אני זקוק לייעוץ

natilousky

New member
עם המשכורות שמקבלים עבודה סוציאלית וסיעוד

עדיף כבר לעבוד בבנק.

uIsses

New member
טוב, זה כבר עניין אחר

המשכורות נמוכות, אבל יש ביקוש גבוה לעובדים בתחום ויש ביטחון תעסוקתי.

שמרית211

New member
יש משרות רבות

רפואה: סיעוד {משוועים לאחים ואחיות}, רפואה {רופאים לא מתקשים למצוא עבודה}, רפואת שיניים.
עבודה סוציאלית
הוראה
לוגיסטיקה, ייבוא, ייצוא
מכירות\שיווק
תחום הקולינריה גם משווע לעובדים {שפים, קונדיטורים, מנהלי מסעדות וכ"ו}.

uIsses

New member
איזו עבודה יש בלוגיסטיקה?

יש לזה תואר אקדמי? מה מהות העבודה? הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו בהקשר של לוגיסטיקה הוא מסחר, וגם זה קשור רק בעקיפין.

לגבי קולינריה אני לא יודע הרבה, חוץ מזה שרוב המסעדות נסגרות כשנה לאחר פתיחתן, ושאת הלימודים במקצוע לא לומדים במסגרת אקדמית.

שמרית211

New member
יש תואר ראשון ושני בלימודי לוגיסטיקה

וקיימים גם לימודי תעודה,
דווקא יש לתחום הנ"ל ביקוש {לפחות מהצעות עבודה שאני עברתי עליהן}.
לגבי קולינריה-נכון, זה לא תחום שנלמד באוניברסיטה, אבל מי שאמר שחייבים ללמוד באוניברסיטה? אם בישול היה ה-אהבה שלי הייתי טסה לחו"ל ללמוד. {קורדון בלו לדוגמא}

מצטערת לבשר לך אבל זה לא נכון

בבנקים אנשים מרוויחים בין מינימום לגג של כ 6.5 משכורת התחלתית. בכל הבנקים זמן ההעסקה הוא מוגבל, ותוך שנים בודדות אומרים לך יפה שלום ולך תחפש. (לפחות בבנקים הגדולים.)
לראייה, אני מכירה אנשים שעבדו בכל מיני בנקים, וכמעט כולם מצאו את עצמם בחוץ בשלב שבו הבנק אמור להעניק להם קביעות.
את באמת חושבת שעדיף לעבוד בבנק הפועלים למשל, שם המשכורת אפילו לא חוצה את ה 5K ואחרי 4 שנים למצוא את עצמך בשוק מחפשי העבודה?!

בעבודה סוציאלית אולי אין הרבה הצעות אטרקטיביות אבל יש הרבה משרות שמחפשים לאייש והשכר למשרה מלאה מתחיל מ 5-6. לפחות בדרך כלל, עם הכוונות הנכונות, עושים עבודה תורמת שיש ממנה סיפוק.
בסיעוד אם זה בבית חולים השכר ההתחלתי הוא סביבות 40 שקלים לשעה בסיס, ויש תוספות במשמרת ערב/לילה. ככה שאחות מתחילה משכר היפה ביותר מבין 3 המקצועות שביניהם השווית.ועם כל הקושי, שוב, לפחות זה מקצוע שיש בו גם תגמול נפשי.
בניגוד לבנק.
שאלוהים יודע ממה אפשר לקבל שם תגמול נפשי. אולי מהנופש השנתי שמקבלים בהנחה, או מדמי ההבראה השמנים.
בכל מקרה אחיות ועובדים סוציאלים לא מפוטרים על בסיס קבוע רק בשביל שמי שמעסיק אותם לא יצטרך לתת להם קביעות.
כן זה לא ממש שיקולים שאנשים עושים כשהם בוחרים מקצוע. וחבל. היום ביטחון תעסוקתי כל כך הולך ונעלם, שכן, מקצועות שמציעים אותו, עם כל הקשיים שיש בהם, שווה למצוא בהם את מה שאטרקטיבי.

kaner91

New member

eyalbroyer

New member
אם אני עכשיו מחפש עבודה בכלכלה ולא מוצא

מה יהיה אח"כ?
פשוט אין עבודה בתחום הזה, וגם אם יש עבודה - זו עבודה של טלפונים ללקוחות.

אל תתיאש

תתחיל לעבוד במשהו זמני בשביל להרוויח כסף ולא להתבאס,
הכי חשוב שיהיה גמיש, ורצוי בעיקר בשעות אחהצ -ערב בשביל שתוכל ללכת לראיונות בבקרים.
תשלח קורות חיים לכל מה שנראה לך,
יש כאלה שמוצאים ממש מהר ויש כאלה שמוצאים אחרי חודשים אבל בסוף אתה תמצא. ואם אתה לא רוצה לעבוד בעבודות של טלפונים ללקוחות אז אל תעבוד. רק קח בחשבון שמשרות איכותיות יש מעט, וצריך לבלוט מעל למועמדים אחרים, גם בקו"ח, גם בראיונות. וגם במשרות כאלה לרוב תהליכי גיוס מעיקים שלוקחים זמן, בקיצור, צריך המון מוטיבציה וסבלנות לכל התהליך. אולי לא תעבוד בסוף בעבודת החלומות אבל אני בטוחה שתוכל למצוא משהו סביר.

eyalbroyer

New member
התייאשתי כבר מזמן

אני ממשיך לחפש רק כדי לפחות להתקיים בדוחק.

למעלה