אני בעצבים !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Londoner

New member
אני בעצבים !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!../images/Emo123.gif

לפני שבוע בערך הייתי בראיון עבודה למשרה נהולית. בראיון העבודה המראין שאל אותי אם אני נשואה,אם יש לי ילדים,ואיך בעלי יגיב אם אני אצטרך לעבוד שעות ארוכות או אם אני אצטרך לעבור דירה. אני הרגשתי שבגלל שאני נשואה ואשה לא התקבלתי לעבודה. מה שהכי מעצבן זה שאני לא יכולה לעשות שום דבר בנושא, שהרי בחיים הוא לא יודה שזאת היתה הסיבה.(מסקר קטן שערכתי 90% מהמנהלים בחברה הזאת גברים-במובן נשואים לאשה שממש לא אכפת אם הם יעבדו שעות ארוכות ויעברו דירה)

aaa123

Member
רצוי שנשים יקליטו את הראיון ואם

המראיין שואל שאלות כאלו להתלונן שהרי אם נישואים של אישה הם לא סיבה אפשרית לא לקבל אישה לעבודה אז אין שום סיבה לשאול את השאלה.

shellyland

New member
בטח שאת יכולה

א. את יכולה לכתוב מכתב תלונה לממונה על מי שראיין אותך. ב. את יכולה לפרסם כאן את שם הארגון - והחרפה תהיה עליהם.

calisto

New member
יש פיתרון בחוק שיוויון הזדמנויות

בעבודה. ס´ 2 אוסר על הפלייה בקבלה לעבודה מפאת מעמד אישי והיות העובד הורה. בין השאר. זה אנחנו יודעים. אבל מוסיף ס´ 9 וקובע כי "נטל ההוכחה: (א) בתובענה של דורש עבודה או של עובד בשל הפרת הוראות ס´ 2, תהא חובת ההוכחה על המעביד כי פעל שלא בניגוד להוראות סעיף 2 - (1) לעניין קבלה לעבודה... אם קבע המעביד לגביהם תנאים או כישורים, ודורש העבודה... הוכיחו כי נתקיימו בהם התנאים או הכישורים האמורים..." אם את ממש מתאימה לעבודה, את מוזמנת לדבר איתם על אפשרות להתדיין בנושא בביה"ד לעבודה. מה שכן, הם עשויים לטעון כי זו דרישה רלוונטית לתפקיד, את מאידך עשויה לטעון כי אלא אם מדובר באם מיניקה שנדרשת במסגרת עבודתה לטוס כל היום, אין להורות או לחיי נישואין רלוונטיות אמיתית לעניין. מצד שני, חשוב שיהיה לך ברור שרוב הסיכויים הם לא שתקבלי את העבודה הזו, גם אם תזכי במשפט, אלא רק פיצויים. אבל גם זה יכול להיות התחלה לא רעה.

ולי זה נאמר במפורש!

הגעתי לראיון עם עוד כמה נשים. כולנו עברנו "מבדקים" יסודיים. אני ועוד מישהי עברנו את כל הסינונים. הוא התקשר ואמר שלקח אותה למרות שלי יש יתרונות מקצועיים עליה. למה? משום שלה יש ילדים בגיל טיפשעשרה ומעלה ולי יש ילדים מתחת לגיל 10 . זאת למרות שידע שבעלי לא עובד כבר 4 שנים. הוא עקר הבית. הוא זה שמטפל בבית, בילדים, רופאים וכו´ ואני המפרנסת של המשפחה. ולגיבוי - יש לי חמות שגרה בשכנות ובמקרה שבעלי לא יכול - היא מטפלת בילדים. שום דבר לא עזר. העובדה שיש לי ילדים צעירים פסלה אותי למרות שמבחינה מקצועית אני טובה יותר. לא להתרגז?????? מה אני צריכה לעשות? למסור את הילדים לאימוץ כדי שאוכל לפרנס אותם בכבוד???

המקרה שלך, שאינו יחיד במינו, מוכיח

שעדיין לא למדנו להיאבק על זכויותינו. מה עגום יותר מקיומן של זכויות ומאי-תביעתן בידי מי שהתקפחו זכויותיה? הקלטת אותו? רשמת את דבריו מילה במילה והחתמת אותו, תוך כדי הקלטה? יש לך איזשהם סימוכין לכל הסיפור? עדים? אם כן - יופי. לכי לתביעה. אם לא - למה לא? אינך יודעת שכך הדברים מתרחשים. בחיי, בחורות, צריכות וחייבות להקים קבוצות לימוד למימוש זכויותינו. כבר מהגן. אבל אפשר להתחיל גם מהנקודה הזו. מי מציעה מה?

amonit

New member
סדנא /מפגש למובטלות?

סדנא/ מפגש לזכויות לעובדת?

