אנה הרמן (פוסט מורטם?)

עופר ב.ה

New member
אנה הרמן (פוסט מורטם?)

קריאת ביקורתו הקטלנית והתוקפנית של רפי וייכרט היא לא חוויה נעימה כל כך לבוקר שבת. הוא מאשים אותה בזיוף, התייפייפות מילולית חלולה וריקנית שמאחוריה אין כל רגש.

מוגג

New member
לעומת זאת

בידיעות אחרונות חיים נגיד ממש מתמוגג (זה הוא. אני עדיין חי...) מהשפה והדימויים שלה. חבל שהעיתון אינו מקוון. ובאתר של "מעריב" חיפשתי את השיר שהופיע במוסף הספרות. יש לי הרגשה שהוא יעניין חלק מבאי הפורום. שם השיר "הנבלנית" מאת י. יזרעאלי. אולי מישהו ימצא את השיר?

אני הולך לקרוא, אבל בינתיים

איפה שוש ושלי, שחייבים לנו את חוות דעותיהם על הספר? כולל דיווח מפורט ומקיף...

דיווח מפורט ומקיף זה לא אני ../images/Emo31.gif

אבל חוות דעת בלתי מנומקת הולכת ומתגבשת: גדולה הייתה התלהבותי משני השירים הראשונים שקראתי, עד כדי קניית הספר (דבר לא רגיל אצלי). ברם, נראה שהשירים האחרים הם וריאציות נוספות על אותם הנושאים, כפי שטוען רפי וייכרט, ולא בכולם האסתטיקה והמוסיקליות מושלמות כל כך. ועדיין, הייתי רוצה לראות יותר שירה נכתבת בסגנונם של אלתרמן וגולדברג, גם כיום. אז בקרב הנטוש בין חבורת זך לחבורת מנור, אהדתי עדיין נתונה לאחרונים (ועם חובבי זך הסליחה). ועוד משהו בזכות אנה הרמן: יש בשירתה נימה של תום, שנעימה לי.

shellyland

New member
אני זה דוקא כן

דיווח מפורט ומקיף, לכן תאלצו להזדיין עוד קצת בסבלנות, עד שאכתוב את מסקנות ועדת החקירה המיוחדת שמיניתי בנושא. בגדול - אני מסכימה עם שוש. גם אני הייתי רוצה לראות יותר שירה נכתבת בסגנונם של אלתרמן וגולדבררג, אבל אנה הרמן זה לא זה. כנראה שבכל זאת מוקדם מדי להספיד את זך (ועם שוש הסליחה).

shellyland

New member
אלתרמן (איך אפשר בלי?)

"שירה מחודשת הקרת הריעה. גרונות פתפונים צורחים - התקדמות! אתה מיותר פה, אתה קצת מפריע, עליך למות" (אלתרמן "מיותר" מתוך "סקיצות תלאביביות")

הנמלטת

New member
הוצאת דיבה

אני מתה שיקום כבר איזה משורר או סופר ויתבע איזה מבקר על הוצאת דיבה. במקום לנתח את היצירות יש להרבה מבקרים נטייה לעשות רצח אופי של היוצר. ממש דוחה. לדעתי מבקר טוב צריך להיות בין היתר עניו ואנושי.

shellyland

New member
והראשונה לעשות זאת צריכה להיות שז

שלפני מספר שנים, שיצא ספר שיריה "ריקוד המשוגעת" אשר עוסק, בין השאר, בחוויותיה כשורדת גילוי עריות, מנחם בן החלאה מיקד את הביקורת שלו (עמוד שלם!) בשאלה האם אביה אכן אנס אותה, ואף התקשר אל האיש כדי לשאול אותו את השאלה הזאת (נחשו מה היתה התשובה...) אגב, כתבתי כאן בעבר שהספר "ריקוד המשוגעת" הוא מומלץ ביותר, אם כי מעט קשה לעיכול.

הנמלטת

New member
התכוונתי רק למבקרים שפויים

ועכשיו למנחם בן יש עילה לתבוע אותי על הוצאת דיבה
מנחם בן השתתף בתור דמות מגוחכת בתוכניות טלויזיה שמארחות דמויות מגוחכות (אצל גיא מרוז והשותף שלו, למשל). הוא הופיע שם סטייל אניטה פללי ועשה מעצמו צחוק על בסיס קבוע (הביאו אותו בתור "המתווכח" המתמיד, או משהו כזה). איך אפשר להתייחס לביקורות שלו ברצינות אחרי זה? (וגם לפני זה)

shellyland

New member
אני השתתפתי בתור דמות מגוחכת

בסדנא לכתיבה יוצרת שהעבירו מנחם בן ויהודה עמיחי בשנת 1990 ומאז אני לא סובלת את האיש (בן, לא עמיחי). בגללו הפסקתי לכתוב לכמה שנים טובות, עד שהתבגרתי והבנתי כמה הוא אידיוט וכמה אין לקחת אותו ברצינות.

