גם אני לא בקשרים מי יודע מה
עם הרמב"ם.... לרגע לא אמרתי שהרמב"ם צודק. אני מרשה לעצמי להטיל ספק לא קטן במומחיות שלו בנושאי אורולוגיה וסקסולוגיה... הבאתי את הקטע לידיעתם הכללית של הקוראות והקוראים, כדי להראות שבשורה תחתונה - המטרה היא אותה מטרה פחות או יותר (עניין מזעזע לכשעצמו). מה שכן טענתי הוא שעל נושא המילה יש שתי דרכים להסתכל: הדרך הראשונה היא הדרך האנטרופולוגית, ועל פיה - אין לנו זכות לשפוט את המנגים הללו. הדרך השניה היא הדרך הכן שיפוטית, ועל פיה אנחנו חייבים מבחינה ערכית ומוסרית קודם כל לשפוט את מה שקורה אצלנו, לפני שאנחנו יוצאים כנגד תרבויות זרות. מבחינתי, הדרך השניה היא הנכונה, לא רק לנושא המילה, אלא לכל נושא תרבותי-חברתי בחיים. אני נוהגת לבדוק קודם כל מה קורה אצלי בבית ולתקן לפני שאני באה בטענות לשכניי. לגבי ההנאה המינית של גברים נימולים - כדי לבדוק ברצינות את הנושא צריך לבדוק אותו על גבר שעבר מילה אחרי שהתחיל לקיים יחסי מין, ולא על אחד שעבר מילה בגיל 8 ימים (גיל שלמיטב ידיעתי מרבית הגברים - אפילו הישראלים - עדיין לא עשו את זה...), בכדי להשוות את רמת ההנאה המינית. הטענה היא שמאחר והעורלה מגינה על ראש הפין בחיכוך יומיומי בתחתונים, היא משמרת רמת רגישות גבוהה יותר שמביאה להנאה גדולה יותר. לעניין השוואות - אם כבר, את יכולה להשוות את המצב כך: אישה שעברה מילה מלאה (כל הדגדגן) שווה לגבר שחתכו לו את כל הפין. אישה שעברה מילה חלקית (כפי שמקובל בחלק מהתרבויות המבצעות מילה בנשים) שווה לגבר שעבר מילה חלקית כפי שמקובל בדת היהודית. מבחינה זו - האם היית מגיבה אחרת לגמרי אם המילה הנשית היתה רק חלקית? אני לא. זה מזעזע בכל מקרה. לא חותכים אברים לאנשים חפים מפשע - פשוט לא. יש נושא נוסף, שבו כפות המאזניים המוסריות מוטות דווקא כנגד המילה היהודית. נערה בגיל בו מקובל ברוב התרבויות המדוברות לבצע מילה נשית, יכולה לפחות תאורטית לקום ולברוח, מה שתינוק בן 8 ימים פשוט לא יכול. מהבחינה הזו, למשל, המילה היהודית היא הרבה יותר אכזרית כי היא מבוצעת בתינוק חסר אונים במובן הכי קיצוני של המושג "חסר אונים". מחד את טוענת שאין לעשות השוואות, מאידך את טוענת שהמילה הנשית יותר אכזרית. מכאן, שאת בעצמך עושה השוואה, רק שכבר הגעת למסקנות משלך. לדעתי, השוואה תמיד מותר לעשות, בין כל דבר לכל דבר. זה לא בהכרח יהיה כך ששני הדברים הם שווים, אבל ההשוואה לכשעצמה היא רק טובה (בעיקר למיגור מנהגים כמו אלו שאנו דנות בהם). אצלי שני המנהגים הנ"ל נכנסים יופי לאותה קטגוריה: מנהגים שפוגעים בחפים מפשע והגיע הזמן למגר אותם מהעולם שלנו. ושאלה לסיום: את טוענת שאת ברית המילה היהודית את חושבת שצריך לדחות לגיל שבו הגבר יחליט בעצמו. האם היית מקבלת את אותה הצעה לגבי המילה הנשית?