אני בדרך לצאת מדעתי

אני בדרך לצאת מדעתי

הי, אני סובלת מכאבי תופת, עוד אין להם שם רפואי, יהיה להם אחרי שאעבור סדרת בדיקות כגון MRI ועוד. אני כרגע בשלב של להתחרפן מכאב, לפעמים אני פשוט צועקת מכאב כשזה הופל בלתי נסבל, לפעמים אני סופרת את הזמן, עוד דקה וזהו, עוד 5 דקות, כי זה כל כך בלתי נסבל.... עוד אין לזה שם, רק תופעות שמוציאות אותי מדעתי. סחרחורות קשות מנשוא, אני לא נוסעת בתחבורה ציבורית כי האוטובוס עושה סיבובים שמחרפנים אותי. אני יכולה ללכת שעה ברגל. אני לוקחת מונית כשאין ברירה אבל הנהג נוסע מהר והוא משגע אותי, ואם אני מבקשת להאט הוא מתלונן...

רגישות לרעש. הרעש חודר לי לאוזן כמו סכין, כמו מכות פטיש בתוך האוזן שלי. התחלתי מקום עבודה עם המון רעש, וזה רק החריף את הרגישות שלי. יום אחד האזעקה פעלה ואני חשבתי שאני מתעלפת.. הכאב החד שנכנס לכל הראש. בנוסף חולשה, כאבים מסביב לעיניים. רעש גורם לי כאבים בתוך ארובות העין, כשהאזעקה פעלה בעבודה שלנו, הלכתי להשתגע, מסביב לעיניים נהיו לי כאבים, ויש לי סחרחורת, רעש מחריף לי סחרחורת, בסוף יום אני לא יכולה לרדת במעלית, אני נאחזת בדברים כדי לא ליפול. נסיעה ברכבת הפכה סיוט. מאז שהתחלתי מקום עבודה חדש עם המון רעש, הרגישות שלי לרעשים החמירה. אין לי מקום עבודה חלופי כרגע....

כבר תקופה ארוכה אני סובלת מזה, כשאני במקום עבודה בלי אוויר אני מאבדת הכרה....יש תסמונת הבניין החולה. הפסדתי כבר עבודות... כשאני עולה במעלית של מגדל משרדים אני מקבלת סחרחורת, זה סוגר בפני אחוז ניכר של מקומות עבודה...הכאבי ראש לפעמים הורגים אותי... שלחו אותי לבדיקות, ולפי ההפניות לבדיקות עשיתי גוגל וראיתי אפשרויות שונות....ואני בלחץ, לא משמות מפחידים של מחלות, כמו מהתופעות שאני עוברת, שמטריפות את דעתי...לפעמים אני פשוט מבקשת מאלוהים שיפסיק את הכאב ויתן לי לעבור עוד רגע, או פשוט, שיגמור עם כל העסק וזהו, הרגישות שלי לתנאי סביבה (רעש, מעליות, נסיעות) הופכת את החיים לשדה מוקשים. כשאין די אוויר אני מאבדת הכרה. אני מוגבלת במקומות שאני יכולה לעבוד בהם ובדירות שאני יכולה לגור בהן...אני חשה שהמרוץ של החיים האלו גדול עלי בכמה מידות...

נ.ב. למישהו יש מושג אם יש מרפאה שעושה בדיקות דם לאנשים שיש להם רגישות יתר בגוף וטראומה ממחטים? אם יש מרפאה ידידותית למשתמש, אשמח...

תודה לכולכם על ההקשבה...

אחד ה-סיוטים!

לפני שנתיים הטלפון צלצל באמצע הלילה וקמתי בפתאומיות וסבלתי מסחרחורת במשך חודש רצוף.
הרופא אמר שהתערבלו לי ה"קריסטלים" באוזן ולוקח להם זמן לנחות בחזרה במקומם.
הוא קרא לזה "סחרחורת תנועתית" (למרות שלזה לא נשמע כמו המקרה שלך, כי לא כאב לי).

אני מקווה שימצאו לך פתרון

kikona126

New member
היי, אני מקווה שיאבחנו אותך בקרוב

ויתנובקרוביו תנו לזה טיפול נכון. בהצלחה!

בקשר לפחד ממחטים, יכולה לספר לך שמעולם לא היתה לי, עד שיום אחד הייתי באיכילוב ומשם חזרתי עם ידיים עם הרבה סימנים כחולים, ושליו אותי שוב לבדיקות בקופה וממש פחדתי, והאחות הקבועה שלי לא היתה שם... אז נכנסתי פנימה והצהרתי לאחיות שאני זקוקה לחוויה מתקנת, אף אחת לא רצתה אותי... ואז התיישבתי ליד אחת מהן ואמרתי לה: את נבחרת. היא שאלה אותי למה חוייה מתקנת אז הרמתי את החולצה והיא הבינה... קיללה יפה את האחות של איכילוב והבטיחה שהיא לא תעשה לי את זה... מאז זה עבר... מנסיון שלי החוויה הכי נחמדה שהיתה לי בבדיקות דם היתה באסותא... בקשר לזריקות, אני מפחדת...

ladybug4NLP

Active member
בדיקת דם בקופות חולים

כדאי לעמוד בדלת ולצפות.

