אני חדש כאן

אני חדש כאן

שלום לכולכם, אני עדיין מתקשה להאמין שהפורום הזה אכן קיים...אני המום מכם....מתחת לאיזה אבן צצתם ? אז בקיצור אני בן ליוצאי הונגריה - טרנסילבניה, דובר את השפה על בוריה (כמעט...לא צריך להגזים), ובביקורי היחיד עד כה ברחובות בודפשט הסתדרתי לא רע עם האיגן מיגן שלי (זה אומר משהו ?), לצערי לכתוב ולקרוא אני לא ממש יודע. נתקלתי בפורום הזה ממש בטעות..ותהיתי למה לא עושים פרסומת ? אני חייב לספר לכם שקראתי את כולו (עד עמוד 7) בערגה ושמחה מהולה בעצב (השואה והשלכותיה...)ומאד נהנתי לגלות שישנם עוד בוגרים למטבח ולשפה העשירים כ"כ שיודעים לכתוב בלשון הקודש
מעט על עצמי: בן 38 רווק ... הורי ז"ל ניצולי שואה, גדלתי על ברכי סבתי שהיתה בשלנית דגולה והכתבות בנוגע למטבח ההונגרי החזירו אותי למחוזות ילדותי ועל כך תודתי. אני אשמח להגיע למוזיאון בצפת..אני מתכוון לצאת מת"א באחד מימי השישי הקרובים, ברכב.... אם מישהו/מישהיא רוצים להצטרף...בשמחה. בנתיים תודה על הפורום הנפלא חיים

טומי*

New member
חיימקה ברוך הבא...../images/Emo24.gif

העיקר שמצאת אותנו,מדי פעם מפרסמים,אך כנראה שלא מספיק. אני מצידי מבקש לא פעם מההנהלה,לעשות כן. מקוה שתמצא אצלנו עניין בדברים שדנים בהם ובכלל

p i n g o

New member
קיבלתם עכשיו חתיכת פרסום ../images/Emo8.gif

ויש לכם פורום מצוין! אני מאוד נהנה לקרוא פה מדי פעם מה שאתם כותבים. ואני בכלל לא ממשפחה הונגרית ולא דובר או מבין הונגרית, סתם מעניין פה
תמשיכו כך

הייתי שמחה להצתרף, כי פספסתי

את הטיול של הפורום...אבל, עסוקה מאוד, כרגע, בערך עוד שבועיים הייתי יכולה לנסוע..

היי אווה ../images/Emo92.gif את מוזמנת

ודרך אגב גם שאלה .... ראיתי באחת ההודעות בפורום שכתבת שאת עיתונאית או היית עיתונאית בהונגריה... והשאלה שלי היא האם פגשת או היכרת אדם בשם לאצי פלודי שהיה עיתונאי או אפילו עורך עיתון קומניסטי בהונגריה ? אשמח אם תצטרפי אלי לנסיעה לצפת, בעוד שבועיים זה מצויין גם מבחנתי. חיים.

Faludi László ? השם מצלצל מוכר,

אבל לא זוכרת...עבדתי עיקר ברדיו ההונגרית, בטלויזיה - מחלקת חינוך, ESTI HIRLAP - כל יום שיני הייה קולומנה (עמוד שלם בעיתון) על הסביבה, כתבתי ב: Népszabadság ב: Népszava ב: Élet és irodalom ב: BUDAPEST ב: Ötlet ----בקיצור, הייתי בקשר עם הרבה עיתונאים ועורכים, לרובם לא זוכרת את שמו, רק אלה, שהייתי בקשר רציני להכנת תכניות...Mester Ákos, Szilágyi János, Rózsa T. Endre, Friderikusz, Déri Janos.....

טומי*

New member
ואת Valachi Anna את מכירה אולי ../images/Emo35.gif

היא היתה חברת ילדות של אחותי ושלי.בידיוק בימים אלו היא חידשה את הקשר עם אחותי לאחר כארבעים שנות ניתוק

מכירה עיתונאית ברדיו, בשם:

Lengyel Nagy Anna - היתה כאן כמה פעמים...אבל, אפילו את שמה המלאה, שכחתי, רק עכשיו נזקרתי...סביר להניח, שזה לא שם מקורי, אבל מה הייה קודם, אין לי מושג....היא בערך בגילי, יש לה בן אחד...

