אני אמשיך את הדיון פה....

shabaz

New member
אני אמשיך את הדיון פה....

ושיהיה יותר קל, אני אכתוב את ההודעה של זיפ. "אני אומנם לא גיבשתי דעה מוחלטת לגבי כל מה שאמרת.... אך "העצמי" הנפרד, האגואיסטי, האנוכי וכו הוא לא "נפרד". הוא אנחנו. כשמנסים להתגבר עליו זה הכל תלוי בהבנה שלנו לגבי הצורך באנוכיות וכו. כשאנחנו מוותרים על האנוכיות לחלוטין (שזה נובע מההבנה לכך) אנחנו מוותרים על האנוכיות! זהו! כל מה שנדרש זה ההבנה לפי דעתי... למה סובלים? למה יש סבל? יש מספיק הסברים. יש שאומרים שהכל בראש. יש שאומרים כי אנשים אנוכיים עומדים בדרכנו. אישית, האנוכיות שלנו נובעות מההבנה שלנו והתפישה שלנו ולכן אנו יכולים לגום לה להעלם בהבנה בלבד. ואולי ה"אלה" למעלה רוצים שבדרך שלך להארה תעזור לעוד כמה אנשים בדרך אז יש קצת סבל. אולי זה מבחן. הכל תלוי בתפישה שלך. ושאלה לי אלייך, אתה בפורום אחד כותב שצמחונות זה טוב ואז בפורום מאגיה יורד אליי שאני צמחוני? (או שזאת הייתה בדיחה) אבל אין ספק שזה לא תרם. קשה לי קצת לחשוב עכשיו על דברים אחרים חוץ מלוואים דגשים תנועות וכו בגלל שכבר שבוע אני יושב לומד וחורש על החומר בלשון כי המבחן ביום ראשון... מקווה שעזרתי *אשד חוזר לנתח משפטים ולשחזר תופעות)" אממממממ....האנוכי זה באמת אנחנו! רק שאנחנו, בחרנו להתעלם מהרוח האוניברסלית, ולחיות חיים אנוכיים. אנשים אנוכיים עומדים בדרכנו...זה נכון, זאת לא תפיסה מוטעת, אבל אנחנו לא יכולים להתחמק מהאנוכיות שלנו רק בגלל שנהיה מודעים אליה! כמו שנהינו אנוכיים, ככה אנחנו צריכיםמ לחזור להיות לא אנוכיים. לאהוב אהבה לא אנוכית, עוונה וקראפ כזה... אבל הדרך קשה, יש המון דרכים, אבל כולן מובילות לאותו מקום. לפסגת ההר, שהוא ההארה. אהההההההה...הבנתי עכשיו!!! אתה חושב שבגלל שאומרים העצמי הנפרד זה משהו שלא קשור אלינו!!! לא לא לא....בעצמי הנפרד, הוא האנוכיות שפיתחנו, שגורמת לנו להאמין, שאנחנו שונים מכל האנשים האחרים, לכן יש לנו רגושת קנאה, שנאה , תועבה, וכל אלה, שהן תופעות לוואי של האנוכיות. ואתה לא יכול לעזור לאנשים בדרך ממש ממש נאורה, אלא אם כן קיבלת הארה...אז זה לא נכון.. אנחנו לא מעלימים את הסבל שלנו בהבנה!!! לתת מודע שלנו יש כח מוגבל... אפילו אם תאמר לעצמך, עשרות פעמים ביום, במשך כל יום, עד סוף חייך, שאין כזה דבר סבל, זה לא יקרה!!! זה לא יעבוד!!! לשנות את האוכלוסיה שהיא 99% אנשים אנוכיים? זאת כבר הגזמה.. חברי המלומד (אשד....זוכר שהייתי המום שקיבלתי אי מייל? זה האיש...) אמר, שאם נחיה יום אחד, בלי לחשוב על מה יקרה בעתיד, או מה שהיה בעבר, אנחנו בסוף היום נקבל הארה, פשוטו במשמעו. הקטע הוא לחיות את הרגע... אתם מכירים את הסיפור עם הבנק?! אפ לא, אז אספר לכם... תדמיינו שיש לכם בנק, שמזכה את חשבונכם בסכום של 86,400 ש"ח מדי בוקר. אין אפשרות לצבור כסף בחשבון. יתרת הסכום שלא ניצלתם במשך היום, מתאפסת כל לילה בחצות. מה תעשו? תוציאו כל אגורה, כמובן. לכל אחד מאיתנו, חשבון בנק כזה. קוראים לו הזמן. כל בוקר, אנו מקבלים 86,400 שניות. כל לילה הן מתאפסות, כאשר כל הזמן שלא ניצלנו, אובד. אין אפשרות לצבור זמן. אין אפשרות להשתמש ביותר. כל יום עומד לרשותנו אותו סכום. בכל לילה נעלמת שארית הסכום. אם לא השכלנו להשתמש ביתרה היומית, אין אפשרות לחזור אחורה. אין גם אפשרות להשתמש בזמן על חשבון "מחר". אנחנו חייבים לנצל את ההווה על מנת להפיק את המרב בבריאות, אושר והצלחה. השעון מתקתק, עשו זאת היום. זכרו. הזמן אינו מחכה לאף אחד. האתמול הוא הסטוריה, המחר הוא מסתורי, היום הוא מתנה, לכן הוא נקרא הווה (present) נצלו אותו בחוכמה. יפה נכון?

