אני חדש כאן

Asafma

New member
חבל שלא יצא לי להצטרף אליכם....

והאמת היא שהייתי נוסע בימים הקרובים אם לא היו לי התחייבויות בלימודים. אני מקווה שלקראת סוף אוגוסט יצא לי אולי לבקר שם ואם יהיה עוד טיול או סתם איזה מפגש, כמובן שתעדכנו. אני צריך ללטש את ההונגרית.... אסף

עוד שבועיים גם לא מתאים לך?

22 לאוגוסט... הייתי מכינה PALACSINTA עם גבינה לבנה, על טעמי...קצת שונה שמה שמכירים... ונדבר בהונגרית...נו, אסף?

Asafma

New member
את יודעת מה...

אולי אני יכול לשחרר לעצמי קצת את החבל. ה-22 לחודש את אומרת ? את יודעת מה נשמע לא רע בכלל... אבל אפשר PALACSINTA עם ריבה במקום ?
נדבר עד אז אסף

כבר אין לי סבלנות להכין ריבה...

פעם, הייה לי די-שיף, עם מערבב אוטומטי, ואז, כמעט כל שבוע עשיתי ריבה מפירות שהיו בשלים לזה, באותו זמן...היום אין לי זמן, הילדים שלי גדולים, אז לא עושה, אבל עדיין לא עולה בדעתי לקנות ריבה מוכנה....סבתי היית עושה ריבות, שרק עם חלה הטריעה של שבת לאכול, בלי כלום, הייה טענוג גדול...גם דברים, שאינם בארץ, כמו HECSEDLI - זה הייה קצת חמצמץ, והרבה עבודה להכין...שאין יותר, כמו KAPROS-TUROS RETES - שהכינה, כאשר ידעה שנגיעה אליה...להכנס לבית שלה מחובר בזכרוני עם הריח של הרטש, שהייה חם, והיא שמה למדף עליון של ה- KREDENC .... את מילוי הגבינה עושה עם חצי כמות גבינת סקי 5% וחצי כמות פודינג וניל, עם שקדים חתוכים דק מאוד...את הPALACSINTA ממאלה בצורה של מעטפה, כלומאר לא יכול לברוח המילוי בקצבות, ואין סיכר עליהם...הפודינג נותן את המתוק...מפני שלא מתוק מדי, אפשר לאכול 5-6 בלי להרגיש, רק אחרי זה לא יכולים לזוז... את הרעיון של הנסיעה עלה חיים - ומפני שלא הייתי עם הקבוצה, שמחתי להצתרף, אז לא אני הבוס! חשבתי, שנחמד, אם נוסעים יותר אנשים...

Asafma

New member
nincs semi boi !!!

כמה שיותר אנשים, יותר טוב. צריך אבל להתארגן בהתאם ולתאם הכל מראש. לגבי מה שתיארת, השמות מוכרים לי מאימי, ואכן לא נראה לי שניתן למצוא בארץ, אבל אין ספק שכאשר מדובר בריבה, תמיד מתייחסים לדבר האמיתי, העשוי מהבית ולא לזה מהחנות. בדיוק לפני חודש הכנתי הרבה ריבת משמש, כי העונה ממש קצרה וצריך שתשאר לכל החורף. אני משתמש בזה המון, לא רק על לחם או palacsinta אלא גם לצפות כל מיני טארטים מפירות שונים. jö ésakát !!! אסף

גם אני בעד...

אני נוסע לבד, ולכן עוד 3 יכולים להצטרף אלי בנוחות מרבית... ואפילו 4 בקצת פחות נוחות... ב-22 לחודש מתאים גם לי... אז אם הכל נראה לכם... פשוט נתאם... הדיבורים פה על ריבות נשכחות ופולצ'ינטות, מעלות לי באופן ניכר את החלץ התוך ביטני (יושביו הקימו תנועת מחאה, ובכל פעם שאני נכנס לפורום הזה הם מקיימים הפגנה בתוך הבטן שלי)
שבת שלום לכלום.

נעשה עסק? אתקן לך את שגיאות

הכתיב שלך בהונגרית, ואתה תתקן את שלי בעברית?
1. Nincs semmi baj 2- Jó éjszakát את סימני הקריה מחשב זורק להתחלת המשפט ההונגרי... בהונגרית המשפט (אפילו שקצר) מתחיל באות גדול.... עם הסימנים מעל האותיות הלטיניות, יש קצת בלאגן, אבל מה זה ביחס ל: ה, ח, כ...!

אווה, לא נורא...../images/Emo8.gif

קחי אותי בתור דוגמא...לוקח לי שעה לקרוא משפט של שלש מילים בהונגרית... אני מוכרח לספר לך משהו... אימי האהובה ז"ל שלטה בעברית באנגלית בגרמנית ובעוד איזה 10 שפות אבל אף פעם לא ידעה את ההבדל בין "ה" ל-"ח", אז מה היא עשתה ? בזמנה עוד כתבו בכתב יד ולא במחשבים אז היא כתבה בכל פעם שהיתה צריכה לשים "ה" או "ח", איזו אות שנראית כמו "ה" רק עם רגל גבוהה שמגיעה כמעט עד למעלה והיא נראית כמעט כמו "ח" - ואני מצטט אותה "שיחליט מי שקורא לבד, אם צריכה להיות שם האות "ה" אז זו "ה" ואם צריכה להיות האות "ח" אז זו "ח"........
לצערך הפתרון הזה אינו עובד במחשב... שבוע טוב חיים

olee

New member
ברק לא ספרת,ככה בסתר?נכון

שווה היה הביקור החוזר? (אחרי כל כך הרבה נסיונות תאומים בינינו)אנחנו נדהמנו מהארון קודש הזה איך הביאו אותו וכמובן איך ששיחזרו אותו ראיתי לראשונה דרך האתר אבל במציאות חבל על הזמן

ברק 188

New member
היה שווה+

דווקא כתבתי לך בעבר שיום אחד אחזור לשם,על "ספונטני" שמעת ? קמנו בבוקר, הילד הקטן התארח אצל אחינתי,לאישה יום הולדת,חופש ומחלטים יאללה טיול לצפון עם ארחות בוקר צוהרים וערב רק במסעדות בדרך ,ואת צפת לא יכולתי לפספס.

הדוציקם

New member
לחיימקה../images/Emo24.gifפעם הונגרי תמיד הונגר

הונגריםזה לא עם זה אופי אני בארץ מ-57 ועד היום מי שדובר הונגרית אני מדברת רק הונגרית היתה עליה לפני כ-10 שנים מרומניה דוברי הונגרית נהנתי ללמד אותם לנהוג ברכב בהונגרית כולל תאוריה שברתי השיניםאך נהנתי

תודה רבה על קבלת הפנים הלבבית../images/Emo51.gif

כמו שאני מכיר את בני עמי, טוב לב וקבלת פנים חמה ולבבית.... תמיד היו מסימני ההיכר החונגריים... צ'וקולוק מינדנקיט...סרווס בורטוק

lb155

New member
גם אני אוהב את הונגריה כמוכם אבל...

תעשו לי טובה.....הונגרים? לבבים? מה הקשר בדיוק? הונגרים זה אחד העמים הפחות נחמדים שיש באירופה...ככה שבואו נשמור על פרופורציות...

למעלה