אנחנו רלוונטים?

Hadas B

New member
אנחנו רלוונטים?

אנחנו כתנועה יוצרים שינוי חברתי?יש לנו אמירה חברתית ואנחנו עושיםמשהו בשביל זה? שאלות שעלו לי בהמשך לעלות המפעלים וקיראת המאמר הזה. והתשבוה היא לא הרבה ואפשר יותר.

NKstuff

New member
רלוונטים? כן

שינוי חברתי - אני נותן לך את האתגר של להגדיר את זה באופן חד משמעי! אני לא מאמין בלהוביל שינוי חברתי, אני מאמין שהדרך היחידה לעשות את זה - זה פשיזם. אני מאמין בעשייה מתוך אמונה - ודוגמא אישית. לכן - אני חושב שכן - אנחנו יוצרים "שינוי חברתי" (כמו שקראת לזה) בעצם העובדה שאנו מציגים את עצמנו כמו שאנחנו מציגים את עצמנו. אמירה חברתית - שוויון זו לא אמירה חברתית? השאלה שעולה מכאן היא... האם כולנו שווים? האם יש ביננו כאלה שהם ראשונים בין שווים? אני לא יודע... כל אחד יגיד משהו אחר בנושא.

קראתי,התעצבנתי,נהנתי...

כיף לראות סוף סוף כתבה שמנסה לפרגן,חבל שהמגיבים עליה קצת עיצבנו אותי. ולשאלה הגדולה-האם אנחנו רלוונטים? מבחינתי אפשר להוריד את הסימן שאלה,ואני מקווה שכולנו חושבים ככה,כי אם לא,אז מה אנחנו עושים בעצם?סתם מעבירים את הזמן? שינוי חברתי,המושג הזה שכולנו שואפים אליו,וכולנו רוצים כל כך להשיגו, הוא בעצם מושג,כמו שאמר מקודם ניר-אפשר להגידר אותו בהרבה דרכים... אבל לא זאת השאלה... אני טוען שהכל בעצם שאלה של חינוך,כי ללא ספק,כולנו משפיעים,כל אחד בדרכו שלו,לטובה ולרעה. תעצרו רגע,תסתכלו על מה שעשיתם כשהדרכתם,או בהווה,תנסו לנתח את זה רגע, ותגלו שמה שאנחנו עושים זה בעצם שינוי חברתי,במילה קצת פחות אקטואלית-חינוך.

חינוך? בטח שכן.

בזה שאנחנו מעבירים את התכנים שלנו, גם תכנים ש"טוחנים" לחניכים בבי"ס (לדבריהם) כמו רצח רבין למשל (הכוונה היא לתכנים יבשים יותר), בדרך שיותר מדברת אליהם (ע"ע מתודיקה). מזה הם לומדים לדעתי יותר מאשר לשבת בכיתה ולשמוע מורה אומר שאלימות זה לא טוב. מה שנקרא "חדוות הדעת", אולי יותר חדוות המחשבה (חדווה מילה מוזרה). אנחנו מחנכים גם בזה שאנחנו גורמים לחניכים לעזוב לרגע את המחשב, הפלייסטיישן והטלוויזיה ולבלות קצת זמן עם ילדים בני גילם שהם מכירים- אבל רק מבי"ס ואוטובוס. באמת- אלו דברים משמעותיים היום היתה לי, לשותפי היקרים להדרכה ולמד"בית שלי פגישה עם הורי הקבוצה (היה מאכזב.. באו 4 מתוך 18 הורים..). הפגישה היתה בעיקר בשביל הכרות, תיאום ציפיות ותודעה שלהם למה שהילדים שלהם עושים בכל שישי אחה"צ. הגענו עם אותם ארבעה בודדים לשיחות על הנוער של היום לעומת הנוער של פעם הם כל הזמן דיברו על איך שבתור ילדים הם היו נפגשים כמעט כל יום ומשחקים, כשכל המפגשים הם יוזמה שלהם. הם דיברו על איך שהילדים חוזרים מפעילויות שלנו מאושרים הביתה סיפרנו להם על איך שאחרי הפעולה האחרונה ראינו המון מהקבוצה שנשארו (בשישי לפנות ערב) בחורשה ושיחקו ודיברו.. הגענו ביחד למסקנה שאנחנו רוצים להוביל אותם ליזום לעצמם מפגשים כאלו.. שיתכננו אותם בעצמם ויעשו מה שבא להם (לא שאנחנו נכתיב להם מה לעשות) וזה לא הכל.. יש עוד המון דרכים שבהן אנחנו מחנכים (דוגמא אישית, למשל). לילה טוב שיהיה:)

Hadas B

New member
שוויון?

