הוא לא צנון, הוא עוגן
בגדול, אני חושב שכולם ענו לך נכון (חוץ משני ידידיי המאצ'וז, מדען ואייסמן, שמתעניינים בעיקר בפרופורציות - אבל אני מוכן להבין גם אותם...) אז ברוח אותם דברים, הייתי מוסיף ואומר כך: אני חושב שאת לא מבינה מספיק (או ליתר דיוק, לא זוכרת) כמה הצנון הזה נותן לך דברים נורא נורא חשובים, שבלעדיהם למעשה לא יכולת להיות מי שאת. את טפוס מוחצן, חברתי, אוהבת אנשים וריקודים ובילויים. הבחירה בצנון כנראה נועדה לתת לך עוגן. כנראה שהרגשת בזמנו שבלי עוגן את עלולה להסחף בזרם (של יצר, רגש, קשרים וכולי). העוגן הזה מאזן אותך ומאפשר לך את החלק המשפחתי, ההורי, היציב, המתמשך. כל אלו חיוניים עבורך. הבעיה היא שהתרגלת כבר שאת "עגונה" ואת מתגעגעת למרחבים הגדולים, לסערות. העוגן הוא מובן מאליו כל כך שאת כבר לא זוכרת את הסכנות שגרמו לך לעגון את עצמך, ולכן כרגע מה ש"מככב" אצלך הוא החוסר. בקיצור, הוא, והיתרונות שלו, הפכו מובנים מאליהם. העוגן, כמובן, לא רק מייצב, אלא גם קושר. אני מתרשם שאת לא רוצה לפרק את הקשר, ומחפשת להשלים את צה שחסר לך בתוך הקשר ולא מחוצה לו. זה מצוין, רק שכנראה זה לא יעבוד בצורה הישירה שאת מנסה: להפוך אותו מעוגן למפרשית. הוא עוד לא מוכן להרים מפרש, ויכול להיות שאחת הסיבות לכך היא את: את מספקת לו כנראה התרגשות במינון שהוא מעל ומעבר בשבילו. הוא משתמש בכל האנרגיה שלו רק כדי להצליח להיות אתך ועם הסערות שלך. בהתחלץ הץשובה שלי חשבתי להציע לך טיפול אישי ולא זוגי, אבל במחשבה שניה, אני חושב שטיפול זוגי הוא הפתרון, טיפול שיש בו גם אופציה לעבודה פרטנית שלך ושלו. ברור לי שלמרות שהוא מסתגר ושומר בכל כוחו על הסטאטוס קוו, גם לו יש בעיות בקשר ודברים שהוא היה רוצה לשנות או לשפר. אני חושב שאתם צריכים טיפול עומק דווקא, ולא כזה שמתמקד בתקשורת בלבד. אני לא חושב שהקושי שלכם הוא בתקשורת, אלא בזה ששניכם מצאתם לכם פתרונות בדמות בן הזוג (בהופכיות שלו), ולכן אתם בעצם מקבעים אחד אתת השניה במצב הקיים בלי יכולת לזוז. עבודת העומק תכוון את שניכם (יותר נכון, כל אחגד מכם לחוד), להתמודד עם הקשיים שלו ללא עזרתו של השני. שניכם יכולים לעשות שינוי. את יכולה ללמוד להיות העוגן של עצמך, ולשחרר אותו מהתפקיד הזה. הוא יכול ללמוד להתמודד עם הפחדים החברתיים שלו לא בעזרתך, אלא בעצמו. נקודת המפתח תהיה ששניכם תבינו למה בכלל כדאי לכם םלעשות שינוי כזה. לך, כרגע, זה יותר ברור, כי הסטאטוס קוו מציק לך. אני מניח שאם הוא יבדוק, גם הוא ימצא סיבות מספיקות לעשות שינוי. אם לא - תצטרכי לעשות את השינוי לבד. אני יודע שקשה להסביר את זה בפוסט בעל אורך סביר, אבל ניסיתי כמיטב יכולתי... מריוס