אני בלחץ

maytalita

New member
אני בלחץ

אז ככה- נראה שאין מנוס מניתוח..... המחזור נגמר... אבל הכאבים לא לא כאבים נוראיים אבל מלווים לאורך כל היום ומזכירים היטב את קיומה של הציסטה.... (ואף רומזים על קיום של אחת חדשה בשחלה השמאלית..
) מכירות את הרב פירר? המומחה הידוע לענייני רפואה? הקיצר, אבא שלי, שהוא בעניינים, בירר אצלו למי כדאי לפנות עם אנדו' ולהפתעתי (ושמחתי) הרבה הוא אמר את השם של הגינקולוג שלי (!)- ד"ר אמנון עמית. ידעתי שהוא אחלה, אבל לא ידעתי שגם בענייני אנדו'.... נאמר לי שאני יכולה לסמוך עליו ועל עצותיו בעיניים עצומות.. וכזכור הוא אמר- "ניתוח ומהר...." סוריאנו לא מיהר לשלוח אותי לשולחן הניתוחים אלא פרש בפניי את כל האופציות.עם זאת, אמר שסונר או לייטר- יהיה ניתוח. (ושוב, אני חוזרת על ההשערה שהוא לא אמר- "ניתוח ועכשיו" כי אמרתי שמאוד יתכן שלא אעשה את הניתוח בתלה"ש אלא בצפון) מודאגת מהכאבים שלא מרפים, קבעתי להיום תור לגינקולוג שלי (לראות אם תתגלה לה ציסטה נוספת ואם הנוכחית החליטה להיות מדושנת (עונג) אף יותר). הביקורת הבאה בתלה"ש ב-2 לאפריל.... פוחדת מהניתוח הזה!

זואילי

New member
מממ...

צ'מעי... אחרי 13 ימי דימום מכל כיוון (וזה לא בדיחה), ו - 12 ימי כאבים רצופים, פלאס עוד כמה התקפים נאים וממיתים של אנדו (כולל גיחות למיון ולבדיקות הרופאים שלי) - פחות משנה אחרי הניתוח הבאמת לא פשוט שהיה מנת חלקי - גם אני עכשיו חושבת על ניתוח נאמבר 2.... אם ניתוח "סונר אור לייטר" - אז רק במקום אחד.... ועכשיו הזכרת לי שמלא זמן לא שמעתי את סטינג, אז הולכת לשים דיסק.

maytalita

New member
באמת?

ניתוח מספר 2 אחרי פחות משנה?! לא מעודד בכלל..
הייתי היום אצל הגינקולוג ודיברתי איתו על הניתוח. הוא אמר לי שבין אם אני מחליטה על פרטי ובין אם בי"ח, הוא ממליץ לי להישאר באיזור הצפון.... הוא אמר לי שהמרפאה בתלה"ש היא לא יותר טובה מבי"ח כרמל ומעורב פה הרבה עניין של פרסומות. שהתחרות בת"א בין בתי החולים היא הרבה יותר גדולה ושלכן יש שם יותר נטייה לפתוח כל מיני "מרפאות שמתמחות ב..." הוא גם העלה את הנקודה, שבמידה ותהיה הסתבכות וכד', להתחיל להיטרטר בין הקריות ות"א, זה די בלגאן (ובנק' הזו הוא צודק..) הקיצר, אני מתלבטת אם לעשות את הניתוח אצלו באופן פרטי (הוא מנתח באלישע ודיברתי עם מישהי מהפורום שנותחה אצלו ואמרה שהוא מצויין) או בתלה"ש.... סטינג..איזו נוסטלגיה..

הי מיטליתה

יש דברי טעם במה שהוא אומר גם על התחרות וגם על ההיטרטרות. אבל סוריאנו הוא אמת משהו מיוחד. אני לא מכירה את הרופא שלך אלא רק את סוריאנו אבל כמו סריאנו לא פגשתי. אולי יש מישהי שמכירה את שתי האופציות ויכולה לייעץ לך. ואל תפחדי מהניתוח. אני באופן משונה לא פחדתי בכלל ואם זה היה תלוי בי הייתי מארגנת ריצרץ שיפתחו לי פעם בחצי שנה לניקיונות

זואילי

New member
צירצופית

ואם אגיד לך שהדבר שהכי מטריד אותי לגבי ניתוח זה רק הסופודקס? אז אני פריקית של לפה'?? האמת, פתאום נזכרתי בפירה של המחלקה.. בררררר
זה כבר ממש מפחיד.

