אני וגיסתי.

khcim

New member
היי

בבקשה תענו לי. אני ממש סקרנית לשמוע את דיעותיכם... לילה טוב...

נומלה

New member
מתי זה יפסק?

זה יפסק כאשר אמא שלך תחליט להפסיק את זה. לא דקה קודם. לאחיך ואשתו אין סיבה להפסיק את התרגולת הזו. לך אין מילה בנושא ולאמא שלך??? לא ברור. כדאי שתנסי לדבר עם אמא שלך על התניות למתן הנדיב הזה. (למשל אנשים מובטלים לא צריכים מכוניות באלפי שקלים. כדאי שיסעו באוטובוס, או יעוץ פיננסי בשבילם על ידי "פעמונים").

khcim

New member
היי

תודה על התגובה. אני ואמא שלי כל הזמן מדברות על זה ללא הרף. אבל אני יכולה להבין אותה גם. מתקשרת אליה אחי או גיסתי כאשר הם אומרים לה:'אנחנו יושבים בבית בלי חשמל לא שילמנו חשמל ככה וככה חודשים' - אז מה בתור אמא יש לה לב להשאיר אותם בלי???? עכשיו גיסתי בהריון בחודשים מתקדמים עם ילד שלישי כאשר ל-2 ילדים שכבר יש לה אין להם כסף להאכיל ולתת את הדברים הבסיסיים. באמת שזה חורה לי!!! זה פצע כ"כ עמוק אצלי זה כבר עשר שנים נמשך המצב הזה ואני בספק אם הוא אי פעם יפסק אלא אם כן לאמא שלי יגמרו כל החסכונות !!!! מה עושים במצב כזה??? אני ממש צריכה עצה. כי כשאני מדברת עם גיסתי על זה היא מתקיפה אותי ואומרת לי שאין מה לעשות 'ההיריון זה מצב נתון והילד הזה יביא ברכה'. לא יכולה להבין את הגישה שילד יביא ברכה. מה יביא ברכה אם אין כסף להאכיל אותו?????????????? מה לעשות כדי לשים לזה סוף! לא אומרת שאמא שלי לא תעזור בכלל, אבל לא בסכומים כאלה והיא תעזור מתי שהיא רוצה ולא כשכל חודש יש מצבים של SOS שבלי העזרה שלה הם יהיו ברחוב!!!!

הדסהש1

New member
ראשית תדאגי שלאימך יהיה כסף לזמנים שיבואו

שלא תזרים ללא סוף.כי כאשר היא תזדקק לא יהיה מי שיעזור לה. שגיסתך תתחיל להשתמש באמצעי מניעה אנו ב 2012.

קודם כל

שאח שלך ילך דחוף לעשות ניתוח קשירת צינור זרע. לפני שיהיו לו 6 ילדים "בטעות". שנית, כן. אמא שלך יכולה לשמוע שהם בלי חשמל ולהגיד להם תביאו את הנכדים אלי. אתם תתמודדו לבד. אתם אנשים מבוגרים!! למה גיסתך לא עובדת? איפה ההורים שלה בכל התמונה? אם יש משהו שמרתיח אותי זה עלוקות. ואחיך הוא עלוקה מדרגה א.

khcim

New member
היי

תודה על התגובה... להורים שלה אין כסף הם באו ממצב סוציו אקונומי נמוך. ואמא שלי חיה ברמת חיים טובה אז אם אפשר לקחת ממנה למה לא... ! וזה מרתיח אותי!!! גיסתי עובדת בטלמרקטינג מרוויחה שכר מינימום ואילו את אחי פיטרו והוא כבר חודש מחפש עבודה. כואב לי שכל חודש אני שומעת שאמא שלי הביאה להם 30,000 שקל... 60,000 שקל. למה? למה שלא תסע לחול ותהנה בכסף הזה. גם אם זה היה עוזר במשהו והיה להם בסיס עכשיו ובית משלהם וכסף אז מילא כל הכסף שהיא ביזבזה... אבל הם בדיוק באותו מצב והם עדיין תמיד בחובות ותמיד משחקים אותה קורבן ולי זה נמאס!!!!! כשאני אומרת את זה לגיסתי היא אומרת לי שזה נחמד שאני חיה בתיאוריה אבל המציאות היא קשה יותר. אבל מיליוני אנשים חיים בתיאוריה שלי שבה הם מממנים את עצמם ויש להם להאכיל את משפחותיהם...לא כולם במצב שלהם.

