אני בוץ

een ogenblik

New member
אני בוץ

היום אני משתתפת ביום עיון בעבודה. זה אמור להיות קורס חד יומי על יחסים עם לקוחות בעידננו, אך בעצם, עד כה, זו שיחה על הגדרות פסיכולוגיות ברמה הנמוכה ביותר שיכולה להיות. המנחה משעשע כך שאין זה בזבוז יום ממש, אבל הייתי מעדיפה לעבור יום חופשה בבית, מאשר לנסות להעמיד פני מתעניינת בהרצאה בפלמית על מה שאני מכירה כבר במילא.

אז מתברר כי האנושות מתחלקת, אם לא ידעתם, לארבעה טיפוסים. כדי להקל על אנשים לזכור את הטיפוסים ולזהותם, נתנו להם את שמות היסודות - מיים, אוויר, אדמה ואש. לאחר שקיבלנו הסבר מה על הטיפוסים, בדקו את תוצאות הבוחן בו העבירו אותנו בתחילת היום. מתברר כי אני קיבלתי ניקוד זהה למיים ולאדמה. הווה אומר - אני טיפוס בוץ!

ועבר עד כה רק חצי יום מיום העיון. אתם חושבים שתתכנה תובנות מעניינות מזו בחצי יום הנותר?

alma fa

New member
זאת פרשנות אחת

מני רבות, שילוב של מים ואדמה יכול אבל לא בהכרח נהיה בוץ
1) Jardins sous la pluie
2) הנחל שר לאבן
אבל אני לא יודעת איזו תועלת אפשר להפיק מכך בשירות לקוחות. אולי לזכור שטיפוסי מים מתאפיינים בהתדפקויות קלילות ובזרימה לפעמים מתחנחנת ולפעמים עמומה, ואילו טיפוסי אדמה - בתזוזות בעלות נוכחות מאסיבית אך מופנמת ולא תמיד צפויה?

tch111

New member
סתם תיקון קטן, ברשותך.

האנושות אינה מתחלקת - היא נחלקת.
אל תכעסי זה לא בכדי לקנטר.

Nobilis

New member
רק תיקון קטן, ברשותך.

אתה מבקש ממנה לעשות משהו, ולכן צריך להשתמש בלשון ציווי. קרי "שכחי מזה", ולא "תשכחי מזה".

אל תכעס זה לא בכדי לקנטר :)

tch111

New member
רק תיקון קטן, ברשותך.

"תשכחי", גם הוא ציווי.
אל תכעס זה לא בכדי לקנטר :)

Nobilis

New member
שאלה מעניינת

למיטב ידיעתי זה לא. סתם מאמר בנושא:
http://www.articles.co.il/article/54176

אנשים נוטים להשתמש בזמן עתיד לצורך ציווי (גם אני עושה זאת), אבל מבחינת חוקי השפה זאת טעות.

odansky

New member
לך לעבוד!!!

יא אוכל חינם שכמוך...מאיפה אתה מוצא את המאמרים האלה!

איזה מסטול

עמרUK

tch111

New member
אתה צודק, אולם מצידי לא היה אקט של ציווי

זו היתה בקשה שהיא תשכח זאת.

Nobilis

New member
נו...

ובדיוק בשביל זה יש את בניין הציווי. כשאתה מבקש ממישהו לעשות משהו, משתמשים בלשון ציווי. אם אתה משער שמישהו יעשה משהו בעתיד (נגיד - "לדעתי ביבי יזכה בבחירות") זה זמן עתיד.

אבל - אכן כולנו משתמשים בלשון עתיד גם בשביל ציווי/בקשות. זה לא נכון ברמה היבשה, אבל כולנו עושים זאת :)

tch111

New member
הויכוח הוא נחמד להעמקת הידע, אולם............

כנראה לא שמת לב חפיסקה מסויימת."צורות העתיד מחליפות לעתים את צורות הציווי– אך רק כשאינן באות בראש המשפט".
ואכן במשפט שנתתי מילת הציווי, בקשה, אינה מופיעה בראש המשפט.

Nobilis

New member
אה...

המשפט הוא "תשכחי מזה" (גם אם סימן הפיסוק שלפניו הוא פסיק ולא נקודה). זה בדיוק בראש משפט. דוגמא למקרה שבו זה לא בראש משפט - "אני חושב שעד מחר כבר תשכחי מזה".

ואגב - זה לא ויכוח. סתם דיון על שפה בין שני אנשים שאף אחד מהם לא מומחה בנושא. עדיף להסתפק במאמר של האקדמיה...

tch111

New member
אמת, אני רחוק מלהיות מומחה בלשון לכן.........

לא יודע להשיב לך האם חלק משפט שבא לאחר פסיק הוא משפט חדש, אם תמצא תשובה מומסמכת אשמח לדעת.

tch111

New member
אם זה מעניין אותך להמשיך בדיון.....

מצאתי תשובה לנושא הזה, הפסיק מחלק את המשפט, כך הבנתי מההסבר, אולם לא סוגר משפט.
משפט עם פסיק נקרא משפט מורכב.

Nobilis

New member
כן, אבל...

אם הפסיק מחלק שני משפטים שלמים, כל אחד מהם הוא משפט.

לדוגמא - "אני הולך לגן, אתמול אכלתי בטטה, רותי נסעה לחצר הגדולה". אלו שלושה משפטים (לפחות מבחינת משקל/מבנה), גם אם שמתי ביניהם פסיקים ולא נקודות.
וזה בעצם המקור לדיון (האם מילה בתחילת משפט תהיה במבנה של ציווי או עתיד). טוב, זה כבר מתחיל להתיש אפילו אותי... :)

tch111

New member
נתת כדוגמה, שלושה משפטים שאין קשר בינהם

אולם אם זה מתיש אותך אז נעזוב את זה,לילהטוב.

למעלה