אנחנו והם

התומכים הקיצוניים אולי

אז היו כמה עשרות סרבני פינוי מימין בהתנתקות... והיו כמה עשרות סרבני כיבוש משמאל... אז ממתי הם הפכו למיין סטרים? לא מדובר בפציפיסטים או מתגייסים קשי קליטה שיוצאים על 28 ו21, מדובר באמת בקומץ שמנסה בצורה תככנית לשנות את סדרי הצבא לפי רוחם. סרבני הכיבוש הרי היו מתגייסים בשימחה אם תפקידם היה רק לפנות שטחים, וסרבני הפינוי היו שמחים לעשות שירות בו הם רק לוחמים בשטחים כנגד כל ערבי חי ועוזרים לשמור על ארץ ישראל השלמה. אז כן, סרבנות היא נחלת הקיצון.

סלוניק

New member
התכוונתי לעמדותיהם הפוליטיות

ולא למניעים הישירים לסירוב. בסופו של דבר הסרבנות מתחלקת בין חלקים רבים בחברה, כולל המרכז (רוב סרבני הכיבוש למשל הם חברי או תומכי מפלגות ציוניות).

גם אם ככה

זה לא משנה את העובדה שהם לקחו את דעתם לקיצוניות כזו שיצאו וסרבו. העובדה היא שהחלטתם לסרב לא גובתה בידי המפלגות שבהן תמכו(למעט הקיצוניות) אלא נעשתה כצעד אישי.

nikkey

New member
איזו דמגוגיה בגרוש.

כנראה שלא הבנת את כל תגובותי לך,הרי הצגתי לך ולכולם את הדרך האמצעית. כתבתי יותר מפעמים, שלטנגו צריך שניים, ואפילו הנסיך הגיב לי ש, למטבע יש שני צדדים. פתאום כך באמצע החיים אתה טוען שיש כאן אנשים שהגיעו משום מקום,ומנסים לכפות את דעתם על הרוב הנמצא באמצע. איך תסביר את ההודעה שלך על ערביי מזרח ירושלים? האם זו הודעה שמבינה את שני הצדדים? האם זו לא היתה הודעה מגמתית? אתה מציג עמדה מאאאאאד אמביולנטית,וחבל.

Ragamala

New member
תראי

לטעון ש"צריך שניים לטנגו" זה כמו להגיד "כולם שווים" ובקיצור - זה כלום! זה לא טיעון. כשאני מביא עוולות שאני רואה את המדינה שלי עושה אני כבר באמצע. איך? כי אני חי במדינה שמראה לי שהיא תמיד צודקת, ואני רואה את העוול שהוא עושה לצד השני - כלומר, אני רואה את שני הצדדים. אני לא יכול שלא לראות את הצד הישראלי - גדלתי בו, חונכתי על פיו, שטפו אותי עם מור"קים, שרתי את ההימנון ולמדתי על ציונות כתנועה צודקת והומנית. ואז התחלתי לחשוב לבד, בלי שיגידו לי מה לחשוב - וראיתי הרבה דברים שלא דיברו איתי עליהם. ומאז אני באמצע - מבין את הצד שלנו, אבל גם את שלהם. וכשאני נתקל בחד צדדיות מובהקת של אנשים שכל מה שהם רואים זה את מה שהמדינה רוצה שהם יראו, אז אני חייב להגיב. אני המרכז. זה שאני נראה לך לא שפוי זה כי את קיצונית יותר ממה שנדמה לך. רוב העם חי בקיצוניות כזאת - היכולת להרוג ולהאשים את המת. לא שזה לא אשמתו. אבל איפה האשמה שלנו?? אם את כל כך ב"מרכז" אז אנא ממך מני את המעשים של מדינת ישראל שעודדו את המצב בו אנו חיים ואף החמירו אותו.

מה עשה אותך אמצע?