ורדה 2

New member
האם את מכירה?

אווה עמיחי, קודם כל אני מאוד נהנית מכל רשימה שלך. איכות הכתיבה שלך אפילו במתכונים הפשוטים מרחיבים את חושי הטעם באוכל ובספרות. האם את כותבת באוי קלט? לאבי היה חבר יקר שהיה כל יום ראשון נותן commentary ברדיו בודפסט על השבוע שחלף. קראו לו Ember Gyuri ברחנו ביחד מהונגריה בזמן המהפכה . הוא היגר לקנדה. אבי נפטר לפני כמה שנים ולמרות שבהתחלה המשיכו להתכתב אחר כך אבדו עיקבותיו .הייתי רוצה לדעת איפוא הוא ומשפחתו והאם במיקרה ידוע לך עליו? תודה רבה , vardage

../images/Emo9.gif מודה על כל מכמהה...

בעברית, עדיין מאוד רחוקה, מרמת הכתיבה, שהייתי מספקת ממנה, אבל מאז, שמזבלת את המוח של קוראי הפורומים, קצת משתפר... כשרון כתיבה, עיקר חשיבה מסוימת, אולי זה עובר פה ושם...אבל אף פעם לא הייה לי מספיק זמן ללמוד מעבר לאולפן א', שבהחלט לא מספיק... בקשר לעיתון ההונגרי, שפעם הייה מאוד חשוב, לעולי הונגריה, ב: 1985 כבר לא הייה ממש רציני...הייתי שם, אפילו פגשתי את אח של מורי, בבית ספר לעיתונות, בבודפשט, שלמדתי... אולי זה נשמה שחצני, אבל, לאחר, שבהונגריה כתבתי בעיתונים חשובים, להיכנס לשם, כאילו חזרתי בזמן לתקופת התחלה שלי בעיתונות...בנוסף, לא רציתי להישאר "בגטו ההונגרי" – בכל כוחי רציתי להיות ישראלי, ומפני שלא היו אז הרבה עולים מהונגריה, זה הייה אפשרי....גם הייתי צריכה לפרנס 2 ילדים לבדי, אז משכורת של העיתון בטח לא הייתי יכולה...בקיצור, לא עבדתי שם, אלא מייד התחלתי לעבוד בארכיטקטורה, שזו הייה קרוב למקצוע המקורי שלי (תכנון וכלכלה עירונית). עכשיו, מאז, שילדי עצמאיים, משתדלת לחזור לדברים, שאהבתי, ועשיתי לא רעה, בגלגול ההונגרי של חיי... מה שבהחלט למדתי בתקופה הזאת, שאין לי פחד מה יגידו, אך יקבלו את דברי...סוג של חוצפה ישראלית, שעוזר, פה ושם.

liti

New member
ברוך הבא, חיימקה!

גם לי יש סבתא הונגריה (שתחיה עד 120) שהיא בשלנית דגולה. איזה מאכלים הונגריים שלה הכי אהבת?

היי ליטי וברוכה הנמצאת...../images/Emo24.gif

לצערי גם סבתי וגם הורי אינם עוד ביננו, כשמדברים על אוכל הונגרי ושל סבתא שלי בפרט, אני נהיה רעב, הבטן שלי שרה סרנדות והפה מזיל ריר (ותאמיני לי שזה רק קצה קצהן של התחושות המתעוררות בי) היום אני מסתפק באוכל של מסעדות. אח אח הפורום הזה מעורר נשכחות.... רקוט קרומפלי... (היה גם תפו"א עם איטריות והרבה מהאדום האדום הזה {פפריקה} ששכחתי איך קוראים להם... הייתי מחסל עכשיו סיר שלם מזה ואני לא מגזים) טולטוט קפוסטה... שעשו בשמחת תורה (אני לא ממש זוכר או יודע למה דווקא בשמחת תורה, אבל שזה האוכל של שמחת תורה אני זוכר). נוקדלי ? והיה גם כזה כדורי בצק עם איזה פירורים שרופים וריבה... סיר וחצי אני מחסל עכשיו בלי בעיות. ולצ'ו שזה כזה ירקות עם פפריקה כמובן, מבושלים... ואיפה העוגות .... אני ממש בוכה עכשיו.... עוגת גבינה עם צימוקים שהיא קראה לה "רצ'וש קפו" שזה רוצה להגיד "שער משובץ" או משהו כזה בגלל שעל העוגה היו פסי בצק בצורת X, ודובוש, ועוגת קרם לבנה שהיה בה קורטוב של חמיצות לימונית - עוגות כאלה לא אכלתי ולצערי גם לא אוכל כבר לעולם... אין בעלום כולו קונדיטוריה שמתקרבת לקצה הציפורן הקטנה של סבתי ז"ל. יו... כמה אני כותב... איזו התלהבות הצתת בי... אני רוצה לספר לך איזו אנקדוטה קטנה... סבתי ז"ל היתה בשלנית מקצועית... עוד בהונגריה בזמן השואה, היא היתה טבחית במחנה עבודה (ככה סיפרה לי).. אז את מתארת לעצמך איזה אוכל שהיא בישלה. ודרך אגב את הסימנים לאיכות האוכל ההונגרי שזללתי בילדותי רואים עלי עד היום
ואינני יכול לפתור אותך בלי כלום... ראיתי שאת מנהלת פורום אוכל ומסעדות.. אז.. איפה את ממליצה ? שוב אני שולח
גדול לכולכם, מה זה מרגש אותי הפורום הזה..... חיים

