אני ויום העצמאות...

אני ויום העצמאות...

יום העצמאות ויום הזכרון חלפו ועברו להם. יומיים אלו שבים ומזכירים לי את תקופת הצבא . למרות שהיא חלפו להם כמעט 3 שנים וחצי. עדיין הנפש מתקשה לעכל. איך הייתי צעיר מלא מרץ ורצון לתרום את חלקי למדינה, להשתתף בלחימה, לשרת בקרבי, להיות אחד מלוחמיה אמיצים , מצאתי את עצמי עובר התעללות כלכך קשה מקרב "חבריי" למחלקה (בעיקר ב שנה ו 4 חודשים הראשונים) , כאשר שאר הלוחמים והמפקדים עומדים ולא עושים דבר..גם בתקופת היותר תלמיד היו הצקות ולא היה קל בתמימותי חשבתי שבצבא זה יהייה אחרת כי הרי "בצבא כולם אחים", אך איזה שקר גס. בצבא לא רק שלא היה קל יותר אלא הרבה הרבה יותר גרוע... והכי קשה היתה הידיעה שאין לאן ללכת. אילו הייתי עובר למפקדה –החבר'ה שם עוד היו יותר גרועים (ואכן בסופו של דבר כל אותם נבלות שהתעללו בי הגיעו למפקדה- כך שלא הייתי עושה בזה כלום ) , הייתי יוצא מהיחידה על פרופיל 45- אז הייתי הופך ל טבח,אפסנאי , נהג וכו'-רק מלקרוא את רשימת התפקידים האפשריים אני מתמלא קבס . לצאת על 21? אבא שלי לא היה מכניס אותי הביתה. כך שהרע במיעוטו היה להשאר שם ולסבול.לפחות בקרבי היתה לי תקופה טובה יותר, לאחר סוף המסלול וההגעה לפלוגה המבצעית....איך גם אחרי שחבר למחלקה התאבד, חשבתי שהכל ישתנה אך שוב תמימותי הפילה אותי . איך הלכתי לאותה פסיכולוגית עלובה, שבמקום לעזור רק נתנה לי עצות אחיתופל שלא הועילו בגרוש, שלא נדבר על משפטים פתטיים כמו "הם אלו שלא בסדר לא אתה" נו ממש עוזר לי שזה אשמתם. נורא מועיל.. איך הייתי קורבן לאנשים שלא עשיתי להם כל רע, שכל חטאי היחיד היה היותי שונה\שוקיסט\מוזר \מגמגם. מדוע לא השכלתי להבין שאופיי פשוט לא מתאים לשירות ביחידה קרבית . הן בגלל היותי רגיש, אין בהיותי אדם הנוטה לאבד דברים , והן חוסר עמידתי בלחצים. מדוע התעקשתי לשלם את המחיר הכלכך קשה הזה? וכל זה בשביל מה? לשמור על כמה פנאטיים שגרים באיזה קראון נטוש? . ואיך לקראת סוף השירות שפרצה מלחמת לבנון השנייה, שהיה לי סיכוי כן לעשות משהו, כן באמת לתרום, כן לעשות את המטרה הנעלה שלשמה התגייסתי, היחידה לא גויסה ונשארתי בשטחים.. זה פשוט לא נתפס כיצד הסכמתי להפסיד את נעוריי בשביל כלום.. את השנים היפות ביותר של חיי.חלק מקוראיי מכתב זה יגידו "מה הוא מתלונן לכולם קשה בצבא" . אך הם טועים! שהרי רק מעטים עברו התעללות והצקות כפי שאני עברתי. נכון כולם טוחנים בקרבי. כולם יוצאים פעם בשלושה שבועות. אך זה הדבר שהכי פחות הפריע לי.. לא אכפת לי "לטחון" אפילו בתנאי שלפחות החבר'ה יהיו טובים.. וכך עברו להם עוד ימי עצמאות וזכרון. מחר אחזור לשגרתי באוניברסיטה, אך לפחות יצאתי מהצבא עם תובנה אחת, שתלווה אותי לכל חיי- אני לעולם, בינגוד למה שהפסיכולוגית ניסתה לעשות, ולמה שאולי אני חשבתי, לא יהייה כמו כולם. ולכן כל יומרה להיות כך תסתיים בכשלון. מחר אמשיך בחיי שטעמו המר עד דמעות של שירותי הצבאי עודנו נותר בפי, וכנראה תמיד יישאר.