../images/Emo178.gif סופודקס ../images/Emo5.gif

אז תשמעי קטע משעשע בגלל שעשיתי את כל הבדיקות לפני הניתוח בטווח של 10 ימים יצא מצב שבו הייתי אמורה לשתות סופודקס פעמיים בשבוע. כמובן שזה אסור אז בארגבל רשם לי איזה גועל נפש אחר שמערבבים ויצא שצריך לשתות איזה 2 או 3 ליטר (לא זוכרת). בכוס הראשונה זה לא היה כזה גרוע אבל בכוס העשירית... אז שנתנו לי את הסופודקס בבית חולים לפני הניתוח ממש שמחתי
ולגבי הפירה אין לי מושג. לפני הניתוח תקעתי המבוגר בשבועה חגיגית שזה האחרון בחיי (בינתיים עוד לא נשברתי) ואחרי הניתוח סבתא שלחה לי אוכל (כן, כן, מפונקת
). אבל אם את עושה עוד ניתוח בתה"ש אני באה לבקר אותך עם סיר פירה תוצרת בית. מה את אומרת? חצי רגיל חצי בטטה?

זואילי

New member
איכס

אני חושבת שכל מה שאנחנו עוברות, עם בדיקות חודרניות או חומרים מזוויעים - הכל לטעמי גרוע מכל כשזה בהכרה מלאה... בגלל זה לא פחדתי מהניתוח. גם כשהאחיות היו יורדות עלי כשהייתי נכנסת לחרדות מבדיקות הדם היומיות והיו אומרות לי - "אחרי כל מה שעברת את עוד נלחצת ממחט??" - הייתי חוטפת את העצבים ואומרת להן - הלו?? הייתי אולי מורדמת 6 שעות?? איזה אחות תבין שבדיקה הכי מפגרת כמו אולטרסאונד שלפוחית וכליות גרמה לי ייסורי תופת, כי המוקד בשלפוחית חסם את ה 2 ליטר מים ששתיתי ולקח להם לצאת רק 3 שעות אחרי הבדיקה? אז להיות עם קטטר 7 ימים, שהוכנס בעודי ישנה זה נורא? ודרך אגב, שלב השאיבה ב IVF היה החלק הכי מוצלח אצלי בכל הטיפול... גם אני בדיוק כמוך אכלתי ארוחת מלכים ב"אודיאון" לפני הניתוח. אבל מאז נשברתי כבר כמה וכמה פעמים... מה שכן, אני מעדיפה 100% בטטה, ברשותך - כי אני נמנעת מתפ"א. זה לא עושה לי נעים בבטן. שבת שלום

זהירות - פרטים מגעילים בהודעה ../images/Emo196.gif

כל פעם שעושים לי US וגינאלי ולוחצים לי למטה - בא לי להרוג את הטכנאית. לפני חודשיים עשיתי בסוף מחזור כדי לראות שאין ציסטות והיא כ"כ הכאיבה לי שפעם ראשונה העדפתי להרוג את עצמי ולא אותה. ואני הצלחתי להתעלף בבדיקת דם הראשונה שעשו לי אחרי הניתוח. לדעתי, כמה שכואב יותר לא מתרגלים, כי אני כבר יודעת שהולכים להכאיב לי אז אני יותר נלחצת. אף אחד לא ימכור לי יותר את השטיק של "זה לא יכאב בכלל..."

maytalita

New member
מצחיקולה ../images/Emo6.gif

הדימוי של הריצ'רצ מוצא חן בעיניי, אימצתי.. אבל פעם בחצי שנה? אני מתחילה לתהות אם יש חלקים כיפיים בניתוח הזה שאתן מסתירות ממני....
להבנתי, אם אני עושה את הניתוח בתלה"ש, לא באופן פרטי, אין לי אפשרות לבקש שסוריאנו ינתח אותי, לא? את הלכת אליו באופן פרטי? ובכלל- יש כאן בנות מהצפון שנותחו בב"יח כרמל? או באופן פרטי אצל ד"ר אמנון עמית? צפוניות, אנא השמיעו קול..

