אני בסדר?

אני בסדר?

כן, כן, כן, אני בסדר! אני רוצה רק לספר משהו שעובר עלי בימים אלו והשאלה שנשאלה על ידי, אכן יכולה להישאל על ידי כל בר דעת. ובכן, בימים אלו, משפחתי מאויימת על ידי רשויות ההוצאה לפועל לגירוש מהבית משום שצברנו חוב במשכנתא. החוב נוצר בעקבות מצב כלכלי שהידרדר. (הידרדר קשות מאוד). אמנם, אנו פועלים בכדי לנסות ולבטל את רוע הגזירה ולהגיע לאיזה הסדר תשלומים עם הבנק. אמנם הדברים לא כל כך זזים כצפוי ואפשר לומר שהם עומדים ביותר. לכאורה, אני אמורה להרגיש בהלה ולהיות לחוצה ולחשוב כל הזמן על המצב ולדאוג לגבי המצב אך... מידי פעם, אני חושבת על המצב וחושבת בצורה חיובית. אני מרגישה כי דברים יסתדרו ומקבלת מצב גרוע זה בחיינו כרגע, כמצב להתפתחות, כקרש קפיצה להתפתחות על ידי נסיון כלשהו ולימוד מהנסיון. לאחרונה אני משננת לעצמי את המשפטים הבאים אשר אני חשה כי הם תורמים לשיפור. אמנם עדיין לא שיפור במצב הבעיה הנוכחית כרגע, אך מסביב. המשפטים הם: אני חשובה אני עשירה אני עשירה כלכלית אני מוערכת אני אוהבת את העולם והעולם אוהב אותי אני מתחילה בשינון המשפטים מיד כשאני מתעוררת בבוקר. אני יודעת כי אני מזמנת לחיי את הדברים שאני רוצה כרגע. וכמו שאמרתי, כבר אני מרגישה בשינוי בסביבתי. החילותי את שינון המשפטים מלפני 4 ימים. אני יודעת כי העולם יזמן לי פתרונות ובעיותיי יפתרו. מכל הסיפור לעיל, בעצם מה שאני אומרת זה שאני אופטימית. לכן שאלתי את השאלה: האם אני בסדר? וכמובן שגם אני עונה עליה: כן, אני בסדר! אם הגעתם לקרוא עד כאן אז, תודה לכם על תשומת הלב ואם יש לכם מה לומר, אשמח מאוד. אני אוהבת אתכם, את כולכם. כרגע ליבי רחב כגודל היקום כולו.

eYaL

New member
אמרת בעצמך..

את אופטימית, ואני שמח שיש עוד אנשים כאלה..
וזה מצוין, וזה טוב, זה ממלא, ומחיה. רק אל תעצמי עינים! תזכרי שמה שאת מזמנת לא בהכרח יגיע ב"עטיפה" שאת ביקשת..
הרבה הצלחה

eYaL היי

אמרת דבר מעניין מאוד: זכרי שמה שאת מזמנת לא בהכרח יגיע "בעטיפה" שאת ביקשת... אני במידה מסויימת מסכימה איתך וזאת משום שבעצם לא בחרתי בשום עטיפה. לא הכנתי תסריט כלשהו, אני בהחלט נותנת ליקום הזדמנות לחלץ אותי מהמצב, בכל צורה שהיא. גם בעבר שחוויתי בעיות קשות, נתתי ליקום הזדמניות כאלו ואחרות ומאוד הופתעתי מה"עטיפות" שהגעו אלי. שהרי אם רציתי לעטוף הזמנה מסויימת, לא הייתי חווה את חדוות החיים, הפליאה וההשתאות מהתוצאות שמגיעות מכיוונים לא צפויים. בעבורי, האמון ביקום זה תפילה. ראשית, אני מודה לאל/ליקום/לעולם על דברים שעוד לא קיבלתי ואכן, הייתי מקבלת אותם. לגבי העטיפה המבוקשת, דווקא היא מגיעה יותר מרשימה ממה שיכולתי לקוות ולבקש. ותודה לך על ברכתך להצלחתי. ברכות

eYaL

New member
אני חושב..

