אני ב

liatsw1

New member
אני ב ../images/Emo82.gif

בס"ד אחיות יקרות, לא מאמינה שאני בבית. שזכיתי להדליק נרות חנוכה ועם חיוך על הפנים. לאחר 9 ימים בביה"ח ועוד יומיים אצל האמא המדהימה שלי חזרתי הביתה. הניתוח היה מורכב וקשה. כ- 6 שעות. ניתחו אותי סוריאנו וגולדנברג ורוזין ונדו. החרדה היתה גדולה מאיך אני אצא מהניתוח. הורידו מוקד גדול שחדר לשלפוחית, כרתו חלק מהשלפוחית ולכן זכיתי לקטטר למשך חמישה ימים. המיעיים שלי היו במצב קטסטרופאלי. עם מוקדים מאוד גדולים. המעי הגס והמעי הדק היו דבוקים לרחם ולדופן הבטן וגם היו מקופלים. רוזין החליט לנקות כמה שיותר, ליישר את המעי, להפריד הדבקויות אבל לא לכרות. לראות איך אני חיה ככה ולקוות שיהיה בסדר, ללא צורך עתידי בכריתה. כמובן ניקו והפרידו את שאר המוקדים וההדבקויות. אחד הרופאים טרח אף לציין שהיה ניתוח "מדהים". בהתאוששות העברתי יד על הבטן לראות אם יש שקית מחוברת וגיליתי שכן. לא ידעתי אם זה הנקז, שזואילי הכינה אותי לקראתו, או סטומה. עד שלא התעוררתי ממש הייתי בחרדה. בחזרה במחלקה נודע לי שזה נקז המכונה "רימון" בשפה המקצועית ונשמתי חצי לרווחה. הבנתי שהוא הולך להיות איתי עד סוף האשפוז. בהתחלה זה זיעזע אותי, במיוחד במקלחת כשראיתי את הצינור יוצא ישירות מהבטן, אבל התרגלתי לשני החברים החדשים הקטטר והרימון, כל הזמן דאגתי איפה לשים אותם ושיהיו קרובים ושבלילה לא ימתחו וכו'. עד כדי כך שבלילות עכשו אני עדיין מחפשת את הרימון. הימים הראשונים עברו כאובים, עם הרבה משככי כאבים, קיבלתי גם זריקוות כואבות מאוד לדילול הדם וימבה אנטיביוטיקה. מצב הרוח נע ונד. אחרי מקלחת תמיד הייתי יותר מעודדת אבל כשהיו הכאבים או כשהייתי עייפה רציתי רק להיות אחרי. יומיים אחרי הניתוח הראיה שלי התחילה להטשטש. ראיתי רק אם עמדו לי ממש מול הפנים, הראיה הפכה יותר ויותר מטושטשת וממש נלחצתי מזה. שלחו אותי לרופא עיניים והוא אכן אשר את הראיה החלשה מאוד אך לא ידעו ממה זה. עברתי הרבה בדיקות, חששו שאולי עברתי איזשהו "אירוע מוחי" ח"ו, או טראומה, אבל אחרי מספר ימים הראיה לאט לאט חזרה ב"ה לנורמל. אין לי מושג איך זק שרדה כ"כ הרבה ימים בביה"ח. 9 ימים נראו לי נצח!!! כ"כ רציתי להיות בנר ראשון של חנוכה בבית וכ"כ שמחתי שהודיעו לי שאני אצא לקראת הצהריים. אז עכשו אני בבית, לדברי הרופאים התאוששות תקח בסביבות 6 שבועות (נראה לי המון זמן!), אבל העיקר שאני אחרי, שלא היתה פתיחת בטן, שלא היתה כריתה חלקית של המעיים ואני מקווה שארגיש שיפור משמעותי באיכות החיים ושנזכה גם להצלחה בטיפולים. תודה לבורא עולם שלא הפסקתי להשתאות על ההשגחה הפרטית לאורך כל התקופה. תודה לכולכן חברות יקרות על התמיכה העדוד והחיזוקים של לפני ואחרי. תודה lior שהיית שם תמיד כשצריך, לזק המדהימה עם העידוד והעצות (מצטערת שאני לא עונה תמיד, או שכאובה או שישנה), לזואילי - שללא ההכנה שעשית לי, כנראה שהשוק מהנקז היה גדול הרבה יותר. תודה על הטיפים שכ"כ עזרו ועל שיחת הטלפון בשעה כ"כ מאוחרת! לאלו ששלחו לי מסרים ולכל מי שאחל והחזיק אצבעות. אני מברכת על הפורום המדהים הזה. מקווה שאוכל לבשר לכן יום אחד בשורות טובות. חנוכה שמח מלא ניסים, תשועות ונפלאות. שחיי כולכן יהי מלאים באור. מצטערת שאין אייקונים - לא מצליחה לעלות אותם.

שיר 201

New member
נשמע מפחיד

קודם כל החלמה מהירהההה!!!!! ודבר שני,זה נשמע ממש נורא זה החיים כשיש תמחלה הזו? בתי חולים,דיכאון,כאבים ועצבים??????

ליאל ד

New member
ברוכה השבה!!!

זה כל כך מעולה שאת כבר בבית!! קיבלנו עידכונים מזק ומאוד שמחנו שהניתוח עבר בשלום, שלא היתה פתיחה וכריתה. אני מאחלת לך החלמה מהירה וניחכה לבשורות טובות!!!!!!!!!!!!!

