אני בשיעור 24 ויש לי בעייה

RUFF RYDERS2

New member
אני בשיעור 24 ויש לי בעייה

אני עדיין מתקשה אם תיבת ההילוכים בעיקר מתי ואיך מורידים הילוך!אפשר טיפים?

להוריד הילוך

מומלץ להוריד בין 1000 ל1200 סל"ד כדי למנוע עלייה חדה בטורים של המנוע אחרי שאתה משלב להילוך נמוך יותר. ככה זה באוטו של המורה שלי (פסאט 1.9 טורבו דיזל). יכול להיות שבמכוניות אחרות הטורים הם גבוהים יותר. שאל את המורה שלך מתי צריך להוריד, מה הסל"ד הממולץ

eliad2

New member
../images/Emo45.gif

גם אני בפאסט של המורה שלי מוריד ב1000 סלד בערך , יש גם מיהירויות מומלצוץ להורדה ועליה של הילכוים אבל זה לא תמיד מדוייק , למשל עם נוסעים בעלייה .. אפשר גם להקשיב למנוע

yogm16

New member
תמשיך לתרגל

תשאל תמורה שלך מתי כדאי להעביר ופשוט תמשיך לתרגל על תלחץ שאתה צריך לעשות 28 שיעורים, יש אנשים שמגיעים ל 60 שיעורים....

shiri4886

New member
אני לא מבינה..

אני מורידה הילוכים לפי מהירות.. בחיים שלי לא הורדתי עפ"י הסל"ד הזה....אני לא ממש יודעת מזה...כאילו שיעור ראשון הוא הסביר לי המורה וזהו... אנילא מסתכלת על זה אפילו..

be_roo

New member
סל"ד = סיבובים לדקה

כלומר, כמה מחזורים מבצע המנוע בדקה. ככל שלוחצים יותר על דוושת הגז המנוע מסתובב מהר יותר, כלומר, הסל"ד עולה. אך יש גם השפעה להילוך שבו נמצאים. למנוע יש תחום סל"ד שבו הוא יכול לעבוד ביעילות, לאט מידי, האוטו לא "יסחוב" ויגמגם (כמו שקורה כשעוזבים קלאץ' מהר מידי ויש רעידות), מהר מידי והרכיבים המכניים שלו לא יעמדו בעומס ובחיכוך. כאשר אנחנו מאיצים הסל"ד מטפס למעלה, אך בשלב מסויים הוא כבר גובה מידי ויש להעלות הילוך. הלערת ההילוך משנה את יחס גלגלי השיניים (לא אכנס לפרטים טכניים) והסל"ד יכול לרדת שוב לרמה יעילה ואפשר להמשיך להאיץ. כאשר מאיטים גם הסל"ד יורד, אם נמשיך להאט מבלי להוריד הילוך, הרכב ירעד והמנוע עלול להכבות, לכן יש להוריד כעת הילוך, דבר שיעלה את הסל"ד כלפי מעלה. בתוך התחום שבו מותר למנוע לעבוד יש גם תחום יעיל יותר ויעיל פחות. בטח שמת לב שיש פעמים שאת מאיצה והאוטו מאיץ מהר יותר, ממש מרגישים משיכה, ופעמים אחרות בהן למרות שדוושת הגז לחוצה כמעט עד הסוף, האוטו כמעט לא מאיץ. התחום היעיל ביותר הוא הסל"ד שבו המנוע מספק הכי הרבה כח לגלגלים. ישנו גם מושג הקרוי "סלד" סרק" והוא מתייחס לגובה הסל"ד כאשר הרכב עומד בניוטרל או כשהקלאץ' לחוץ, בדר"כ מדובר על קצת פחות מ-1000 סיבובים לדקה. כל התחומים הללו (הרצוי, היעיל, סל"ד סרק, תלויים במנוע, יש מכוניות שבהן הוא גבוה יותר ויש כאלה שנמוך. הורדת הילוך לפי סל"ד ולא לפי מהירות היא "מדעית" יותר, אבל אפשר להסתדר בלעדיה. ברכבים רבים לא קיים בכלל שעון סל"ד.

yogm16

New member
אחלה של תגובה

אני חושב שצריך להוסיף את התגובה הזו למאמרים לאחר שמישהו יתקן פה ושם כמה שגיאות, אבל עדיין אחלה תגובה!

be_roo

New member
זה לא ממש נכון

למרות שבדר"כ אם אין ודאות מלאה אני פשוט לא אכתוב. אשמח אם למישהו יש הערות. מאוד יתכנו שם אי דיוקים מכוונים בגלל שניסיתי להמנע מלהכנס להסברים טכניים משעממים שלא מעניינים איש (פרט לפסיכים בפורום מכוניות).

