אנטי-חברתי

bralon1

Member
זה בראלון ו...

אני לא כ"כ מכיר את רובינזון קרוזו, אבל לא הייתה איזו דמות כשהוא בא לאי שנקראה ששת או יום שישי ע"י רובינזון?

EdisonGirl

New member
נשמע לי דווקא די הגיוני...

יש אנשים שלא יכולים להסתדר -רגשית- בלי חברה וחברים, אבל לא כולם ככה. בסה"כ אפשר מבחינה טכנית "ללמוד" מהי חברותיות ואיך משיגים את מה שרוצים, ואז פשוט "משחקים אותה" לפי הכללים ומשתמשים בתועלת של החברה.. בהחלט אפשרי! אינך יכול לדעת אם לא הייתה לו תועלת בשמירה על יחסים טובים עם אחותו ולכן אימץ לעצמו את זה, והוא פשוט הבין איזו דרך נוספת נמצאת ברשותו כדי לקנות את ליבה (בית במתנה, you know)...

soulsearcher

New member
היי, כנראה שאני אדם אנטי-חברתי!

קראתי עכשיו את כל השרשרת והגעתי למסקנה שאותו אדם אנטי-חברתי שאתם מדברים עליו זה אני! אם אתם מעוניינים לדעת את הסיבה לכך אז לדעתי היא כזאת: אני נולדתי בהגדרה של "אדם רגיש מאוד" ז"א שאני מרגישה מאוד מאויימת מאנשים שמסביבי, אני לוקחת דברים מאוד אישית, אני לא יכולה לסבול לראות אנשים שמתנהגים בצורה נבזית אחד לשני ועוד... עכשיו אם שאלתם את עצמכם איך יכול אדם כזה לחיות בעולם הגדול והאכזר שלנו ולא להתאבד אז יש לכך פתרונות פסיכולוגיים שונים. הפתרוןשלי (שהוא אגב ענק ומתנה משמיים) הוא הניתוק המוחלט מהסביבה. מקווה שזה עזר......

XCLASS

New member
האם ניתוק יכול להיחשב כפיתרון?

לפי דעתי לא.(לפחות לא אחד נכון) הפתרון זה להתמודד עם הדברים עם עזרה או בלי אבל להתנתק מהעולם לא יעזור.

soulsearcher

New member
אני מציעה שתנסה להיות אני ליום אחד

ונראה אם תמשיך להעביר עליי ביקורת כזאת. לפני שהתחלתי להתנתק מהכל הייתי בדיכאון נפשי רציני (לא כל כך בא לי לפרט על זה אבל נדמה לי שהבנת את הנקודה שלי).

XCLASS

New member
זאת דעתי בתור מישהו שמכיר את הנושא

אני יכול להבין אותך אולי לא ברמה שלך אבל אני יכול גם לי בא לפעמים להסתגר כל היום בבית ולהתרחק מכל האנשים. אבל מזה יעזור גם ככה תצטרכי ביום מן הימים לצאת אי אפשר להישאר כל היום בבית בתוך "שכבת ההגנה" שלך..

soulsearcher

New member
אני חושבת שהבנת אותי לא נכון:

כשאני אומרת "להתנתק" הכוונה היא לא לניתוק פיזי, להפך הניתוק הנפשי הוא היחיד שעוזר לי לצאת אל העולם.

EdisonGirl

New member
אם אני מבינה אותך נכון,

ואני מאמינה שכן; אז ה"התנתקות" מבני האדם משיגה תוצאה הפוכה לזו שאנשים מצפים ממנה. כלומר, אם את מנותקת רגשית מבני האדם את לא נפגעת מהם ומסוגלת בקלות רבה יותר להשתלט על קנאה, שנאה ושאר ירקות. אפשר לומר שההסתכלות 'נטולת-הרגש' [כמעט] שלך על החברה עוזרת לך להבין אותה בצורה אובייקטיבית יותר, ובסך הכל אם את מנצלת את זה בדרך הנכונה- את מסוגלת להסתדר עם החברה טוב יותר מהאחרים! זו דעתי.

Grimsom

New member
a man that is an island

אני מבין שאתה לא מתכוון לאדם שחי במנותק מחברה במובן המוחלט (כלומר, לא גר במקום ישוב, לא צורך תוצרי תרבות, לא אוכל מוצרים שיוצרו ע"י בני אדם אחרים ולא משתמש במוצרים כאלה). השאלה שלך, אני מניח, מתייחסת לאנשים שחיים בחברה אבל לא מקיימים יחסים חברתיים רגשיים, או לא מערבים רגשות ביחסיהם עם בני אדם אחרים. אני אישית לא מכיר אף אדם כזה. אבל, בלי להכנס לשיפוטים פסבדו-פסיכלוגיים/פיסיולוגיים, אני לא רואה למה מצב כזה לא יכול להתקיים - או לפחות שיהיה ניתן להעלותו על הדעת. מרסו מ"הזר" של קאמי הוא אדם פחות או יותר כזה (עד ערב הוצאתו להורג). לדמות של יו גרנט ב"רווק פלוס ילד" היו יומרות כאלה, לפחות בהתחלה ("I'm an island, I'm bloody Ibiza" או משהו כזה).

lmatan1

New member
בכל כלל יש יוצא מן הכלל,../images/Emo124.gif

על פי רוב מי שיוצא מן הכלל הוא מעולה מן הכלל להפתעתכם, אנחנו אומרים האדם הזה הוא יוצא מן הכלל לטובה גאוןכאילו, ומיד רוצים להגיד לו שלא יתרבב שירד אלינו שיהיה כמונו ומה אנחנו בעצם מטיפים לבינוניות ומקנאים במצליחים, זאת הסיבה שלא רואים כמעט שום טוב מתפרץ , מי שמעז לעלות קצת מהבינוניות מיד יורדים עליו שהיה כמונו, ולכן גם גאון הוא חריג שצריך טיפול נכון כדי שיוכל לשרוד את הביקורת הבינונית שלנו, או לבחור לחיות לבד ואם הוא גאון הוא גם יסתדר אם עצמו יפה מאד,,, מה תגידו עכשיו,,,,,,,,,

