת סיפור אחר ! אך אדם שיש לו מצלמה דיגיטלית ורוצה להשתעשע עם התמונות שהוא מצלם לפי דעתי אין שום פסול שהוא יעבוד על העתק ! (מ-KAZZA או משכן או מכל מקור אחר ). אם MICROSOFT אישר שלמי שיש תוכנה בעבודה אז הוא יכול להשתמש בה גם בבית בחינם זה אומר דרשייני - זה לא ממש אכפת לו שלדודה מחדרה שמצלמת פעם בשבועיים את הנכדים שלה יש לה פוטושופ שהעתיקה משכן ! עסק אני מדגיש הוא סיפור אחר לגמרי !

pniz

New member
שלום תכנסו להודעה

1. תוד לכולם 2. אורי כשאני מנסה לעשות משהו עם מקל הקסם הזה הוא מעתיק רק חצי מהגוף שלה או חלק

למעלה