אנוסים לאהבה

גבעון 1

New member
תשמעי לימור יקרה

אני באמת לא רציתי לפגוע בו, אני רוצה לעזור לו, לגבי יחס לנשים.... את יודעת זה תלוי באשה עצמה... אם היא נחמדה אני נחמד אליה ואם לא אז אני לא פרייר של אף אחת...

סוג ב

New member
בחוגים שלנו

הבעלים קונים מתנות, לוקחים את הנשים למסעדות ואפילו לבתי מלון וצימרים (גיוועלד). האחים והאחיות שלי, כולל ההורים, מאוד אוהבים ומסתדרים מצוין. מה שאתה כותב מוכר, אבל מסיפורים של חברות ושל חברות של חברות. אני למשל, יצאתי עם גרושי, כ 7 חודשים והייתי בטוחה שאני מאוהבת. לקח לי שנה וכניסה להריון שני, בשביל להבין שאני בכלל לא אוהבת. כל עניין האהבה, זה מאוד אינדיוידואלי ואני כן חושבת שהרגל מביא אהבה. יש סיפורים על בנות שהתאהבו בשוביהן ואסירים שהתאהבו בסוהרות. אבל בשורה התחתונה, ברור שאם אין שום דבר משותף בין בני זוג, גם 10 יובלות, לא יביאו את האהבה.

לפי דעתי התשובה לזה מורכבת מאוד

אני חושב שהשאלה האם יש חיי אהבה בציבור החרדי היא שאלה מאוד כוללנית והתשובה עליה היא ממש לא חד משמעית. קודם כל זה תלוי מאוד בחוגים בציבור החרדי.כידוע לכולנו כאן הציבור החרדי אינו מקשה אחת בכלל. אז אצל הליטאים ואצל החסידים זה סיפור אחר לגמרי,וגם בתוך הליטאים זה תלוי בין החזקים והפרומערס למודרנים יותר,וגם בתוך החסידים זה אחרת לגמרי מחסידות אחת לחסידות אחרת. אז אצל הליטאים המודרנים יותר ברור שיש יותר אהבה,הם גם מכירים יותר לפני שמתחתנים וגם ההורים פחות מתערבים והזוג עצמו מחליט אם הוא זורם לחתונה,וגם אצל הליטאים החזקים יותר אפשר לומר שניתן לראות זוגות אוהבים,אמנם לא כולם... הסיפור האמיתי הוא כמובן אצל החסידים... יש חסידויות שהתשובה לשאלה האם יש שם אהבה היא חד משמעית,לא!!! להיפך,דרך החיים שם היא שאין אהבה שמתחתנים רק כדי להביא חיילים לאלוהים וזהו. ויש חסידויות יותר נורמליות שכן יתכן ויש שם אהבה בין בני זוג,אבל עדיין לדעתי גם שם אין ממש אפשרות לחיות חיי אהבה אמיתיים. כן,זה כואב לקרוא זאת,יותר כואב לחוות זאת,אבל זו המציאות.

כל הנקודות

שהזכרת,יכולות להפריע להנות מחיי אהבה אבל לא למנוע את קיומה של האהבה. כי אהבה נמצאת בלב , ואדרבא, הרבה פעמים דווקא הריחוק וחוסר היכולת לממש את האהבה נותן ביטוי לעוצמה של האהבה.(צריך לסייג ולומר שבקבוצות כמו גור שממש מתאמצים לעשות הכל כדי לרמוס כל ביטוי לאהבה,רוב הסיכוים שבאמת אין לאהבה סיכוי לצמוח .) השאלה שכל אחד מאיתנו צריך לשאול את עצמו היא, האם יש את הניצוץ הבסיסי של אהבה,ואת זה לא קשה לדעת.אם הוא קיים, השאלה עד כמה יש אפשרות למצות את ההנאה מהאהבה.מי שפחות או יותר טוב לו במצב הנוכחי,יהיה נאיבי אם יחשוב שבסיטואציה אחרת תהיה לו אהבה כמו בסרטים,הרי כל העולם סובב סביב הכמיהה לאהבה ,וכמו שאפשר להתרשם באלף ואחת צורות,אין הרבה אנשים שנהנים מאהבה מושלמת לאורך זמן.