מה? זה שהצגת עוולות של המדינה שלך? זה שאתה כביכול 'חושב לבד'? ממתי זה הופך אותך ל'מרכז'? מרכז הוא הדעה המתפשרת, הדעה שבין ימין לשמאל, ככה היא מוגדרת על ידי כולם למעט חריגים כמוך שחושבים שהמרכז סובב סביבם. אתה פשוט החלטת אתה יודע את האמת האבסולוטית וכולם סביבך בורים מכדי להבין זאת, גישה מסריחה ומתנשאת. אתה מתבייש במדינה ממנה יצאת, אתה פשוט מסרב לקבל שהיית חלק ממנה אז הדרך הנוחה ביותר שיש לך לנקות מעל עצמך את הטומאה היא להטיח את אותם האשמות כנגד מדינתך בלי חשבון ובלי לשקול מילים. ואתה עוד אומר שאני רואה שחור-לבן... אתה גם לא מדבר על העוולות של המדינה כאילו אתה חלק ממנה, אתה מתחיל לנתק את עצמך מהתפוח הרקוב שהוא בעיניך מדינת ישראל. 'אתם התפוח הרקוב, אני לא.' ניקיי בטח תענה לשאלותיך במוצ"ש, היא שומרת שבת(עד כמה שידוע לי).

Ragamala

New member
אני מתנתק מהמדינה?

אתה בכלל מכיר את הפעילות שלי במדינה שאתה טוען זאת? או שפשוט כל שמאלן הוא בוגד בעיניך? המרכז אינו מרכז פוליטי, כפי שכבר הסברתי מאתיים פעם ואסביר עוד מאתיים. המרכז הפוליטי הוא אבחנה בין דעות פוליטיות שונות והוא מציין את הפשרה בינהם. המרכז האמיתי, וכן אני טוען שהוא האמיתי, זה המרכז הרעיוני. זה הניתוק מכבלי החברה שבנתה אותך על מנת לראות את הסיטואציה באור הכי נקי שאפשר. ואני יודע שאי אפשר לגמרי להתנתק ממה שלמדו אותך, אבל המרכז הוא היכולת לצאת ממי שאתה (חלק מצד מסוים) ולהביט נטול התניות בסיטואציה. זה תרגיל פילוסופי מעולה וקשה מאוד. אבל זה הכי מרכז שיש - בלי הטיות מוקדמות. בלי הגנה על הבית רק מפני שזה הבית אלא הגנה על הבית מתוך תיקון הבית. מתוך שיפור הבית. ההבדל ביננו הוא שאתה רוצה לשכנע שאין פסול במדינת ישראל - ובכך אתה מנציח את פגמיה, ויש פגמים!! אני מסרב להשתתף בפטריוטיות העיוורת הזאת כי היא הרסנית, ובמקומה אני נוקט בפטריוטיות מפוקחת - המדינה צריכה תיקון למען המדינה.

מממ...

אם אתה כלל לא דובר על המרכז הפוליטי אז הרי שהמרכז הרעיוני שלך בהחלט לא יישים. אנחנו לא בנירוואנה בה כל בני האדם הגיעו לשלום ושלווה בינהם כך שרק נותר לגלות הבנה נשגבת לעתיד האנושות. המאמצים הפילוסופיים יכולים למשוך כל אחד בכיוונו מה הוא 'המרכז הרעיוני האמיתי' כי כנגד המרכז שאתה טוען שהוא האמיתי יבואו הגזענים המצדדים במרכז רעיוני משלהם ככה שבסופו של דבר כל המאבק הופך לפילוסופי ולא קשור כלל לכדור הארץ. ולא, לא כל שמאלן הוא בוגד בעיני, רק זה השמאלנים הבוגדים(נאמר בציניות מכיוון שהכותב כה אטום לגלות שהוא בעצם מדבר עם שמאלן). ופעילותך ברחבי הארץ לא מעניינת אותי כאן, רק הדמות המתנשאת שאתה מייצג. קרא איך שבא לך ל'הבנה הנשגבת' שקיבלת,היא פשוט לא אופכת אותך לאובייקטיבי. רוצה לדעת מה ההבדל האמיתי ביננו? בשעה שאתה מתנער ממי שאתה כדי לקבל 'הבנה נשגבת' והלגיע לנהלות רעיונית כלל אנושית, אני נשאר עם שתי רגליים יציבות על הקרקע, לא מתבייש במי שאני או מה אני מייצג ומוכן להיות מספיק סובלן כדי להתמודד עם הבעיות במדינת ישראל מבלי להשתמש בהן ככלי ניגוח בלגיטימיות שלה. אז כשבא לך לחזור למציאות תודיע לנו ונשים לך מזרון לרכך את הנפילה.

