אני וחמותי

נשיקה וסטירה - זהו בערך היחס!

זה לא שהיא לא אוהבת אותם, אבל אצלה קודם חושב איך אתה נראה ולא מה יש בך. אתן דוגמא, הינו במשחק כדור-סל של אחד הילדים במשפחה, בני שקם משנת צהריים קצת הפוך לא רצה לשבת לידה וישב עלי כל פעם שהיא דיברה איתו הוא בעט בה, אני כעסתי עליו ואמרתי שכך לא מתנהגים, והיא אמרה אמא את לא מבינה אנחנו משחקים אל תכעסי, בקישתי ממנה באדיבות לא להתערב בחינוך. לאחר כרבע שעה בא הנכד המעודף וישב לידינו וכל פעם שאמר לבני משהו בני בעט גם בו, ואז הסבתא מאוד כעסה עליו (הייתים צריכים לראות את המבט בעניים), אז עניתי לה באדיבות אתם משחקים לא!!! לזה אני מתכוונת, איזה חיזוקים אפשר לתת לילד שמבין כבר שסבתא אוהבת אותו אבל פחות מאחר.

אפרתש

New member
אני מבינה מה את מרגישה

כי גם לי (כמו להרבה נשים, כנראה) יש בעיית חמות, אז אגיד לך מה שאני אומרת לעצמי (ומישהי כבר אמרה כאן) - כשחמותי אומרת או עושה משהו שמעצבן אותי, אני מנסה לחשוב איך הייתי מגיבה אם חברה היתה עושה את זה. למשל - נניח בנך בועט בחברה שלך, והחברה אומרת לך שזה בסדר. היית תוקפת אותה? אני חושבת שלא, אני מנחשת שהיית אומרת משהו כמו "לך אולי זה לא מפריע, אבל אני לא רוצה שהוא יתרגל להתנהג ככה". אם היא נותנת לו לבעוט בה, היא מאד אוהבת אותו. ואת יכולה לאמר לו את זה. "כל המשחק סבתא נתנה לך לבעוט בה! כנראה היא ממש ממש אוהבת אותך אם היא מוכנה שיכאב לה בשביל שאתה תיהנה!" (אגב - גם חמותי ככה, וזה משגע אותי. אבל ראיתי שבתי עושה יופי את ההבחנה. על סבתא מותר להשתין בקשת והיא עוד אומרת תודה, לכל שאר האנשים בתי מתנהגת שונה). תנסי אולי לבקר את הסבתא רק עם הבן הגדול, ככה שלא יהיה מקום להשוואה. מהסיפור שלך - היא מאד נחמדה אליו כשאחיו לא בסביבה. אולי אפילו תזמי פעילויות שלהם, "רק של גדולים". האם היא סבתא שכזו שיכולה לקחת אותו להצגה? ותקחי הרבה אוויר .... ככה זה משפחה ....

לאפרתש

קודם כל אמרתי גם לו שזה לא יפה לבעוט אבל היא לא רצתה שאני אכעס עליו בגללה, דבר שני הילד השני הוא בן דוד היקר ביותר לסבתא (כל עולמה- הוא מושלם בענייה) וכאשר הוא בעט בו היא כעסה, התכוונתי שהיא לא יכולה לשנות יחס בגלל הבן דוד. דבר שני היא לא מבלה ולא מבקשת לבלות זמן איכות עם הבן שלי, זה תמיד כולל גם את הבן דוד וזה מפריע !!

למעלה