אנטי-חברתי

bralon1

Member
אנטי-חברתי

מהם המאפיינים של בן אדם אנטי-חברתי (חוץ מהעובדה שהוא השלילה המובנת של חברתי)? אני לא חושב שאפשר ממש להיות אנטי-חברתי במובן האידיאלי (לא שאנשים רואים את המצב הזה אידיאלי
) לדוגמא יש את הפילוסוף לודוויג ויטנגשטיין שהיה ידוע כמתבודד ומתוכנית שצפיתי בערוץ 8 הוא היה גם אנטי חברתי. למרות שהוא נראה לסביבה החיצונית כאנטי חברתי היו לו יחסים טובים עם אחותו וקנה לה אפילו בית כך שהוא התייחס לה במובן חברתי טוב מאוד. לפי דעתי מצב כזה במלואו לא יכול להתקיים, אבל זו דעתי מה דעתכם?

תגובה

הפרעת אישיות אנטי סוציאלית : אנשים הסובלים מהפרעת אישיות אנטי סוציאלית אינם מכבדים, ואף מפירים בגסות את הזכויות של אנשים אחרים. ההפרעה מתחילה בסביבות גיל 15. הפרעה זאת יכולה לבוא לידי ביטוי בחלק מן הסימנים הבאים: - מבצעים שוב ושוב פעולות שגוררות מאסר - הונאה של אחרים - התנהגות אימפולסיבית, לא מצליחים לתכנן מראש את פעולותיהם - התנהגות עצבנית ותוקפנית, כמו למשל, מריבות או תקיפות פיזיות חוזרות ונשנות - חוסר כבוד לביטחון האישי שלהם או של אחרים - חוסר אחריות מתמשכת, למשל, לא מצליחים להתמיד בעבודה או לכבד התחייבויות לאחרים. -------- ממה זה נובע? ניחוש שלי - אי תקינות בחלק של המוח שאחראי על ריסון חברתי.

bralon1

Member
אני חושב שלא הבנת אותי

אני מתכוון לבעיה (אם היא קיימת) שאדם מוצא את עצמו מרוחק מהחברה וגם אם יש לו קשרים חברתיים עם אנשים הם רק למראית עין ולא אמיתיים (רק לצורך תועלתני למשך היומיום)? ד"א בקשר לפעילות אימפולסיבית אני יכול להגיד על עצמי שבחטיבת ביניים איזה נער התחיל במריבה איתי והוא ביחס אליי יותר חברותי ממני (יכול להיות שיש לי שגיאה בין להיות חברותי לבין חברתי אף על פי שלפי דעתי אם אתה חברותי אתה עונה על הצורך החברתי שלך). וד"א להיות עצבני ותוקפני יכול לנבוע מטיפשות ומאזלת יד של אנשים שמסביבך ולאו דווקא מאי תקינות במוח שלך.

אמיר96

New member
מבחירה או שלא מבחירה?

אם מבחירה - זה גם נחשב להפרעה באישיות, אם כי לא אנטי חברתית אלא אחרת.

bralon1

Member
קוראים לזה ביישנות?! ../images/Emo13.gif

אני מנסה להכליל כדי לראות אם אפשר להגיע למקרה כללי לשני המקרים. בכל אופן מה אתה יכול לומר על האפשרות שהוא בוחר בכך?

אמיר96

New member
מבחינת הפסיכולוגיה

נראה לי שהכי מתאים זה הפרעת אישיות סכיזואידית (לא להיבהל מהשם), שמתארת אדם שלא מרגיש צורך בקשרים חברתיים, ומעדיף תמיד פעילות עצמית על פעילות חברתית. יש גם עוד מאפיינים להפרעה הזו, אם אתה רוצה אני אחפש לך קישור. לדעתי האישית - אני לא בטוח. יש אנשים מענינים שהיו מתבודדים (ניטשה למשל - אם כי לא לגמריי).

אמיר96

New member
בעצם

לא בטוח שזה הכי מתאים לביישנות. יש הפרעת אישיות הימנעותית שהיא בעצם ביישנות קיצונית. סכיזואידית זה פחות ביישנות ויותר חוסר עיניין.

bralon1

Member
עוד שאלות צצות (ממש פסיכולוג ../images/Emo13.gif )

אז אתה מסכים שאי אפשר למצוא בן אדם שמתנתק לגמרי מהסביבה אולי פשוט לא מוצא עניין בפעילות חברתית כצורך שבלעדיו חייו חסרי משמעות. זה מעניין מכיוון שיש אנשים (לפעמים זה יותר נשים אבל לא תמיד) שמוצאים בפעילות חברתית חובה אנושית.

