אני חדש בפורום הזה

יש כאן הרבה כאלה, כולל אותי כמובן!

אז קודם כל: ברוך הבא! שנית: הבעייה שלי היא עם הדתיים , שמרגישים עליונות עלי. אני אוהבת ומוקירה את כל האנשים, גם אם הם לא כמוני, אבל מפריע לי שהדתיים לא מקבלים אותי כמו שאני ,אלא רוצים לשנות אותי... <מיכלי הלומה מהמקבץ המרשים של החדשים>

אני כן שונא!!!!

אבל לא את החרדים כבני אדם אלא את המימסד החרדי שכמו כל מימסד דתי פנאטי (הקתולים, המוסלמים ובמידה מסויימת גם הפרוטסטנטים מדרום ארה"ב) מנסים להשליט על סביבתם את עולם ההלכה והופכים את צאן מראיתם העיוור לעבדים נרצעים לרצון שלהם בעוד ועוד כח וכסף ( ובמקרה של הכמרים הקתולים המאמינים הצעירים הם גם עבדים לתשוקותיהם האפילות) בקיצור: ממסדים דתיים זה איכסה פיכסה.

איך אני יכול לשנוא את שושוניקו ?

איך אני יכול לשנוא את עצמי שלפני שנה וחצי? או את אחי וחברי? וחוצמזה הם לא אשמים, הם מאמינים בזה, כי ככה חינכו אותם, ויש הרבה רבנים אפילו הרוב, שלא הופכים את צאן מראיתם לעבדים נרצעים בשביל כוח וכסף, וזה מתוך היכרות עם הרבה רבנים, אלא ההיפך הנכון, יש המון רבנים שמקדישים את כל כולם לצאן מראיתם, וחיים חיי צניעות, כמו הרב שטינמן ור" חיים קניבסקי, וכל הבעיה שאין להם הבנה לנפשו של החילוני, והצמצום בו הם שרוים מאפיל על גדולתם,

../images/Emo45.gif

שושינקו אהבתי

תורי להגיב !!!!! :)

אני אומר מראש - הדברים שאני כותב בהמשך הם לא כוללים את כל המקרים אלא חלקיים בלבד.... א, אני חושב שרוב החרדים לא כופים את הדת על אף אחד. מה שכן זה , הורים מחייבים את הילד שלהם ללכת בדרכם וזה הגיוני עד שהילד גודל ומחליט אם להמשיך או לא וזה מובן שהורים לא רוצים שהבן שלהם ילך בדרך אחרת מהם. ב. הדתיים לא סוגרים כבישים סתם, נכון יש כבישים שהם סגרו ((( ובמילים אלה אני לא ושוב לא נותן לגיטימציה לצורה בה הם דרשו את זה ))) אבל לא כבישים שאי אפשר להסתדר בלעדיהם אלא כבישים שעוברים בתוך השכונות החרדיות וזה מפריע להם אז אני לא חושב שיש סיבה לעבור דוקא בתוך השכונה החרדית כשאפשר לא לעבור שם. אני חושב שעם קצת כבוד הדדי וויתור משני הצדדים היה אפשר להסתדר ביחסים בין דתיים לחילוניים בלי בעיות בכלל. מקווה שתבינו <שוטה>

yaniv021

New member
עכשיו תורי

כמה שאתה צודק כשאני מבקר בשכונות החרדיות בברוקלין ניו יורק דוגמא קרון הייטס איפה שבית כנסת של חב´´ד אז בחגים איך שמסתימות התפילות הכבישים באזור נסגרים לתנועה, מישהו מהאמריקאים יגיד משהו על כפיה ? לא. הם יבינו ויכבדו ולא יסעו אם צפצות בשביל להרגיז וכשסוגרים חניות באירופה ביום ראשון מישהו יגיד כפיה או מישהו יעיז לפתוח חנות ביום ראשון (אלא אם כן יש לו אישור מיוחד ) ?

לא הבנתי

מישהו נוסע עם צפצפות בתוך מאה שערים בשבת? סוגרים את הרחוב בחו"ל רק אחרי התפילה לפרק זמן סביר? ולא סוקלים אמבולנס שמתבלבל ומנסה לעבור בכל-זאת? ולא יורקים על גויות שמסתובבות במכנסיים? ויש שם הפרדה בין דת למדינה? והם לא מקבלים קיצבה על לימוד תורה? ולא עושים בעיות לאמריקאים יהודים שרוצים להתחתן אזרחית? ולא ולא ולא... תביא אותם מחו"ל לפה שילמדו משהו את החרדים שלנו. אולי אז גם לא ישנאו אותם. ובקשר לשונאת - אני לא שונאת אף אחד. פרנציפ. אני לא חושבת שמישהו שווה שאני אהרוס את יחסי הטובים שלי עם עצמי ולבי בגללו. זה לא אומר שכולם בסדר.

