אני בבעיה

SHTRUDIDI

New member
אני בבעיה

אני מנסה להבין מה אני עושה אם אני לא מתקבלת,סליחה על התקף הפסימיות-אבל יש לי מקצוע שאני רוצה ואם אני לא הולכת עליו,אין משהו אחר במקום. אני ממש רציתי להתקבל לת"א וכמו שזה נראה היום-הפסיכומטרי שלי,עם כל ההשקעה, כנראה לא יהיה כזה מדהים כמו שהם רוצים.הדרישה שלהם באמת קצת גבוהה ואני באמת לא יודעת מה עושים. יש 9 שאלות בגיאומטריה בפרק למיטב הבנתי ואם אני לא אדע אפילו 1 מהן,שליש מפרק עף לו(לפחות את העובדה שזה שליש הצלחתי לחשב).לא טובה במתמטיקה,מעולם לא הייתי,ואני פשוט לא יודעת מה עושים עם הגיאומטריה,פיספסתי שם משהו. רק שיתפתי...

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo15.gif לאן את רוצה ../images/Emo59.gif

להתקבל ? אל תפסלי לעצמך ישר את החלק הכמותי. לפי דעתי יש 6 שאלות בגיאומטריה, ולא 9 לפרק. חוץ מזה- את לא חייבת לטעות בסופו של דבר בכולן- תתרגלי כמה שיותר- תצליחי 2 מתוכן, 3..משהו.. תאמיני לי - כל שאלה עושה הבדלים בציון- מקסימום, את לא יודעת? תנחשי ! תתרגלי כמה שיותר, לא צריך להיות טוב במתמטיקה בשביל להצליח כאן. הכל נורא טכני- מלמדים אותך נוסחאות, שיטות, תעשי לפי זה, ואין סיבה שלא תצליחי. ובמבחן- את תמיד יכולה לעשות את כל השאלות האחרות קודם, ורק בסוף ללכת לשאלות בגיאומטריה, בשביל שלא תבזבזי זמן עליהן. לא להתייאש, שיהיה בהצלחה

SHTRUDIDI

New member
זה 6 יותר מידי...

ניסיתי,אני עדיין מנסה להבין משהו, אבל זה ברור בכמה הראשונות ונעלם אחרי. זאת פשוט ערימת קווים בלי שום משמעות...הלוואי שהייתי מצליחה את ה-2,זה גם טוב אבל נראה לי שאני אאלץ לנחש. קצת מבאס להשקיע בקורס ומבחן ולעשות שיעורים ולחרוש ובסוף להישאר עם שאלות שצריך לנחש... אני רוצה מדעי המדינה ותקשורת והציון נכון לעכשיו גבוה למדיי...אבל הכל יחסי. תודה על התגובה

dana810

New member
אפשר להציע הצעה.?

תראי אני לא זוכרת איך אני הסתדרתי עם הכמותי כי עשיתי לפני שנה את המבחן, אבל אולי כדאי שפשוט תקדישי לזה יותר זמן.. לחלק של הגיאומטריה.. תתעמקי יותר בשיעורי בית בנושא הזה, או אפילו תגשי למדריך.. תגידי לו שיש לך בעיה ספציפית עם הנושא הזה והזה.. תבקשי ממנו עוד שיטות, עוד טריקים.. או לחילופין שישב איתך לבד וככה תוכלו לעמוד על הבעיה הספציפית ולנסות להתגבר עליה.. טוב זאת רק הצעה.. זה מה שאני הייתי עושה בכל אופן תודיעי לי/לנו איך הסתדרת, או קיי?

SHTRUDIDI

New member
תודה על ההצעה

וזה בדיוק מה שאני מתכוונת לעשות,כבר דיברתי איתו על זה ואני אנסה לשבת איתו שוב,ככל שהצורות מתקדמות ההבנה שלי נעלמת והמבחן קרב אז כדאי לנסות ולסגור את הפער הזה...בכל מקרה,זה לא קטע של עצלנות,אני באמת עושה שיעורים ומנסה להבין למה לא יוצא נכון. אני פשוט חושבת צעד קדימה על מצב שאני עדיין לא יבין מספיק. אני לא רוצה לוותר על המקצוע שאני רוצה בגלל דבר כזה מטומטם כמו משיק למעגל!!!

000שירה000

New member
למה כל כך הרבה יאוש וחוסר אמונה??

תאמיני בעצמך ואל תוותרי מראש! בבחינה עצמה, אם עד אז באמת תדעי שאת טועה כל כך הרבה בגיאומטריה- אולי כדאי להשאיר את השאלות האלה לסוף ואם נשאר זמן לפתור אותן לפי הסדר. אבל מאוד יתכן שאם אלו שאלות בתחילת הפרק אז כן תצליחי לפתור! ועכשיו בואי נדבר על מה לעשות עד לבחינה: את הרי בקורס, לא לומדת לבד, כך שזה נשמע לי אחריות של המדריך שלך לא להגיש אותך לבחינה כשאת כל כך לא בטוחה בעצמך בנושא כל כך כללי כמו גיאומטריה. דברי איתו, תסבירי לו. לדעתי עליו לשבת איתך בנפרד אחרי השיעור, אפילו כמה פעמים, ולהסביר לך שוב אפילו אם רק את החומר הבסיסי והפשוט יותר, כי בסוף זה החומר שגם חוזר על עצמו יותר בבחינה ויזכה אותך ביותר בהרבה שאלות נכונות, וכל שאלה משנה לציון! בדיוק בשביל זה אנחנו משלמים הרבה כסף לקורס- כדי שמי שמבין בנושא יותר טוב מאיתנו יכווין אותנו וידאג להוציא מאיתנו את המקסימום (כמובן שהלמידה היא עלינו, ובכל זאת). ואם את מראש מוותרת על גיאומטריה- זה לא המקסימום, בטוח שיש שאלות שאת כן יכולה לפתור! אז תנג'סי קצת למדריך... חוץ מזה, תרגיעי את עצמך, הרי בעצמך אמרת שנשמע לך גם טוב ללמוד את זה בבר אילן, לא? אז מקסימום תלמדי בבר אילן, ויהיה לך אחלה! ואם לא- תנסי לעבור בשנה ב' לת"א על סמך הציונים של שנה א' בבר אילן. יהיה בסדר!!! פשוט קשה לי לראות שכבר התייאשת מנושא כל כך גדול ומגוון כשיש עוד די הרבה זמן עד המבחן וכשיש לך מדריך שיכול לעזור לך. BELIEVE IN YOURSELF, SISTER!!!!
בהצלחה!!!!!!!!!!

SHTRUDIDI

New member
תודה רבה!!!

באמת שלא חשבתי שמישהו יכול לעודד אותי ככה... ממש נהניתי לקרוא,באמצע אפילו התחלתי להאמין שיהיה בסדר. זה לא שעכשיו אני פתאום יודעת מה זה הצורות האלה אבל אני בהחלט יבוא ללמוד עם המדריך בגישה קצת אחרת. באמת תודה רבה על העידוד-גרמת לי לחייך קצת...

למעלה