mga-abir

New member
גם נכון וגם...

יפה. למעשה הכל נכון.למעשה הכל הוא הבנותינו.אם נחליט שנעבור את החיים מנקודת מבט רוחנית,מה טוב.גם האחרת אינה רעה כלל.הענין עומד בפרשנות ובמשמעות שאנו מיחסים לחיינו. בברכה אביר

תיקון טעות

לא אמרתי שמודעות לאנוכיות תיהיה דרך להתחמק ממנה. אמרתי שההבנה היא זאת שתעלים את האנוכיות. הבנה פשוטה כשתבין לחלוטין ממנה האנוכיות נובעת ושאינך צריך אותה וכו וכו זה כל מה שמספיק! יש המון דרכים אבל כולם מובילות לאותו מקום. הפסגת ההר היא ההבנה נגד האנוכיות! ובקשר לעצמי הנפרד פשוט זה נראה ככה כי אתה אומר "זה העצמי הנפרד שמתרחק מאיתנו ויוצר את האונכויות......" (סתם דוגמא). כשאני שונא משהו בגלל משהו שעשה לי, זה בגלל אנוכיות? וכשאיני אנוכי ואני רק אוהב ושמח ועוזר לכולם יש אנשים שיגידו שזה אנוכי... אני כמעט עמדתי לרשום דוגמא רק שקו המחשבה שלי נקטע ושכחתי... :)... ומה עם העקרון של פינג ופאנג (או מה שלא יהיה) שבכל דבר יש תמיד את היפוכו. אהבה ואנוכיות אני מניח הם היפוכים. ואתם מבינים לאן אני חותר...... ואיך בדיוק הגעת לתת מודע? אני דיברתי או הזכרתי את התת מודע? אני יכול לעזור לאנשים למרות שלא התעוררתי. כמו שאתה עוזר עכשיו, עושה איתי דיונים שאנשים קוראים ומקדם את ההבנה שלנו. אבל האם אנחנו אממ "הוארנו"? לא... (לפי ההגדרה שלך). אני לא אמרתי שאנחנו מעלימים את הסבל שלנו בהבנה אלא שהבנה זה כל מה שדרוש כדי להתגבר על האנוכיות. זה שאני אורמ לעצמי כל יום במשך עשר פעמים או מה שלא תרצה או שולח מסרים לתת מדוע איך זה קשור? זה קשרים שלך בין הבנה לתת מודע שאני לא מבין איך הם קשורים לפה. לשנות את האוכלוסיה שהיא 99 אחוז אנשים אנוכיים - אממ מאיפה הבאת את זה? בגלל שהאנוכיות תלוייה בהבנה והתפישה שלנו כולם יכולים ליהיות שמחים מאושרים ולא אנוכים! ולגבי אם ביום אחד לא נחשוב על העתיד או העבר ונקבל הארה. אם אני אשב במשך כל היום, אעשה נגיד מדיטציה, אתרכז על הנשימה שלי או במה שלא תרצה, אני אקבל הארה בסוף היום? ומדוע זאת? הקטע הוא להבין ולהיות מודע לכל דבר, זה הקטע. ושאלה אלייך... אתה מאמין (אולי אני מבלבל קצת בינך לבין מישהו אחר אז אני אשאל את השאלה) שאפשרי להאט או למהר את הזמן? (בזה אני לא מצביע על כלום במה שאני מאמין אני רוצה לראות את התגובה שלך כדי להמשיך בדיון מסוים). ומדוע אין אפשרות לחזור אחורה? מדוע אין אפשרות ל"נסוע" קדימה? יכול ליהיות שאמונות אלו התפתחו רק כדי התחמקות מלחיות את הרגע אבל מדוע לא? ואיך אתה מגדיר ניצול של הווה? עשיית כל המעשים שאנו תמיד רצינו לעשות ולא היה לנו אומץ להם? לא לא לא לא... אני רוצה כסף, ועכשיו אז אני אלך לשדוד בנק? (אני גם מנצל את הרגע, גם מקבל מה שאני רוצה וכו) זה דוגמא קיצונית אבל אתה מבין את כוונותי. אשמח להישאר אבל אני צריך לזוז ביי

