אני בספק

עוד אחת

New member
אני בספק

אם העולם קיים. יכול להיות שכוחות הטבע, המחשב שאני כותבת בו עכשיו, המשפחה שלי, נפוליאון, התנ"ך, היטלר, אפלטון, לאונדרו דה-וינצ´י, אתם, כולם רק חלומות בדמיוני הקודח. יכול להיות שגם הגוף והמוח הגשמי שלי הם רק דברים שאני מדמיינת וגם החושים שלי. יכול להיות שאני רק תודעה טהורה והדבר היחיד שקיים במקום רוחני לגמרי ללא מימדים פיזיים והכל נמצא בדמיון שלי. רק דבר אחד ודאי: עצם העובדה שאני חושבת ומדמיינת, וגם זה שאני מטילה ספק, כבר מעיד שאני קיימת. כי כדי לעשות פעולות מחשבתיות הישות חייבת להיות קיימת. אז רק דבר אחד אני יודעת: התודעה שלי קיימת! גם כוחות הטבע והמרחב יתכן שהם קיימים רק בדמיון שלי. אבל אם יש לי דמיון, אני קיימת. כלומר, התודעה שלי חייבת להיות קיימת, אבל לא הגוף שלי ואפילו לא המוח הגשמי שלי.

אלדר

New member
את סותרת אותך

חוץ מזה המילה ´חייב´ היא המילה הכי אנוכית שיש!!!!!! דרך אגב זה נכון חוץ מזה את קיימת בעולם ה´פיזי´ ויש כזה עולם! הוא מסביבך גם ה´ישויות´ רואות אותו! אזי הוא קיים! רק שהרוחות וה´ישויות´ לא מתיחסות לחוק הפיזי של האדם! אם עוברים דרך דברים פיזיים!!! ככה שהכל קיים!! רק מה שצריך ללמוד הוא שאנחנו לא פיזיים בתוכנו!! כלומר הנשמה שלנו היא חייה היא קיימת!! התודעה שלנו היא מאכלסת את הנשמה שלנו!!! אין משהו אחר מזה בעצם.... כי אחרי הכל כולם יגיעו לזה..... צריכים להבין שהנשמה לשנו היא לא גישמית ממש היא ´אור´ היא אהבה מוחלטת!! היא ממש אבל ממש לא קיימת במובן הפיזי של האדם! בגלל זה היא צריכה את הגוף! הגוף נבראה אם אגו בשביל לעשות דברים! בשביל ללמד את הנשמה להשתמש בו!!!!!!בגוף!! וזה נכון!! בפעם הראשונה שנשמה נכנסה לגוף אחד היא לא יודעת מה לעשות איתו איך להפעיל!!! אז היא לומדת אם האגו ביחד ובגלל זה כמו הרבה מורים בבית ספר התלמיד ´חוטף´ והמורה ´מחטיף´ כאילו האגו משתטל על הכל!! הוא מנסה להיות ראשון כל הזמן לבד בודד שולט!!! ואת זה צריכים להבין בגלל זה לנשמה אין דרך לגבור בלי האגו עצמו או עזרה מבחוץ (´ישויות´) על האגו עצמו!! בגלל זה לא מאמינים בזה ממש אלה כתור דרך חיים!! יש הרבה מה להרחיב אבל אני חושב שמיציתי אותי בנושא הזה אז עוד אחת מקווה שתשאלי שאלת המשך לזה כי האחרי הכל הרבה לא ממש הבנת ממה שכתבתי כמו כולם אבל לא משנה אני יהיה פה להמשיך לכתוב אם תהיה לך שאלה... אז עניתי לך שאלה שדי ממקמת אותך (או אמורה) במקום הנכון ובמסלול הנכון מקווה שאת תקבלי את זה איך שזה ואם לא יש אותי להסבר שני שלך אלדר

עוד אחת

New member
לא הבנת אותי.

התכוונתי שיכול להיות שכל הישויות האחרות סביבי וכל העולם הפיזי הכל חלום והתודעה שלי היא הדבר היחיד שקיים ביקום.