nikkey

New member
או קיי. כדי שהדיאלוג הזה

יוביל למקום מסויים,ולא לדרך ללא מוצא, בוא נעשה משהו ענייני. אתה תכתוב חמש עוולות שהמדינה עשתה לערביי-ישראל,(יש יותר,אבל זו התחלה) ולא לפלסטינים, כי מטרת הפורום להגיע לדו-קיום עם ערביי ישראל ולא עם הפלסטינים. אם תרצה לשנות פאזה ולדבר על הפלסטינים,אז תגדיר את זה,כדי שנדבר באותה שפה,ולא נאבד את הפואנטה. אחרי שתכתוב חמש עוולות שלנו. תזמין ערבי מהפורום (לא יהודי) שיכתוב חמש עוולות שהם עשו למדינה כדי לפגוע בדו-קיום. לא יתכן שרק אנחנו נדבר עלינו ועליהם, ולא יתכן שרק אנחנו אשמים בכאוס שנוצר. מסכים?

Ragamala

New member
כלומר, אם אין ערבי אחד בפורום

שיכתוב שהוא חושב הערבים טעו כי........ אז זה מוכיח את הטענה שלך שהם לא מקבלים על עצמם את האשמה?? שוב נראה לי שפספסת את בפואנטה בגדול - אני לא מחכה לצד השני שיבקש סליחה כי אני לא פועל רק על פי הצד השני. אני מתקן את מה שאני יכול - את הבית שלי. אם הערבים הישראלים עושים או לא עושים את זה זה עניין שלהם!! אני לא יושב בבית ואומר: "הנה, הם לא מבקשים סליחה אז למה שאנחנו?" ואת יודעת למה לא? כי אני לא מחכה שהצד השני יזום. אני יוזם. אני פועל לשינוי הצד שלי - את הפעולה שלהם הם אחראים לעשות, לא אני. ולכן, כיוון שאני מכיר את הדמגוגיה שלך ואת צורת החשיבה - שהיא מאוד לא "צריך שניים לטנגו" אלא "בגללם יש טנגו" אני מחזיר את הכדור אליך! את תכתבי אלו עוולות עשינו לערבים הישראלים - ועוד לפני זה, ובלי שום קשר, תשאלי בפורום את הערבים על מה הם מצטערים שהם עשו.

nikkey

New member
למה אתה כועס?

כך לא מנהלים דיאלוג. אני לא אתיימר לומר שאני מכירה את צורת החשיבה שלך,אחרת לא הייתי ממשיכה להגיב לך כי הייתי יודעת בדיוק מה שתגיד. סתם חומר למחשבה. אם לטעון כל הזמן לאי-צדק מהצד שלך ,ולא לצפות מהצד השני לקחת אחריות לכאוס שנוצר,אומר לך שכך ניתן להגיע לדו-קיום,אז סחטיין עליק. נותרתי ללא מילים. אם אתה אוהב לרקוד טנגו לבד,אז מי אני שאפריע לך. נתתי לך את הכבוד לכתוב חמש עוולות מכיון שאתה המומחה ולא אני. מאחר שאתה לא מצפה מהערבים לקחת אחריות,אתן לך את הבמה להופעת יחיד.

