אנה נוליך את הבושה ?

גנגי

New member
כילה - מהשורש כ.ל.ה

ואילו כַּלָּה - מהשורש כ.ל.ל., כמו שכבר הסברתי פעמים אחדות בעבר. אין שום קשר בין שתי המילים.

lexigali

New member
טל, אטיוד (וחלקית גם שלי)

היה נחמד אם הייתם חוסכים לנו (טוב, לי), ועושים את זה בפרטי.

אטיוד5

Active member
צודקת

רק מה, שלי לא חלקית בכלל. היא זאת שפתחה את העסק הזה מחדש על אף שהתחייבה אך לפני שבוע-שבועיים לשקוט. אמנם זה נשמע בדיוק כמו "היא התחילה" בגן, אבל זאת האמת. אני מצטער, לא מתחייב תמיד לשתוק פה מול הכפשות אישיות. לפעמים אגיב, לפעמים לא אגיב. הכל כראות עיני.

../images/Emo127.gifבהחלט לא

מפתיע, אבל מאוד עצוב - לפני שאתה הורה, ומאוד מדאיג - כשאתה כבר הורה לילדים בגיל ביה"ס ולא בטוח לשם מה הם הולכים לשם. כמות השגיאות או סתם חוסר הידע שמפגינים המורים כיום, באמת עגום..

lexigali

New member
נתקלתי במקרה בפורום

"חינוך ביתי". מעניין להעיף שם מבט. אני לא יודעת מה באמת אפשר במקום, אבל מערכת החינוך (וגם בזמני) היא דבר מזעזע. וככל שאני מסתכלת על זה בדיעבד, אז עוד יותר.

Idan91

New member
אל תדאגי -

המורים לא לבד בכיתה. יש שם גם תלמידים שיוכלו לתקן אותם. סתם, סתם, צודקת.

אני, בהיותי בכיתה ז'

מצאתי אצל המורה שלי לאנגלית שתי טעויות חמורות (ביותר). אחרי הפעם השנייה, אמא שלי דאגה שיעבירו אותי להקבצה של דוברי אנגלית, כי עם מורה כזו, היתה סכנה שכל מה שכבר ידעתי ירד לטמיון
הטעות הראשונה - המורה החזירה הכתבה של 10 מילים. אני לא הייתי בכיתה באותו זמן, ואח"כ סיפרו לי שהמורה אמרה שמירית היא היחידה שקיבלה 100. הבאתי את ההכתבה הביתה, גאה ביותר, אבל אמא שלי שהסתכלה עליה, אמרה "רגע, אבל יש פה שגיאה". מסתבר שאת המילה "נוח" כתבתי - כמו ששומעת ילדה בכיתה ז' - comftable. לילדה עוד אפשר לסלוח על זה, אבל למורה לאנגלית שלא יודעת שהאיות הנכון הוא comfortable?! הטעות השנייה - במהלך מבחן, קראתי את השאלות, ואחת מהן היתה אודות סיפור שלמדנו, משהו כמו - Why did the man worked? קראתי למורה ושאלתי אותה אם זו לא שגיאה. היא אמרה שכן, נעמדה מול הכיתה ואמרה "שימו לב, בשאלה x יש טעות קטנה.." זאת טעות קטנה?! בקיצור, כאמור, לא נשארתי יותר מדי זמן בכיתה שלה.. אם אני הייתי קוראת את ההודעה הזאת, הייתי חושבת שזה מופרך, אבל תאמינו לי, זה לא..

Idan91

New member
פיווו, הם נורא מקולקלים!

אבל לא יפה לפרט. יש כמה מקולקלים טוטאלית (שאת זה, האמת, קצת קשה לתקן).

מעפרה

New member
../images/Emo5.gif ../images/Emo5.gif ../images/Emo5.gif

איזו אכזבה. אני כבר חשבתי שהציון הגבוה הושג על ידי כך שרק חברי הכנסת שיודעים שהם אינטליגנטיים התנדבו להופיע בטלוויזיה. איי.. איזו תמימות מצדי

shellyland

New member
סליחה על הקטנוניות

(מוסקט, איך אמרת שקואים לזה?) אבל הציטוט הנכון הוא "לאן נוליך את החרפה" אלתרמן- שם, שם.

hapax legomenon

New member
קצת לפני אלתרמן

היה תנ"ך: וַאֲנִי אָנָה אוֹלִיךְ אֶת-חֶרְפָּתִי (שמואל ב', י"ג, יג)

למעלה