יול יקירתי- תזהרי
רופא פריון שמתאים לך הוא רופא שלא מתעלם מהאנדו בכל מהלך הטיפול, את צריכה מעקב צמוד יותר מכל מטופלת פיריון ואם משהוא חס וחלילה מסתבך הוא צריך לדעת מה לעשות במידי ולא להתחיל לנחש. לכן זה לא מספיק שהוא הזכיר את האנדו, הוא צריך להתייחס לכל המרכיבים של המחלה ולכל המוקדים שיש. אתן לך דוגמא ממני: במהלך הטיפול האחרון שעברתי קמתי בשבת בבוקר והתחלתי להקיא ללא הפסקה. כל 20 דקות והראש באסלה.. אחרי זמן מה הצלחתי להביא את האקס שלי להתקשר לפרופסור שטיפל בי. הפרופסור ביקש שאם זה לא מפסיק , להגיע למיון נשים. הגענו, ואמנם הייתה שבת בבוקר הפרופסור לא היה אך הוא נתן הנחיות בטלפון להמשך טיפול, בנוסף עלה לי החום ל40 ונהייתי כבר מיובשת לגמרי. הפרופסור < דרך הטלפון עם מעקב אחרי תוצאות כל הבדיקות מהמיון> אישפז אותי במחלקת נשים. בכל אותו היום ביקרו אותי רופאי המחלקה ומנהלי מחלקות נשים שטענו בתוקף שמקומי איננו במחלקת נשים ושהתופעות מהן אני סובלת אינן קשורות לסיבות גניקולוגיות, וניסו להעביר אותי למחלקות אחרות, אחד טען שמקומי במחלקה פנימית והשני טען שמקומי במחלקת הגסטרו. אחר נתן הוראה לתת לי אנשיביוטיקה לוריד.. במהלך כל אותה שבת וביום ראשון בבוקר קיבלתי הודעות רשמיות שהינה אני מועברת להמשך בדיקות במחלקות האחרות. הפרופסור שלי המשיך בשלו והתעקש כל אותו הזמן להשאיר אותי בהשגחה בנשים. הוא היחיד שהבין שאני סובלת מהיפר בעיקבות הטיפול ואילולי הוא- כבר הייתי בבדיקות פולשניות במחוזות אחרים. היה עוד המשך שלא אלאה אותך בו, רק אציין שעברו עוד ארבעה ימים עד שהשתחררתי. לכן יקירתי- אל לך לזלזל באנדו , גם אם זה לא עושה רושם על הרופא הנוכחי שלך. אל תשחקי בגוף שלך לכי רק למי שמבין שאנדו וIVF לא ממש מסתדרים ביחד ושצריך לנווט היטב בין כל התופעות, ושהכל אבל הכל קשור אחד בשני. בהצלחה יקירה אני לא רוצה להפחיד אלא לעורר אותך, לשמור על עצמך.