זה אחלה לחנך וזה נכון ואידאלי אבל במחירי מפעלים (כמה שםמוצדקים) ילדם לא יצאו בשל כסף (אם אין הנחות ומענקים) שינו- כן,ברור שלהדריך ולהיתו גרעינר זה לעשות שינוי ענק.אבל דיברתי בקטע שהתנועה לעומת הנוע"ל לא עוסקת בתקציב הממשלה, למשל.

מי אמר שזה מה שנכון לעשות?

אני נגד להתערב פוליטית בעינייני ממשלה,אבל להעתרב חברתית-זה כבר משהו אחר. הנוע"ל גם הולכים להפגנות בעד ההתנתקות,רוצה גם לנסוע? אסור להשוות בין התנועות נוער,כי כל תנועה בחרה במה להתמקד-התנועה שלנו היום,במצבה הנוכחי, לא יכולה להרשות לעצמה להכנס לויכוחים כאלו(לדעתי).

Hadas B

New member
מה בתקציב?

לדעתי אפשר להתערב,זה חלק מאמונה הסוציאלתי שלנו כתנועה והתקציב הוא קפיטליסטי...

NKstuff

New member
אני מתנגד

אפשר להתערב, השאלה היא - מה יפגע בנו יותר? התערבות משמעה כניסה לפוליטיקה - בעיני, אחד הדברים היפים בחטב"מ זה עובדת היותה א-פוליטית. הקבלה של כולם ללא הבדל פוליטי. אני מצטרף למורן באמירה החברתית - בממשלה לא נוכל לגעת (לפחות בהתחשב בעובדה שהרוב המוחלט של חברי התנועה חסר זכות הצבעה), אבל בסביבה כן. להלחם במערכת זה בדרך כלל ללכת ראש מול קיר... מה שצריך לעשות זה להוכיח לקיר שיש לנו מפתח - ולפתוח את הדלת. (פלצנות). החברה היא כרטיס הכניסה לכל מקום.

neriaku

New member
חייבת לציין

התנועה שלנו היא !!!לא!!! א-פוליטית רובנו לא יודעים את זה, כי בשנים האחרונות הגבולות מטושטשים אבל התנועה שלנו היא שמאלנית, כשרבין רצה להחזיר את הגולן חניכים שלנו הפגינו בעדו!!! נכון שבשנים האחרונות פחות ופחות מרגישים את זה אצלנו אבל ההבדל העיקרי ביננו לבין הנוע"ל היא הקיצוניות, אנחנו פחות קיצוניים ולכן יש אצלנו לגיטימציה למגוון דעות, מה שאי אפשר לומר בשום פנים ואופן זה שאנחנו א- פוליטיים ולו רק משום שהערכים בהם אנו דוגלים הם ערכי השמאל.

זה נכון שהתנועה שלנו דוגלת בערכי

השמאל... אבל זהו שמאל חברתי ולא פוליטי... שימי לב להבדל

מה זה אומר ערכי השמאל?

א. אם תקחי את אותם ערכי השמאל שאת מדברת עליהם לדוגמא שיוויון- שיוויון ערך האדם- ותלמדי אותו ותאמיני בו באמת. קשה לי מאד להאמין שתוכלי להסכים לכיבוש\ טרנספר ושאר המדיניות הימנית מדינית כלפי עם אחר, מפני שמדיניות זו היא סתירה של שיוויון ערך האדם לפי תפיסתי. ב. חוץ מזה את אומרת שמאל חברתי ולא פוליטי (לא רק לא מדיני). יקירתי צר לי, אבל הכל נכנס לפוליטיקה. זה שהפוליטיקה בארץ מסריחה ורקובה ושהפוליטיקה במקום להיות ביטוי מדהים וערכי של ערך נפלא כמו דמוקרטיה עושה ההפך, זה עניין אחר. אבל שמאל חברתי הוא שמאל פוליטי- הצעת תקציב- שהיא ביטוי לסדר העדיפויות של מדינת ישראל נקבעת בפוליטיקה. כלומר אופיה החברתי של מדינת ישראל- סוציאליסטי, חברתי, שיוויוני- מדינת רווחה או קפיטליסטי- אדם לעצמו יחיה, נקבע בפוליטיקה. אז תנועה עם שמאל חברתי לא יכולה להסתפק במבצעי התרמת מזון לרעבים אלא צריכה להתערב במדיניות החברתית בישראל.