את מתארת מצב שבו נותנים להם עשרות אלפי שקלים

לאן הולך הכסף הזה? בכסף שגיסתך מרויחה אפשר לשכור דירה ולשלם את החשבונות -חשמל ארנונה ומים. עכשיו חסר להם קניות, גנים לילדים וכד'....... לאיפה נעלמים אלפי השקלים? גם אם אחיך בין עבודות, והוא כנראה מאוד מתפנק כי כשאתה באמת צריך עבודה אתה עובד בכל דבר, עדין אמור להיות לו מספיק אם הוא טורח לחיות ברמת החיים שהוא יכל להרשות לעצמו - כמובן שלא. למה לא לקחת מאמא שלך? כי בן אדם עם טיפונת של כבוד עצמי, עם טיפונת של מודעות לסביבה לא ייקח שקל. ואני אומרת את זה גם לך, לא יעלה על דעתנו במשפחה- אני ואחיי לבקש משהו מאמא שלי. מה שיש לה והיא תרצה היא תיתן. גם מוזר לי שבגלל שאמא שלך נותנת לאחיך את מרגישה שאת חייבת לקחת ממנה ללימודים. למה את לא ממנת את הלימודים שלך בעצמך? בגדול זה ענין של תפיסת חיים. איך חינכו אותנו לתפוס את המצב. מה ההורים שלנו חייבים לנו ומה לא. וכנראה חינכו אותי שונה מאוד מכפי שחינכו אתכם.

khcim

New member
קודם כל...

זה לא שאני מרגישה שאני 'חייבת' לקחת מאמא שלי כסף ללימודים בגלל שהם גם לוקחים ממנה. זה רחוק מלהיות המצב. אמא שלי חסכה לי כסף מילדות לתואר ראשון. ולכן היא מממנת לי לימודים. ובאשר לשאלתך הראשונה.. לאן הולך הכסף - אני באמת לא יודעת... הם פשוט נגררים למצבים שכבר יש להם מינוסים היסטריים ואז הם מתקשרים לאמא שלי שתכסה להם...

אנילה1

New member
אמא שלך מעדיפה לתת את הכסף שלה

למשפחת אחיך, למרות שהיא מתלוננת לפעמים. היא כנראה לא מהסוג שנוסע לחו"ל. יש הרבה כוח לאמך, כי אחיך, וגם את תלויים בה. היום נהוג לעזור לילדים עד גיל 30, כי רק אז הילדים יכולים לעמוד ברשות עצמם, אחרי הלימודים והקמת משפחה. אני נתתי לילדים שלי סכום אחד בשווי של דירה, ויותר לא. חוץ כמובן ממתנות לימי הולדת ולחגים להם ולנכדים. כל השאר זה לחיים שלי ושל בעלי, עד סוף ימינו.

khcim

New member
אין בעיה עם זה.

ואני אף מעודדת עזרה לילדים עד הגיל שנקבת. לגמרי זה הגיל שאחריו צריכים להיות עצמאיים. ולכן את תסכימי איתי שאחי בן ה-34 ואשתו בת ה-31 היו צריכים כבר להיות עצמאיים עד עכשיו. ולא להביא עוד ילד במצב שהחשבון בנק מוגבל ואין כסף לאוכל. אבל אם יש את אמא שלי אז למה לא... אפשר להביא כמה ילדים שרוצים.