wood walk

New member
היי עידן

מאוד מקומם לשמוע את החוויה שעברת. אך כמו שאמרת, זו המציאות שנוכחתה לה באותה תקופה וכנראה היא משאירה את חותמה. עידן, אם היית יכול לבחור "להיות כמו כולם" ולוותר על האותם תכונות שמבדילות אותך מהשאר, היית בוחר בכך? אני מאוד סקרן לשמוע גם את הסיבות לתשובתך

שאלת שאלה יפה

מצטער שלקח לי זמן לענות אוניברסיטה אתם יודעים...... "להיות כמו כולם" זהו דבר כללי מידי השאלה הגדולה הינה כיצד? אם אתה מדבר על הגמגום למשל- ברור שהייתי מוכן להפתר ממנו בדי קלות.זוהי אינה שונות אלא יותר בעיה רפואית שדי חשוכת מרפא אותו דבר לגביי העובדה שאני נוטה לאבד דברים , מפוזר קלמזי וכו משתי הבעיות הייתי שמח להפתר לכל דבר שאתה עושה בחיים יש מחיר למשל אני זוכר את עצמי החל מכיתה ז ואיילך מבלה את זמני בהפסקות בקריאה בספרייה במקום להיות עם אנשים הדבר נבע מכך שלמרות שלאורך היסודי הייתי יוצא לאינספור מסיבות ומשחק כדורגל עם החברה וכו , הרגשתי שזה פשוט לא "אני" הרגשתי די מזויף.. עד היום שאני יוצא עם חברים , אם זה לבארים אם זה למסיבות לעיתים אני מרגיש "לא שייך" ושואל את עצמי "מה אני עושה פה". למעשה להגיד ש "בחרתי" להיות יהייה שקר גס. פשוט כך נולדתי "עוף מוזר"לא פיתחתי שום דבר.. הכל גנטי.. אנחנו עבד נרצע לגנים שלנו... כפי שאדם לא "בוחר" להיות אתלט מטבעו או לא "בוחר" להיות בעל ראש מתמטי. ולכן הנגזרת היא שמי שיהייה אתלט מטבעו יהייה "מקובל" ואהוד ומי שלא ייחשב כ"חנון". זה הכל.... ולכן משתי הבעיות שציינתי למעלה (גימגום,קלמזי) נהפכתי לשונה ומוזר, לאדם שקל לצחוק עליו וקשה לקבל... בהחלט לט הייתי מוותר על הסקרנות, על הרצון לדעת, על ה"חנוניות" למרות שאני משלם עליה מחיר, לעיתים עד היום מה שבאמת חסר לי זה "חוכמת חיים" למשל להגיע לבד לתובנה שבגלל שאני כזה, בקרבי לא יהייה לי טוב, לכן אני הייתי צריך למצוא לעצמי מקום אחר, שבו כנראה היה לי טוב יותר במקום לשרת במקום שאינו מתאים לי ולאופיי, ולא לנסות להוכיח את עצמי, כי המחיר יהייה כבד מאוד.. או לפחות לבוא עם ציפיות ראליות, ולא לצפות שהכל יהייה שם דבש .. ולחטוף סטירה שעד היום לא התאוששתי ממנה לחלוטין..

שירשולי

New member
ברוך הבא ואני מבינה לליבך....../images/Emo13.gif

אני רק מקווה שמיקרה כמו שלך,לא קורה הרבה,בצבא.... אני מאמינה שיש הרבה שהיה ויש,להם שרות צבאי, כייף,ומהנה[קשה,אאבל מהנה]. לפחות לי היה כזה,צר לי על החוויה שעברת, אבל כמו שאמרת,זה עבר,תם ונישלם. מקווה שפניך ,מועדות ,לצעידה קדימה. בהצלחה בכל מה שתיבחר.