ranzz

New member
פסיכים ../images/Emo6.gif

העיקר שהדבר מובן לנהג הממוצע, ואולי אפילו לנהג הפחות מממוצע.

inteli

New member
אני תמיד הייתי

מעלה מוריד לפי חוש השמיעה נטו, ואחרי כמה זמן גם מתרגלים\לומדים איך האוטו מתנהג בשיפועים\מהיריות שונות... יש עם זה בעיה? יכול להיות שהאוזן אומרת לי משהו אחד והאוטו דורש משהו אחר?

be_roo

New member
אין אם זה בעיה אם אתה מכיר את האוטו

לכל מנוע צליל אחר, וגם לכל מנוע טווח סל"ד יעיל אחר. יש מנועים ש"סוחבים" יותר בסל"ד נמוך ויש כאלה שאוהבים סל"ד גבוה יותר. אם אתה מכיר את הרכב ונוהג עליו קבוע, אתה לומד לבד להרגיש את התגובות שלו. האוזן שלך מתרגלת להתאים את הרעש לכוח שהמנוע מספק ואין שום בעיה לנהוג "לפי האוזן", רוב הנהגים עושים כך ממילא בלי להיות מודעים לכך, נהג ותיק ברכבו הפרטי, לא מסתכל על מד המהירות בכל פעם כדי לדעת אם להעלות או להוריד הילוך, זה כבר טבע שני.

צורי 8

New member
נורא פשוט

אם אתה לוחץ גז והאוטו לא מגיב, סימן שאתה בהילוך גבוה מדי, לדוגמא כשאתה עולה את הקסטל אחרי שירדת מירושלים ואתה בהילוך רביעי והאוטו יוריד מהירות בעליה, ואם תדרוך על הגז זה לא יעשה כלום חוץ מלהציף את המנוע בדלק, אז מורידים הילוך, רק תיזהר שלא להוריד מדי מוקדם כדי לא לחנוק את המנוע, חוץ מזה שאם הזמן אתה תתרגל להוריד בצורה אוטומטית כשצריך. עכשיו, כשאתה עוצר לא צריך להוריד מספיק להכניס את המצמד וללחוץ ברקס, אבל רצוי לבלום גם עם המנוע, כיון שאז הבלאי של הברקסים הוא מינימלי, בהצלחה בטסט!!! .

ranzz

New member
ההודעה לא מדוייקת ואף מטעה

אבל אני רק חייב לתקן את המשפט הבא: "רצוי לבלום גם עם המנוע, כיון שאז הבלאי של הברקסים הוא מינימלי" קודם כל זה לא הבלאי של המנוע, זה הבלאי של תיבת ההילוכים, ומה איתו? הוא לא חשוב? אין צורך לבלום עם הגיר, בולמים עם הברקסים בלבד.

צורי 8

New member
עם כל הכבוד...

עם כל הכבוד, מורה הנהיגה שלי הסביר לי שהבלאי בברקסים גבוה, ורצוי להמעיט אותו לא ע"י הכנסת המצמד ועצירת הרכב, אלא האטה-הורדת הילוך-האטה נוספת-הורדת עוד הילוך וכן הלאה, לא התכוונתי שתכניס במהירות 100 קמ"ש הילוך שלישי ותחנוק את המנוע, אם תסתכל טוב על נהגים ותיקים ששומרים על האוטו שלהם תגלה שברוב המקרים זה מה שהם עושים!!!

ranzz

New member
זה גם מה שאני עושה

אבל אני לא גורם לרכב לחטוף בום ולהתקע במקום בכל פעם שאני מוריד הילוך, אלא מתאים את ההילוך למהירות בזמן שאני מאט אותה עם הברקס.

be_roo

New member
עם כל הכבוד, המורה שלך דיבר שטויות

אז חסכת בלאי לרפידות בלם שעלותן כמה מאות שקלים, ובמקום זה גרמת לבלאי מוגבר בתיבת ההילוכים שעלות התיקון שלה הוא אלפי שקלים. הטכניקה שאתה מתאר היתה מקובת ברכבים לפני 30 שנה, כאשר הבלמים היו מיושנים ונטו להתחמם מהר ולאבד מיכולת הבלימה. הבעיה הזו לא קיימת היום ברכבים פרטיים (משאיות זה משהו אחר), ואין שום צורך "להגן" על הבלמים מבלאי, זהו תפקידם. זה כמו לא לנסוע עם הרכב כדי לחסוך צמיגים ולנסוע במוניות.

צורי 8

New member
תראה מה שכתבו בתגובה

לפניך-באותו שרשור-ותבין על מה דיברתי!!!

למעלה