אני זקוק לייעוץ

eyalbroyer

New member
אני זקוק לייעוץ

האם יש כאן אנשים שבגיל 25-26 החליטו לעשות הסבה מקצועית וללמוד משהו אחר באוניברסיטה שדורש עוד 3-4 שנים?

oromer

New member
מנהל
יש אנשים שרק בגיל 25

מתחילים ללמוד.

חוץ מזה יש תוכניות להסבת אקדמאיים, ותוכניות שמקבלים פטורים על רקע קודם

eyalbroyer

New member
אני מתעניין במעבר לפקולטה למשפטים באת"א

הצלחתי להשיג פסיכומטרי מתאים. אני כרגע לומד כלכלה ומדעי המדינה ואמור לסיים שנה הבאה.
אם אני מסיים נניח כלכלה בשנה הבאה, אבל ממשיך ללמוד בו בזמן משפטים - זה אומר שאני לא זכאי לתואר בכלכלה עד אשר אסיים לימודי משפטים?
והאם לימודי משפטים הם למעשה דו-חוגיים עם כלכלה? או איך זה הולך בעצם..?

uIsses

New member
אפשר ללמוד משפטים חד חוגי

או דו חוגי עם כלכלה, כרצונך. במצב שלך אני חושב שכדאי לך להרשם למשפטים חד חוגי ולסיים את התואר בכלכלה במהלך שנה א' של משפטים. התארים יהיו נפרדים והלימודים הנוספים לא ישפיעו על קבלת התואר בכלכלה.

eyalbroyer

New member
אבל הבעיה היא שכלכלה חייב להיות דו חוגי

אז זה אומר שאני אלמד למעשה 3 חוגים בו זמנית?

ואגב, אני חייב לציין את העניין של הגיל: אני כבר נושק ל-26, וזה כבר לא צעיר.בכלל לא צעיר.

uIsses

New member
נראה לי שכן

אלא אם תבקש בצורה מיוחדת שיחליפו לך את מדעי המדינה במשפטים, ואז התואר שלך בכלכלה ייגרר עד שתסיים את משפטים. במקומך הייתי מסיים את שני התארים הנוכחיים ורק אז ניגש להתחיל תואר נוסף, או מכין את עצמי לשנה עמוסה מאוד ולומד את כולם ביחד.

אל תדאג בקשר לגיל, יש אנשים שמתחילים ללמוד רק בגיל 30+ וזה לא מהווה בהכרח חיסרון. יותר חשוב שתסמן לך את המטרה שאתה רוצה להגיע אליה (אחרי התואר, בחיים האמיתיים) ותעשה מה שצריך כדי לממש אותה.

B L I M P

New member
צעיר, צעיר

הכרתי שאנשים שהתחילו ללמוד בגילאי ה-20 המאוחרים. והם הסתדרו בסדר גמור. להתחיל להמציא כל מיני קומבינות רק בשביל לחסוך שנה נראה לי חבל. תסיים את התואר הראשון שלך, ואז על בסיסו תהיה זכאי לקיצור של חצי שנה בתואר במשפטים (3 במקום 3.5 שנים). שלא לדבר על זה שעוד תואר יפתח לך עוד אפשרויות בעתיד ויבדל אותך מאחרים. כמו כן- הוא יתן לך אפשרויות תעסוקה יותר טובות במהלך לימודיי המשפטים שגם יאפשרו לך יותר כסף וגם יראו טוב בקו"ח.

commandooo

New member
זה לא גיל מבוגר מדי

למרות שלדעתי היום לימודים לא שווים הרבה

Optimistic Girl

New member
שאלה פראקטית

מה יתן לך תואר במשפטים?
מה תעשה איתו?
איפה אתה רואה את עצמך עובד?

eyalbroyer

New member
תשובה

אני פשוט אוהב את זה ותמיד אהבתי. לא עלה ביכולתי להתקבל קודם לכן. ולא רציתי ללכת למכללה.
יש לך משהו נגד משפטים?...

uIsses

New member
הערך של תואר במשפטים נמצא בירידה מתמדת

יש הרבה מאוד בוגרי משפטים היום, וזה משפיע לרעה על התעסוקה העתידית שלהם בתחום. אם אתה לומד משפטים בשביל העניין אז זה לא צריך לעניין אותך, אבל אם אתה רוצה לעבוד בעריכת דין או בייעוץ משפטי, קח בחשבון שסטטיסטית יש סיכוי של שליש שבסוף תאלץ למצוא פרנסה אחרת.

eyalbroyer

New member
אז מה הייתי מציע - להתספק במה שאני לומד?

ולמען האמת היום אני מסתכל על לימודים באוניברסיטה בצורה אחרת , כלומר קרנם ירדה בעיני.
לעתים אני סבור שמקצוע פרקטי - כמו הנדסאי מכונות למשל - מועיל הרבה יותר.