liti

New member
עשית לי תיאבון!

יש לי לא מעט המלצות על מסעדות אבל אני צריכה כיוון... איזה סוג אוכל? באיזה איזור בארץ? כשרות? תשלום לאדם? ואם השאלה הייתה על מסעדות הונגריות, אז המסעדה ההונגרית הכי טובה היא זו של סבתא שלי!

כל התשבות נכונות....../images/Emo8.gif

תודה על התגובות...אוכל הונגרי בעיקר (את שאר הסוגים אני מנסה לבד...במאכלי המקור אני צריך עזרה- אני פוחד)...סבתא שלך עושה משלוחים ?.... כשרות לא מענין...וגם התשלום אם הוא לא איום רק נורא
עובר... ובנימה טיפטיפה יותר רצינית, האם יש מסעדות הונגריות נוספות על "בודפשט" שהוזכרה כאן, בארצנו הקטנטונת (אני מכיר את שושנה מהבלינצ'ס ובודפשט)? תבלי.... ושוב תודה... חיים

liti

New member
לא כל כך מכירה לצערי

יש את יהודית בגן העיר אך השמועות אומרות שהיא סגרה. פעם אכלתי שם עם הסבתא ההונגריה שלי וצחקנו איך האוכל במסעדה לא מתקרב לאוכל שסבתא שלי מכינה (וואו, איך סבתא שלי הייתה גאה בעצמה, ובצדק!). אם מישהו מכיר מסעדות הונגריות נוספות, אשמח לשמוע!

Asafma

New member
szívesen !! ../images/Emo48.gif

ברוך הבא חיים. בתור אחד חדש פה ממש כמוך (שבוע +) תיארת בדיוק את אותן תחושות שהיו לי כאשר גם אני נתקלתי בטעות בפורום הזה, ואני יחסית צעיר כאן אבל נושם את האווירה מיום שנולדתי. דרך אגב, מישהו יכול לומר לי מתי היה טיול של הפורום ? אסף

טומי*

New member
הטיול לצפת היה ב:14.2.03

יום שישי אחד,היה מאוד נחמד הנה תמונה אחת מהמוזיאון בצפת

ברק 188

New member
ביקור במוזיאון צפת.

אישתי ואני ביקרנו שם לפני כשבוע וחצי,הוצאתי משם העתק לתמונתם של הספתא וסבא רבא שלי(מ-BAJA ),אני רוצה לציין מעל דפי פורום זה את בני הזוג לוסטיג על מפעל חייהם" המוזיאון",ועל הייחס המסור והאדיב שהתכבדנו בביקור זה מיצדם,כשיצאנו בשעה אחת (המזיאון נסגר בשעה זו)שאל אותי מר' לוסטיג מאיפה אנו בארץ,למשמע תשבתנו שאנו מממרכז הארץ והביקור במזיאון הוא גולת הטיול שלנו בצפון פתח לנו שוב את המוזיאון (בבנין השני)הראה והדריך אותנו על שיחזור ארון הקודש מהעיר טוקאי, מענין ומרגש היה הביקור הנ"ל.

למעלה