אני חדש ומבקש עזרה

סליחה אבל יש לי זכות להביע דעה../images/Emo80.gif

את לא תגידי לי עם להתערב או לא אני יכולה לכתוב מה שאני רותה ומותר גם להביע דעה שהיא לא לתעמך לפעמים תתפאלי אבך גם זה מותר בוא נפסיק את זה פה. מספיק ודי!!! אני לא באה לריב אבל מותר לי להביע דעה

סתמי את../images/Emo80.gif

מי את חושבת שאת די פיפי ולישון מה קרה? פעם אחת אני מביע דעה (מה שאת עושה תמיד)שלא כל כך נעים לך לשמוע ואת ישר מתנפלת יש לך מזל שכל הפורום כבר מתעלם מהתגובות המעצבנות שלך ולא קם עלייך אז תפסיקי כבר כי זה נמאססססססססס בעעעעעעעעעעעעעעעעעעע את נפסיק פה את הריב וזו פקודה למה עוד מילה אחת שלך עלי אני לא יודעת מה אני עושה לך!!!

טוי בוי

New member
לדעתי זה לא הכי נכון ללכת ללמוד

דווקא דרסאג' שילך ללמוד מה שהו רוצה רק תנו לו חוות על תבלבלו לו את השכל בקפיצות, דרסאג' וווסטרן...מסכן....

kugar

New member
א הבנתי מזה דרסז' מישהו יכול להסביר

קצת יותר לעומק על שיטות הרכיבה

דרסז'- רכיבה אומנותית

הכתבה לקוחה מהתאר mypet.co.il: למרות שהדרסז' הוא אחד הענפים העתיקים ביותר מבין ענפי ספורט הרכיבה, הוא מעולם לא הצליח למשוך קהל רב לתחרויות. הסיבה העיקרית היא הקושי של הצופה מן הצד לדעת מי הוא המנצח. להבדיל מתחרות קפיצות, בה הפרמטרים לניצחון הם מדעיים (זמן וניקוד), בענף זה רק שופט ותיק או צופה מנוסה יודעים לעשות את ההבדלה בין הביצועים של הרוכבים השונים. מהו בעצם הדרסז'? בדרסז' שואף הרוכב להגיע לשלמות בתנועת הסוס עליו הוא רוכב ובהרמוניה בינו לבין סוסו. כל רוכב מכיר את המקצבים של הסוס - ההליכה, הטרוט והקנטר, ולמרות שהם מהווים את אבני היסוד של הדרסז', לא די בהכרתם על מנת להבין את מהותו. אז מה המהות? מקור המילה דרסז', ששימושה הוא בינלאומי, הנו בצרפתית ופירושו סידור, ישור או אילוף. הדרסז' עוסק בפיתוח סוס מאולף, שמגיב טוב לעזרים (אותות שנותן הרוכב לסוס בידיו, ברגליו ובמשקל שלו באוכף). "סידור" זאת אומרת מראה תנועות קבועות, סדירות ושוות, ו"ישר" זאת אומרת שני צדי גופו זהים כמה שיותר בעוצמתם ובתנועתם. דבר זה קשה במיוחד להשיג, מאחר והן לרוכב והן לסוס צד אחד חזק ואחר חלש יותר. חשוב להדגיש שבדרסז' לא נדרש הסוס לבצע שום דבר שלא מצוי כבר בטבעו, ואת כל המקצבים והתנועות הסוסים מבצעים בעת משחק וחיי עדר בטבע או במרעה. ההבדל הוא שבדרסז' התנועות מתבצעות לפי פקודת הרוכב, שינסה להראותן בשלמות מרבית. כמו כן, ינסה הרוכב להגיע למצב בו העזרים שלו הם כל כך עדינים, עד שאינם נראים לעין. על הרוכב גם להבין שביצוע לא נכון של העזרים לא רק שיגרום לביצוע לא טוב, אלא יעשה את ביצוע התרגיל הרצוי לבלתי אפשרי. זאת אומרת שהאשם בטעויות הוא תמיד הרוכב ולא הסוס. מטרת ספורט הדרסז' היא להראות, על סמך שורה של תרגילים, שמידת הקושי שלהם עולה מרמה לרמה, שהרוכב והסוס הגיעו לשיתוף פעולה הרמוני, בו הרוכב גורם לסוס להראות את תנועותיו במיטבם בכל המקצבים, קריא בהליכה, בטרוט (ריצה) ובקנטר (דהירה קלה). על הסוס להיות בשיווי משקל טוב ובפעולה נכונה, שבה רוב העוצמה מגיע מן הרגליים האחוריות, אותן רואים כמנוע של הסוס. בשלב הבא ידגים הרוכב הארכות צעד במקצבים השונים. על הסוס להגדיל את צעדיו ללא הגברת קצב. ברמות הגבוהות יותר יראה הרוכב שהוא מסוגל לכנס את הסוס, זאת אומרת לגרום לסוס לעשות צעדים קטנים אך נישאים יותר עם מידות אנרגיה וגמישות גבוהים. כמו כן, יוכיח הרוכב שהוא מסוגל לשמור על התנועה הנכונה גם בעת ביצוע תרגילים, כגון מעגלים ולולאות, הליכה הצידה בה הסוס מצליב את רגליו ומעברים תכופים בין המקצבים השונים והתנועות במנז' (מגרש הדרסז'). הפיאף והפסאז' הם התרגילים עם מידת הכינוס הגבוהה ביותר, המבוססים על מקצב הטרוט. הפיאף הוא טרוט המבוצע במקום (מותר לסוס לנוע קלות קדימה, אך כמה שפחות - יותר טוב). הפסאז' הוא טרוט כל כך מכונס, שיש לו תקופת השעיה, בה רגלי הסוס נראים כאילו כל התנועה נעצרה באוויר. בקנטר ברמות הגבוהות יש להראות חילופי רגליים רבים (חילוף בין קנטר ימני לשמאלי בעת רגע השהייה, בו כל רגלי הסוס נמצאות באוויר). דרך השיפוט: כל הרוכבים, המתחרים באותה הרמה, יבצעו את אותם התרגילים באותו הסדר, ויקבלו ציון מתוך 10 על כל תרגיל ותרגיל. הרוכב בעל הניקוד הגבוה ביותר יזכה במקצה בו הוא רכב.