shabaz

New member
יינג ויאנג!! לא פינג ופאנג יא #$W%@

אני לא ממש מבין למה אתה מתכוון שאתה כותב את זה... ולמען האמת, לא נראה לי שזה קשור בצורה כלשהי למה שאני כתבתי... כן טליה, אני קורא את אטלנטיס, אבל אני מפקפק באמינות של הספר, כי מצאתי לא מעט סתירות של פניאל... אבל בכל מקרה, הוא נתן לי את ההאצה שהקרמה שלי חיכתה לה, זתומרת הרצון, וזה... ההבנה...תגדיר הבנה אחי!! הבנה שיש אנוכיות? זה לא יעזור... אתה צריך להיות ספציפי, אחרת אני לא אוכל לענות לך. שאתה שונא מישהו, זה אנוכיות. שאתה אוהב מישהו, אני מאמין שזה גם אנוכיות. כי עצרת פעם לחשוב למה אתה אוהב מישהו? כי הוא טיפל בך? זה אנוכיות, שפשוט רוצה להיות קרובה ללקיחה, ולא לנתינה. בגלל המראה החיצוני? על זה איני צריך לפרט נכון? בקשר ליינג וליאנג, זה לא בדיוק של הרמוניה של אנשים לפי מה שידוע לי...זה יותר של אומנות לחימה! (בכל יינג (הגוננות) יש יאנג (מתקפה) וההפך) אבל בוא נקח את מה שאתה אמרת. כמו שאני יודע. וכמו שאני אדע, וכמו שכל האחרים שברמת המודעות שלי יודעים (רמת מודעות על אנשים בעולם) ואני מניח שגם אתה יודע (ערסים? למנזרים?) לא כולם ירצו לקבל הארה, כי הם יותר מדי רגילים לחיים שלהם! הם אוהבים לרמוס אנשים, הם אוהבים לפגוע, זה הטבע שלהם. אוי באמת. אם נראה לך שכל כך קל לקבל הארה, תחשוב שנית. זה, האתגר הכי קשה שאמור להיות לך בחיים, אבל התמורה שווה את המאמץ (זה פתגם או שזה רק אני?) נכון...לא 99% אלא 99.9%!!! אתה יודע כמה אנשים נאורים יש פה (אני רק מניח...בהתחשב בהגיון פשוט שעשיתי עם עצמי) אם אתה תשב יום שלם ותעשה מדיטציה, אני אתן לך מאה שקל...סתאם. חוץ מזה, כמו שאני יודע, שאתה עושה מדיטציה, המוח שלך לא מפסיק לברבר!!! פתאום עולה לך מחשבה על שמוליק השכן, או על פיצה (מה קשורה פיצה?!) אני יודע שזה לא הגיוני, אבל יש דברים שהם פשוט מעבר לתפיסה הנמוכה שלנו! ספירי שאל את זה פעם נראה לי...ולא ממש הגיוני בעיניי (בדיוק חשבתי על זה היום...) ואסביר למה, נקח מכשיר טלוויזיה כלשהו. עכשיו, הוא משדר לפי לוח זמנים, אם נאיץ את הזמן, אז הלוח זמנים יהיה בפיגור לפני? אולי אני לא מבין את השאלה שלך? תגדיר להאיץ את הזמן... אתה מתכוון, להאיץ את כולם, ואני ישאר באותו קצב והפוך? או לעצור ואני יעצור איתם? לפי ילד שאני מכיר (חממי...) אז, לפי דבריו, הוא מדבר עם חייזרים, שלימדו אותו איך לחזור בזמן...נשמע לי יעיל לא? אבל אנלא מאמין לו ממש... אתה מכניס מילים לפה שלי!!!! אני לא אמרתי את זה יא שמוק!!! איך אני מתעב אותך לפעמים...רציני. ניצול ההווה...אתה אמור לדעת את הפירוש לזה!!! לא קראת את האלכימאי (לקחתי את הספר מהסיפריה) שם, נהג הגמלים אומר, שכאשר הוא אוכל, כל מה שהוא עושה זה אוכל, וכאשר הוא הולך, הוא לא עושה דבר חוץ מללכת...והלאה והלאה... אתה רוצה כסף...איזה יופי. דוגמא מושלמת לאנוכיות!!! פה אתה נמצא, מנסה להסביר למה התאוריות שלי לא נכונות, ואתה מתנהג באנוכיות...אתה מרגיש מאוים ממני (סתאם שאלה...אולי לא רלוונטית במיוחד)? כאשר אתה מקבל הארה, אתה חי את הרגע. למשל, אני תהיתי מה יעלה בגורלי, כאשר לא תהיה לי השכלה ואחזור הביתה, אבל חברי אמר לי שאל לי לדאוג, כי מה שיקרה יקרה, כי זה הוא רצון העולם. או משהו כזה... שבז

