אני בדילמה קשה...

אל תתחילי עם זה בכלל

אומרים שליהודים אף ארוך והם מסריחים והם לוקחים לנו את העבודות והם מסוכנים לחברה זה לא קשור לגזענות זה עקרון אל תתחילי עם זה בכלל כי אומרים שהיהודים שותים דם של נוצרים, והם רצחו את ישו בקיצור אל תתחילי עם זה בכלל ושוב זה לא קשור לגזענות זה ידוע שכל היהודים כאלה

רציתי להגיד משהו..

עם כל הרומנטיות והרצון להתגבר על גזענות מוסוות או פערים כלשהם, זה עדיין להכניס ראש בריא למיטה חולה, וזה לא באמת משנה אם הבחור בדואי או ערבי, או דרוזי או נוצרי. הוא בא ממקום אחר ומעולם אחר והבעיה האמיתית לא תהיה בינכם אלה בינכם לבין הסביבה. יש לי חברה שיצאה עם ערבי נוצרי, בחור באמת מקסים לכל הדעות והם אהבו אהבת מוות כמעט, הוא כיבד אותה והתייחס אליה כמו מלכה, גם אני הכרתי אותו והוא באמת היה בחור מושלם. אבל הסביבה הרגה אותה- היינו אז בתיכון וכשאנשים גילו הם פשוט לא עזבו אותה, כל הזמן הצקות, הערות ופגיעות, וכשהמשפחה שלה גילתה, עשו לה את המוות- נעלו אותה בבית, עשו לה טרור... חבל על הזמן כמה היא הייתה אומללה, בסוף הם נפרדו כי לשניהם היה קשה להתמודד עם הסביבה... היה לה קשה נורא, אולי בסיפורים הרומנטיים של רומאו ויוליה הולכים נגד כל הסיכויים ועד הקבר בשביל האהבה, אבל כאן זה מציאות ואנחנו חיים בחברה שאולי למראית עין נראית ליברלית, אבל היא נוקשה מאוד בבסיס. למרות כל ההערות כאן על זה שהבחור בדואי וזה לא ילך, זאת לא הסיבה. אני בטוחה שהוא בחור מקסים ומשכיל והבעיה תהיה לא ביחסים בינכם, אלא באיך הסביבה שלך תקבל זאת. תחשבי לרגע, אם את ניגשת לספר להורייך שאת יוצאת עם בחור בדואי, מה את חושבת תהיה התגובה? חושבת לא לספר? ומה אם תצאו וזה יהיה רציני? תחיי בשקר ובסתר כל הזמן?

את לפחות מנסה להסביר את עצמך

אחרים אומרים פה ישר כדי להתגונן זאת לא גזענות בדואים הם לא ערבים ובגלל זה אפשר ועוד ועוד שיגידו את האמת וזהו, למה להסתיר את זה בכל מיני דברים שלא קשורים? וזה שהחברה הרגה אותם זאת לא גזענות?וזה שכולם קראו ברחוב זאת לא גזענות? זה לא מראה שיש בארץ אנשים חשוכים?זה מראה.

ובגלל כל זה

בגלל החברה החשוכה שתהרוג אותם, תשגרום להם ליסורים , רק בגלל זה היא צריכה לא להכנס לזה?בגלל חברה חשוכה שחיה בימי הבניים למרות שהיא מציירת את עצמה מודרנית ומתקדמת? אני יודע שאני נכנס פה לדברים עמוקים מדי, אני יודע שבפרקטי אין להם סיכוי יחד וזה מה שמרתיח אותי

אני לא מבינה!!!! ../images/Emo46.gif

איך זה שהמילים שלי נכנסו לפה שלך????
ואגב, בפרקטי, יש סיכוי. יש זוגות כאלו ואני חצי של זוג כזה.

אתה צודק לגמרי

זה מרתיח. וזה לא צודק. וככה העולם. אני עוד זוכרת כשהייתי הרבה הרבה יותר צעירה ותמימה, הכרתי בחור ערבי בגילי ונתתי לו את המספר טלפון שלי. הייתי כל כך תמימה שחשבתי שכשאספר לאימא שלי היא תהיה גאה כמה הבת שלה ליברלית, שלא נכנעת ללחץ חברתי ומוסכמות.... כמובן שאחרי הצרחות ההיסטריות הבנתי שכנראה לא בדיוק הערכתי נכון את המצב, כשהוא התקשר היא כמובן דאגה לענות לטלפון ולהגיד בדיוק מה שצריך בשביל שהמסכן לא יתקשר יותר. ואני בטוחה שהוא היה נער תמים בדיוק כמוני שקיבל טלפון מבחורה שמצאה חן בעיניו, ולא ציפה שזה מה שהוא יקבל בסוף... הרגשתי נורא ואיום. מה שהרגשתי אז זה מה שהחברה שלנו צריכה להתבסס עליו- תמימות, חוסר שיפוט, להסתכל מעבר לסטיגמה. אבל אנחנו לא כאלה, והנסיך הקטן (למי שקרא את הספר) נשאר בתוך הספר וסגר איתו את ההטפה לתמימות והסתכלות פשוטה על העולם בין הדפים... זה מה שיש, זה אנחנו. חברה של סטיגמות, של חוקים, של מוסכמות. זה חרא, אבל זה מה שיש. אנחנו יצורים משפחתיים וחברותיים ואנחנו זקוקים לסביבה שלנו, ואנחנו מתכופפים כי אנחנו חייבים, ואנחנו אפילו לא שמים לב. לכן כולם כאן צודקים כשהם אומרים- זה פשוט לא שווה את זה!

Miss Thang

New member
האמת, פעם חשבתי שזה נורא לא צודק.

מצד שני, גם כשיש קשר כזה, השוני הוא כל כך רב שלא תמיד ניתן לגשר עליו. בגל מקרה, שוב, מנסיון, לא הייתי ממליצה, ולו רק בגלל ה-'לוגיסטיקה' שצריך להשקיע בקשר כזה. אם בא לך רומן קצר וכייפי, לכי על Zה. לא הייתי ממליצה על משהו יותר רציני.

sharon harpaz

New member
אולי אני גזענית אבל....

אני מאמינה שהביטוי "קצת קשה מבחינה חברתית" לא מתחיל אפילו בצחוק לבטא את מה שתעברי אם זה יהיה רציני, צר לי להיות זאת שמראה לך את המציאות אבל לא חסרים "חמודים" יהודים שלומדים באוניברסיטה, גם ככה זוגיות זה דבר קשה אז למה להקשות עוד???? זה לא שווה את זה!!

למעלה