החלק הכיפי בניתוח...

הוא שבוע בערך אחרי שחזרתי הביתה ושכבתי על הספה בסלון ולראשונה מזה שנים פשוט חייתי. לא הרגשתי אף חלק בגוף שלי.פשוט הייתי. בשביל הרגעים האלו אני מוכנה לעשות מה שצריך

זואילי

New member
אמרת הסתבכות...

אמרת תה"ש.... אין לי שום מניות במקום הזה. תאמיני לי שלא בא לי לראות את הבי"ח הזה יותר. מכירה את ה"עיר" הזאת יותר מדי טוב. אבל זה מפעל... ואם חלילה הזכרת את המילה "הסתבכות" - אז זה המקום. לא מכירה את אלישע ולא את כרמל, אבל אם יש מעורבות אורולוגית או של מעיים - יש שם מומחים שיודעים מה זה אנדו בשלפוחית? יש שם רופאים שיודעים "לנקות" מעיים ממוקדים והידבקויות? יש שם מי שישמור עלייך חלילה מפתיחת בטן? יש שם רופאים שמתמחים באנדו עם צוות של רופאים יועצים לכל איבר שיכול להיפגע בגלל המחלה הארורה הזאת? יש שם מעקב? יש שם טיפול? לא חסרים רופאים שאיך שתגידי להם "המרפאה בתה"ש" או את השם סוריאנו - ישר יעמדו על הרגליים האחוריות. זה נורא שכיח... לא רוצה להפחיד. כואב לי עכשיו אז אני תוקפנית. הבנות פה מכירות אותי גם כזאת. בעצם כשאני חושבת על זה.. ככה נשמעתי לפני הניתוח ההוא... תבדקי טוב טוב, תקראי טוב טוב.

זואילי צודקת

מחבר טוב שהוא רופא פנימי בבית חולים אחר הוא אמר לי שאם דברים יסתבכו תה"ש זה ה-מקום להיות בו. וזה נכון שסוריאנו מעצבן כל מיני רופאים. לדעתי זו צרות עין. הרבה גסטרואנטרולוגים ישארו מובטלים אם כל הנשים עם המעי הרגיז יגיעו לסוריאנו. שלא לדבר על גניקולוגים שחושבים שאנדו זה לא פתיר ושאי אפשר לטפל בו. ואז מגיע סוריאנו עם ידי הזהב שלו והאיכפתיות שלו שעוזר לכ"כ הרבה נשים, לדעתי הם מקנאים. פגשתי כבר כמה גניקולוגים שטענו שאי אפשר לטפל באנדו אלא רק לעשות IVF. גם לי אין מניות בתה"ש. אני רק יודעת שמאז שהגעתי לשם השתנו החיים שלי.

maytalita

New member
זואילוש יקרה, מאמינה לך לגמרי

שאין לך שום אינטרס לפרסום של תלה"ש....
שאלות יפות את שואלת.... אני די סומכת על הגינקולוג שלי, וזה התחזק אף יותר אחרי שפירר המליץ לפנות אליו בקשר לאנדו, אז נראה לי שהוא יידע איך להתמודד עם הסתבכויות שיכולות להיווצר. אם כי, אני מודה, שהשאלות שלך עוררו פי פחדים וספקות
בכל מקרה, מה שחשוב לי זה לעשות את זה איפה שאקבל את הטיפול הכי טוב ואני בסופו"ש אשים בצד שיקולים כמו מרחק או כסף. מבחינת מחיר, אגב, הניתוח הפרטי אצל הרופא שלי יוצא ממש לא יקר, כי הוא עובד עם מושלם (השתתפות של 490 ש"ח) מאחלת שהכאבים יחלפו במהרה!