שברמה כלשהי, אדם שהגיע לרמה שהוא שולט במה שהוא מזמן אליו, ומזמן מתוך בחירה, ולא מתוך הפתעה עשה דרך ארוכה יותר..
לא שהגעתי לזה..הלוואי. אני עדיין מוצא כל יום הפתעות חדשות.

FireBat

New member
זימון מתוך בחירה.

כל מה שאתה מזמן בחייך הוא מתוך בחירה, אך פשוט ללא מודעות. אל תאמר "לא הגעתי לזה" כיוון שבכך אתה שולל את עצמך - האמת היא שאתה כבר מזמן נמצא שם. גם אם איננו מודעים לדברים אותם אנו מזמנים זה בסדר גמור, ואפילו מעניין מאוד, כי אנו קובעים לעצמנו את ההרפתקאות הללו בחיים, את האתגרים הקטנים האלה שבונים אותנו. אתה בעצמך אמרת "אני עדיין מוצא כל יום הפתעות חדשות", כלומר "אני כל יום חווה דברים חדשים", אין יותר טוב מזה.

eYaL

New member
לזה בדיוק התכוונתי..

ההבדל שבין זימון של בחירה מודעת, צלולה, לבין זימון ללא מודעות. ואכן..לחוות כל יום הפתעות..זה נחמד. צורה נעימה לקבל את מה שמציע לך העולם.

FireBat

New member
בטח שאת בסדר!

ומעבר לזה, אני מעריץ אותך על הכוח שבך. וזה מביא אותי לסיפור קצר על עצמי. אני לוחם, כבר שנתיים בצבא. הצבא השפיע עליי בדרכים שונות שלא אגע בהם כרגע אבל לאחר תקופה מסויימת החלטתי שעליי לצאת מקצונה, מאחר שתמיד הרגשתי שאני צריך לשאוף להיות במעמד כמה שיותר גבוה. וכך היה. יצאתי לבה"ד 1, וישר נעצרו כל התחביבים שלי וכל מה שאהבתי לעסוק בו. העבודה והלימודים היו מהבוקר עד הלילה והלחץ היה רב, פעמים רבות חשבתי האם אני רוצה את זה. אני זרמתי, חיילים רבים בינתיים עפו, ולבסוף סיימתי בה"ד 1. הגעתי להשלמה - והמצב נהיה גרוע יותר, אך דבקתי ברצון להיות קצין, מכיוון שככל שהתקדמתי כך פחדתי לאבד כל מה שהשגתי. לא ראיתי כמעט בית, לרוב הייתי יוצא פעם בשבועיים מאוחר בשישי וחוזר איך שיוצאת השבת, וגם הייתי חוזר הביתה גמור, חסר אנרגיות וחסר מצב רוח. לבסוף אחרי שמונה חודשים של טחינה מטורפת נפלתי - ביום האחרון, ואם זה לא מספיק גם התייחסו אליי כמו זבל. הייתי שבור. ימים עברו, ופתאום הרגשתי חופשי, אין לחץ, אין הוראות, אין מגבלות. חזרתי לקרוא, חזרתי להתעסק במה שאני אוהב, המחשבה שלי נפתחה מחדש, הבנתי שמעולם לא רציתי להיות קצין ובנוסף לזה קיבלתי תפקיד מצויין אחר. ההתנסות הזו מלבד החוויות הרבות שקיבלתי מהקצונה הוכיחה לי דבר אחד - הכל לטובה. אני לא אומר שזה תמיד טוב פשוט לזרום, אבל כן לדעת שבסופו של דבר - עניינים מסתדרים, יש מי ששומר עלינו, וצריך להפיק את המירב מכל חוויה. לפי מה שהתרשמתי ממך עד היום אני יודע שכך את עושה, ולכן אני לא דואג - אני מאמין בך. בהצלחה.