Ragamala

New member
תודה על הבמה

אני מניח שמה שמניע אותי להציג רק עוולות הוא קיומם של טרולים ימניים בפורום. כפי שכתבת בשרשור אחר - אני מגיב בקיצוניות כשאני נתקל בקיצוניות. כמה מפתיע שגם את מרגישה כך!! לגבי העוולות - 1. הקצאות פר אדם לרשויות מקומיות ערביות נמוכות מרשויות יהודיות, במקרים מסוימים עד פי 10. (כל הנתונים השתנו לאורך השנים הרבה אבל המגמה נשארה). 2. חינוך מפלה במגזר הערבי מתוך הוראות משרד החינוך. בעוד שהחינוך היהודי מחנך רק על ערכי יהדות, המגזר הערבי של החינוך הממלכתי מחנך על ערכים של שתי התרבויות. 3. תלמידים ערביים שנזקקים לסיוע נוסף מקבלים פי חמש פחות שעות סיוע מתלמידים יהודים. 4. הטבות ליוצאי צבא - אמנם לגיטימי מאוד לתגמל יוצאי צבא אך הדבר נעשה בצורה קיצונית ומפלה - למשל הטבות בנוגע לקצבאות ילדים. כך נוצר מצב של הגדלת הפער הכלכלי בין האוכלוסיה היהודית - שמשרתת בצבא מתוקף החוק - לבין האוכלוסיה הערבית שאינה משרתת בצבא מתוקף שיקולים אישיים שלהם וביטחוניים של המדינה. התגמול ראוי שיהיה כספי ונקודתי, ולא מגמתי. 5. במזרח ירושלים קיימת בניה בלתי פרופורציונלית לאוכלוסיה יהודית. היחס הוא כמעט דירה ערבית אחת לתשע יהודיות. אין צורך להסביר שריבוי האוכלוסין של שתי האוכלוסיות בירושלים אינו ביחס של 1 ל9.

nikkey

New member
תודה על ההיענות לאתגר.