sec op

New member
אכן, אחד המרגשים שראיתי

ובפרט מהקטע הזה של האבא, שנאלץ לראות את הילדים שלו מפנים עורף לכל מה שהוא מאמין, מתנפצים לו כל החלומות שחלם עבור הבנות שלו. ואיך שנקרע בין האמונה לילדיו.

pokeret

New member
אני הייתי לא מזמן בהצגה

ויש שם קטע שבו המקהלה שרה מסורת מסורת והילדה השלישית שלו צועקת אבא אבא. מצאתי את עצמי מזדהה עם כאבו של אבא שלי. הרבה פעמים המקום של התלבטות קשה הרבה יותר מהמקום של קושי.

כנראה שאין לך מושג בזוגיות ואהבה

הייתי ממליץ לך לקרוא את ההספד של הרב שמואל אוירבעך כשאשתו נפטרה ואני לא מדבר על מה שהיית אומר אם היית נוכח בשעת ההספד ומדובר על רב ירושלמי שהם מהקיצוניים בציבור שלנו

מה לך וזוגיות?

איך שאתה כותב אין לך מושג בעניין. ברור שהוא אהב אותה. הוא למד כל היום וקיבל אוכל וכל מה שהוא רוצה מתי שהוא רוצה. אבל היא אהבה אותו? היא בוודאי העריצה אותו כי חינכו אותה לכך. אבל אהבה? אם היית שואל אותה היא הייתה אומרת שהיא וויתרה על אהבה בשביל לחיות עם אחד שהיא מעריצה. היא העריצה. לא אהבה. ואולי גם הוא ערבב בין הערצה לאהבה.

אני מקווה שקראת את ההספד לפני שהגבת

אנשים מסוגלים לעשות דברים מטורפים מתוך ההערצה אפילו עד התאבדות אבל שום הערצה לא יכולה ליצור כזה פרץ רגשות(בהנחה שקראת ואתה יודע על מה אני מדבר)ואגב האינפנטיליות שלך מרקיעת שחקים אם אתה חושב שאהבה בין איש לאשתו תלויה בכמה אוכל הוא מקבל ובאיזה זמן שהוא רוצה אז עשה טובה אל תדבר על אנשים שאין להם מושג בעניין

אצלו האהבה כנראה הסתכמה בזה

מה הוא מצא אצלה? כמה הוא דיבר אתה בחיים אם כל הזמן הוא למד? מתי הוא יצא אתה ולאיפה?

אני בהלם מוחלט

משמואל אוירבעך מביאים כאן ראיה לאהבה?אין אדם שהוא האנטי תיזה לאהבה יותר משמואל אוירבעך אז ממנו להביא איזו ראיה לאהבה? זה שהוא הרגיש בלוויה שלה שהוא נשאר בודד בעולם,שהלא אין לו ילדים,וכנראה שהתורה לא באמת מספקת אותו...האם זה מלמד משהו על אהבה בחיים???? משוגעים תרדו מהעץ!שמואל אוירבעך לא אהב את אשתו הוא רק הרגיש חסר גדול בלעדיה!

אני אתך. למה אתה צועק עליי?

אתה יודע מה יותר מגוחך? שלמצער לא היו לו מעולם ילדים, ודווקא אליו נוהר הציבור החרדי במיוחד בשאלות הקשורות לחינוך ילדים. לא הזוי? איפה היושר שלו לאמר, שאם כל הצער אין לו ילדים ובעניין הזה שיתייעצו עם מישהו אחר?!

חמודי לא צעקתי עליך

כשאני צועק עליך כולם כאן שומעים... אני יודע על רב גדול בירושלים שלא היה לו הרבה שנים ילדים והיה מחמיר מאוד בהלכות שבת ולאחר שנולד לו ילדה התחיל להקל מאוד בדברים עם ילדים למרות שבעבר החמיר עם זה מאוד. הדברים ברורים.

למעלה