אנחנו רלוונטים?

kedeman

New member
יש בארץ בעיה

בעיה דיי גדולה של הגדרת ימין-שמאל הימין והשמאל בארץ הוא הבדל של להתנתק או לא להתנתק הוא לא קשור למעמד חברתי, לסוג עבודה, מעמד כלכלי כפי שהוא היה בשאר העולם ברוב העולם - או כך היה בהתחלה השמאל היה מעמד הפועלים - האנשים שדרשו שוויון לכולם, חוקים סוציאליים (ומיסים..), אנשי הסוציאליזם והחולצה הכחולה הימין היה הקפיטליסטים - האנשים שרוצים לתת כמה שפחות מיסים כדי שכל אחד ילמד להסתדר בעד עצמו (ואם הוא לא מסתדר שימות ברעב), אנשים שתמכו ב"יד נאלמת" ובשמירת מעמדות (כך שהם ישארו למעלה) איך קבעו מה שמאל ומה ימין?? לפי הצד שהיה לכל אחד בפרלמנט (?) הצרפתי השמאל פשוט ישבו בצד שמאל והימין בימין

בולשיט...

התנועה שלנו,כמו שמישהו ציין פה מקודם,עובדת בהרבה מקומות,חלק לא קטן מהם-ישובים ומועצות ימניות. זה לא שהמושבים והמועצות לא מספיק חכמות כדי להבין מה אנחנו מייצגים, וזה לא תכסיס(כמו שאפשר להבין מהדברים ששי אמר) ו"אותה הגברת בשינוי אדרת",המושבים האלו סך הכל מחפשים חינוך טוב עבור הילדים שלהם-חינוך לערכים,חינוך שיעשה את ילדיהם בני אדם ואזרחים טובים יותר,והם יודעים שהתנועה שלנו יכולה לעשות את זה. למה אנחנו בגולן? כי עד לפני שנה,התנועה שלנו הצהירה בקולי קולות שאנחנו א'- פוליטיים,בזמן האחרון,לאט לאט מנסים לדחוף שמאלה(תשפטו בעצמיכם את היתרונות והחסרונות) אבל אם משהו אחד אי אפשר להתווכח-ברגע שהתנועה תצהיר על שיוך מפלגתי, או על "אני מאמין" שיגדיר אותה כמפלגתית או פוליטית,התנועה תאבד אלפי חניכים,ושלא נדבר על מדריכים,גרעינרים,מדבי"ם ורכזים.

לירום

New member
עובדים ברמת הגולן

אבל הרבה פחות ממה שהיה אם התנועה לא הייתה שמאלנית, אצלנו הגרעינרים והמד"בים עושים פעולות לנוער - בלי קשר לתנועה כי הרבה לא רוצים להיות קשורים לתנועה. אני לא מאמין בכל הערכים של התנועה, אבל בכל זאת אני מדריך (עכשיו כבר כל תקן מדח"מ אבל גם אנחנו עושים פעולות). בגולן הדגש על הערכים הוא לא כל כך גדול.

NKstuff

New member
אבל עצם היותך מדריך

מראה על ערכים (ע"ע דוגמא אישית) שאתה מעביר. מה זה נקרא קשר לתנועה? טיולים?

למעלה