אל תעצבנו אותי! (תנו לי לעצבן אתכם)
קודם כל, שאלה אלייך, אפוקליפסה: העניין עם ``שרשרת המזון`` זה דבר שלימדו אותך לחשוב או שהגעת אליו לבד? כי בכל מקרה זה תירוץ מפגר. זה גורם לי לתהות- האם זה נותן לך להרגיש טוב יותר עם זה שכשאת משלמת כסף לתאגידים כמו ``מקדונלד`ס``, ``ברגר קינג`` או אפילו ``טיב טירת צבי`` את רוצחת בעליי חיים? ולקורט- קודם כל לצמחים אין כמה דברים עיקריים, בהם מוח. וכשיהיה לי תחליף לאכילת צמחים (כמו שיש טופו במקום בשר) אני אפסיק גם לאכול צמחים, רק חבל שעוד לא הוכיחו לי שיש להם רגשות. ותסלח לי, מוח אין להם, וגם לא תובנה. שום דבר שקשור לזה. ואם אני לא אוכלת בשר (ובתהליך של אי אכילת ביצים ושתיית חלב או כל מה שקשור למוצרי חלב) ואתה אומר לי ``הנה את לא אוכלת בשר אבל למה את כן אוכלת צמחים?`` כמו שאומרים- one at a time. ואם התכוונת להתקיל אותי- לא הצלחת. קודם נראה אותך מפסיק לאכול בשר, ואני מאוד אשמח. מצד שני אתם יכולים להגיד לי- גם אותך מאכילים סיסמאות. קודם כל, זה לא נכון, אני מאמינה בדברים האלה (ותמיד האמנתי) אבל כמו הרבה אנשים לא לקחתי באמת את עצמי בידיים (שונאת את הביטוי) והפסקתי לאכול בשר, אלא התחלתי עם זה כשבאמת הגעתי להחלטה אמיתית בקשר לזה (ולא כמו מישהי שאני מכירה שהפסיקה לאכול בשר ונשברה אחריי חודשיים). דבר שני- אם אתם כבר מנחמים את עצמכם בכך ש``הפרות צריכות שנחלוב/נשחוט/סתם נתעלל בהן`` (זה לא נשמע קצת טיפשי?) מעניין אותי אם אתם יודעים מהו המסע אותו עושה הפרה הנחמדה (או באותה מידה התרנגולת [או הדג? אני לא מתייחסת לדגים, מגיל 0 אני לא אוכלת דגים וילדים שאוכלים הרבה דגים זה לא שכיח כמו אכילת עוף או בשר בקר, לפי מה שאני יודעת] ומוצריהן) לפני שהיא מוצאת מנוחה ושלוות עולם בצלחת המהבילה (מבהילה?) שלכם. פרות נרצחות באופן אכזרי ומעורר חלחלה ממש. אם עצם העובדה שהפרה/תרנגולת נרצחת רק כדיי להכניס לכם לגוף כמה מינרלים וויטמינים ולמלא לכם את הבטן, אולי לראות שחיטה יספק לכם את האפקט הוויזואלי (למרות שזה אף פעם לא מובן לי. אנשים לא יפסיקו לאכול בשר מתוך רחמים אלא מתוך גועל? אלה התגובות של ``הצמחונים-האחרונים-בעקבות-בשידור חוקר [למרות שאני לא ראיתי את זה, אני יודעת את זה בלי לראות] מבהירות לי את זה כמו שצריך. הנה הסיבות ל``למה לא לאכול בשר`` נורא בתמציתיות, בנקודות: 1) למען בעלי-החיים (זה לא מספיק? פשוטו כמשמעו) 2) למען כדור הארץ (העדרים הורסים את האוזון בנודים שלהם, תעשיית הבשר דורשת הרבה יותר משאבים מאשר תעשיית הירק והחקלאות וכדומה. תקראו עיתון.) יש פה מישהו מ``פעולה ירוקה``?

3) בשביל הבריאות (תתווכחו עד מחר, אבל אני מרגישה הרבה יותר טוב. ולכל דבר יש תחליף. תאכלו פלאפל. בשר זה גם סותם את העורקים ומה לא.) 4) על אותו עיקרון, יותר בריא לאכול ירקות 5) טופו זה אותו טעם כמו בשר. לא שווה לאכול טופו ולחסוך סבל לכל כך הרבה בעליי חיים? אני לא מתכוונת להטיף, בכלל לא. זה כמו שמטיפים לי על עישון. אבל אם כבר אנחנו פותחים את הדיון הזה, הרגשתי צורך להגיד את מה שיש לי להגיד. ודבר אחרון למחשבה- בטוח שלחלקכם יש חיות מחמד בבית, בלי קשר לצמחונות או לא. זה נראה לכם הגיוני לרחם על החתול/כלב/אוגר/דג/צ`ינצ`ילה/תוכי שלכם ולהמשיך לאכול חיות אחרות? מה זה, טיהור אתני? סלקציה? לא נראה לי. ואם הרעיון ה``פרה-היסטורי`` של ``אני אוכל בשר, אני גבר, משמע אני חזק ושולט וכבר-שמענו-איך-קורט-כביכול-מתפאר-בהתעללות-שלו-בחיות-ואף-אחד-לא-מעיר-לו`` קוסם לך, זה כבר ממש לא השטח שלי, אבל אני יכולה להמליץ לכם על עובדים סוציאלים מתאימים. במקרה שאתם ממש לא מבינים מה אני רוצה מהחיים שלכם (גם אני לא) ואולי (קצת?)מזלזלים במה שאני אומרת אתם יכולים להכנס לאתר מתחת ולהוכיח לעצמכם כמה שאתם חכמים ואני טועה. כמובן, מיליוני אנשים מפגרים לא טועים, מוות ליוצאים מן הכלל. (ובאמת אחרון חביב- לפעמים אין שום קשר בין לאהוב חיות לבין להיות צמחוני. אני חושבת שזה מובן לגמרי.) אוי, שחיה ומתפקדת גם בלי bloody אנטריקוט (הופסה, איזה double meaning מעניין, אני ממש מוכשרת) בין השיניים, או בכלל. ואם זה עושה לכם תיאבון...טוב אני אסיים כאן וזהו כי זה לא ייגמר. (והוספתי גם עוד כמה אתרים שלא קשורים לצמחונות אבל תמיד טוב לעיין בהם. ולא, אני לא משתתפת בפעולה ירוקה אבל אני בהחלט חושבת בכיוון [זה רק שאני נקניק(יה)] יום טוב! זהו! הללויה! [ לא נכנסים לי כל האתרים...אז הנה עוד כמה: תנו לחיות לחיות- http://www.animals-aid.org.il/ העמותה למען החתול- http://www.cats.org.il/ הגל הירוק- גולשים למען הסביבה- http://www.ecowave.org.il/ העמותה למען היונקים הימיים (דולפינים!

- http://www.dolphinsoc.org/ וזהו להיום. וה``כתובות אינטרנט נלוות`` דפוקות משום מה)