ביוטיהיפה..!

א. הוא רק מתחיל רכיבה וחבל שהוא ישר יתחיל אצל דניאלה..! קודם כל שילמד את הבסיס..! לפי דעתי תיקח שני שיעורים בחוות אינגליש ושניים ווסטרן ותראה ממה אתה יותר נהנה...! ב. אל תתנפלי על אלה היא רק אמרה משהו..! ומדינת ישראל יש דבר שנקרא חופש הביטוי וזכותה להביע דעה אם זה לא לרוחך אל תגיבי פשוט ותתעלמי..!

טוב...

אני רק המלצתי לו על החווה הכי טובה באיזור... אם הוא ירצה הוא ילך ויראה איך הוא מרגיש........ ותפסיקו להדחף לכל מקום! אני סה"כ אמרתי את דעתי ואתם לא צריכים ישר להגיב...! שהוא יעשה מה שבראש שלו!!

kugar

New member
../images/Emo35.gifאיפה אפשר ללמוד את שתי השיטות

אני וחבר שלי רוצים ללמוד רכיבה פשוטה עם דגש על הטיפול (המסור) בסוס ווסטרן נשמע מעניין איפה אפשר ללמוד? מישהו מכיר את החווה ביסעור או ציפרי? יש גם את שכניה?

טוי בוי

New member
באינגליש יש קפיצות ודרסאג'

יש אוכף קטן יותר והרכיבה שמה דגש יותר על השליטה של הרוכב בסוס ובגוף של עצמו קפיצות ראווה שזה קפיצות צעל מסלול מכשולים עם מכשולים שבנויים מקורות ושני עמודים שאפשר לכוון גובהה ואפשר להזיז ולהפיל את המיכשולים ומתחרים בתוך תחרויות במנג' [מנג' שטח רכיבה מוגדר עם חול מיוחד או דשא שבריא לרגלי הסוסים] קפיצות ראווה

טוי בוי

New member
קרוס קאנטרי..

קפיצות מיכשולים בשדה שהמכשולים אמיתיים כמו גדרות גזעים מכוניות ערוגות פרחים ועוד כל מיני דברים שבדרך כלל אין גובהה משתנה למכשול ואין מנג' ובאים למכשולים במהירות גבוהה יותר מקפיצות ראווה וגם יותר נופלים בזה וגם הסוסים...בארץ הקרוס קאנטרי לא פופולרי כול כך הוא יותר פופולרי בחול אמריקה, אוסטרליה, ואירופה אני אמשיך בערב באו אלינו אורחים נועם וביוטי תנו הזבר על דרסאג' הנה

dearanita

New member
דרסז'

