לא רואה מה הקשר לטמפרמנט
לדעתי הדבר שגרם לנו לפרש את רחל אחרת, שונה מהדבר שגרם לנו לפרש את ויכרט אחרת, ואני לא חושבת שאף אחד משני המקרים קשור לטמפרמנט. במקרה של רחל - עד לפני כמה שנים פרשתי אותה כמו שאתה מפרש. אלא שבינתיים הזדמן לי ללמוד משהו חדש, והיום אני יודעת לזהות שירה בדסמית. זה כמו נניח שהיו נותנים לך לקרוא שיר הומוסקסואלי לפני שהיית יודע שיש הומוסקסואליות בעולם. סביר להניח שלא היית חושב על פרשנות הומואית, אלא מנסה למצוא פרשנויות אחרות. אבל אחרי שהיית לומד הרבה על העולם ההומואי היית מסוגל להתייחס לשירה הומוסקסואלית בצורה נכונה יותר, ובעיקר - לזהות אותה. ואז הדברים היו פתאום מתיישבים לך במקום. לא היית צריך להתפתל בנסיונות לתת פרשנות (כמו שכולם כאן התפתלו מול הילל, כי לא יכלו לדעת שזה שיר בדסמי). (סליחה על ההכללה, היה מישהו שכן ידע. לא זוכרת את הכינוי). במקרה של ויכרט - ההבדל בפרשנות שלנו נובע מהסתכלות שונה שלנו על תחביר, מבנה משפט, מבנה הפיסקה, או הקשר הלוגי בין המשפטים, לא יודעת איך לקרוא לזה. בכל אופן, משהו מהשדה הסמנטי של "תחביר" ושל "לוגיקה" בערך. למיטב זכרוני הפנתי אותך לפיסקה האחרונה, למשפט ספציפי עם כנפי השגעון. אמנם לא ציטטתי, אז הנה הציטוט המדויק: "אי אפשר לתפור לשיגעון כנפי-חרוז מלאכותיות, לאוסרו בכתונת-משקל מכניסטית ולצפות שירקיע שחקים." ואני שואלת, אם כמו שאתה אומר הוא התכוון לשגעון כנושא השירים, למה הוא היה צריך להזכיר את השיגעון במשפט שציטטתי? הרי הוא לא מבקר אותה כאן על כך שהיא ניסתה לתפור דווקא לשיגעון כנפי-חרוז מלאכותיות, אלא בכלל שהיא מנסה לתפור לנושא השירים שלה כנפיים מלאכותיות. זה מה שאתה טוען. אז למה הוא רשם "שיגעון"? מה, לנושא שירים אחר כן אפשר לתפור כנפיים מלאכותיות וגו´? לדעתי המשפט המצוטט אומר: "שגעון כשלעצמו - אינו תחליף לכשרון". ומכאן נובע... מה שלא צריך לנבוע.