אני בדילמה קשה...

אני בדילמה קשה...

הכרתי מישהו והוא באמת חמוד, שנון ומצחיק וגם די נאה ונראה שהוא מעוניין להכיר ... הבנאדם מוצלח, לומד באוניברסיטה ולא חסרים לו חברים. ראיתי אותו לא מזמן באיזו מסיבה ואתמול ראיתי אותו שוב והחלפנו מספרי פלאפון. ואז נודע לי ש- הוא בדואי. הוא בכלל לא נראה! אולי רק ממש קצת, אבל לא חשבתי שהוא באמת בדואי. עכשיו אני לא יודעת אם לנסות ולהכיר אותו או להתייאש מראש בגלל שאני יודעת שיהיה קצת קשה מבחינה חברתית. אני לא מקובעת ולא חושבת בצורה סטיגמתית שכולם אותו דבר אבל בכ"ז זה די קשה... מה לעשות?

d i n d i n i

New member
אני מבינה אותך

בתקווה שלא ישרפו אותי על המוקד אני אומר את דעתי, בד"כ יש הבדלים עצומים באמונות וערכים אני חלילה לא גזענית אני מדברת מנסיון של חברה שיצאה עם דרוזי, נכון הם שונים אבל הדימיון מתחיל ביחס וחשיבותה של האישה! אצלהם זה לא נגמר יפה למרות היותו קצין בצה"ל עמוק בפנים הוא נשאר באמונתו. אני לא אומרת שזה המקרה כמובן, אני רק רוצה שתחפשי סימנים מקדימים. לגביי החברה ונורמותיה המצב לא פשוט, אבל במידה וגילית שהאדם הוא מקסים ואוהב אל תחשבי מה יחשבו . משהו אחרון, אם היחסים הולכים בכיוון רציני יש מקום לשאול איפה הוא רואה את עצמו חי עובד ומגדל ילדים כך שלא יהיו לך הפתעות בעתיד

free soul

New member
חבל על הזמן../images/Emo45.gif

אל תתני לאהבה [אם התאהבת] להשפיע עלייך

free soul

New member
אני אישית לא ממליצה לך בכלל.

זה לא גזענות ולא כלום. פשוט אומרת לך שלא כדאי לך. תשכחי ממנו ותכירי גבר אחר.. לא חסרים

elena20

New member
אני במקומך, לא הייתי נכנסת לקשר

הזה,אל תתחילי עם זה כי אז יהיה לך נורא קשה ברגע שיהיו מעורבים רגשות....לא חושבת שיש עתיד לקשר מסוגזה

shirazlovemor

New member
כמו שנאמר פה למעלה,

בלי שום עניין של גזענות, גם לדעתי לא כדאי לך להכנס לקשר כזה. עדיף שתרדי מזה לפני שהרגשות יתחזקו.

נרקי

New member
../images/Emo79.gif

אין שלום בין עמינו איך יהיה שלום בין שתינו כן זהו גורלינו כן נפרדות דרכינו תמיר גל וניבין

A d i 23

New member
אין כאן מקום לדילמות..

את לא מכירה אותו, עוד לא התחלתם לצאת, אז תעשי לעצמך טובה, והאמת שגם לו ותוותרי.. אל תתחילי את הקשר הזה.. ואין שום קשר לגזענות או סטיגמות. במקום בו אני עובדת, יצא לי להכיר בדואים ואין לי שום בעיה איתם. אנשים נחמדים מאד שאפשר לשבת לדבר ולצחוק איתם.. אבל בזה זה נגמר !

תגובה

אם הוא נחמד בעיניך ואת מחבבת אותו, כדאי שתשארי אתו. הבדואים אינם אויבינו אלא הערבים, ולכן קשר זוגי אתם לא מסוכן.

לא מדובר בסכנה כאן

אלא באיך המסורות ודרכי החיים שלהם ישתלבו יחד. בכל זאת הם באים מעולמות שונים וקשה לבנות קשר יציב ואמיתי בצורה כזו. לא מדובר בשני יהודים עם דעות חלוקות/דתיים-חילוניים, אלא ממש ממקום שונה שדורש פשרה רצינית מאחד מבני הזוג. האם הם יהיו מוכנים לעשות פשרה כזו?

A d i 23

New member
זה הרבה הרבה יותר מזה..

הלוואי והיה מדובר רק בפשרה מצד בני הזוג.

תגובה

מבחינת הבדלי התרבות - אם יש אהבה ונהנים מהקשר, זה לא צריך להפריע. להפך, תעשירו זה את זה. יתכן שזה מסוכן, שזו באמת מגבלה.

נ ט ע 9 1

New member
כמו שאני תמיד אומרת

יש עוד אלף כמוהו גיזענות לא גיזענות, קראתי כתבה שלימה על מה ערבים חושבים על נשים(ואיך צריך להתייחס אליהן) כתבה מפי ערבי.. וזה לא נשמע חוויה מדהימה

נ ט ע 9 1

New member
אין לי אותה כרגע בכיס

אבל אני לא משקרת. זה היה ב'7 ימים' היתה כתבה על ערבי שעבר לגבולות ישראל, וכל פעם המשפחה שלו והכפר היו עושים לו צרות על זה. והוא לא סבל את החברה הערבית שבה גר. וכל פעם חזר לארץ והחזירו אותו לגבולות.החיים שלו היו בלתי ניסבלים. וכשהוא נכנס לארץ, היו קורעים אותו על זה מכות כאילו זה סוג של בגידה, מה אתה הולך ליהודים האלה?..! בקיצור הוא מתאר שם את החברה מבפנים את הסבל שהיה לו שם. כמה שאצלם שונה. ומתאר את היחס של הערבים לנשים, מהי אישה?.. איך צריך להתייחס אליה לפי הקוראן?..!! (זה פשוט מזעזע..!!) וכמובן שיחס זה אינו נופל מיסחם של הבדואים לנשים.לא שהיה איזה שהוא יחס. אבל המעט שהנשים זוכות לו הוא יחס משפיל ביותר.כמעט שאין להן זכות קיום. יבואו אנשים ויגידו שזו הכללה, אבל כשאתה שומע זאת מפיו של ערבי העניין מקבל משקל גדול יותר.ואתה מבין שיש דברים בגו.

למעלה