אם את אומרת שאנחנו שמאלנים

אז איך זה שאנחנו עובדים ברמת הגולן? הרי אין נועל"יסטים בגולן כי מבחינת אדיאולוגיה הם לא מאמינים שאנחנו צריכים להיות שם. בכל מקרה, עובדה שבתנועה שלנו יש אנשים מכל הקשת הפוליטית וכולם מסתדרים עם הערכים וזה לאו דווקא אומר שהם משקרים לעצמם [כמו שמישהו כאן אמר פעם].

מעיין©

New member
../images/Emo45.gif

מסכימה עם יפעת
"בתוך עמי אני חי" מכירים את המשפט הזה? תפתחו את העיניים ותראו איפה התנועה הזו עובדת. אחוז גדול מאוד מהמושבים בבני המושבים הם ימניים לחלוטין (למשל 80% מהמושבים במרום גליל, כנ"ל בגזר- וזה רק המועצות שאני מכירה מגוף ראשון). זה לא עושה מהם פחות חטב"מניקים מכל אחד אחר. נכון לעכשיו- התנועה שלנו לא פוליטית ולא מפלגתית. זה שלהמון אנשים שעומדים בראשה של התנועה יש שאיפה להפוך אותה לכזו זה משהו אחר- כי ביום שזה יקרה- התנועה תאלץ לצאת מהמון המון מועצות. וזו לפי דעתי הסיבה שזה לא קורה- את התנועה אולי הקימה האליטה שמאלנית (כן, גם במושבים יש אליטה), אבל הציבור הוא העמך. שרובו ימני. ועוד משהו קטן, אני ימנית. ולא- אני לא מאמינה בכל ערכי התנועה ב100% (נועה- דוקא בשוויון אפילו הימניים מאמינים). ובכל זאת ואף על פי כן אני רואה את התנועה חלק בלתי נפרד ממני, ואני רוצה לראות שמישהו יקום ויגיד שבגלל שהדעה הפוליטית שלי ושל רבים אחרים לא תואמת את שלו- אנחנו לא שייכים.

kedeman

New member
חיפשתי את אנשים כמוך

פשוט רציתי לשאול אתכם איך אנשים בעלי דעות ימניות מסתדרים במערכת שהיא בעלת ערכים שמאלניים??? ואם התשובה היא כמו שאמרת שאת לא מאמינה בכל ערכי התנועה למה בחרת ללכת לתרום שנה מעצמך למען המערכת הזאת? למה הסכמת ללבוש במשך שנה שלמה חולצה שמסמלת ערכים שאת לא מסכימה איתם לחלוטין? זה מאוד קל להתעלם מזה שהתנועה היא שמאלנית אז נכון - אנחנו עובדים במקומות בעלי דעות ימניות ואנחנו גם מקבלים אותם בנוסף לזה שישנם רכזים מד"בים וגרעינרים שדעותיהם הן לא שמאל (אנשים טובים באמת!!) אבל הערכים שהתנועה מתבססת עליהם הם ערכים שמאלניים - ומי שלא שם לב לזה שיסתכל - סוציאליזם, שיתוף ושוויון - ערכים שנכון לעכשיו יש 98 חברה שחיים על פיהם הם שמאלניים ברמת הגולן אין נוע"ל כי הנוע"ל שמאלני ונכנסו בני המושבים בלי שהגולן שם לב שזו אותה גברת בשינוי אדרת אנחנו חלק מהנוע"ל - על הערכים והמטרות שלנו בשטח, בתכלס ישנם הרבה אנשים עם דעות ימניות אבל עדיין - הערכים שהתנועה מייצגת הם שמאלניים