הנמלטת

New member
אלא אם כן מדובר בסדנה לשירה

ובשירה מנחם בן עוד מבין משהו (לא הרבה, אבל פה ושם יש לו איזה הבלחה הגיונית). זה בפרוזה שהוא לא מבין כלום ומתעקש לתת ביקורת. אגב, לפעמים הוא גם נותן ביקורות על סרטים - שווה לקרוא בשביל להיקרע מצחוק

shellyland

New member
השאלה היותר חשובה היא כמובן

מה היה לי לחפש עם מנחם בן. והתשובה היא שלא ממש ידעתי מי הוא אט דה טיים ורק שמעתי את השם פה ושם, אבל בעיקר הצטרפתי לסדנא (אכן שירה, אשה מוזרה) בגלל יהודה עמיחי. עמיחי היה מורה של אמא שלי לספרות עברית, יחד עם אהרון אפלפלד, לפני שעלתה ארצה וכשלמדה במכון גרינברג (היום: קרית מוריה) להכשרת מורים לעברית בתפוצות. אמא שלי וכל החברות שלה היו פשוט מאוהבות באיש. מוקסמות ממנו. העיניים שלהן נצצו בכל פעם שדיברו עליו. באופן מפתיע, למעלה מעשרים שנה אח"כ, כשהשתתפתי בסדנא, הוא זכר את כולן בשם ואפילו את הבעל של אחת מהן, שהיה מדריך במכון. לא יכולה לתאר לכם כמה התרגשתי. ולעניין: מיום שנולדתי בערך היא טחנה לי למח שעמיחי הוא המשורר הכי טוב בארץ ושאפלפלד הוא הסופר הכי טוב בארץ. למרות שאם נהיה כנים לגמרי, אני לא ממש בטוחה אם היא בכלל קראה אחרים. בקיצור, עם מסורת חינוכית שכזאת לא יכולתי שלא להצטרף לסדנא הזאת, שבנוסף לכל התקיימה במשכנות שאננים. ואם כבר נפתחנו ואנחנו חולקים חוויות אינטימיות, משהו בנימה עוד יותר אינטימית, בפינה לשיפוטכם: שלוש פעמים נקשו עקבי מגפי העור שלך ואני לא עניתי דבר. נכנסת. רגלי נפתחו מעצמן ואילו האדמה, באופן מפתיע, החרישה. את מה שקרה שם אחר-כך לא תמצא בשום כריכה. כשהייתי קטנה קראתי שירים ואמא ספרה לי על אהבה: הנסיכה תמיד חיכתה בשקט; לנסיך לא היה שוט להכות בו את סוסו הלבן; הלילות היו יפים וחמים. כשגדלתי הלכתי ללמוד ספרות באוניברסיטה (אמא אמרה לי שעמיחי הוא הטוב מכולם). חיכיתי בשקט שמישהו יגיד לי "יבוא". שלוש פעמים חיכיתי. בסוף לא. סליחה, שוש, שזה לא כתוב במשקל ובחריזה
בשמחות.

מוגג

New member
השאלה החשובה באמת

למה את מגניבה את הדבר המדהים הזה לתגובה אגבית?! זה זקוק לשרשור נפרד. רציתי להגיד משהו עם השרש פ(.)ת(.)ח אבל אני סותם. תתחדשי מהנסיך על החמור הלבן, דונקי שוט.

shellyland

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo9.gif

כי לא ממש תיכננתי לכתוב אותו כאן. אתה יודע שאני עובדת אסוציאטיבית, ותוך כדי הקלדת ההודעה על עמיחי עלה לי השיר הזה בראש אז הוספתי אותו. אני בטוחה שאם הייתי עוצרת לחשוב על זה כמה שניות זה לא היה קורה

ובתור אורחת כאן הרשי לי שלי, לספר

לך שקראתי, חזרתי וקראתי, ואני שואלת את עצמי כמו שעשה זה שלפני איך זה שאוצר כזה, לא זכה לחשיפה ראשית. אבל ענית גם על זה, נותר לי רק להגיד בשפה פחות מליצית כי מי ידמה ומי ישווה, שגם ברגעים של חוסר אונים מתוך עייפות, הארת את יומי, ועשית לי את זה. היה שווה. יש עוד מן המחברת הזו שלך?

הנמלטת

New member
מקסים ../images/Emo23.gif

קראתי הרבה פעמים את השיר. בפעם האחרונה קיבלתי צמרמורת. נראה לי שזה בגלל שהתת-מודע שלי הצליח להבין משהו. בכל אופן, אני מצטרפת לבקשה לגבי שירים נוספים.

למעלה