boli bilboli

New member
לא מסכימה עם הרופא שלך ../images/Emo31.gif

המרפאה בתל השומר היא מרפאה שעוסקת ספציפית באנדו'. הרופאים שם מבינים ומכירים היטב את המחלה. גם הרופא שלי הפרטי שלח אותי לשם לייעוץ, למרות שגם הוא מבין מאוד באנדו'. אני בכלל לא ממליצה על ביה"ח כרמל. מניסיוני האישי והכואב למדתי שזהו בי"ח מסריח וסליחה על הביטוי, אבל הרופאים שם גרועים מדרגה ראשונה. יד ימין לא יודעת מה יד שמאל עושה. הם הצליחו תוך חצי שנה להרוג לי גם סבא וגם סבתא. הם בעצמם אמרו שהיתה רשלנות רפואית ורצו לעשות נתיחה לאחר המוות. ורק שתדעי, כמה שזה לא נעים, שהגעתי לחברת קדישא בחיפה אשר מרכזת מספר בתי חולים באיזור הצפון, על הלוח של "האיסופים" (איסופי המתים) כיכב בי"ח כרמל בפער עצום על בתי החולים האחרים. גם אמרו לי ב"סוד" שהבית חולים הזה מספק הרבה עבודה. אני לא הייתי מעזה לדרוך עם כף רגלי שם ואני מציעה גם לך להתרחק מהבית חולים הזה. בולי.

ha1231

New member
../images/Emo91.gif אם בצפון אז רק ברמב"ם לעשות את הניתוח

יש את ד"ר פילמר מנתח בחסד עליון תלכי אליו להתייעצות לפני שאת מחליטה סופית על ניתוח. הוא מקבל בקליניקה שלו בקרית ביאליק כדאי ומאוד מומלץ להגיע אליו. הוא גם מבין באנדו' וגם כירורג מעולה. אם את צריכה פרטים עליו אשמח להעביר אליך במסר. ושוב אני אומרת אם את רוצה רק בצפון תיפגשי בבקשה עם ד"ר פילמר לעוד חוות דעת לפני שאת פונה לניתוח.

maytalita

New member
חן, תודה על ההמלצה ../images/Emo140.gif

נראה לי שאני נוטה לכיוון של תלה"ש.... אבל אם בצפון, יכול מאוד להיות שאמסרר לך ואקח ממך פרטים לגבי פילמר. איך הוא? את עברת אצלו את הניתוח? הוא עובד עם כללית מושלם? סומכת עליו בעיניים עצומות?

ha1231

New member
אני עברתי אצלו פעמים היסטרוסקופיה כירוכגית

את הניתוח הגדול שלי עשיתי בבני ציון, אם אז הייתי יודעת מה שאני יודעת היום ומכירה את פילמר, בטוח שהייתי עושה הכל כדי להגיע אליו. ד"ר פילמר מאוד מקצועי ומאוד נחמד. אני חושבת שהוא לא עובד עם כללית מושלם, אני הלכתי אליו פרטי לבדיקה ואת הניתוחים עשיתי ברמב"ם אך הוא ביצע אותם. אך את יכולה לבקש לעבור את הניתוח ברמב"ם ולקבוע את הניתוח לתאריך שבו הוא מבצע. שיהיה בהצלחה ויעבור בשלום.

galim29

New member
רק בתל השומר../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אין לי דרך יותר ברורה להגיד את זה. אל תעשי את הניתוח בשום מקום אחר. גם אם את מהצפון, הבריאות שלך שווה נסיעה לתל השומר. יש שם את סוריאנו שהוא נכס והכי טוב בתחום. יש רופאים שמכירים את המחלה ואם חס וחלילה יש הסתבכות הם המקום הנכון לטפל בך. אל תקחי צ'אנס לשום דבר אחר ותעשי את הניתוח בתל השומר. נכון שהניתוח לא פשוט אבל עוברים אותו ואם אין מנוס מניתוח אז לעשות אותו במקום היחיד שלדעתי מבין באנדו. תקבלי טיפים מהבנות פה איך להתכונן לפני הניתוח ואיך לטפל בעצמך אחרי ויהיה לך יותר קל אם תגיעי מוכנה אחרי שקראת ואת יודעת מה עומד לפנייך פיזית ונפשית. אני לא מכירה את אמנון עמית אבל מכירה את סוריאנו ובוטחת בו במאה אחוזים.

למעלה