אנוכנית

The Wraith

New member
אנוכנית

שלום, אני די חדש בפורום אבל אני בקטע המאגי כבר יותר מחצי שנה, רציתי רק לדעת אילו ספרים אני צריך כדי ללמוד אנוכנית?

nepthys

New member
דבר ראשון - אני מניחה

שאתה מתכוון באנגלית..:) חוץ מהספרים ה"מקוריים", אין לי מה להמליץ לך. ואם כבר אתה בא מתחום יחסית שונה (יש בפורום מישהו שהוא *אינו* פגאני?), מה דעתך לכתוב לנו מאמר קטן על ההיסטוריה של מה שאתה מתעסק בו?

RainBird

New member
באנוכנית אתה מתכוון באופן אוטודידקטי? בכול אופן אחד הטובים שקראתי הייתה Basic Magick מאת Philip Cooper זה נותן את הבסיס וקצת יותר.

morning star

New member
הוא לא מתכוון לאוטודידקציה

אלא לשיטה מאגית הנקראת "Enochian Magick" מימיה של המלכה אליזבת ה-1. ספר שאני מכיר בנושא (לא קראתי ספרים נוספים בתחום, כך שאיני יכול לשפוט אותו יותר מדי) נקרא: Enochian Magic - A practical Manual - The Angelic Language Revealed By Gerlad & Betty Schueler Llewellyn Publications USA אני די סקפטי לגבי כל השיטה עצמה, המוניטין של אדוארד קלי (שותפו של ג´ון די לפיתוח השיטה) הוא מאוד מפוקפק (מזכיר מעט את קראולי... קראולי עצמו טען להיות גלגולו של קלי, לפי הנכתב בספר). אבל עד שלא מנסים - לא יודעים. שלך הנווד נ.ב. ברוך בואך וריית´, אנחנו לא מכירים מאיפשהו?

מחשבה

New member
שאלה

טוב אני מאוד חדשה... והייתי מאוד רוצה לדעת מה זה אנוכנית?? תודה מחשבה

Optimus

New member
זה לא אומר להיות "חנוכנית"?

אחרי הכל המקור הוא מהמילה "חנוך"...

morning star

New member
האמת שכן

אבל באנגלית השם הוא Enoch, וכרגע כל הספרות בנושא היא באנגלית. גם לא דובר עברית העוסק בתחום לא יבין מה אתה רוצה ממנו אם תגיד "חנוכנית" או "Chenochian" שלך הנווד

The Wraith

New member
אני

טוב אז ככה, קודם כל שלום לנווד, זיהית נכון מי אני. עכשיו, אני בחור לקראת סוף גיל ההתבגרות (י"א), עוסק במאגיה ובשטניזם. אני לא חושב שיהיה חכם לגלות לכל העולם ואשתו מה אני עושה בדיוק ומי אני.

morning star

New member
מישהו ביקש לדעת

מי אתה בדיוק? אתה יודע את מי אני מכיר (וככה אתה גם יכול לדעת מי אני) אבל זה ממש לא משנה... הדודה יודעת על העיסוק הזה (שאני לא אפלוט בטעות...)? ולאיזה שטניזם אתה מתכוון - לה ויי? ואיך זה מתקשר לכל השאלות ששאלת אותי על רגנרוק ועל רוסיה. ד"א - היה לנו פה דיון על כמה דברים רוסים, נפטיס בטח תמצא שרשור לשם... שלך הנווד

nepthys

New member
תסלח לי,

אבל אין בדיוק מאגיה ושטניזם הולכים ביחד? הרי גם אם אתה מאמין בעקרונות השטניזם (שהם לא קשורים בשטן כיישות בכלל) של אנתון לה-ווי אתה עדיין לא צריך לקרוא לזה שטניזם, פשוט מכיוון שכל הדמות של השטן היא פגיעה בפגאניזם.

WhiteWolf

New member
לאו דווקא

אפשר פשוט לראות בזה עוד פן של האל. (מי שהסביר שהפגאנים פונים לפנים מסויימות של אל אחד- אני מסכימה.) אני פשוט קוראת לזה "כל"- כי לדעתי- אלוהים= אנרגיה=חומר.

The Wraith

New member
חזרתי

שימעו נא, האינטרנט שלי דפוק ובגללו לא עניתי מוקדם יותר, אני יוצא לטיול שנתי מחר לחמישה ימים למדבר אז לא אוכל לחזור כ"כ מהר. כמובן שדודתי אינה יודעת על עיסוקי בשטניזם. מה אני דפוק שאספר ליהודיה שאני שטניסט? ממש לא בא לי שיעלו אותי על המוקד ויצעקו עליי "סוגד שטן! הישרף כופר!" ובכן אענה על השאלות: אני יותר מתחבר לתורה של אנטון סזאנדור לה-ווי, והיא כלולה בשטניזם כי אחרי הכל היא קשורה לשטן מאוד, לא כיישות אבל היא עדיין קשורה אליו. באותו זמן ששאלתי אותך על הרגנרוק הייתי וויקאני, כזכור לך...פיכס, היום אני סולד מעצם המחשבה שהייתי כזה... שמע, יש לי חלק רוסי (די גדול) במשפחתי, התעניינתי, זכותי. אני אבדוק את הנושאים כשאחזור מן הטיול. ולכמעיין המתגבר- תודה לך על האתר, אבדוק אותו כאשר אחזור. כשאחזור אסדר הכל, אני עייף, ואני חושב שאפרוש לפני שאפלוט כל מני שטויות. לילה טוב לכם שנו טוב ואל תתנו לערפדים לעקוץ...

Zipadidoda

New member
מוזר אבל תגיד לי רגע

אני בכיתה י וידוע לי שמתי שאתה יוצא לטיול לחמישה ימים יש לכיתה יא מהביתספר שלי טיול שנתי לחמישה ימים. אני לומד במשגב... גם אתה?

כל כך מהר אתה ממיר את הדת שלך?

נולדת יהודי (אני מנחשת לפי הדודה...), אחרי זה היית וויקני (לכמה זמן?) ואחרי זה שטניסט? אני לומדת עכשיו את כל מה שנראה לי מעניין, ובעוד כמה חודשים אני פחות או יותר אחליט על הכיוון אליו אני הולכת, לשנות את הדת שלי כל הזמן נראה לי כמו מטרד די גדול.

morning star

New member
ל-RainBird

זוכר את השיחה באי-סי-קיו שהיתה לנו לפני כמה ימים, שבא נתתי את הדוגמה להמרת דתות קיצונית? ואפילו לא ידעתי שוריית´ יבוא לפה... אולי אני נביא? (הנווד, ב-01:50 בלילה אחרי הופעה של איפה הילד וצריך מחר להעביר שש שעות עזרה ראשונה באנגלית עם האנגאובר...). שלך הנווד

למעלה