אנחנו זוג פסיכים! (?)

אנחנו זוג פסיכים! (?)

התאומים שלנו בני 5. סבא וסבתא הציעו לקחת אותם לסוף השבוע (או לחלופין לשמור עליהם בבית שלנו), ולממן עבורנו נופש בבית מלון. אנחנו סומכים עליהם, והילדים ישארו שם בשמחה. מה הבעיה? שאנחנו לא רוצים. אחרי שבוע ימים, שבהם כל אחד מאיתנו התבשל לבד עם ההצעה המפתה(?), התוודה בעלי, כולו מבוייש, שהוא יתגעגע לילדים, ולא נראה לו שהוא יהנה סוף שבוע שלם בלעדיהם. הרגעתי אותו שאני חשה בדיוק אותו דבר, אבל פחדתי להגיד. הקיץ הזה בילינו 5 ימים בנופש משפחתי, ולא הרגשנו שהילדים הם נטל, או שאנחנו זקוקים לחופש מהם. הם צייתנים, וכמעט לא רבים בינהם, כך שרוב הזמן האוירה נעימה. את הזוגיות שלנו אנחנו מטפחים ע"י כך, שבאופן קבוע, פעם בשבוע, מגיעה שמרטפית, ואנחנו יוצאים לבלות. אנחנו חושבים לומר לסבא וסבתא, שישמרו על הילדים לילה אחד, אנחנו נבלה עד השעות הקטנות של הבוקר, נישן מאוחר לתוך הבוקר, בלי להתעורר לצלילי הופ, ונבוא בצהריים לאסוף אותם. אנחנו פסיכים? תלותיים?

ravivsc

New member
אני חושבת שאתם מקסימים

וטוב לכם יחד ועם הילדים. ואשרי הילדים שיש להם הורים "פסיכים" שכאלה שכל כך נהנים להיות איתם. ואשריכם שיש לכם כאלה ילדים נפלאים והורים נפלאים שמוכנים לעשות דברים בשבילכם. אתם צריכים להיות שמחים בחלקכם...

לאה_מ

New member
לא פסיכיים בכלל.

אני חושבת שנהדר שכיף לכם עם הילדים ושאתם מרגישים שהזוגיות שלכם מלאה ומסופקת גם כך
אנחנו גם לא יצאנו לנופש זוגי בערך בחמש השנים האחרונות, למעט שני מקרים של לילה אחד, שהגדולים נסעו לטיול סופשבוע עם הורי, וההורים של בן זוגי שמרו על אורי ללילה אחד (ואנחנו נשארנו בבית ועשינו כיף חיים). אבל אני כן הייתי שמחה לנסוע, למשל, לסופשבוע בלי הילדים, ועוד יותר ממני בן זוגי, שההמצאות רק בזוג מאד מאד חסרה לו. גם אנחנו יוצאים בערב מדי שבוע (אם כי לאחרונה צמצמנו את כמות היציאות עקב קיצוצים בתקציב), אבל אני חושבת שזה שונה. לא הייתי רוצה לנסוע לחופשה ארוכה בלי הילדים בשלב זה של חיי (אבל אני משערת שזה עוד יגיע
).

tovim

New member
ממש לא!

האופציה שלך להיות בבית מלון בבית שלכם נשמעת לי הרבה יותר שווה. תוכלו לצאת לבלות, לאכול בחוץ, לישון בנוחיות ולא בחדר לא מוכר בבית מלון ובעצם להנות מכל העולמות ולשלם פחות. לא רואה יתרון גדול בבתי מלון. גם אנחנו עוד לא יצאנו אף פעם לנופש בלי הילדות ומאד נהננו איתן בקיץ האחרון בחופשה משפחתית.

hani a

New member
כל הכבוד לסבא וסבתא ../images/Emo140.gif

דבר ראשון: כל הכבוד להם על ההצעה האדיבה,גם לשמור על הילדים וגם מימון, נהדר,הלוואי עלינו ושנית,אני אישית,מאוד נהנת עם הבנות בנופש משפחתי,ואנחנו עושים כייף חיים,אבל בכל זאת חושבת שצריך נופש פרטי רק לנו ולבני זוגנו, זה מחייה את הנופש ונותן לנו לחזור בכוחות מחודשים לבית ולילדים. בכל מקרה אתם לא פסיכים,ותעשו מה שטוב לכם. ביי חני

Kalla

New member
למה פסיכים?