לאלה מכם שמרימים גבה ושואלים את עצמם מה זה בכלל דרסז הרי סקירה קצרה: הדרסז הוא אחד הענפים העתיקים ביותר בספורט הרכיבה והוא מהווה את הבסיס לכל סוגי הרכיבה כמעט. המטרה בדרסז היא להגיע להרמוניה בין הרוכב וסוסו. הדרסז משמעותו בצרפתית אילוף, סידור או ישור. ואכן הדרסז מציב לעצמו מטרות אלו - פיתוח סוס מאולף וממושמע שמגיב לעזרים העדינים ביותר. ישר כלומר בגופו כאשר שני צידיו כמעט וזהים בעוצמתם. התנועות המבוצעות ברכיבת הדרסז הן תנועות אשר מבצע הסוס בטבע בעת משחק או חיזור. ברכיבת הדרסז מנסה הרוכב להגיע למצב בו העזרים שהוא נותן לסוסו עדינים דיו עד כדי כך שאים נראים לעין אלא על ידי שופט מנוסה בלבד. הדרסז החל למעשה כבר עם עליתו הראשונה של האדם על הסוס. הסוס אשר היה בתחילה מזון לבני האדם החל משמש את החיילים. מכתביו העתיקים של הפילוסוף קסנופון עולה שכבר בימי יוון העתיקה הוכרו יסודות הדרסז שמוכרים גם כיום - אילוף סובלני וצמצום מירבי בענישה. עם תום עידן היווני ותחילת ימי הביניים נעלמה גם הרכיבה על פי יסודות אלו והיא שבה להופיע רק בתקופת הרנסנס. אקדמיות רבות נפתחו החל מהמאה ה-16 באירופה בחצרות האריסטוקרטיה. הסוס הפך למקור שעשועים וסמל למעמד. המפורסמות שבין האקדמיות הן בית הספר בוינה ובית הספר האנדלוסי בספרד. החל מסוף המאה ה-19 החל להתפתח מן הדרסז הקלאסי והשמרני הדרסז המודרני אשר מתפתח ומשתנה כל הזמן בשונה מהדרסז הקלאסי אשר לא השתנה בעקרונותיו כבר 300 שנים. הדרסז הפך להיות ענף ספורט בפני עצמו ולשם כך פותחה עבורו מערכת חוקים. החל משנת 1912 נכנס הדרסז לענפים האולמפיים כאשר בתחילה נתבקש הרוכב לעבור רק סדרת מכשולים נמוכים על מנת להראות שליטה בסוס. מאוחר יותר נכנסו לתחרויות גם תרגילי הכינוס - הפיאף והפסאז הנחשבים לתרגילים הקשים ביותר לביצוע. (פיאף - טרוט מכונס במקום ; פסאז - טרוט מאוד מכונס בעל תקופת השהייה ממושכת). בעת מבחן דרסז נשפט הרוכב על ידי שופט אחד או יותר בהתאם לרמת המבחן. המבחן מורכב מסדרה של תרגילים עליהם מקבל הרוכב ציון מתוך 10. יסודות הדרסז בנויים בפרמידה הנקראת סולם האימון הגרמני בראשה עומד הכינוס, התנועה הקשה ביותר להשגה בדרסז אשר על מנת לקבלו צריך הרוכב לענות על כל שאר הקרטיריונים הקודמים: -בתחתית הסולם נמצא המקצב הסוס צריך להיות במקצב קבוע בעל קצב קבוע ולא להראות התנגדות למקצב -מעליו נמצא השחרור, הסוס חייב להיות משוחרר פיזית ומנטלית ושריריו צריכים להיות משוחררים ובמיוחד השרירים בטבעת השרירים עליה הרוכב יושב ומשפיע מכל. רכיבה משוחררת תביא לסוס משוחרר - מעליו נמצא הקשר, הרוכב מוכרח לשמור על קשר יציב בין ידו לבין פה הסוס ואמור להיווצר קו ישר בין מרפק הרוכב, המושכות לפה הסוס. הסוס חייב להיות ממושמע ואסור שיתנגד לקשר. - מעליו קיים הדחיפה, הסוס צריך לדחוף מאחוריו ולפתח אימפולסיה. סוס ללא אימפולסיה לא יוכל להגיע לכינוס. - מעליו נמצא היות הסוס ישר, הסוס מוכרח להיות ישר ומאוזן כמה שיותר בין צידי גופו ולהראות תנועות קבועות סדירות ושוות. - בראש הטבלה נמצא כאמור הכינוס אשר יתקיים רק כאשר כל התנאים הקודמים יתקיימו. רבים מכם ודאי שואלים מה לכל זה ולנו כאן בארץ? ובכן, גם בארץ יש דרסז ולמעשה הוא מתפתח בהתמדה כבר כ-20 שנים. מדי שנה מתקיימות תחרויות בין החודשים ספטמבר ליוני בחוות יגור שבצפון, דרך חוות הפארק שברמת גן ועד לחוות סוסי נעם שבנצר סירני. מאות של תלמידים רוכשים את מיומניות הדרסז במספר רב של בתי ספר לרכיבה הפרוסים מהצפון ועד לדרום, ומודרכים על ידי מדריכים מקצועיים שרכשו את השכלת הרכיבה שלהם והוסמכו לשם כך בארץ ובחו"ל.

למעלה