אני חדש פה..

Thunder God of

New member
אני חדש פה..

שלום מעולם לא כתבתי פה, אבל אני קורא די הרבה.
רציתי לשאול את דעתכם בקשר למשהו. אתמול יצאתי מהארון בפני ההורים שלי. הם קיבלו את זה די בסדר ככה, הוא לא זרקו אותי מהבית אבל הם גם לא היו מרוצים במיוחד. כצפוי, אני מניח. בכל מקרה, היום נהלנו שיחה ארוכה ומקיפה והם אמרו כל מיני דברים על זה שאני עוד צעיר (בן 18) ושלא כדאי לי להתקבע על זה ושיהיה לי קשה לצאת מזה. כשהם אמרו דברים כאלה ממש התחשק לי לקשור את העניין לסוגיה האמיתית - שהם חושבים שהומוסקסואליות זה לא בסדר או לא נכון ושזה בעצם הבעיה ולא כל מיני דברים שעלו בשיחה כמו זה שלדעתם מועדוני גייז מסוכנים (כי יש כל מיני סטרייטים אלימים). אבל לא הייתי בטוח שאני רוצה להעלות את הנקודה הזאת. אני מניח שאני יכול לגרום להם להודות בזה, אבל האם כדאי לי? בעקרון, שיחה זו הדרך לפתור בעיות אבל... אני לא יודע, אני מרגיש שאני לא ממש רוצה לדבר על האם זו הדרך הנכונה או הטובה או משהו כזה.. אז שאלתי היא האם להעלות לשיחה את מה שנראה לי כמו דעתם האמיתית על הומוסקסואליות והאם זה יוביל למשהו מועיל, לדעתכם כמובן. אוףףףף, הם רוצים שאני אחזור לגור בבית למשך כמה זמן (אני עתודאי וגר במעונות), וממש אבל ממש לא בא לי, אפילו אם לא הייתי יוצא בפניהם מהארון, עדיין לא הייתי רוצה.. זהו, סיימתי להתלונן.
תודה לכל מי שעונה!

לירונר

New member
למרות שאני לא מחוץ לארון אני אנסה..

תשמע, אני יודע שאם וכאשר אני אצא בפני ההורים שלי הם יקבלו את זה מאוד קשה. הבעייה איתם היא שהם נורא סגורים ומקובעים בעצמם ובכל מה שחינכו אותם, לכן עד היום אני שומע בכל מיני שיחות שעולות על זה שהומואים זה רע, זה מחלות, זה לא נורמלי וכו וכו'... אני גם חושב שלהראות להם שהומואים זה לא הדבר הנורא שהם כל כך סולדים ממנו, יעזור להם בסופו של דבר להבין שיש מקרים ויש מקרים. אני מבין בדיוק את כל הדברים שהם אומרים - תמיד שמים לב לחריג, ובמיוחד כשהומואים נתפסים כחריגים אז נתפסים לחריג שבחריג. הם מאוד צודקים, הומואים סוטים, מניאקים, שלא אכפת להם עם מי ומה הם שוכבים העיקר רק לדפוק ולזרוק. ואלה החריגים... הם יודעים שמדברים כאלה לעולם לא יהיה לך אושר, ואני בטוח שכשהם שומעים "הומו" הם ישר חושבים על על מה שאמרתי פה (וסליחה על הבוטות...) אני מקווה שאצלי ההורים יראו כמה אני מאושר, כי אני יודע שלי יש בן זוג שאני אוהב ושהוא אוהב אותי, ושהוא רחוק מלהיות דומה בכלל לאותם חריגים שציינתי. אבל כמובן, כמו שהחריגים ההם לא רואים את עצמם כחריגים, אולי ההורים שלך חושבים שאתה לא רואה את עצמך כחריג, אבל הם חושבים שאתה כן ולכן הם מנסים להגיד לך לא להכנס עמוק מדי לעניין. זה בגדר אולי. שלא תחשוב לרגע שזה כך (ונקוה שלא). שיהיה לך המון המון
כל מה שאני יכול להציע זה ברכת ברוך הבא, כוס
, ואוזן שתמיד תקשיב ותהיה פה בשבילך.

המממ... מעניין

תמיד נחמד לדעת שיש פה עוד אנשים כמוני - עתודאים שגרים במעונות בטכניון
אבל נחזור לעניננו, אני מניח שכמו שלירון אמר פה קודם, יש להם תמונה מאוד מעוותת של מה זה בדיוק הומו. כמובן שזה בגלל שבדרך כלל המקרים החריגים בולטים יותר וזוכרים אותם יותר. לא משנה מה הסיבה - חינוך, תקשורת, דעות קדומות, זה לא משנה את המצב. לפני שאני מתחיל, אני חושב שאני צריך לאמר שאומנם חברים שלי יודעים וגם אחד האחים שלי, אבל ההורים שלי עוד לא יודעים (למרות שזה נראה שאמא שלי מהרהרת בעניין כבר). לדעתי כדי לשנות את הדיעה שיש להם על "ההומו הממוצע" אתה צריך להיות קודם כל להיות עצמך, להראות להם שזה לא כל כך נורא להיות הומו - אחרי הכל לא הפכת לאדם אחר מרגע שסיפרת להם (אלא אם הפיה הטובה הפכה אותך לאוחצ'ה מזעזעת או משהו כזה...). כשהם יראו שאתה אותו אדם שהם אוהבים והומו, זה יגרום להבין שמה שהם חשבו שמתאים להגדרה הומו, הוא לא נכון. בנוסף אני מניח שאתה יכול לדבר איתם על זה, רק תשים לב לשמור את השיחה שקטה, שלא תהפוך לסתם ויכוח שבו אף אחד לא מקשיב לשני. אגב, אתה חייב ישר להתקיף את מה שנראה הסיבה האמיתית לטענות שלהם - זה שהם חושבים שהומוסקסואליות זה רע. נסה קודם להסביר/לספר להם על כל מיני דברים קשורים כמו למשל המועדונים, שזה לא כל כך נורא בסך הכל. אני חושב שבגישה כזאת יש לך יותר סיכוי להצליח לשכנע אותם. ובכל אופן, שיהיה בהצלחה