שומרת, תקראי טוב

נוסעים עם צפצפות באיזור מאה שערים בשבת - כן ואני משום מה לא ראיתי בחיים שסקלו אמבולנס שנסע בשכונה חרדית למרות שאני במד"א כבר 6 שנים בחיים זה לא קרה. ולא יורקים על גויות שמסתובבות במכנסיים, אבל כשבחורה מגיעה לבושה ב"פריצות" אני מבין שיסלקו אותה (((לא בכוח))) אבל זה הגיוני כי בדיוק ככה את תעשי בעוד כמה שנים כשתאי דוס מנסה להחזיר את ילדייך בתשובה !!! ישראל זו מדינה המובססת על ההלכה היהודית ולכן יש דברים שפועלים ע"פ ההלכה ואם לא מתאים לך את יכולה לעבור לחו"ל. תחשבי על זה !!!

MAYA20

New member
תקרא אתה טוב!

מדינת ישראל היא מדינת כל אזרחיה, כל המדינה שייכת לכל האזרחים. אין מצב בו בני ברק שייכת לחרדים, תל אביב לחילונים, נצרת תחתית לערבים, וכ"ו מדינת ישראל מכילה עשרות אם לא מאות תתי קבוצות. לא נייחד לכל תת קבוצה אזור נפרד לחיות בו, אזור שבו חלים חוקיה של אותה תת קבוצה ורק חוקיה של אותה תת קבוצה, אם נעשה כך, לא נהיה מדינה אלא מקבץ אוטנומיות. אין ברירה. אנו מדינה שמכילה אנשים שונים, לכן בכל המדינה (השייכת לכל האזרחים) יש להתנהג בהתחשבות הדדית. בדיוק כפי שאסור להשפיל חרדי על לבושו החריג בשינקין, אין להשפיל אשה עם גופיה במאה שערים. לכל אזרחי המדינה החופש לנוע בשטח כל המדינה בלי שיפגעו פיזית, בלי שיושפלו, בלי שיפגעו זכויתיהם הבסיסיות (המוגדרות די טוב בחוקה האמרקאית לדעתי) בשינקין, במאה שערים, בנצרת, בכל הארץ. שנית ברצוני לומר שאין דומה החזרה בתשובה (=חדירה לפרטיות) להליכה בשטח ציבורי בלבוש שלא תואם את טעמו של החרדי.

yaniv021

New member
תגובה לשומרת נפשה

כן נוסעים אם צפצפות בשבת. רק כדי לרענן זה היה נוער מרצ הכל כך דואג לחלשים סוגרים לפרק זמן סביר ויש מקומות שזה נסגר לכל השבת סקילת אמבולנסים בשבת ? באמת ?! בזמן הפיגוע בדולפינריום שקרה בשבת היתי גר בניו יורק ואני פתאום מוצא את עצמי רואה בטלויזיה את כל בני ברק שם באים כדי להציל חיים בשבת לגבי סקילת נשים שלובשות מכנסיים אם היית באה מאיזור חרדי (אולי את כן)היית מבינה שדבר כזה ייכול לקרות בתידרות דומה לרצח בישראל, אני בטוח שכל הלא דתיים בפורום שחיו פעם באורח דתי יכולים להגיד שזה כמעט ולא קורה והם יכולים להעיד על זה כי אבא שלהם לא היה עושה את זה או אח שלהם או החבר שלהם או הדוד וכו´ וכמו כן אם בחורה רוצה לצאת אם כל הציצים בחוץ במאה שערים שתיקח את זה בחשבון שזה מפריע לאנשים שגרים שם, ואתם יודעים טוב טוב כמה שזה מפריע לאדם מאמין ואני מדגיש מאמין חרדי שהולך אם הילד שלו ברחוב. ועוד פעם אני מעלה דוגמא מניו יורק החופשית. בסופר מרקטים באזורים חרדים כמעט ולא תראו מגזינים אם בחורות על בגדי ים בסטנדים. אלא יהיה ניר שמכסה את המגזין ועל הני יהיה כתוב את השם של המגזין. כפיה דתית אני שואל ??? אולי נקרא לזה באים לקראת בנוגע להפרדת הדת מהמדינה בארה´´ב אני חושב שהוא לא קים למה ?, כי אני חיב לראות על כל מטבע ושטר את הכיתוב ´´IN GOD WE TRUST´´ כל יום. בארץ כבר היו עושים מזה כפיה דתית והם כן מקבלים קצבאות על לימוד תורה עכשיו בנוגע לנישואים אזרחיים בואו לא נשכח שמה שמחבר אותנו בארץ זה עצם היותנו יהודים והיחוד של הדת היהודית שהיא הכי פחות מתבוללת מכל הדתות בעולם אז מי שרוצה להתערבב שילך לקפריסין וכן.. יש הרבה מה שהחרדים בחו´´ל יכולים ללמד את החרדים בארץ רק פה אני רואה בחור אם פאות מסולסלות נוהג על משאית חלב או מחלק פיתות אבל לשנות את זה צריך, אבל לא בכפיה ובכללי כל הדברים האלה שכתבת זוהי הסתה שגורמת לשנוא את החרדים וכשאני רואה מי זה אבא שלי קשה לי לראות את הליכלוך שעושים על המגזר שהוא חי בה היום