גם אם אני הייתי בוחרת אחרת, עדיין אני חושבת שכל אחד צריך לנהוג בעניינים כאלה לפי צו ליבו וזה נורמלי שכל אחד ירגיש אחרת. אני הייתי בשמחה מקבלת הצעה של נופש בלי הילדים, במיוחד אם הייתי יודעת שטוב להם אצל הסבתא. מה שכן, לא הייתי מסכימה לבלות אותו בבית מלון. אני בכלל לא טיפוס של בתי מלון. הייתי מנצלת את ההזדמנות לעשות משהו אתגרי, שאי אפשר לעשות עם הילדים, למשל מסלולים רגליים קשים וכו'. כי באמת בבית מלון אפשר לבלות בכיף גם עם הילדים. אז כל אחד ורצונותיו ונסיבותיו.

limori

New member
אני חושבת שאתם בהחלט מפסידים

גם אנחנו חשבנו בדיוק כמוכם. לא הסכמנו להשאיר את רואי לבדו והאמת היא שגם לא היה לנו עם מי. אבל לפני כמה חודשים שנעה היתה בת שנה ושלשה חודשים ורואי 6 פלוס. הרגשנו שזהו שאנחנו חייבים חופש לבדינו יומיים. אז נסענו והשארנו את הילדים עם המטפלת וכמובן בהשגחה של השכנים והחברים. נסענו לבית מלון במרחק 4 שעות נסיעה...בדרך מה שבדרך כלל לא קורה דיברנו ביננו מבלי להסתובב אחורנית ולהגיש ממתקים לספר סיפור להכין חלב להחליף חיתול מבלי לעצור 5 פעמים בדרך. היה לנו זמן לדבר ולשמוע מוסיקה שאנחנו אוהבים מבלי לשמוע את בוא אלי פרפר נחמד. התיישבנו לנו בבריכהכל אחד עם הספר שלו...מבלי להתחיל לעשות משמרות אתה שומר על נעה ואני נכנסת עם רואי לבריכה ..אתה תלך לאכיל את נעה וכשסתסיים אני אהיה איתה ואתה תאכל...טוב עכשיו נעה עייפה אתה תעלה לחדר ואני אשאר עם רואי וכו..... זה כל כך כייף לשבת על שפת הבריכה ואפילו להירדם וללכת לאכול ארוחת צהריים וערב באוירה רומנטית ובשקט מבלי לקום 20 פעם...וניפלא אחר כך לטייל לאורך החוף ולחזור לישון מתי שרוצים וכמובן להתעורר מתי שרוצים. היינו צריכים לחזור למחרת אך צלצלנו הביתה וראינו שכולם בסדר אז החלטנו להישאר עוד לילה. עד שלא עושים את זה לא יודעים כמה שזה נפלא... נכון שלפעמים קצת נצבט בלב לחשוב שאוהו כמה הילדים יכלו להנות....אבל זה חשוב להיות לבד וזה נותן אנרגיות חיוביות!!!!!!!!!!! אני ממליצה לכולם לעשות את זה.... חופשה נעימה לימור

תודה לכם, עכשיו אני קצת פחות נבוכה.

קאלה, הרעיון שלך למשהו אתגרי, מצויין. אנסה לשכנע את בעלי הפדלאה
. לימורי, מה שתארת נשמע באמת נעים, אבל כאשר ניסיתי לחשוב על הדוגמאות שנתת, (וברור לי שאלו רק דוגמאות), אז ככה: חיתולים כבר מזמן אין לנו, וגם לא יהיו כי אנחנו לא רוצים עוד ילדים, הילדים שומעים את אותה מוסיקה שאנחנו שומעים (ריטה ושאר שירים ישראלים), הם עצמאיים במים, וסדר היום שלהם דומה לשלנו מבחינת ארוחות ושינה. בנסיעה אנחנו מפטפטים איתם, וזה הזמן שבו הם לומדים הכי הרבה-הם ממש למדו לכתוב וחשבון בזמן הנסיעות. אני מתכבדת בזאת לפתוח את ישיבתה הראשונה של אגודת ההורים הפסיכים.

limori

New member
בני כמה ילדיך? ובאשר ללמידה במכונית

אז הילד שלי מכיר את כל סוגי המכוניות והדגמים....
ואת כל התמרורים
ללא ספק זמן איכות...אבל.......אני עדיין חושבת שכדאי ללכת לחופש לבדדדדדדדדדדדד..........
וגם אנחנו לא רוצים עוד ילדים..... המקסימום שאנחנו מוכנים לעשות על מנת להרבות את זרעינו...זה שדיויד ילך לתרום בבנק הזרע.....
(זן בדיחה כמובן!!!) אז תהנו לכם מהיציאה עד לשעות הבוקר המוקדמות....ותלכו לאכול ארוחת בוקר באחת המאפיות וכשתחזרו לישון תתעוררו בצהרים בלי תחושת רעב.... תהנו....

vered4

New member
גם אני אוהבת לנפוש עם הילדים

אבל חלק מהלצאת לבד, זה גם החלק של "הלשחרר שליטה". וזה לפעמים קשה להפרד מהם, כי כל כך רגילים להיות איתם ובתוך עיסוקיהם.

אני לא חושבת שאתם פסיכים!