Thunder God of

New member
עדכון

אני וההורים דיברנו. זה נמשך לתמיד. הם אמרו לי שהם לא יחליטו בשבילי מה לעשות אבל הם מעדיפים שאני אחזור לגור בבית ולא אלך יותר למועדוני גייז. כרגע ממש לא נראה לי שאני אעשה אף אחד מהדברים האלה. אמא שלי אמרה לי שאבא שלי לא ישן בלילה ולא אכל כלום כל היום... נהדר... בכל מקרה, אני מקווה שזה יסתדר. אחרי הכל, לא ציפיתי שהם יקבלו את זה בשמחה.. תודה על השוקו :) והתגובות. וכל מי שלא ענה, זה בסדר! על תענו! אין שום בעיה! ;)

לירונר

New member
../images/Emo24.gif תן לזה עוד קצת זמן...

הם יראו שאתה מאושר להיות מי שאתה... אולי הם לא ישלימו עם זה לחלוטין, אבל אני בטוח שעוד יהיו דברים שיפיעו אם לרעה ואם לטובה.
ועל לא דבר בקשר ל
, העיקר שנהנית.

שמע,

אחרי הכל צריך לזכור שזה תהליך. מנסיוני האישי וההיכרות שלי לא רק עם המקרה שלי אלא עם הרבה מקרים אחרים, לא חסרים הורים שהם נורא מקבלים ופתוחים, אבל כשזה מגיע אל הבן שלהם זה אחרת. זה לא כי הם צבועים(לפחות לא כולם), אלא בגלל שזה הלם. ואיפשהו זו באמת מכה בשביל הורים, כי צריך לזכור שהם מגדלים אותך כשבראש שלהם יש תמונה נורא ברורה של "איך אמור להראות הבן שלנו כשיגדל" כמה ילדים יהיו לו, אם כמובן יהיה נשוי, האם הוא יהיה רופא? וכשאתה בה ומספר להם שאתה גיי זה ניפוץ בועה לדעתי. וזה לא קל. אבל זה תהליך...ואם תמשיך ללכת בדרך הנכונה של לא לברוח מזה ולנסות להתמודד עם המצב, לדעתי המצב באמת ישתפר. בכל מקרה, גם אם תהיה אוחצ'ה, זה לא נורא. אנשים גדלים ומשתנים, מה שבאמת חשוב זה שבכל מקרה- תהיה אתה
כי אתה אחד יחיד ומיוחד... בכל מקרה, אם אתה מחפש מישהו לדבר איתו, אני תמיד פה או באיי.סי.קיו(160674835) המון המון
אבי.

Gal-Mo0D

New member
Join the club!

אני וההורים שלי נמצאים במצב דומה למצב שלך. אמא שלי היסטרית לגמרי מזה שהבן שלה חושב (היא הוסיפה את המילה הזאת!) שהוא הומו. היא טוענת שאפשר לדעת רק בגיל 25-30 (
) ושאין טעם שאני אתקבע עכשיו ואגרום לכולם לדעת עליי כי אחרי זה אי אפשר להודיע לכולם שהשתניתי. אבא שלי לעומת זאת קיבל את זה בסדר. אבל לפי מה שהבנתי ממנו, אנחנו יוצאים לארוחת ערב ביום רביעי ל"לבן כמה דברים" ובשיחה הזאת אני מניח שהוא יגיד לי כמה הוא לא מרוצה מ :
היותי הומו
היותי שמאלני
היותי צמחוני (כמעט טבעוני) אז לא נורא, יש אנשים במצב גרוע יותר משלך
וד"א, מה אתה לומד ואיפה ?

Thunder God of

New member
../images/Emo13.gif

תמיד נחמד לדעת שיש אנשים במצב יותר גרוע ממני.. טוב, סתם, מצבי לא כל כך גרוע. אבל זה לא אומר שאני צריך להפסיק להתלונן, נכון??
אני לומד מדעי המחשב בטכניון. עומד מעט מתחיל סמסטר 2. אני לא מאמין שאני אומר את זה, אבל ממש בא לי שחופשת הסמסטר תגמר ואני אוכל לחזור לחזרה לחיפה ולא להיות פה...

קרא לזה כרמידר

חחחח הייתי הולך לקבוצת הנוער של ארגון הנוער הגאה בכרמיאל וגם זה די מקום שהיה מרכזי בחיים שלי בשנה האחרונה. מה גם הייתי אמור לגור שם השנה, הייתי אמור להיות עתודאי תקשורת באורט מגדים.

Thunder God of

New member
אני עשיתי 15 יחידות מחשבים בתיכון

ולומד מדעי המחשב בטכניון.. אם מישהו פה סוטה...

למעלה