אפשר לראות לפי שפת הגוף מי עושה היטב את העבודה

וגם כדאי לחייך ולבקש לבצע את הבדיקה עם מחט של ילדים

תמיד עובד

ברוכה הבאה

קודם כל שלום לך וברוכה הבאה.
ועכשיו... תסבירי? בת כמה את, מתי התחילו הסימפטומים? האם היה לך משהו שקרה ממש לפני שההיה הטריגר לזה?

למה אני שואלת? ברור, שאת יכולה לבחור לא לענות, ותתקבליכאן באותה שמחה ובאותה ברכה. אבל .. אם את נותנת קצת יותר פרטים, לעתיםאנחנו יכולים לחשוב על דברים בצורה קצת יותר מקיפה וברורה.

מכל מקום, כאב הוא דבר נורא הכי נורא. מי שלא מאמין או לא מסכים עם האמירה הזאת, לא חווה כאב מתמשך בימיו. אבל.. יש גם דברים הנוראים יותר, ו.. לא פחות חשוב, יש דרך לנצח במלחמה הזאת.

אז נכון, בהתחלה הכול נראה מפחיד, ובמיוחד אם אין לזה שם, ואגב, בחלק מן המקרים - לא מוצאים לזה שם , ואפשר להיות מאוד מבואסים מזה, אבל מהשחשוב הוא - לא לוותר, ולא לתת לזה להשתלט עלייך. זה שאת עושה הליכות ברגל - זה נהדר. אפילו אם זה מהסביה הלא נכונה.

ממה שכלתבת כאן יש ל י תחושה שכל מה שיש לך קשור להפרה של איזון באוזזניים, אבל יכול להיות שאני לגמרי טועה.

בינתיים, את מוזמנתלהתרווח כאן, לשתות כוס תה חם (או קפה) ו.. לספר מה שאת רוצה שנדע.

תודה לכולכן על המילים החמות מאד

איזה כיף לבוא למקום שמבינים מה זה כאב... הנוירולוג חושד שזה משהו באוזניים. קראתי מידע אחרי שהוא אמר שזה קשור לאוזן, ומצאתי שם מפחיד של מחלה שאיך שהוא אני לוקה בכל התסמינים שלה.... אני כעת בעיצומו של הליך מעבר דירה (משהו שמאד טראומטי לי כי כשאני מגיעה למקום מגורים חדש אין לי מושג אם יהיה שם שקט או לא), אבל מבטיחה להשיב בפירוט כמה שאוכל כשאסיים לארוז...

היה לי היום יום קשה מאד בעבודה, שיפצו בבניין וקדחו וזה הכאיב לי בראש נורא... באוזניים ובעיניים... יש לי חשש שמדובר בנוירומה אקוסטית כי זאת המחלה שגורמת לפגיעה בעצב השמיני (שמע) אבל מקרינה על העצב השביעי (עין) ואני חשה שכל רעש מכאיב לי גם בעיין... אחרי MRI זה יתברר...

בגלל הפחד שלי לעשות בדיקות דם לא אכפת לי להזמין הביתה אחות פרטית/רופא פרטי, ולא אכפת לי כמה שזה יעלה, אני ממש חייבת לעשות כעת בדיקת דם בכל מחיר ומבחינתי מחיר של כמה מאות שקלים לביקור רופא פרטי, זה כלום כרגע, כי כרגע הכי חשוב לי לעשות MRI ולקבל תוצאות ולטפל במה שזה לא יהיה. האם אתן יודעות על אפשרות להזמין הביתה אחות פרטית לבדיקת דם?

אני לא קפריזאית או נסיכה מפונקת. אני יודעת שהבדיקת דם שאני מפחדת לעשות מונעת התקדמות של אבחון. אם מישהי מכירה/יודעת על נוהל שמאפשר להזמין הביתה אחות פרטית, מישהי עם המון סבלנות, זה ממש יסיע לי להתקדם בטיפול בבדיקות..

את כל שאר הפרטים אשתף אחר כך... היה לי יום מחורבן בעבודה בגלל כאב, וזה כיף שאתן כאן ויודעות מה זה כאב...זה חש פחות לבד, תודה

כמה דברים:

ראשית, לא כתבת באיזו קופת חולים את.
אם את בכללית, יש להם שירות אחות עד הבית. עלייך רק להתקשר ולבקש.
שנית, אם הפחד שלך הטוא גם מהכאב של הדקירה, אפשר למרוח לפני משחת אמלה - שמאלחשת, וככה, אם תפני את המבט- גם לא תרגישי.
לגבי השאר - עדיף לא למצוא אבחנות באינטרנט. עשי את הבדיקות בצורה מסודרת, ונחכה ביחד לתוצאות.
בינתיים, מכינה לך ספל תה חם ומצרפת כמה עוגיות תוצרת בית

ו... בהצלחה בדיררה החדשה.