FireBat היי

לפי מה שהבנתי ממכתבך, זה שבעצם שלא הצלחת לסיים את הקורס ולא נעשית קצין. אם אני טועה, תקן אותי. אך זה לא העניין אותו רציתי לומר או להתייחס. העניין הוא שתמיד אנו בוחרים לעשות דבר מה ומתי שהוא, באמצע התהליך, אנו משנים את החלטותינו מסיבות כל שהן. זה בסדר, זה לא הופך את האדם לחסר עמוד שידרה. להיפך, זה תורם לו להתנסות בדברים, אפילו אם לא השיג בסופו של דבר את מה שרצה מלכתחילה. אפילו ברמה הלא מודעת, אנו עושים זאת כל הזמן. תמיד שומעים על אנשים שרוצים דברים ולא משיגים. אותם אנשים לא יודעים כי הם בעצמם מונעים מעצמם להגשים את רצונותיהם. למשל דוגמה: אדם רוצה להשיג עבודה מסויימת. הוא פונה לחברה מסויימת או לכמה חברות ונענה בשלילה או לא נענה בכלל. הסיבות לאי קבלתו לעבודה יכולות להיות משום שרבים עוד ביקשו את העבודה הנוכחית וכישוריו אינם מספיקים או כן מספיקים אך כישוריהם של האחרים מספיקים יותר או מכל סיבה שהיא. ובכן, אותו אדם פונה למקום עבודה אחד ולשני ולשלישי וכבר לאחר הפניה הראשונה, משהו התערער אצלו והוא מתחיל לחשוב מחשבות אחרות. הוא מתחיל לחשוב כי הוא לא ממש מוצלח או בטח ידחו אותו הלאה ובעצם, הוא מתחיל לזמן לחייו את הדחיה. אמנם הוא רוצה את העבודה המסויימת אך לפני שהצליח להשיג אותה, הוא החל לזמן לחייו את אי השגת העבודה. מה שקרה אצל אותו אדם, ברמה הלא מודעת, הוא שינה את החלטותיו. אמנם ברמה המודעת הוא רוצה את העבודה אך מכיוון שהעולם מזמן לנו בדיוק את מה שאנו רוצים, מסתבר שספקות ותהיות שליליות או מנוגדות לרעיון המודע שלנו, גורם לעולם לספק לנו את מה שאנו מבקשים. ליקום אין שפיטה. אין מצב של טוב או לא טוב, או נכון או לא נכון. היקום מזמן לנו את הדברים אותם אנו מבקשים. אם במודע או בלא מודע. בכלל, כשרוצים משהו, עלינו להודות על קבלתו עוד לפני שקיבלנו וכך לגרום לתת מודע שלנו להאמין כי קיבלנו את מה שביקשנו וכך זה מונע ספקות וזימון הדברים ההפוכים שאותם אנו מבקשים. שהרי אם אני רוצה כסף, משמע אין לי כסף. אם אני רוצה בריאות, משמע אין לי בריאות. אם אני רוצה יופי, משמע אין לי יופי. אם אני רוצה בעל, משמע אין לי בעל (אגב, יש לי- זה רק דוגמה) והעולם בדיוק מספק לנו את מה שאנו רוצים. אני רוצה כסף, משמע אין לי כסף אז העולם מספק לי את החוסר כסף וכך הלאה עם כל הדוגמאות שציינתי וקיימות בכל אחד ואחת. אך אם אני מודה ליקום/לאלוהים/לעולם, על הכסף שיש לי, הכסף יזרום אלי בשפע, ושוב, כך אם אותם דוגמאות שנתתי. אגב, רעיון זה מובא בספר שיחות עם אלוהים הראשון ומבחינתי, ידעתי זאת עוד לפני שהתחלתי לקרוא את סדרת הספרים.

לדעתי...

יש לך מצב חמור ובמקום לפקוח עיניים ולנסות להתמודד איתו את מכניסה את עצמך לחלום. הצעה שלי... תיזהרי כי כשתתעוררי מהחלום תגלי מצב עוד יותר קשה ממה שחשבת אומנם לא להילחץ ולהיכנס לפאניקה מיותרת אבל ללא ספר לא לשקר לעצמך.

למעלה