אני חושב שיש הרבה בלבול בנושא מבחינה דתית

אני?

מה הקשר למה שאמרתי?

הטיעון שלי הוא שיש תורה שבכתב, וכללים איך ללמוד ממנה.

כיום פשוט אין לנו סמכות אחידה של רבנים שיעסקו בשאל הרלוונטיות.

DannyDinn

New member
אכן, אחת הבעיות היא תרבותית

ההומופוביה הקיימת היום בעולם לא התפתחה בחסות היהדות אלא בחסות הנצרות ובהמשך האיסלאם. היהודים של היום פשוט קיבלו את היחס הזה כחלק מהתרבות הכללית, שהרי בתוכם ישבנו אלפיים שנה. אז בהחלט שנאת ההומוסקסואלים הקיימת היום בקרב היהודים היא שנאה נוצרית, לא יהודית. לגבי האיסור עצמו, אם ברצונך לדייק, הרי האיסור הוא על מין אנאלי בלבד, ועל שז״ל. בלי מין אנאלי אפשר להסתדר יפה. בלי שז״ל גם כל ההטרוסקסואלים לא יכולים להסתדר, אז בעצם ההומואים באותה ״כיפה״ כמו כולם. עכשיו לך תסביר את זה לכל הדתיים...

dontevenknow

New member
גם לי קשה להבין את זה

אומנם אני לא בקיא בדת כמו אחרים בשביל להגיד (ווידוי לפני).
אבל נראה שאיפה שלא תלך עם זה, תיתקל בבעיה. להגיד ששז"ל זו בעיה של כולם אז זה בסדר, זה לא פוטר את העניין,
ויכול להיות שהטרוסקסואלים גם מתמודדים עם הבעיה הזאת, אבל היא לכאורה זמנית כי באיזשהו שלב (מוקדם בד"כ, לדתיים) הם יתחתנו, ובסיטואציה זוגית עד כמה שאני יודע כבר ניתן למצוא היתרים כאלו או אחרים.
מקריאה קצרה בויקי אני מבין שיש אף סייגים למשכב זכר בדמות איסור שינה ביחד. אני לא רואה איך יוצאים מזה
יש רבנים שתומכים באורח חיים כזה, חוץ מהו"ד?

dontevenknow

New member
מעניין

הודעות של "ה' הוא המלך" שמביע אותו רעיון של דברים רק בבוטות מוגזמות מקבלות תגובות מפורטות, אך להתעניינות הכנה שלי אף אחד לא התייחס..

גנימדס

New member
זו הודעה חשובה שראויה להתיחסות

אך המיקום שלה הוא בסוף שרשור ארוך ולכן היא הופכת לנספחת במקום לעיקרית, וחבל
עם זאת הדיון חזור על עצמו בהודעה אחרת למעלה!!!

אני חושב שהרבנים די אובדי עיצות בנושא, השנים האחרונות הם מתעוריים וקולטים שיש הומוסקסואלים דתיים, ולא ממש יודעים איך להתמווד איתנו...
פעם הרב שרלו אמר בפגישה של הומואים דתיים(ב-2004) שכל מי שהיתה לו בעיה- הפנו אותו לעצת נפש וזהו.
אחרי שהתברר שעצת נפש הם לא פתרון טוב...הוא לא יכול לעשות דבר חוץ מלהציע אמפתיה.

שזו גם התקדמות. כי אמפתיה והבנה זה הרבה יותר טוב מהתעלמות או מהשמצות אכזריות!!

אז לצערי תוכל למצא אמפתיה אצל הרב שרלו וכמובן אצל הרב רון יוסף.

אך בהלכה תוכל למצא מקום לרפואה-
שכן הזוגיות אינה אסורה, האהבה אינה אסורה, הקיום שלנו אינו אסור.
ואת השינה ביחד לא כדאי להפך לאיסור נוסף, זה בסדר יש לנו מספיק........

dontevenknow

New member
תודה על התגובה

אני אכן מעיין בדברים שנאמרים למעלה,
אבל בסופו של דבר הרבה מזה אלו פרשנויות אישיות של כל אחד, שאי אפשר באמת לתקף על ההלכה,
לכן חיפשתי לראות מה רבנים אומרים בעניין, כי נראה שהרבה כן חיים באורח חיים כזה, אבל בלי באמת רבנים שמתירים את זה (חוץ מהרב רון)...
[משכב זכר אינה הבעיה היחידה שלהם, ורוב הדעות בהם נתקלתי מתנגדים (או לא תומכים) גם לפורמט של זוגיות בלי זה]

גנימדס

New member
הפרשנות האישית

מגיעה מכל זוית אפשרית.
מאד קשה למצא רב שמוציא את האישייות שלו החוצה ומתיחס באוביקטיביות הגמורה..
בדרך כלל הסטיראוטיפים והדיעה האישית נכנסים- ולראיה אתה יכול לראות את פינת "שאל את הרב" של הרב אהרלה הראל בכמוך, בה הכל אסור ,נשלל ולא לגיטימי ונגזר מהראייה האישית שלו על הומוסקסואלים. או את תשובותיו של הרב אפרתי. הכל מגיע מהאופי של האדם ומההסתכלות שלו.
אפילו בספר החינוך הרמבן קובע שכל בר-דעת רואה מה לא בסדר במשכב זכר. מתוך השקפת העולם שלו.

יהיה קשה לך למצא רב שיוצא מנקודת מבט אובייקטיבית,ואם תמצא זו פנינה של ממש של אדם אמפתי להדהים, כמו הרב שרלו.
ושוב,הנקודה האישית נכנסת לענין, שכן רק בזכות אופיו הוא מצליח להעלות מעל הסטריאוטיפים והחינוך שקבל.

למעלה