עם יד על התנ"ך

אתה באמת יוצא בשאלה? עם יד על הלב (ובוא נסתפק במה שיש) - עד כדי כך חשוב בעיניך מה שאני אומרת? סימן שאני נשמעת לך מוצלחת. תודה. ולהשכלתך הכללית (אני באמת משתדלת לעזור לך, עד כמה שזה מתאפשר) - הסתה = עידוד לנקיטת פעולה נגד מישהו. תזכיר לי איפה בדיוק אמרתי מה לעשות לחרדים... אתה לעומתי היצעת לי לעבור לחו"ל והודעת לי שינסו להחזיר את ילדי בתשובה (ילדי - הכוונה לקטינים ברשות הוריהם לפי החוק). אז מי כאן בדיוק מסית?

תיקונון

לא אתה אמרת על ללכת לחו"ל והילדים שלי. זה שוטה. מצטערת, הדמיון ביניכם קצת מבלבל לפעמים. לסיכום - למה אני מסיתה לדעתך, ושוטה לא?

yaniv021

New member
מה יקרה .........

מה יקרה אם אני אם אבי ילך יום אחד ברחוב ופתאום רואה אותו ילד ואומר הנה אחד מאלה שזורק אבנים על אמבולנסים בשבת ? אולי את צודקת זו ממש לא הסתה

לא ענית לי אבל אענה לך

לא ענית לשאלתי עם התנ"ך. בתשובה כנה ממני - אלמד את ילדי שיהיו בע"ה, שכאשר הם רואים אדם, יביטו מעבר לבגדים, לקעקוע, לשטריימל, לכפכפים, לגרביון. שיראו מעבר לסטיגמה - כלומר שיבנו את ההבדל בין ראיית הפרט כאדם לבין הכרת מציאות חברתית. אני מקווה שהם ידעו להפריד בין תופעות שקורות בחברות מסוימות, לבין הכללות. אני גם מקווה שייטיבו להבחין בתופעות שליליות כמו פרזיטיות של חברה אחת על חשבון השניה. לומר שהמציאות מכוערת כשהיא אכן מכוערת זו לא הוצאת דיבה. זו האמת הפשוטה. לעומת זאת, כשילד חרדי יראה אותי, מה לדעתך עובר לו בראש? שבגללי המשיח לא בא ובית המקדש לא נבנה. שאם היה אפשר, היה צריך להרוג אותי על "חילול שבת בפרהסיא" וכד´. אז מי פה מסית יותר? וגם כמובן שיקראו עיתונים וכד´

yaniv021

New member
אין לי ויכוח על זה

בנוגע לשאלה הראשונה יצאתי מהחיים המסוגפים לדת בדרך שלי לא אמרתי שזה כשר אבל כך נח לי ושוב פעם אני מדגיש שכל הכניסה שלי לפורום היתה בגלל השנאה שחלק מהחברים פה מראים כלפי החרדים בנוגע לחינוך שאת תתני כל הכבוד כך צריך להיות וההסתה שהתכוונתי אליה זה לגבי מה שכתבת על האמבולנסים

למעלה