אמיר96

New member
אני ממש לא פסיכולוג

זה בסך הכל הגדרות שקראתי. בקשר לשאלה שלך - האם התכוונת שאפשר למצוא? לדעתי אנשים שממש מנותקים מהחברה - זה די נדיר - אבל קיים. אבל יש גם דרגות שונות של ניתוק - לא ניתוק טוטאלי - שזה יותר נפוץ. השאלה היא גם מה זה פעילות חברתית - האם מדובר ביחסי זוגיות אינטימיים, האם מדובר ביחסי ידידות, האם מדובר בהשתלבות במערכת מקצועית?

אמיר96

New member
ולא שמתי לב לשאלה שלך...

האם הוא יכול למצוא בחייו משמעות? שאלה קשה. אני בטוח שאפשר לחיות בצורה כזו - ואולי אפילו חיים סבירים - השאלה האם אלה חיים מלאים לגמריי זה אני לא בטוח.

bralon1

Member
אני צחקתי בקשר לפסיכולוג

לכן הוספתי סמיילי ליד. ולשאלותיך זה בדיוק מה שאני טוען שניתוק טוטאלי מהחברה הוא בלתי אפשרי ולכן אני שואל אם מוכר לכם מקרה שכזה? (אני מניח שאם יכירו זאת אותו אדם לא ימשיך להיות מנותק לגמרי).

אמיר96

New member
בטח שמוכר

למשל היונובמבר היה מתבודד כמעט לגמריי (חוץ מהפעמים שהטמין פצצות...). יש אנשים שחיים במערות, או בבקתות מבודדות ביערות, הרמיטים למינהם. יש אפילו יותר אנשים שמסתגרים בדירותיהם, ומתקיימים כלכלית בדרך כזו או אחרת (קצבה, תמיכה של קרובים, הון עצמי וכו).

אמיר96

New member
היונובמבר

חי בבקתה ביער מבודד איפשהוא בארצות הברית. חי מציד וגן ירקות ששתל בעצמו. פיתח אידיאולוגיה של חזרה לפשטות וראה במהפכה התעשייתית אסון. הוא הטמין פצצות באוניברסיטאות והרג מספר אנשים (באוניברסיטאות ראה גם מקור הרע כי הן מקדמות את הטכנולוגיה). הוא שלח את משנתו האידאולוגית למספר עיתונים נפוצים ואיים שאם לא יפרסמו אותה ימשיך במעשיו - והיא אכן פורסמה. לבסוף נתפס והורשע ברצח. מצורף המניפסט שששלח לעיתון.

lmatan1

New member
לכל דבר יש את ההיפוך שלו,../images/Emo45.gif../images/Emo31.gif

אדם הוא יצור חברתי מולד,יש אפשרות שיהפך ללא חברתי מסיבות נפשיות פגעו בו הוא רגיש מידי,הוא נפגע איך לקרא לזה נשרט בדיסק הקשיח ואז הוא מסתגר אם עצמו,הוא אומלל אין לו משוב ממישהו אחר, כל אחד מאיתנו מתקשה לראות את הגיבנת שלו ולכן הוא צריך פידבק מחבר, האנשים שאנו באים אתם במגע הם כמו דאי לעצמינו, דוגמא, אתהיוצא לרחוב פוגש מישהו אומר לך אתה נראה מקסים במילה זו הוא עושה לך את היום כך שיר של פוליקר ,,אני לוקח בחזרה מילים קשות נורא שאמרתי לך ואמרת גם לי ,,,,,,לשיפוטך,

bralon1

Member
ying yang

אבל מה קורה שהוא לא נפגע והוא פשוט מעדיף את החברה של עצמו? אני חושב שמקרה כזה יחשב לאבנורמליות וגם כתוצאה מכך מחשבותיו יהיו רק שלו לכן נראה לי שדבר כזה הוא בלתי אפשרי.

lmatan1

New member
דרלון מה אתה רוצה בדיוק../images/Emo8.gif

אתה מתחיל להרגיז אדם נולד יצור חברתי נקודה, שמעת על רובינזון קרוזו גר באי בודד שנים רבות לאט לאט הוא פיתח מיומנויות להשרד וחי די יפה אם עצמו ולא איבד צלם אנוש, בגמרא יש המלצה ,,,במקום שאין איש ,,, ,,תהיה אתה איש תמקד את השאלה שלך כי היא אין סופית,

למעלה