סיפור נוראי, מדהים כמה דברים קורים בצבא תחת

אפם של המפקדים העלק מהוללים, אבל הם לא רואים דבר ולא עושים דבר. עברו 3 שנים, הגיע הזמן להמשיך הלאה ולהתקדם, לסגור את הפרק הזה בחייך וללמוד ממנו-תמצא את הדרך הנכונה והמתאימה לך להתחזק ולהמשיך הלאה. אנחנו פה בשבילך לתמוך, להקשיב, לעזור

לנושנוש

New member
היה לנו ויכוח אם כדאי להתחמק מגיוס...

בגלל מיקרים כמו שלך ושל חבר טוב שהיה נוכח באותו ויכוח. האם לקחת את הסיכון "המחושב" הזה שצבא יכול להיות סיוט מצוי ולשלוח את הילדים לשם? מיקרים כמו שלך רבים ועדיין לא רבים מדי (בתקווה). לא הגענו למסקנות נחרצות באותה שיחה. הבעיה הכי גדולה שלא תמיד ברור למי יהיה הכי קשה וחריגים לפעמים הם אלה שמתלהבים מאוד, כי יש להם המון מה להוכיח כביכול. אני יכולה רק להשתתף בביאוסך.

wood walk

New member
להתחמק מגיוס בגלל בעיה חברתית פוטנציאלית?

בעיות חברתיות במסגרת הצבאית יכולות להוות אימון אישי מעולה. וכדאי לזכור גם את הפגיעה החברתית שאדם עלול לספוג בשל התחמקות מגיוס. לצערי פותח השרשור לא הגיב. היה יכול להיות מעניין לשמוע את דבריו.

דווקא אני דוגמא

לאחד שניסה להוכיח את עצמו ולשווא אני אילו יכולתי לחזור חזרה בזמן, בוודאי שלא הייתי מתגייס לקרבי אלא ליחידה עורפית, בעדיפות למודיעין או משהו בסגנון

גם ביחידות עורפיות

יש התעללויות. אני שירתתי קל"ב, ביחידה לגמרי עורפית, בסיס של ג'ובניקים וגם אני סבלתי מהתעללויות שונות. אמנם לא כל הזמן אבל היו מקרים.. וגם היו את המקרים של בנות שניצלו אותי בשמירות ותורנויות וכו'. והכרתי גם כמה בנים שעברו התעללות בבסיס מצד חיילים אחרים. זה קיים בכל מקום. יחד עם זאת אני לא בעד השתמטות. במדינה שבה אנו חיים, אשר מוקפת אויבים ונלחמת על קיומה, אין לנו את הפריווילגיה הזאת להחליט אם לשרת בצבא או לא. יש לי לא מעט ביקורת על איך שהצבא מתנהל היום, על היחס המשפיל והפוגע כלפי החיילים ולמרבה האירוניה דווקא כלפי אותם חיילים שמוכנים לתת מעצמם המון, שמתגייסים ליחידות קרביות ונותנים את הנשמה, דווקא הם עוברים השפלות והתעללויות.. אין ספק שזה טעון תיקון אך יחד עם זאת אני לא חושבת שזאת סיבה לעודד השתמטות.

תראי

בוודאי שלצערי, גם ביחידות עורפיות ואולי גם בכל בסיס שקיים בצה"ל ישנם התעללויות... כפי שציינתי בהודעתי המקורית, אילו הייתי יוצא ליחידה עורפית לא בטוח שהיה לי יותר טוב מבחינת האנשים, דווקא שאני מסתכל על כל האופיוציות (יציאה למפקדה, להפוך לעובד רס"ר, טבח וכו') יכול בהחלט להיות שמצבי היה יותר גרוע אפילו. אבל אולי הייתי מתנחם ביציאות טובות באפשרות לקיים "חיים שמעבר" כלומר יש הבדל בין להיות עם אנשים זבל במשך 16 יום רצוף לבין להיות איתם 5 ימים רצוף.. היציאות היו לפחות מאפשרות לי להתערנן.. אבל שוב היות והבעיה העיקרית שהיתה לי זה האנשים ששירתו איתי.. הייתי בסוג של דרך ללא מוצא. מה שכן דעתי היא שכל אחד חייב לתרום 3 שנים למדינה. גם במידה ויצאת מהצבא אתה תחויב לתת שירות לאומי 3 שנים למדינה.. מה לעשות שירות קרבי, ואפילו שירות בצה"ל אינו מתאים לכולם..