אלדר

New member
הבנתי אותך מצויין

וכתבתי בדיוק למה את לא יכולה להיות בחלום! כי יש עוד דברים שקיימים פיזית או לא פיזית אבל קיימים כמוני את לא יכולה לחלום את זה אנחנו לא במאטריקס חלום הוא לא מכונה (למרות שאני לא ממש קולע בזה) ראיתי סרט שיש בו עולם אם סוף אבל עולם קצת שאותו בנו אנשים אחרים והם שולטים על העולם הקטן הזה האנשים שבעולם הם שבבים בעצם חושבים להם מחשבות אבל איך שהוא האגו שלהם היה שלהם מישהו מהעולם הקטן חשב מחשבה אחת כזו איך הכל קורה כך האם אנחנו לא אנשים באמת...... בקיצור אנשים שבנו את אותו עולם יכלו להכנס לעולם הזה עכשיו המישהו מהעולם הקטן הצליח לעשות מין קצת כזה והוא זה שחזר לעולם הרגיל והוא ראה מה קורה שם...... מה הוא היה באמת אבל איך הוא חיי אם הוא היה שבב?? זה נתון למחשבה אז כל העולם הקטן הבה בעצם חלום של מישהו אחר! אבל החלום הזה היה ממשי! זה לא חלום זה היה משהו קיים!! זה אומר שאם את (אולי) חולמת אנחנו חיים! בכל לילה את חולמת מי שבחלום שלך חיי בעצם!!! הוא חיי בך! הוא יכול להשתחרר משם!!!!! כמעט כמו שסיפרתי אבל לא ממש חשוב תחשבי שוב האם מה שכתבתי לך קודם לא עונה לך על מה שכתבת כי אחרי הכל את לא חולמת את הכל! התודעה היא חלק מהגוף לא מהנשמה!!! בגלל זה הגוף שלך קיים את התודעה קיימת כמו שאת אמרת!!! חד סטרי! סתם יש עוד שאלות?? בכל מקרה על זה עניתי לך לפחות ולפחות כתבתי לך משהו!!! שלך אלדר

עוד אחת

New member
יכול להיות שאני, ההורים שלך, המשפחה

שלך, החברה שלך, הם כולם אשליות בסיוט שלך!

אלדר

New member
הלווי!!!!!!!

אבל זה לא כך! אני ממש רוצה שזה יהיה כך רק שלא ממש זה כך את לא יודעת עד כמה אני רוצה לאמין בזה אבל לא בכלל לא מתקרב אחרת אם זה חלום או סיוט אני הייתי מתעורר ממזמן אבל לא חשוב שלך אלדר

זאת מסקנה מעניינת שמעידה על חשיבה ג

זאת מסקנה מעניינת שמעידה על חשיבה גבוהה. יש שלוש דרכים לקבלת ידע- האחת היא דרך קבלה ישירה של מידע דרך החושים, כלומר, הדברים כפי שהם נראים. זאת לא דרך ממומלצת מכיוון שהחושים שלנו הם מוגבלים. האדמה תיראה כמו מישור כשלמעשה היא כדור. הירח ניראה כדסקית קטנה כשלמעשה הוא גדול הרבה יותר ובעל נפח. כך שזו לא דרך מומלצת לקבלת ידע. הדרך השניה לקבלת ידע היא דרך הסקת מסקנות, ספקולציה על המידע שהתקבל דרך החושים. גם זאת לא דרך מומלצת מכיוון שאנו מוגבלים גם מהבחינה הזאת. אדם יגיע למסקנות הלא נכונות המושפעות מידע מוגבל ומחושים מוגבלים ומהפגמים להם הוא נתון בקיום החומרי. בעולם החומרי אנו נתונים לארבעה פגמים: 1- אנו נוטים לטעות. כל אחד בעולם החומרי עלול לטעות. 2- החושים שלנו לא מושלמים. הדברים שנתפסים דרך הראיה, השמיעה ושאר החושים הם לא תמיד כפי שהם נראים ונשמעים. 3- אנו נתונים לאשליה. כמו למשל אשליה באשר לקיומנו האמיתי, האשליה שאנחנו הגוף החומרי, כשלמעשה אנו רק נשמה השוכנת בגוף ומשתמשת בו ככלי. זה קרוי "עצמי כוזב". זו אשליה. 4- אנו נוטים לרמות. אנו מרמים לא רק אחרים, אנו מרמים גם את עצמנו. אנחנו משכנעים את עצמנו, למשל, שאנחנו הכי גדולים וטובים. אנחנו משלים את עצמנו לחשוב למעשה שאנחנו אלוהים. אנחנו משלים את עצמנו לחשוב שהגוף הזה לא ימות אף פעם ושהעולם החומרי הוא נצחי ולא זמני וחולף כמו שהוא. אלו ארבעת הפגמים שאנו נתונים להם בעולם החומרי. מכיוון שפגמים אלו מפריעים לראייה נכונה של המציאות, ממומלצת הדרך השלישית לקבלת ידע- למידה ממקור מוסמך. מקור מוסמך הוא מי שקיבל את הידע ממקור שקדם לו, וכן הלאה עד למקור הראשון שהוא המקור לכל, העליון. העליון, ראשית הבריאה, הוא המקור המוסמך מכיוון שהוא המקור לכל, גם מקור כל הידע. על מנת שנחווה הגשמה עצמית, העליון שלח לנו את הידע הנשגב אודות העצמי, העליון והיקום דרך מקורות מוסמכים. מורה רוחני מוסמך אינו נתון לארבעת הפגמים מכיוון שהוא היטהר בתהליך וחווה הגשמה עצמית. ורק דרך מקור מוסמך, הנובע מהעליון עצמו, מקור היקום, ניתן לחוות הגשמה עצמית.