שמרית211

New member
יש היום אבטלה רבה במקצוע המשפטים

כפי שציינו, אם לשם העניין-אין בעיה
אם לשם תעסוקה-עדיף לקחת קורס מקצועי כלשהו ולא לבנות על תואר במשפטים.

uIsses

New member
אני מסכים שמקצוע פרקטי עדיף

ואני אומר זאת כבוגר תואר במשפטים מאוניברסיטה שנמצא כרגע בהתמחות בתחום.
השאלה האמיתית היא איפה אתה רואה את עצמך בעתיד, ועל זה רק אתה יכול לענות. אם אתה נחוש להיות עו"ד למרות הסטטיסטיקה העגומה, לא הייתי מציע לך לוותר כל כך מהר אלא להפך, לחתור להשגת המטרה בכל הכוח ומתוך מודעות לסיכונים. אם לעומת זאת אתה לא ממש בטוח לגבי הכיוון שלך, אולי עדיף לחפש מסלול בטוח יותר מבחינה תעסוקתית. בכל מקרה, שני תארים ראשונים כבר יש לך (כמעט), ככה שמעמדך כאקדמאי מובטח, בין אם זה למשרות שדורשות תואר ראשון כלשהו ובין אם זה לצורך עמידה בתור הנפרד בלשכת התעסוקה.

eyalbroyer

New member
אז גם אתה לוקח את הסיכון הזה למרות הסטט'

מה קרה, אתה שואף להיות שפטל הבא ולעשות כסף מהגנה על חלאות ? :)

uIsses

New member
באמת לקחתי סיכון

אבל הסיכון היום גדול יותר ממה שהיה שהתחלתי ללמוד בשנת 2009, וכבר אז אמרו לי שמצב המקצוע בקרשים. אז כאדם חכם כדאי לך ללמוד גם מניסיונם של אחרים.

אם אתה כבר שואל, החלום שלי היה תמיד (ועודנו) להיות זואולוג ולעבוד עם חיות בר, או להיות היסטוריון. מכיוון ששני הדברים כנראה לא יקרו לעולם, אני מסתפק כרגע בלעבוד במשרד שמייצג תאגידים ומוסדות ציבוריים בתחומים מסחריים ומנהליים. לפעמים הלקוחות מתנהגים כמו חלאות, אבל (ואני אומר את זה ברצינות) לעיתים הם דווקא הצד הצודק ואנחנו מגינים עליהם מפני סחטנות של אנשים פרטיים או של מוסדות יריבים. חוץ מזה, הרבה מהעבודה בכלל קשורה לייעוץ משפטי, לכתיבת חוות דעת ונסיוח חוזים והסכמים. זה פחות נוצץ ממה שרואים ב"חוק וסדר", אבל גם מציג אותנו כאנשים יותר אפרוריים ופחות מרושעים ממה שנוטים לחשוב.

kaner91

New member
תגיד

יש איזה מקצוע (חוץ ממדעי המחשב) שמבטיח לך פרנסה טובה?
בטח שלא כלכלה...
שני שליש סיכוי נשמע לי לא רע.

מה גם שמשטים זה תואר גנרי שמאפשר להתפתח לכל מיני כיוונים.

uIsses

New member
כנראה שאין

אולי רפואה, לאחר 10-15 שנות פרקטיקה. או שרברבות.

לגבי משפטים, על פי הסטטיסטיקות[1] שליש מעורכי הדין כבר נטשו את המקצוע, אבל זה לא אומר שכל השאר מאושרים ממצבם. השכר נשחק, ההערכה למקצוע (שמעולם לא היתה גבוהה, לפי כמות הבדיחות הסטיגמטיות והבוז הכללי שיש כלפי עורכי דין, בצדק או שלא בצדק) יורדת והסיכוי לפתוח משרד עצמאי שישא רווחים לאורך זמן קלוש. ולא רק זה, אלא שהמגמה השלילית הזו הולכת ומתחזקת ושום שיפור לטובה לא נראה לעין.

האמירה שמשפטים זה תואר גנרי שמאפשר להתפתח לכל מיני כיוונים היא מנחמת, ואני משעשע את עצמי שמחשבה שהיא גם נכונה ושבזכותה אני לא אהיה מובטל בעוד חצי שנה. עם זאת, צריך להיות ריאליים, כי עם כל בוגרי המשפטים שיש בחוץ, אני בספק רק אם מישהו באמת מחשיב את התואר הזה בתחומים שאינם קשורים אליו ישירות.

[1] http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000742994

kaner91

New member
עם המצב היום

אפילו רופאים לא חסינים...
אם לא מוציאים עבודה במקצוע תמיד יש משרות שמחייבות תואר ראשון ולא משנה במה.
עבדתי בעבר בבנק פועלים, עבדו איתי אנשים שהיה להם תואר בחינוך מיוחד, במתמטיקה, בכלכלה, במנהל עסקים, בחשבונאות, בסוציולוגיה...
ואף אחד מהם לא עשה משהו שקשור למקצוע שלמד.

uIsses

New member
זה קיים במקצועות רבים

וכל המקצועות שפירטת הם כאלה, אבל אני מניח שבבנק לא פגשת בוגרים שלמדו עבודה סוציאלית (להבדיל מסוצולוגיה), סיעוד, מדמ"ח או הנדסה אזרחית. אלה מקצועות יותר מעשיים, ופעם משפטים היה כמוהם. היום כבר לא.

למעלה