אתייחס תחילה להקדמה בהודעתך. חחח... משום מה אני מרגישה שהיית חייב לכתוב הקדמה כדי להרגע, כי אחרת איך ניתן להבין את הקשר לחלק השני. אני טרולית ימנית באותה מידה שאתה טרול שמאלני. איך? אם היית נאמן לעצמך ולא מסתתר מאחורי מלל עקר,היית מודה בדיוק כמוני,שקיצוניות מעוררת בך קיצוניות, ולראייה כמה מהודעותיך. אל תהיה לי פתאם צדיק גדול.זכור! בניגוד אליך יש לי האומץ להודות בחולשות. יאללה לעוולות. 1. הקצאות פר אדם לרשויות מקומיות ערביות נמוכות מרשויות יהודיות, במקרים מסוימים עד פי 10. (כל הנתונים השתנו לאורך השנים הרבה אבל המגמה נשארה). * אנחנו מדינה מתפתחת עם בעיות כלכליות רציניות,לכן טבעי שהמדינה תיתן יותר לאזרחיה היהודים. אם המדינה תחלק את המשאבים הדלים שלה שווה בשווה, יהיו קבוצות (נכים,חולים,זקנים,נוער שוליים,נרקומנים,וכו') רבות שיפגעו.גם ככה מצבם אינו מניח את הדעת. ***לא צודק אבל חכם***. 2. חינוך מפלה במגזר הערבי מתוך הוראות משרד החינוך. בעוד שהחינוך היהודי מחנך רק על ערכי יהדות, המגזר הערבי של החינוך הממלכתי מחנך על ערכים של שתי התרבויות. * האם זו עוולה? תמהתני. אולי זו עוולה כלפי הנוער היהודי,אבל כלפי הערבים? 3. תלמידים ערביים שנזקקים לסיוע נוסף מקבלים פי חמש פחות שעות סיוע מתלמידים יהודים. * אתה מודע לבעיות הכספיות שמשרד החינוך נמצא? אתה יודע כמה מורים פוטרו? אתה יודע כמה שעות הוראה ירדו? אתה יודע כמה כיתות טיפוליות בוטלו? אתה יודע כמה ההורים נדרשים לשלם לבי"ס? איך קוראים לזה "סל תרבות"? קרא שוב את תגובתי לעוולה מס' 1. 4. הטבות ליוצאי צבא - אמנם לגיטימי מאוד לתגמל יוצאי צבא אך הדבר נעשה בצורה קיצונית ומפלה - למשל הטבות בנוגע לקצבאות ילדים. כך נוצר מצב של הגדלת הפער הכלכלי בין האוכלוסיה היהודית - שמשרתת בצבא מתוקף החוק - לבין האוכלוסיה הערבית שאינה משרתת בצבא מתוקף שיקולים אישיים שלהם וביטחוניים של המדינה. התגמול ראוי שיהיה כספי ונקודתי, ולא מגמתי. * הטבות ליוצאי צבא ביחס לאלה שאינם משרתים.- למה הנקודה הזו לא ברורה לך? הרי החרדים אינם זוכים לאותן הטבות שיוצא צבא זוכה. להזכירך, החרדים הם יהודים. אם היית טוען שערבי ששירת בצבא או עשה שירות לאומי (גם חרדי)ואינו זוכה להטבות זהות כמו ליהודי יוצא צבא,הייתי טוענת לאפליה,אבל.... ראבאק מה לא ברור פה? 5. במזרח ירושלים קיימת בניה בלתי פרופורציונלית לאוכלוסיה יהודית. היחס הוא כמעט דירה ערבית אחת לתשע יהודיות. אין צורך להסביר שריבוי האוכלוסין של שתי האוכלוסיות בירושלים אינו ביחס של 1 ל9. * תגיד לי אתה בסדר? מה אתה מצפה שגם לאוכלוסיה הערבית שרואה את עצמה פלסטינית יתנו לבנות באותו סדר גודל כמו לאוכלוסיה היהודית? אתה יודע מה היה קורה? אם היית טוען שאנו מפלים בניה של ערביי ישראל ביחס אלינו הייתי מבינה את הטענה,אבל... וואלה הצחקת אותי. מעבר לזה,האוכלוסיה היהודית במזרח ירושלים והבניה אינה עולים על האוכלוסיה הערבית. הם כרגע מהווים מיעוט יהודי בתוך רוב ערבי. לא מבינה מאיפה השגת את הנתון הזה? עצה אפשר? השתדל להיות אובייקטיבי בהתייחסותך. רגמלה! אולי...אולי תציג רק שתי עוולות מהצד הנגדי? פליז,פלייייייייייז. מה לעשות שאני אוהבת לרקוד טנגו בשניים. שיהיה לך לילה אחללה.

סלוניק

New member
שאלות.

אמנם אפשר לחלק אותם לסעיפים אבל כולן נוגעות באותו אופן. את חוזרת על הטענות לפיהן המצב קשה והמדינה במשבר (שזו טענה מיותרת לגמריי - הסטטוס קוו בתקציבים למגזר נשאר אותו דבר כבר עשרות שנים ללא קשר למצב הכלכלי של המדינה) ומצדיקה את אי התקצוב בכך שהיות ולמדינה יש מחסור בכסף, עליה לדאוג בראש ובראשונה לאזרחיה היהודיים. ואני שואל - מדוע? הרי זכויותיו של אזרח אינן מופלות בשל דת וגזע (ולצורך העניין - גם דיעות פוליטיות. את לא יכולה להצדיק אפלייה קיצונית בגלל עמדות מנוגדות).

nikkey

New member
תשובות.