ל נ צ ח

New member
|שמש יוצא מהכלל ! ../images/Emo47.gif ../images/Emo42.gif

הוא הגאון. האנשים החכמים הנבונים למדים ממנו ומוארים מאורו-הגותו, לעומתם אנשים קטנים קטנוניים רעים חשוכים קנאים ובנוסף גם טפשים-גדולים נשארים צפים להם במקומם וכעיוורים ממשיכים במנהגם בלגשש סחור-סחור באפילת שטיפות-המוח שעושים לעצמם לאחרים ומאחרים שכמותם כאשר אינם קולטים אפילו שכצל עובר הם לאור-בינתו של הגאון היוצא מהכלל. הם השוטים-החשוכים הפועלים נגדו הגאון הם אלה רעי-הלב שטופי-הקנאה הרוע והקטנוניות שאוכלת אותם. הם בעיניהם חכמים, לא קולטים שילדותיים-מרשעים וטפשים הם וחוטאים גדולים. הם לא קולטים שחוטאים-הם בחטא גדול, חטא חמור-ביותר שהוא להשפיל את הגאון יירא ה'. כעיוורי-שכל הם אינם רואים לזאת וגם לא רוצים להודות בזה שדעתם הקטנטונית שלהם אינה משגת אותו ולכן ברשעותם ובקלות שבכך מתאחדים נגדו. עיוורי-השכל צרי-האופקים הקיצונים שבהם קובעים לעצמם ולמאמיניהם שהוא חכמתו גאונותו שיגעון. וכך כי מרשעים קטנוניים בינונים ומטה מזה הם לעומתו ולבינוניות שלהם הגאונות שלו היא בלתי-נסבלת. לכן מתאחדים נגדו. * * * השכל הישר מטייל בשבילים סלולים, הגאוניות לעולם לא; וזוהי הסיבה שההמון(ולא לגמרי בלי סיבה) נוטה לנהוג בגאונים כמו במשוגעים ראשיתה ואחריתה של הגאונות היא אהבת האמת! לעתים ימצא הגאון שלא בנוח ללא שישתעשע-לו גם בחברתם של שוטים. וכך למרות דעתם השלילית עליו, לעתים ימצא הגאון ירא-האלוהים שלא בנוח ללא שישתעשע-לו בזכות התורה הקדושה גם בחברתם של אלה השוטים. * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

דעתי,

מההגדרוה שלך-אתה,אישית,מגדיר אדם אנטי-חברתי בתור אדם המתרחק מכל מי שעל ידו.האם לדעתך זה כולל גם בעלי חיים?האם הוא אמור להיות אנטיפת גם לסביבה צמחית? אינני חושבת כך אני חושבת,אולי(שוב-אלו רק הרהורים רגעייים),שאדם אנטי-חברתי זה אדם שלא עונה לנורמות החברתיות,ולא לוקח חלק פעיל בחברה.הוא לא מהווה חלק מהקבוצה אני חושבת שזו הגדרה שהקבוצה קבעה,והיא מאוד גמישה,היא משתנה במהירות,מפני שאדם שתמיד בצד(אני,לדוגמא),העושה מעשה שמלהיב א הקבוצה או מסב את תשומת ליבה-הוא נהיה חלק ממנה-ועל כן מפסיק להיות אנטי חברתי,גם אם לא מתחיל להיות חלק פעיל ממנה-הוא אהוד בה,וזה מה שעושה אותו כן חלק ממנה. לדעתי אנטי חברתי זו הגדרה של החברה לאדם שלא מסכים להיות חלק מהקבוצה,אלא מעדיף להתבודד,אך אין פירושות של דבר שכך הוא פועל בכל מעגל חברתי.יכול להיות שבבי"ס הוא אנטי חברתי לפי הגדרה זו,אך בחוגי המדענים הצעירים,לדוגמא-הוא אחד האנשים שנחשבים הכי מקובלים אנו רואים זאת הרבה בסרטי נוער-בני נוער הנחשבים geeks,dweebs,בקרב הנוער הטיפוסי,אך החוגי ה"חנונים"-הם מקובלים,ואפילו "קולים",מגניבים. אני חושבת שאדם שמוגדר אנטי חברתי-בהרבה מקרים-הוא פשוט אדם עם נפש מאוד רגישה שמפחד להיפגע להעדריות השולטת בקרב רוב הקבוצות.... העדריות הדורכת על כל הקשור לעדינות או רגש וכמו כן-על כל הקשור לאתיקה או מוסר(שגם הגדרתו שרויה במחלוקת)

Mapisto

New member
חפשי את זה בגוגל

השם יפני לחלוטין תופעה מדהימה שמתפתחת ביפן בגלל החברה המטורפת שם.

XCLASS

New member
נזכרתי שראיתי על זה סרט....

זה דבר מטורף לגמרי הם פשוט נמצאים שינם בתוך חדר אחד

Grimsom

New member
נכון

היה על זה סרט בערוץ שמונה. בני נוער וצעירים שיום אחד פשוט מפסיקים לצאת מהחדר שלהם. אני זוכר שקראתי בעיתון על מקרה אחד כזה בארץ.

bralon1

Member
האם היא דומה למקרה המתואר ע"י

ילד ירוק בשרשור שפתחתי?

למעלה