חחח

יינג ויאנג ואללה. דיברתי על המשמעויות גנדיות ביינג ויאנג שבכל רוע יש טוב ובכל טוב יש רוע וצריך לקבל את הדברים כחבילה אז בכל אהבה יש אנוכיות וההיפך זה רק הייתה מחשבה ברור שהדיון הזה לוקח אותנו לשום מקום תתקשר אליי

ובקשר להבנה

תקרא דיון אחר על הבנה שהיה כאן. אני שאלתי את השאלה. כאשר אתה מקבל הארה אתה חי את הרגע. זה לא אומר שכשאתה חי את הרגע את מקבל הארה... לא אני לא מרגיש מאוים ממך. רק משועמם. אני לא רוצה להתחיל פה דיונים איתך תתקשר אליי

לפי מה שענית

לא איכפת לי מה העולם רוצה. אבל אני יודע שאתה מלא באגו. ושאתה פשוט עכשיו מוחמא ממה שהחבר שלך אמר. זה יעבור אל תדאג

shabaz

New member
אממממ....

נראה לי היינג ויאנג לא מתכוון לאנוכיות של אנשים... כמו שהסברתי, זה תורת לחימה עתיקה, שבה היינג הוא הגנה ויש ת´נקדוה של היאנג שהיא מתקפה...כי בכל מגננה יש גם התקפה... וההפך... אנלא בטוח אם זה מתקשר לאנוכיות בצורה כלשהיא... לא רוצה להתקשר אלייך!!!! עזוב´תי

לא רק

היינג ויאנג משולבים בהרבה דברים אולי זה נבע מהאומנות הלחימה אני לא יודע וזה לא משנה רק שהיום הרבה מתשמשים בזה סהכ אתה מדבר הרבה שטויות אתה כותב מאמרים על הקרנה או הטלה (לא זוכר) אסטרלית בלי שאי פעם ניסית אתה אומר דברים בלי לדעת מהחיים שלך זו הנקודה אלייה הגעתי ועד שתתקשר היא לא תשתנה (ויש לי גם עוד כמה סיבות לחשוב ככה לאור דברים חדשים שיצאו לפני השטח *אשד מגחגחגחגחגחגחגחג אוי אם רק היית יודע מה אני יודע)

mga-abir

New member
קצת קצת על

המידע שנקלט במוחינו מאז הימים חקוק בתת ההכרה.אנו מגיבים גם מכוחם של ארועים תראומטיים ואחרים שנקלטו במוחינו.לעיתים רבות אין אנו מודעים להם כלל.אולם יכולים רק לשער ולנתח התנהגות.כתוצאה מכך מביאים עלינו את המציאות שאנו יוצרים ומבינים בגלל הנתונים הללו.יש המפרשים זאת קקרמה.הפועל היוצא הוא חיינו המעשיים בפועל.נשאלה שאלה על תיקון האגו ההמלצה היתה ביטול עצמי. הווה אומר קבלת המציאות ללא נקיטת עמדה.ללא התנשאות ושפיטה.הדבר נקשר בהארה,אולם הארה הינה מושג רחב בעל הבטים רבים לכן כל הישג של אדם יכול להכלל במונח זה.אך בשורה תחתונה,הארה היא הבנת החיים וקבלתם כמכלול שלם ללא הפרדה.ללא אגו (למעט צרכי קיום)השאלה מי יכול לעמוד בכך. בברכה אביר

למעלה