אנילה1

New member
את בעצם כועסת על אמא שלך. אחיך וגיסתך יכולים

לדרוש הכל, אבל אמך היא החוליה החלשה במשחק. אם לא היה לה כסף, אז אחיך וגיסתך היו מתאמצים להרוויח למחייתם. את באמת חושבת שילד נוסף מכביד כל כך על המערכת המשפחתית? אולי תגידי לגיסתך לסגור כבר את הבאסטה? מותר להשתמש בהתקן תוך רחמי. אם את חברה קרובה שלה, את יכולה להגיד לה את זה. את יכולה להוסיף שכל ילד נוסף, יעשה את שאר הילדים עניים. תגידי לה שאמך היא לא בנק, ושגם לך מגיע אותו סכום מאמך, עכשיו. נראה לי שאחיך ובעיקר כנראה גיסתך שבאה מבית עני כדבריך, חיים בפזרנות בלתי נסבלת. הגיע הזמן שגם את תדרשי מאמך את כל הסכומים שמגיעים לך. תעשי חשבון כמה היא נתנה לאחיך כל השנים, פחות כמה שהיא נתנה לך, ותדרשי את ההפרש ממנה. למה את צריכה להצטמצם בגלל היללות של אמך? לא משנה מה הסטטוס שלך או של אחיך, את צריכה לקבל את המגיע לך, שווה בשווה. אם תדרשי את זה מאמך, היא תחשוב פעמים אם לתת לאחיך סכומים כאלה. את תעשי עם הכסף של אמך דברים נכונים, כמו לקנות דירה קטנה לעצמך, וכו'.

מה זאת אומרת

"את צריכה לקבל את המגיע לך, שווה בשווה"? איפה יש חוק כזה? הורה יכל להחליט שהוא עוזר בצורה שונה בהתאם לרצונות שלו, לצרכים של הילד, ליכולת בזמן נתון וכו.

אנילה1

New member
אלה חוקי המדינה לגבי רכוש של הורים, אלא אם כן

יש צוואה שכתוב בה אחרת.

khcim

New member
היי

תראי: אמי לא מחסירה ממני כלום. היא קנתה לי רכב. היא כזו אמא מקסימה שלפני כמה ימים רצתה לשדרג לי את האוטו לאוטו חדש יותר ואמרתי לה שמה פתאום טוב לי עם האוטו שלי ואני מעדיפה שתעשה משהו לעצמה! ושבכסף הזה אני מעדיפה שנעשה טיול אני והיא בחו"ל או משהו. אני לא הולכת עכשיו להיות מגעילה ולהתחשבן על כמה אחי קיבל וכמה אני. למרות שאני מבינה מה את אומרת - מה שהלך-הלך. מה שהיא נתנה כפרה. מה שיעשה לי טוב זה לדעת שהם עומדים בכוחות עצמם ושהם עוזבים את אמא שלי בשקט!!! אני לא מרגישה מקופחת מבחינה כלכלית וגם אם קיבלתי פחות מהם זה ממש ממש לא אכפת לי. חשוב לי שאמא שלי תהיה בריאה ושתזכה לראות נכדים ממני.זה הכי מפחיד אותי שהם ירוקנו אותה כספית ומנטלית ברמה כזאת שלנכדים שלי כבר לא יהיה לה לא כסף ולא כוחות נפשיים! היא לא אישה צעירה היא בת 62 והיא משלמת הלוואות שלהם בגובה מאה אלף שקל.גם אני עזרתי לאחי המון כספית ברמה שבה אני יכולה.לקחתי הלוואה של 8000 שקל בצבא נתתי לו והוא לא החזיר לי שקל.וזה מה שהם עשו גם לה.הם אמרו לה לקחת הלוואה בשמם ושהם יחזירו לה והיא לא רואה מזה שקל.. . לי הכי חשוב שהיא תעזור לי בלימודים שלי וזהו. את כל השאר אני מתכוונת להשיג בעצמי.עכשיו לגבי הילד השלישי - אני לא אשכח אבל כשהיא הודיעה לי את הבשורה ישבנו בבית קפה אני היא ואמא שלי ופשוט לא הצלחתי לחייך. בלב שלי לא שמחתי כי אני ידעתי בדיוק על מי יפול הנטל והעול. והיא עוד בשיא חוצפתה אומרת:'כן אנחנו תכננו את זה'! בסוג של התרסה כי היא ראתה שהיינו המומות קצת... תראי היא חוסמת אותי אני לא מרגישה שאני יכולה לבוא ולהגיד לה 'למה הבאת עכשיו עוד ילד'. התשובה שלה תהיה:'זה מצב נתון וצריך לעזור לי'.וזה מגעיל אותי... זה כאילו אמא שלי הביאה את הילדים לא היא. עכשיו כן היא באה מבית עני עם 6 ילדים שאף אחד מהם לא קיבל לא השכלה ולא חינוך ראוי. וכניראה במקום לשבור את הדפוס היא אולי רוצה ללכת בעקבות מה שהיא ראתה בבית... אני לא יודעת... יש לה ילדה גדולה עם בעיות רגשיות וילד בן שנתיים. מה היה דחוף לך להביא עכשיו עוד ילד ?! תשקיעי בילדים שלך. הם זקוקים לך. זה חוסר אחריות בעיניי ממדרגה ראשונה. וקשה לי לשמוח. קשה לי לשמוח שאני מצפה לאחיין עכשיו.כמה שזה נשמע מגעיל.