עוד דבר שצריך להיות באתר שלנו.

בהחלט הרבה קישורים לזכויותנו כפציינטיות, כעובדות, וכבנות חווה. המון אנשים פשוט לא מודעים לחוק.

Londoner

New member
אורין,

המראין לא אמר לי במפורש שהוא לא יעסיק אותי בגלל זה. הוא פשוט התרכז בעובדה שאני נשואה וסביר להניח שזה יפריע לי. בעלי ואנוכי עורכי דין, ועד כמה שידוע לי מותר לו לשאול את השאלות האלו. כדי להצליח בתביעה אני צריכה להראות שזו היתה הסיבה שלא התקבלתי לעבודה.בקשר להחתמה למה את מתכונת? להזכירך כשאת נמצאת בראיון את לא זאת שמכתיבה את התנאים.

איזה מימוש ואיזה בטיח, אורין!

אני ממש לא ישבתי עם רשמקול מוכן להקלטה על יד מכשיר הטלפון כדי להקליט משהו מפליל שאולי מישהו יגיד.. ממש לא צפיתי את התשובה הזו.. עכשיו אני חוזרת לשיחת העומק שלי עם הלמפה
אנחנו לא יכולות להפוך לפראנואידיות. אי אפשר לחיות כך. אי אפשר להסתובב כל היום עם מכשיר הקלטה צמוד למקרה שהבוס יחליט להטריד אותך מינית, אי אפשר להיכנס לראיון עבודה ולהניח מכשיר הקלטה על השולחן, just in case .. את יודעת מה? גם אם זה אפשרי - לא רוצה לחיות כך! נמאס כבר עם האפגניסטניות הזו!

תשובה אחת לשתיים: לונדונ´ ופסיפ´:

1. אנחנו חיות במציאות נושכת. זו עובדה ולפיכך , מי שרוצה לפלס דרך, ולכבוש מקום במירוץ העכברות/ים, חייבת להפעיל מרפקים. 2.להביא טייפ קטן בתוך נרתיק עור (שלא ירשרש), להפעיל אותו לפני הכניסה לראיון, להחזיק אותו בתוך התיק ולא(!) לשים על השולחן, לשאול שאלות, על מנת לקבל תשובה כלשהי, על מנת שתהיה הוכחה בהמשך, זה חוקי, חיובי ומעצים. 3. כשיש לך תשובות מוקלטות מכל הסוגים, את יכולה לבקש את הנ"ל, לאשר בכתב שכך וכך סיבת הדחייה שלו. הוא יענה "לא", גם זה מוקלט וכל מה שאמר קודם לכן, והדרך לזכייה בתביעה נפתחת. 5. לחבר טייפ לטלפון, ולהקליט שיחה שבה את משתתפת פעילה, מבלי ליידע את בר-השיח, ולהשתמש אח"כ בהקלטה לצורך לחץ או תביעה - גם זה חוקי, יפה ומעצים. 4. להיות עו"ד זה טוב ויפה. לשאול למה חשובות השאלות האישיות - גם זה יפה. להעיר ששאלות מסוג זה אינן רלוונטיות לכושר מילוי התפקיד - גם זה יפה. וכשכל זה מוקלט, זה עוד יותר יפה. 5. ברור לכולנו, כך אני מקווה, שהיות האדם - נשוי, הורה, בן ל... גרוש, אלמן, חולה בפסוריאזיס, וכד´, - יכול או לא יכול להפריע לו במילוי תפקידו בעבודה. האם אי פעם נתקלתם בשאלה כמו: "האם את נוטה לחלות בדלקות גרון וכמה פעמים בשנה?"? מצבי מחלה עלולים לנטרל עובד, יותר מאשר מצבי הורות ונישואים. לדבר על כך, להעיר, ליצור דיון, להביא את מי שמולכן לפתח שיחה ולהעיר עוד הערות ולהשמיע דעות, כל זה חשוב ומעצים. נמאס למישהי ? וואללה, אני מבינה. גם לי נמאס. אבל, בכל פעם ששיחקתי את ה"נמאס לי" הפסדתי. בכל פעם ששינסתי מותניים ונאבקתי עבור מה שמגיע לי - הרווחתי. אסטה לה ויסטה, בייבי.

soulbird

New member
המממממ ../images/Emo4.gif

אי ביום ה´ הולכת לראיון עבודה (תחום המחשבים) אני ממש רוצה לחשוב שאני אתקבל או לא אתקבל אל סמך הכישורים שלי ולא אל סמך היותי אישה\ נשואה \ לא נשואה \ סטודנטית .או לא אלה אך רק הקישורים שלי האם הם מתאימים לעבודה. אבל מצד שני אני מבינה שישנם תפקידים שחשוב לדעת אם האישה נשואה אם או בלי ילדים כדי לדעת עד כמה היא מוכנה להשקיעה בעבודה ועד כמה היא פנוייה. כמה היא מוכנה לתת מעצמה.