מעיין©

New member
פשוט מאוד

לא נתתי שנה מעצמי למען המערכת. נתתי שנה מעצמי למען המטרה. אני לא מאמינה בשמאל מדיני. אפילו לא לרגע, ולפי דעתי התנועה גם כן לא צריכה להכנס לזה. ערכים שמאלניים? מישהו מוכן להסביר לי מתי השמאל הפוליטי (ז"א-מפלגות השמאל) במדינת ישראל ניכס לעצמו את ערכי השוויון והדמוקרטיה? אולי כשבכל שנות שלטון מפא"י הארוכות הוא לא עשה כלום למען השכבות המקופחות באוכלוסיה הישראלית והפקיר אותם לחלוטין עד עלייתו של הימין שתרם קצת לשוויון בין העדות? השמאל החברתי , לא הפוליטי, מאוד אידיאלי בעיניי ואני מאמינה בו כאידיאל (בשיתוף וסוציאליזם) אני לא מאמינה שזה באמת יכול להתקיים במדינת ישראל של היום . חוץ מאשר ,אולי, בקבוצות קטנות כמו גרעינים. מבחינת פוליטיקה- אני ימנית. אני סומכת על מנהיגי הימין, אני תומכת במצע המדיני, וכן, לא התביישתי להיות גרעינרית ובו בזמן ולתמוך בתוכנית הכלכלית של ביבי. למה? כי אני לא חושבת שזה קשור! כי כמה שאני חושבת שסוציאליזם זה אידיאלי ונכון , אני לא מאמינה שזה ריאלי בישראל המתפוררת של היום. ואני כן מאמינה בדרך הזו לשפר את מצבנו. אני אף פעם לא הייתי מאלה שדקלמו את מטרות התנועה בעל פה. זה לא היה העיקר בעיניי. התנועה היא מה שאנחנו עושים ממנה- לאו דוקא מה שכתוב בפלקט על הקיר של המועדון.

אני לא ימנית ולא שמאלית אני לוקחת

כל מקרה לגופו אבל חלק גדול בחשיבה שלי שהוא ימני! ואני לא רואה איך שוויון נוגד את הדעות הימניות שלי או תומך בשמאליות??? הדעה שלי היא יד אחת לשלום וביד השני להגן (ואם צריך בנק אז בנשק) על החיים שלנבשירות בצבא יש משהו ימני (לא לגמרי) אבל באיזשהו מקום לא?! התנועה שלנו באחד הערכים יש משהו שאומר גיוס לצבא אולי לא במילים מפורשות אלו אבל בוגר הרואה את עצמו שוטף בתהליכי בניה והגנה על מדינת ישראל? לא יודעת אני לא חושבת שזה שמישהו מאמין שצריך להיות בשטחים או לא להיות בשטחים צריך להפריע לו להשתייך לתנועה שלנו בגלל שהיא לא פוליטית (או לפחות מתיימרת להיות)

אני לא מסכימה איתך.

לוידעת, תגידי שאני מתבגרת, תגידי שאני הולכת עם הראש בקיר, תגידי שאני רואה דברים רק שחור או לבן. אבל אני לא מסכימה איתך. אני רואה את זה ככה: כדי להאמין בערכים כמו שוויון, דמוקרטיה וסוציאליזם חייבים לתמוך במשאל. זה פשוט בלתי נמנה. תערכי רשימה של ערכי הימין לעומת ערכי השמאל ותשווי אותם לערכי התנועה ותגידי לי מה תואם יותר את ערכי התנועה. אני כבר יודעת את התשובה, השאלה אם את מסוגלת להודות בה. אני רואה את זה בלתי אפשרי להאמין בשמאל חברתי ולא בשמאל פוליטי. קשה מאוד בארץ ישראל של ימינו לפעול לשמאל חברתי ולשינוי חברתי מבלי להיכנס לפוליטיקה. הרי מה תמיד אומרים כאן בפורום? אם לא טוב לך משו - תפעל בדרכים חוקיות על מנת לשנות אותו. ותמיד אומרים את זה בהקשר הצבא, שאם אתה לא מסכים אם זה אל תסרב, להפך - תתגייס לצבא ואחרי הצבא תפעל בדרכים לגיטימיות בעקבות השינוי אליו אתה מייחל. במילים אחרות: פוליטיקה. יכול להיות שיהיה חניך בתנועה שלא יסכים עם ערכי התנועה ב100%. הוא בכל זאת יהיה שווה לכל חניך אחר שכן. זה לא משנה. אבל ערכים מסויימים של התנועה, כמו הערכים שציינתי הנ"ל, מעידים על היותך שמאלנית אם את מאמינה בהם באמת ובתמים. ואם בכל זאת את טוענת שאת מאמינה בהם באמת ובתמים ואת בכל זאת ימנית, אש יש שלוש אפשרויות: א. שאת לא יודעת מה זה שמאל וימין. ב. שאת משקרת לעצמך. ג. שאת סותרת את עצמך. ואין לי שמץ למה התנועה פועלת ברמת הגולן...

למעלה