הילדים הם לא נטל בכלל (ובטח אם אתם לא מרגישים ככה). וזה בהחלט לגיטימי להתגעגע לילדים ולא לרצות להפרד מהם. גם אנחנו היינו בסרט הזה. אבל מה? תשאלו את עצמכם (כל אחד לחוד) איפה עומדת הזוגיות שלכם? כמה זמן אתם מקדישים אחד לשני נטו (בלי הילדים)? האם היחסים פתוחים וממצים? האם יש נושאים שאתם "מטטים מתחת לשטיח" בגלל חוסר זמן או חוסר רצון לטפל בהם? האם אתם באמת לא זקוקים לסופ"ש הזוגי הזה או שאי רצון נובע מפחד להיות פתאום אחד על אחד עם בן הזוג. אני לא מכירה אותכם ובטח שלא יכולה ליעץ לך כן לנסוע או לא. אבל לפי ניסיון אמהי של שנתיים וקצת אני בהחלט יכולה להגיד שקצת חסר לי הביחד הזה עם בעלי, למרות שנכון לעכשיו בחיים לא הייתי משאירה את התינוק בן החודשיים אצל מישהו אחר. תשאלו את השאלות שהצעתי ועוד על הרבה אחרות שתעלו בעצמכם ותחליטו. כל החלטה תהיה טובה אם תגיעו אליה ביחד, מתוך חשבון נפש והסתכלות אובייקטיבית על הזוגיות שלכם.

נעה גל

New member
אהבתי את התשובה הזו

ולא בגלל שאני חושבת שזה המצב אצלכם חתולה שחורה (אני הרי לא יכולה לדעת), אלא בגלל שזו זוית ראיה חדשה.

אם את פסיכית, אז מה אני??!../images/Emo3.gif

מבינה אתכם מאוד!! גם אצלי, מעולם לא נפרדתי מהילדה ללילה וזה לא כי אני לא סומכת על ההורים שלי, אלא כי לי אישית קשה (ואני יודעת שגם לה) ואני לא אהנה בלעדיה אלא איתה!!. אני רגילה לקבל הערות מכל מיני אנשים שנסעו לחו"ל כשהילד היה בן חודשיים וזה לא נראה להם יוצא דופן. איזה הערות? "תני לילדה שלך כבר לנשום!!" "מה את נדבקת אליה?" "תהיי קצת בלעדיה ותראי איזה כייף יהיה לך" וכהנה פנינים. אני פשוט לא מגיבה. אין לי כל כך מה לומר לדעות כאלו, ובעיקר- מה אכפת להם אם אני מבלה או לא? מבחינתי אני מבלה 90% מהזמן עם אלה (כשהיא לא בקריזות שלה...). בקיצור- אם היית זקוקה לעוד תמיכה. יש לך גם ממני. ובגדול!!.

michal@gal

Active member
מנהל
ילדים הם לא נטל

וגם אני נהנית לצאת לנופש עם הילדים, והם לא "מפריעים" לי בחופש. ולמרות זאת, אני נהנית גם לצאת לפעמים לצאת לנופש לבד, רק אני ובעלי. זה נופש מסוג אחר. נכון שמתגעגעים לילדים, וכל פעם שאני רואה פעילות שמתאימה לילדים, אני חושבת שהילדים שלי היו נהנים מזה, אבל נחמד גם להיות לבד רק אני והוא, כמו פעם. הפעם הראשונה של לצאת לנופש בלי ילדים היא הכי קשה. משהו בפסיכולוגיה שלנו כהורים דפוק, וגורם לנו לחשוב שלא נהנה בלעדיהם. כשתצליחו לשכנע את עצמכם לצאת לבד, תראו שזאת התרעננות מאד חיובית שתמלא לכם את המצברים. גם נופש בבית, כשחוזרים הביתה לבית בלי ילדים וישנים עד מאוחר זה כיף, אבל זה לא אותו דבר. גם כשהילדים לא ישנים בבית, אני באופן בלתי מודע, עוברת בלילה לבדוק אם הם מכוסים, ונדמה לי שאני שומעת אותם בוכים בלילה כשהם בכלל אצל סבתא. בבית מלון זה לא קורה, והמנוחה היא טובה יותר.

נהפוך הוא!

אלא אם כן גם אנחנו פסיכים... אנחנו נהנים הכי הרבה כשהילדות בסביבה. כשהלכתי ללדת את מאיה הרגשתי כל כך רע בעיקר כי התגעגעתי נורא ליובל... למחרת כשהיא באה עם גבי לביה"ח ממש לא רציתי שהם ילכו והם נשארו איתי עד 8 בערב. כשהם הלכו פרצתי בכזה בכי... כל כך התגעגעתי אליה! אתם יכולים להגיד שזה ההורמונים מהלידה וכל זה, ובטח שזה חלק מזה... אבל גם אני לא הייתי יכולה להשאיר אותה לבד לסופ"ש (על מאיה אין מה לדבר כי היא יונקת). היו פעמיים שנסעתי איתה לבד לבקר משפחה לשבוע או שבועיים וגבי השתגע בבית מגעגועים אלינו. הוא אגב, לא מתבייש בכלל להגיד את זה.

tonti

New member
גם אנחנו מהפסיכים

וגם אנחנו בדיוק דיברנו על זה השבוע שאין לנו טיפת חשק לעזוב את הפשפש לדקה, רק להיות איתו כמה שאפשר. יש כאלה שצריכים את הלבד שלהם ויש שפחות. ונשמע שאת הזוגיות שלכם אתם מטפחים הרבה יותר מזוגות שרק יוצאים לנופש זוגי פעם בשנה(פעם בשבוע??? סחתיין עליכם. רק אל תפסיקו
)

למעלה