זה לא נשמע מגעיל זה נשמע אמיתי

ואני חוזרת על המלצתי הראשית - שאחיך יעשה ניתוח קשירת צינור זרע. כי כן, היא כנראה מאלו שאומרים אלוהים יעזור ומתרבים כמו שפנים.

khcim

New member
כשאומרים לי...

את המשפט 'ילד מביא ברכה' בא לי לצרוח מעצבים. זה כזה משפט מזמני אנו באנו לפני 24590 שנה. באמת יש אנשים שתקועים אי שם אחורה. ואין בעיה עם זה. אבל חבל על הילדים הם סובלים מזה.

הילד מביא ברכה להוריו ואיפה הברכה של הילד?

איפה האוכל והבגדים והעשרה? אצל סבתא? ואם לסבתא אין? זה לא זמני אנו באנו זה עיוות מחשבתי. כשזו איזשהי מצוה והולכים בטראנס אחריה אין מה לעשות ,אבל אנשים שפשוט חיים בגישת העלוקה זה משגע.

mykal

New member
מותר משהו....?

כל עוד את מדברת על סדר הגון, של משפחה החיה על חשבונה-בין אם בצמצום ו בהרחבה, אם הם עובדים ומשתכרים כדי מחיתם. ואסור ולא נכון לכלכל אתת חייהם על חשבון אחרים--כי זה ניצול, וסחטנות והתנהגות שאיננה בוגרת, ולעיתים גם איננה הוגנת. הרי אני מזדהה איתך. וחושבת שצריך לומר חברה--עד כאן. ומגיע גם לך, והבנתי שיש לך גם אחות גדולה יותר, שהיא מחוץ למשואת הסחטנות. הביקורת על יותר ילדים, פחות ילדים, מנטליות ישנה/חדשה, הוציאי זאת מחוץ למשואה--זה ענין זוגי בינה לבין בעלה. הוא חי איתה. אם לא רוצה עוד ילדים הוא יכול להתנהג בהתאם. נכון שילד עולה כסף. אז?? כשהיו לה שנים--לא סחטה? כשיהיו לה 8 אפשר גם למנע סחיטה. הסחיטה וההתנהלות ע"ח לא קשורה לילדים--אלא לדינמיקה החולנית (סליחה על חריפות הלשון) שבין התובע לנתבע. המניפולציות הרגשיות שהגיסה מצליחה לעשות על אמך שמצטירת כדמות בלי כוח לומר די--עד כאן. גיל 62 איננו מבוגר מאוד, זה הגיל לעשות חיים,(אני קרובה אליו מאוד) וגם לי נכדים וכלות וחתנים, ואני בהחלט מרעיפה מתנות וקניות ועזרה. אבל הם כוווולם יודעים---שזו לא חבית ללא תחתית. ויש פעמים אני אומרת ---זהו! שבי עם אמך. ותעשי הגבלה. ולכו לאותו בית קפה--ושאמך תאמר --גבירתי, את ההלואה הזו אני מכסה. ללידה הקרובה תקבלי זה וזה. ואני לא כספומט ובזה נגמר זרימת הכסף מהעץ. זה הכל. ואם היא תתחיל במניפולציה.--תגידו לה שהיא כבר בת 18 ואחראית לפרנסת עצמה. בלי ויכוחים בלי דיונים.

למעלה