להזכירך עניתי לפי הסעיפים שהוצגו ע"י רגמלה. מכיון שאני לא מתחמקת מלענות,לכן השתדלתי מאד ללכת אחריו, סעיף אחר סעיף. לא מסכימה איתך. התקציבים למגזר הערבי השתנו.(אומנם לא מספיק) כנראה שאתה לא מודע מספיק לשינויים הללו. עדיין עומדת על דעתי,שאזרחי המדינה המשרתים בצה"ל,ותורמים בכל דרך אפשרית זכאים לתיקצוב הרבה יותר גדול מאזרחים שלא משרתים בצה"ל,ואינם תורמים למדינה בדרך חלופית. (שירות לאומי) (ערבים,חרדים,וחילונים המשתמטים בכל דרך שהיא) זו לא אפליה קיצונית. אני מאד מתפלא שהנקודה הזו אינה ברורה לך.

Ragamala

New member
תשובותיך הן

1. אין כסף אז נותנים יותר ליהודים 2. אין משאבים אז נותנים יותר ליהודים 3. אוכלוסיה של תושבי קבע, שלפי ערב רב יכולים להפוך לאזרחים אם רק ירצו בכך, אינה אוכלוסיה שיש להשקיע בך? אז למה הם "תושבי קבע"? 4. חרדים זוכים ממדינת ישראל להטבות כמו - חינוך עצמאי בלתי מבוקר ע"י משרד החינוך אבל במימון הממשלה - דמי "אבטלה" ללומדי תורה שאינם עובדים מרצונם - אוטונומיה חוקית בתוך האיזורים החרדים (אי התערבות בפעילות של משטרת הצניעות, אי התערבות בסכסוכים פנימיים פליליים) - שליטה מוחלטת של היהודית החרדית (אורתודוקסית) על נושאי הדת במדינה. אז אולי הם לא מקבלים הטבות מהצבא, אבל מי צריך? ואני לא מתנגד לתגמול משרתי צבא, אלא בתגמול שאינו מתמשך ואינו יוצא פער מעמדי בין המשרתים ללא משרתים במיוחד אם ה"לא משרתים" הם מיעוט לאומי שגם ככה נמצא במצב כלכלי קשה. זה הנצחת הפער!! בקיצור - כל תשובותיך מסתכמות ב - ליהודים מגיע יותר במדינת ישראל. אני מקבל את טיעונך כהגיוני, אבל טוען שאת אינך בעד שום סוג של שוויון או דו קיום אלא אם ב"דו קיום" שלך את הצד החזק והם הצד הנחות.

nikkey

New member
סוף דבר.