aaa123

Member
ממש לא חשוב לדעת אם האישה נשואה

כדי לדעת עד כמה היא מוכנה להשקיע בעבודה. כל מה שהמעביד צריך לברר זה כמה זמן היא מוכנה להשקיע בעבודה. השאלה אם היא נשואה כלל לא רלבנטית כי היא יכולה להיות נשואה כאשר יש עוזרת שמטפלת בילדים ,והיא יכולה להיות בלי ילדים כאשר אין לה זמן או רצון לשעות נוספות מסיבות אחרות(למשל אם היא צריכה לטפל בהוריה או אם היא רוצה לראות טלויזיה בערב ולא מוכנה לוותר על זה).

הממממ (שכחתי ממ אחד?) "מצד שני"

כלכך הגיוני ! את יכולה להיות שופר גדול וצרחני לכל הזכרתניים בעולם וגם אלה שעל הירח. שוב אותה שאלה: מה את עושה פה? מתחפשת למישהי ששואלת שאלות? מנסה, כמעט בכוח, לעורר את המשתתפים מתרדמה? מתאמצת להצהיר הצהרות זכרתניות בדעתנות עיקשת וללא כל היגיון? איפה ומתי זה חשוב לשאול אם מישהי נשואה, יש לה ילדים או לא? את מדברת ללא היגיון, וכרגיל, מתוך פרובוקציה. שאלה כמו "הווסת שלך סדירה? כמה ימים בחודש את מדממת?" זו שאלה שאת מבינה אותה? לפי ההיגיון שלך - כן. זה חשוב לשאול. כבר הצעתי לך לפתוח פורום "פרובוקציות". למה את לא עושה זאת? יכול להיות שם נורא שמח.

soulbird

New member
שאלות כמו האם יש לך ווסת

aint nobodys business !אם משהו ישאל אותי שאלה כזאת אני פשוט אקום ואצא מהחדר he can stick his job where the sun dont shine! אני לא אעבוד בשביל טיפוס כזה אבל מצד שני את יודעת מה אורין קיי הסבירי לי נא אם את היית מראיינת בחורה\אישה לעבודה איזה סוג שאלות את היית שואלת ? האם בקורות חיים שלך את כוללת נשואה + ילדים? ואם כן למה?

אפרת_ח

New member
כמו שד"ר חניק ממליצה באתר שלה

עדיף לא לכתוב בקורות החיים גיל ולא מצב משפחתי. יש מעסיקים עם דעות קדומות נגד כל אחת מהאפשריות, אז את סתם מקלקלת לעצמך את הסיכויים להגיע לראיון. ברגע שהגעת לראיון כבר מצבך טוב יותר.

soulbird

New member
לא גיל?? ומה אם תאריך לידה??

גם גברים כותבים על מצב משפחתי רווק או נשאוי +

nirdagan

New member
תאריך לידה, מצב משפחתי ומין מיותרים

אין צורך לכתוב את תאריך הלידה. אבל אם כותבים אז אפשר להסתפק בשנת הלידה. זה יותר מוצלח מהגיל ולו משום שצריך לשנות פחות את קורות החיים עם הזמן. אם קורות החיים כוללים את ההיסטוריה התעסוקתית של האדם ואת ההשכלה העל תיכונית שלו\ה הגיל ניתן לאמידה די טובה, בכל מקרה (שלא לדבר על שירות צבאי או השכלה תיכונית). מצב משפחתי זה מיותר לגמרי. זה פשוט לא רלוונטי. אני לא כותב אותו בשום מקום, פרט לאתרי היכרויות (שם זה כן רלוונטי). אין צורך לכתוב אם את\ה גבר או אישה. על פי רוב זה ברור מהשם הפרטי, אבל לא תמיד. יש עוד דברים מיותרים, כגון דת, מוצא אתני, דעות פוליטיות, ועוד ועוד. לא הבנתי את הטיעון שגם גברים כותבים. ראיתי אנשים שכותבים גם את מספר תעודת הזהות שלהם, שזה מיותר לחלוטין. אנשים כולל גברים כותבים דברים לא רלוונטיים, ואין סיבה להעתיק מהם. ניר

אמיר.

New member
ברזומה שלי כתוב שאני נשוי ומספר..

ילדי... זה הישג שאני משתבח בו... נכון שזה לא רלוונטי לעבודה.. (במחשבה שניה - זה מעיד על איזו יציבות... לא יודע)... אני לא סבור שיש טעם להסתיר את הענין אם למעביד זה מפריע.. האם כדאי לעבוד אצלו ???

למעלה