עדכני ככל שתרצי.

ladybug4NLP

Active member
ושכחתי לומר

שפוביה של מחטים היא פוביה מוכרת מאד והיא ניתנת לטיפול קצר מועד.

גם אני הייתי הולכת לבדיקות דם עם בעלי ומתעלפת כשיצא מהחדר ולא הולכת לרופא שיניים עד שטיפסתי על הקירות.

מאחר וגם טופלתי וגם טיפלתי אני יודעת שניתן להתגבר על זה.

תודה לשתיכן

כרגע אין לי זמן לעבור תהליך ריפוי חרדות. אולי לבדיקת הדם הבאה.

פניתי לקופה, שאלתי אם יש סידור למפחדים. אני במכבי. הבירוקרטיה היא כזו שבקושי קיבלתי תשובה.

יש פה גולשת בשרשור שבעלה פרמדיק. היות ואני זקוקה לבדיקת דם דחופה, אני מעדיפה להגיע כעת לאדם פרטי, לשלם מה שצריך כרגע, ואחר כך - לפעמים הבאות, לבדוק מול הקופה שלי - מכבי, מה הפרוצדורה לאנשים עם פחד ממחטים, או לעבור משהו נגד פחדים. כעת אני זקוקה לבדיקה דחופה ונראה לי שהגולשת עם הבעל פרמדיק זו כרגע התשובה שלי....

ולגבי אבחון - נכון, צריך לחכות לתוצאות, אבל חשוב לפתח מודעות. לפעמים רופאים אומרים לאנשים שאין להם כלום ונתקלתי במקרים שרופאים אמרו לאנשים שאין להם כלום ואז התפתח להם גידול או משהו. זה לא פוביה. זו נקיטת יוזמה שיכולה להציל חיים אם מאבחנים מוקדם.

קראתי תיאורים של נוירומה אקוסטית שמתאימים לי. אני לא אומרת זאת ברחמים או צער, אלא בפרגמטיות. לאבחן, לטפל. ואני מכירה מקרים רבים מידי של אנשים שלא קיבלו טיפול נכון בזמן בגלל עצלנות של רופאים לאבחן, כך שאני מעדיפה לקרוא על כל מחלות האוזן האפשריות באינטרנט, לגלות מה מתלבש עלי, ולדחוק ברופאים לעשות בדיקות. אני מכירה טוב מידי מקרים של אנשים שסמכו על רופאים, שלעיתים הם אנשי מערכת שחוקים שאין להם כוחות נפשיים או אחרים להתמקד באבחון ורק רוצים לסיים יום עבודה.

שרון ל 1

New member
לגביי הבדיקות דם, לא יודעת מהיכן את

בכללית יש השתתפות במחיר מצחיק ומגיעים אליך עד הבית. אבל הבעיה היא שאת לא יודעת את מי הם שולחים.
והמלצה נוספת - אחות ילדים. רצוי אחות מיון ילדים, או אפילו אחות בפגיה..
כשהייתי מאושפזת באחת הפעמים כבר לא היו לי ורידים... והמיון ילדים היה מחלקה קרובה למחלקה ששהיתי בה, ופשוט כל פעם שלחו אותי אליהן כדי שיפתחו לי וריד, כי הם כבר לא מצאו...
יש להן רגישות יתר לנושא, בגלל שהן עובדות עם ילדים שלרוב מפחדים ולרוב כאובים יותר לנושא...

אבל במקרה הכי גרוע אני מוכנה לנדב את בעלי בשמחה לקחת לך דמים :) הוא פראמדיק, ואני מביאה אותו איתי לכל בדיקה

יש לו ידי קסם. הוא מצליח למצוא ורידים שאפילו אחיות של פגיות לא מצליחות למצוא...
ובאמת שזה לא מורגש! הוא מטפל בהמון ילדים ואנשים שחוררו אותם ללא הכרה ובלי תוצאות, ובנסיון הראשון הוא פשוט מוצא להם וריד, בלי שהם שמו לב בכלל...

ואו, את ממש מצילה אותי!

תראי, כמו שאת אומרת, א. אני לא בכללית, ב. גם אם הייתי עוברת לכללית, אין לי מושג מי הרופא שישלחו לי..

אם בעלך פרמדיק ובעל ידי זהב ורגישות לאנשים שמפחדים, אני מוכנה לבוא לכל מקום ולשלם סכום יפה... באמת

צרי איתי קשר במסרים או אני אכתוב לך. תאמרי לי היכן אתם גרים. אני אשלם סכום יפה ואני מגיעה.

רק אני מקווה שזה יהיה בשעה שהילדים בגן או משהו, אני צועקת בבדיקות דם....
...

למעלה