אני חושב שיש הרבה בלבול בנושא מבחינה דתית

aryeh201444

New member
חס וחלילה !!!

היהדות לא נפטרה ולעולם לא תפטר מאף איסור שנתנה התורה. (אלא אם זה במסגרת הכללים שניתנו מראש) היהדות לא נפטרה מהחובה להרוג מכשפות ומחללי שבת. רק שטכנית אי אפשר לקיים זאת היום. (חסר סנהדרין) אילו היית לומד באופן יסודי היית יודע זאת. מה קרה שבנושא תורני כל אחד מביע דעה בלי להבין שצריך ללמוד תורה באופן יסודי כדי להביע דעה כמו כל מקצוע?

אתה מפגין בורות

לא צריך סנהדרין כדי לשים חילונים כופרים בבור עמוק. בדוק את דין "מורידין ואין מעלין".

aryeh201444

New member
עזוב

לא למדת ואתה חושב שאתה יודע משהו. על הכלל שאין דנים דיני נפשות אלא ב23 דיינים סמוכים (אתה גם וודאי לא יודע מה זה דיינים סמוכים) לא שמעת. חבל. למד להביע דעה בנושאים שיש לך שמץ של מושג לגביהם.

אם היית חוקר את המקורות באמת

מעבר לקלישאות שטחיות ששמעת באיזה שיעור תורני, היית יודע שגם אחרי חורבן בית המקדש ההלכה מאפשרת לגרום מיתה לחוטאים, וכך היה מקובל בקהילות ישראל בגלות.

aryeh201444

New member
כפי שאמרתי, עזוב

מסתבר שהמשנה והגמרא הם קלישאות עבורך. ברור, כי לא למדת אותם.

פורטי40

New member
האיש חושב שיש לו מנופול על ידיעת היהדות

אולי הוא גילה אותה זה לא מכבר...

פורטי40

New member
זאת טענה של כל דת, שהיא איתנה כמו סלע

ואינה משתנה.
אבל למביטים מבחוץ, ברור שהדתות, והיהדות בתוכן, משתנות כל הזמן.

פורטי40

New member
טענות מופרכות

א. פרוזבול היה קיים מאז ומתמיד
ב. חדר"ג (חרם דרבינו גרשוםI) היה קיים מאז ומתמיד
ג. ביטול העבדות היה קיים מאז ומתמיד.
ד. לבוש "יהודי" זהה במשך כל הדורות
ה. התפילה היא אחידה אצל כל היהודים
ו. איסורי חמץ הם אחידים אצל כל היהודים

אף אחד מהטענות הנ"ל אינן נכונות. ושום התפלפלות לא תעזור.

aryeh201444

New member
התעלמת מטענותי

קודם כל, סתם שאלה. למדת פעם בכלל מה זה פרוזבול ואיך הוא פועל? מסופקני. למדת פעם את ההלכות והגדרים של מצוות שמיטת כספים? ברור לי שלא. למדת פעם מה המקור ומניין נובעת הסמכות של חז"ל? לא. ועוד הרשימה ארוכה. אתה מצטט ומשתמש במושגים שאין לך מושג מהם. אבל מה שיותר בעייתי היא הבריחה שלך ממה שטענתי בהודעתי הראשונית. ששינוי שמוכתב בקוד המקור לא נחשב לשינוי. אתה יכול לא להסכים, אתה יכול להתווכח. אבל אתה לא מתייחס למה שנטען בפניך באופן ענייני ואתה מצפה שאני אקח אותך ברצינות?

פורטי40

New member
אתה מניח הנחות שגויות מראש

אני בוגר ישיבה, והקשבתי היטב בשיעורים ובסדרים.

הטענות שלך מתקבלות רק בתוך החוגים הדתיים עצמם. מבחוץ, ברור לכל בר דעת שמדובר רק בתירוצים והתפלפלויות.

פורטי40

New member
כל הטיעון הזה שהכל היה מקופל בתורה

לא משכנע אותי אישית. אבל אני לא רוצה לפגוע פה באנשים. הרי זה פורום הומואים דתיים.

רק אומר שיש לטיעונים שלך ניחוח של תיקון לאחור, לאחר שהעובדות השתנו.

פורטי40

New member
אז בוא נסכם ונסיים...

אתה--- מאמין שהשינויים מובְנים (בילט אין) בתורה שבע"פ:
", צריך להבין שכל התפתחות שמיוסדת וקיימת בקוד המקור לא נחשבת להתפתחות. אם התורה נתנה כוח לחז"ל לתקן תקנות בגבולות ובכללים ידועים מראש זה לא נחשב להתפתחות..."

אני :מגחך למשמע הטיעון המעגלי הזה שאינו מאפשר דיון לוגי. גם המוסלמים טועונים משהו כזה, שגם אדם הראשון וגם אברהם אבינו וגם משה רבינו היו מוסלמים ולכן האיסלאם בעצם קיים עוד לפני היהדות...

פורטי40

New member
כך לימדוני בישיבה, אבל...

אני נוטה לפקפק בזה, שמשה רבנו קבל בסיני את כל התורה שבע"פ והיא כוללת פסיקת רבנים אף בימינו, איכשהו נחבאת בתוך המילים.
זה הרי טיעון בלתי ניתן להפרכה, ולכן אני מטיל בו ספק.
אז מי שמאמין , יאמין.

למעלה