../images/Emo140.gifהחלמה מהירה ליאת

העיקר שאת כבר אחרי ושלא הייתה בסופו של דבר כריתת מעיים ופתיחת בטן. עכשיו תנוחי, תתחזקי ותתפנקי. המון המון בריאות ושבחנוכה הבא תזכי לנס משלך
. ושוב החלמה מהירה
.

זואילי

New member
ברוכה השווה ../images/Emo24.gif

כמה חיכינו להודעתך ליאת.... סרט רציני עברת. והפלאשים לניתוח שלי לא מעטים... ביום שלפני אישפוזך, כשכתבת בלילה, אז רשמתי לך כמה טיפים, ולפני השינה חשבתי על הטיפ שלי ל"שקית השירותים". לא ידעתי אם קראת את השירשור, אבל אמרתי לעצמי שאהיה אופטימית כשאחשוב עלייך, כי אם באמת המקרה שלנו מאוד דומה, אז יש סיכוי שהצוות המנצח יעשה הכל שלא להגיע לפתיחת בטן/כריתה/סטומה. אבל שרדת את 9 הימים כמו גדולה והכי חשוב שאת בבית ואת נשמעת מאוששת כמו שצריך. אמתין בסבלנות לקבל ממך
לגבי העניין שדיברנו עליו, אבל בזמנך החופשי... וקחי לך את הזמן. התקופה שלפנייך, אמן ואמן, היא תקופה של חסד, ובכל יום שעובר, כשתתחזקי והכאבים יפחתו - תטרפי כל יום כאילו אין מחר... מאחלת לך החלמה מהירה ושקט מהכאבים, ושחלומותייך יתגשמו במלואם. חג שמח

מישמש33

New member
היי ברוכה השבה../images/Emo140.gif

איזה יופי שאת בבית ואת נשמעת מעולה, אין ספק שיהיו עוד ימי כאב, שלאחר הניתוח, מין נפילות כאלה, לא להילחץ מהן, אבל כמובן להיות עם היד על הדופק, עברת ניתוח לא פשוט. שמחה שלא פתחו בטן ולא הייתה כריתה של המעי ואין לי ספק שמכאן והלאה את בדרך לאיכות חיים טובה והלוואי ובשורות טובות, יגיעו במהרה. עוד משהו, זה ממש מוזר , גם לי היה טשטוש בראיה, שהתחיל יומיים אחרי הניתוח, נשלחתי לרופא עיניים ועוד מס' בדיקות, אבל לא היה משהו אקוטי ואחרי שבוע זה עבר לבד. אולי זה קשור לזמן ההרדמה ( גם אני הייתי מורדמת 6 שעות) ולגז שמוחדר ? זואילי, גם לך הי ניתוח ארוך, זוכרת משהו כזה ?

זואילי

New member
הראייה שלי הייתה מצויינת...

אני בחרתי בימים הראשונים שלא לראות... אבל העיקר הוא שגם אצלך וגם אצל ליאת המצב חזר לקדמותו. זו בטח תגובה של הגוף להרדמה, וחשוב לדעתי שאתן מדברות על זה, כי אם זה קרה/יקרה לאחרות, אז ברור שצריך לבדוק, אבל הידיעה...הידיעה מקלה על הלחץ.

החלמה מלאה ומהירה ../images/Emo20.gif

אני מאחלת לך שתמצאי בתוכך את הכוחות והסבלנות לשלב הזה של ההחלמה. ומאד מקווה שאחרי ההחלמה תרגישי בשינוי לטובה ותחזרי לחיים מלאים בכל מה שאת אוהבת לעשות. בריאות ושמחה, אניש קאפור

יופי לראות אותך כאן

החלמה והמון בריאות תתפנקי ותנוחי, תאכלי ותנוח....וכמובן כמו שאני אומרת תמיד ללכת ולהפעיל מערכות. נשיקות ....אני כאן

galim29

New member
ברוכה החוזרת../images/Emo140.gif

איזה סיפור... ממש נס חנוכה את. התעדכנתי מזואילי על המצב ושמחה לשמוע שהגעת הביתה סוף סוף. תנוחי, תתפנקי, בלי
שלא יידבקו למעי... אבל תדמייני. וממש טוב לשמוע שאת בבית.

lior362

New member
ברוך רופא חולים

יופי סוף סוף זה עבר. שבוע טוב . המשך חג חנוכה שמח .

ברוכה השבה

ממש גיבורה ואיזה ניסים שהיו לך, שמחה שאת איתנו ומחלימה. רציתי לבקר אותך ולא ענית לטלפון מזק שרצתה לברר איפה את אז בסוף זה לא יצא
. לדעתי את צריכה לברך הגומל אחרי כזה ניתוח. החלמה מהירה ואני כאן אם את צריכה משהו

והאזהרה התמידית שלי:

שימי לב אם אין לך חום וכאבים ממש חזקים כי זה יכול חס וחלילה וחס ושלום להיות זיהום ובמקרה ויש את זה לרוץ למיון נשים בחזרה ולא לשחק.

טשומפי

New member
ברוכ השבה

החלמה מהירה. ב"ה שהניתוח עבר בלי פתיחת בטן ובלי כריתה של המעיים. זה באמת נס, מסוג הניסים שקורים בחנוכה. תנוחי, תתאוששי תתפנקי ו - 6 שבועות יעברו כהרף עין, אם תסתובבי כאן בפורום, יש כאן כמה משוגעות שיודעות לגרום לזמן לעבור בסבבה. חג שמח טשומפי.

למעלה