עוד אחת

New member
אבל מי אמר שבכלל

קיים עולם חומרי? יכול להיות שהכל חלום שחולמת הנשמה שלך במישור הרוחני. מאיפה אתה יודע שהעולם החומרי והחושים קיימים? מה הלוגיקה שלך בלדעת את זה?

כפי שכבר אמרתי

כפי שכבר אמרתי, הלוגיקה שלי ושלך היא לא מקור מוסמך. היא תמיד תוביל אותנו למסקנות הלא נכונות. על מנת ללמוד את האמת עלינו לפנות למקור מוסמך של ידע שהוא העליון עצמו. העליון אינו טועה מכיוון שהוא מצוי מעל הקיום החומרי ואינו נתון לארבעת הפגמים- טעות, אשליה, רמאות וחושים מוגבלים, וכן- הוא מקור כל הידע.

Tal_Ya_Tal

New member
היי בהקתה עומר ../images/Emo42.gif

שמחתי לבקר באתר שעליו המלצת. לידיעתך, הוד קדושתו, א. אצ´ריה בהקתיודנטה סוואמי פרבהופאדה, ´מבקר´ במדיטציות שלי ובחלומות שלי, לעתים מזומנות. למעשה, פעמיים הובלתי לפראג, שלא לשמו (מה כבר יש לי לעשות בפראג?!?) ופעמיים הופיעו למולי נאמני ´הרי קרישנה´ בזמן שהייתי ברחוב הראשי של פראג-´שדרות ואצלב´. יש לי GREAT AFFINITY לסוואמי פראבהופאדה וקרישנה הריבון. א ב ל, אני מאאאאאד מאמינה בהבנות שמגיעות מבפנים ו´הארות´ קטנות. על כן, אני מאמינה שהידע הטהור, מגיע דרך החיבור פנימה. כי החיבור פנימה, הוא החיבור למקור. לאור הפנימי, לנשמה, לאטמן.
את זאת לומדים באמצעות למידה להתחבר פנימה בדרך ניטרלית. דרך השתקפות עצמית. דרך התבוננות פנימה, דרך מדיטציות. L&L TALYA

זה נכון.

זה נכון. כל הידע נמצא כבר בפנים. אלא שאנחנו לא יכולים לראות אותו. ה"התבוננות פנימה" שלנו היא לא אובייקטיבית. אנחנו "נתבונן" ונראה מה שמתחשק לנו לראות ולא מה ששם באמת. זה בגלל שאנחנו לא מטוהרים מהזוהמה החומרית שדבקה בנו. ואיך בכל זאת מיטהרים משיגים ראייה אובייקטיבית? ע"י ידע אמיתי ממקור מוסמך וע"י מדיטציה על השמות הקדושים. בעידנים קודמים, בהם לאנשים הייתה מודעות רוחנית גבוהה יותר, היה אפשרי תרגול כזה. בכל עידן שונה רמת האינטליגנציה של אנשים ולכן מומלץ תרגול שונה. הדרך שתיארת נקראת אשטנגה-יוגה. זאת דרך שהייתה מומלצת בעידן אחר שהיה לפני כמה אלפי שנים. בעידן אחר היה מומלץ תרגול אחד לאחד של הפולחן ובאחר למידה אינטנסיבית של הכתובים. הדרך המומלצת לעידן הנוכחי היא זימרת השם הקדוש, כפי שצ´יתניה הריבון הורה לנו. זה לא אומר שבעידנים קודמים לא זמרו את השם הקדוש פה ושם, אבל דבקו בעיקר בתרגול המומלץ לעידן הנוכחי. וגם בעידן שלנו אפשר לעסוק במידה מסיימת גם בהתבוננות פנימה, גם בלימוד הכתובים וגם בפולחן אך יחד עם זאת לזכור שהתרגול המומלץ לעידן שלנו הוא מדיטציה על השמות הקדושים. זה מבוסס במלותיו של הריבון העליון עצמו : "הרא נמה, הרא נמה, הרא נמה איואקואלם – קלו סתה אוה נסתה אוה נסתה גתיר אנייתה" – "השם הקדוש, השם הקדוש, השם הקדוש בלבד - בעידן קלי, שום דבר אחר, שום דבר אחר, שום דבר אחר לא יביאך לגאולה!"

למעלה