nms24

New member
אצלי הסיפור דווקא הפוך

הייתי כל כך מלא מוטיבציה שכל מה שרציתי לעשות זה ללכת לקרבי ולתרום כמה שיותר,לצערי בגלל כל מיני סיבות נשלחתי להיות תומך לחימה,ככה שבערך את השנה וחצי הראשונות של השירות העברתי בלאכול את עצמי למה לא הלכתי לקרבי. השירות הייה קשה ושוחק מאוד ,בגלל שהייתי ביחידה תומכת לחימה יצאתי רוב השירות חצאים וטחנתי המון וגם אני מוצא את עצמי חושב היום לשם מה נתתי שלוש שנים לצבא? כל הנזק הנפשי שנגרם לי לא יכול לתקן שום דבר בעולם. והכי עצוב שאני כבר לא מסוגל לאהוב את המדינה אחרי זה וגם העמדות הפוליטיות שלי השתנו מהקצה אל הקצה. הכי מעצבן אותי שהייה לי את כל הסיבות שבעולם להוציא כל מיני פטורים או בכלל לא לשרת ,אבל פשוט מתוך רצון לתרום נטו לא עשיתי את זה.בהתחלה כפגשתי אנשים שהשתמטו מהשירות הייתי מלא זעם כלפיהם,אבל בסופו של דבר הבנתי שהם פשוט עשו את הדבר הנכון ואני לא.אני נתתי למדינה לנצל אותי והם לא. אני מאוד מזדהה אם הסיפור שלך וזה גם פתח לי קצת פצעים ישנים ,כמה שנים טובות לא יכלתי לשתחרר מההרגשה שהצבא ניצל אותי ואז זרק אותי כמו סמרטוט.רק כשהתחלתי לפגוש יותר ויותר אנשים שמרגישים כמוני הרגשתי יותר טוב כי הבנתי שהצבא פשוט דופק את כולם בדרך זו או אחרת.כל שבועיים מתאבד חייל.ואני צוחק כשאני חושב שהייתי במרחק שנייה אחת ולחיצה אחת על הדק של m-16 טעון כדי להיות חלק מהסטטיסטיקה.אבל אני לא.זה מה שמעודד אותי בסופו של דבר למרות הקשיים העצומים שרדתי את הצבא לא נתתי לא לקחת ממני את הדבר הכי חשוב וזה בסופו של דבר הניצחון שלי.

על שירות קרבי ותומכי לחימה

אני מצטער לנפץ לך את המיתוס שבקרבי בהכרח אתה תורם יותר בהנחה שלא היית מגיע ליחדה מובחרת, רוב השירות שלך היה מתרכז בהרבה מאוד עבודה שחורה : מטבחים,שמירות, תורנויות רס"פ. 90 אחוז מה"פעילות המבצעית" שהיית עושה זה פטרולים, מארבים מונפצים שנועדו לסמן וי ובשביל שהמ"פ יוכל להגיד למג"ד "תראו הפלוגה שלי עושה עבודה" . במקרה הטוב אתה תבצע מעצר של איזה בחור בן 17 שזרק איזה אבן. פעמים בודדות במהלך השירות שלך אתה באמת תרגיש לוחם, אם בכלל שתעשה באמת מעצר של מישהו שבאמת מסכן את ביטחון המדינה, או שבמקרה תעשה מארב שיעצור חוליית מפגעים (זה כי היה לי מזל.. לרבים לא יהייה את הפריבילגיה הזאת).. כלומר תחושת הסיפוק תהייה אפילו יותר גרועה :מצד אחד -עשית טירונות של חצי שנה ואתה יוצא הביתה כל 16 יום מצד שני-אתה עושה את כל זה בשביל פעילות ש90 אחוז ממנה הקשר בינה לבין "לוחם" הינו מקרי בהחלט.. (מקסימום שומר או אפילו שוטר חח). לפחות שאתה גובניק אין לך ציפיות לעשות משהו שהוא שונה מאוד ממה שאתה עושה בפועל.. מבחינתי השירות היה כישלון ואכזבה. הן מבחינת האנשים, והן מבחינת אופי הפעילות....

למעלה