1. אין כסף אז נותנים יותר ליהודים 2. אין משאבים אז נותנים יותר ליהודים * אוכלוסיה שתורמת למדינה (צבא,שירות לאומי) תקבל,ואוכלוסיה שאינה תורמת לא תקבל. נקודה. 3. אוכלוסיה של תושבי קבע, שלפי ערב רב יכולים להפוך לאזרחים אם רק ירצו בכך, אינה אוכלוסיה שיש להשקיע בך? אז למה הם "תושבי קבע"? * תפנה את השאלה לערב רב. 4. חרדים זוכים ממדינת ישראל להטבות כמו - חינוך עצמאי בלתי מבוקר ע"י משרד החינוך אבל במימון הממשלה - * גם ערבים זוכים לתיקצוב חינוך מהממשלה . שכחת? החינוך העצמאי החל להיות מבוקר בשנים האחרונות . משרד החינוך דורש מהם ללמד מקצועות כמו בשאר בתי-ספר וזה מותנה בהקצאת משאבים. לפני -כן הם לימדו בקראוונים,ותנאי הלימוד היו מתחת לכל ביקורת. בעבר הם לא מומנו ע"י הממשלה,אלא רק ע"י תרומות. רוצה להשכיל אותך,שישנם חרדים רבים ששרתו ושמשרתים בצבא.חלק גדול מהחרדים הם חילונים בעבר וחרדים בהווה. 5. דמי "אבטלה" ללומדי תורה שאינם עובדים מרצונם - * מקבלת את הטיעון הזה. מי שיכול לעבוד ואינו עובד,שלא יקבל דמי אבטלה. 6. אוטונומיה חוקית בתוך האיזורים החרדים (אי התערבות בפעילות של משטרת הצניעות, אי התערבות בסכסוכים פנימיים פליליים) - * במקביל קיימת טענה שהמשטרה אינה מתערבת בסיכסוכים פנימיים פליליים שנעשים במגזר הערבי. שים לב,כיצד השנאה שלך מעבירה אותך על דעתך. איבדת לחלוטין את האובייקטיביות. באמת שאני מרחמת עליך. 7. שליטה מוחלטת של היהודית החרדית (אורתודוקסית) על נושאי הדת במדינה. אז אולי הם לא מקבלים הטבות מהצבא, אבל מי צריך? * גם אצל הערבים לאנשי הדת יש שליטה מוחלטת על האוכלוסיה הערבית,והערבים לא מתלוננים על כך,ומקבלים את דת האיסלם ברצון,בניגוד לחלק גדול מהיהודים שממשיכים להתבכיין על האותודוכסיה,ועדיין לעשות ככול העולה על דעתם.(נישואי תערובת,סירוב לקיים ברית מילה,וכל שאר החיובים היהודים) יש מחיר להיותך יהודי.לא טוב לך,אתה תמיד חופשי להחליף דת אחרת ועדיין להנות מזכויות מהיותך אזרח המדינה. לא מבינה את הקטע שלך. 8. ואני לא מתנגד לתגמול משרתי צבא, אלא בתגמול שאינו מתמשך ואינו יוצא פער מעמדי בין המשרתים ללא משרתים במיוחד אם ה"לא משרתים" הם מיעוט לאומי שגם ככה נמצא במצב כלכלי קשה. זה הנצחת הפער!! * אתה מטפס על עגלת הפער החברתי,ובו-בזמן מתעלם מהרצוי. גם לי מאד מפריע הפער החברתי,והייתי שמחה לדעת שיש אפשרות לשנות,אבל אי-אפשר. הרי הקומוניזם נכשל בגדול. מה זה אומר לך? מאז תולדות האנושות תמיד היה ויהיה פער חברתי, ובמקביל תמיד יקומו קבוצות הקוראות לשיויון. סביר להניח שתופעה זו תמשיך כל עוד יחיו בני אדם ע"פ הכדור. 9. בקיצור - כל תשובותיך מסתכמות ב - ליהודים מגיע יותר במדינת ישראל. * לא נכון. שוב אחזור על דברי . מי שתורם למדינה יקבל,ומי שלא תורם,לא יקבל. נקודה. 10 . אני מקבל את טיעונך כהגיוני, אבל טוען שאת אינך בעד שום סוג של שוויון או דו קיום אלא אם ב"דו קיום" שלך את הצד החזק והם הצד הנחות. * שויון על-בסיס שיויוני. לא משנה לי באיזה סוג של אוכלוסיה מדובר. עכשיו אחזור שוב בפעם המי יודע על דברי,וזו תהיה באמת הפעם האחרונה. מי שתורם למדינה (צבא,שירות לאומי,עבודה) זכותו לקבל את מלוא הזכויות,ומי שלא,לא יקבל. נקודה. *** אתה רואה איך אני לא מפספסת ולו הסעיף הקטן ביותר שהצגת. אתה בשונה ממני התעלמת מכמה תגובותי,ואף הוספת סעיפים. בזה תם הדיאלוג שלי איתך. אל תענה לי,כי לא אגיב לך יותר. ואללה,הצלחת לשעמם אותי לגמרי. למה הגבתי להודעה זו? כי אני תמיד עומדת בהתחיבויותי. סלמאת יא סידי.

למעלה