אנגלית באח הגדול

cz123

New member
...

אני דוברת צרפתית ואם אני עם אנשים אחרים ואחד מהם יודע צרפתית אני אדבר איתו בצרפתית.. זה מגניב שמישהו יודע את השפה שלך

cz123

New member
...

אז זה שונסה ואיתי דיברו צרפתית זה לא בסדר אבל אנגלית זה השפה הרשמית השניה של ישראל מה רע לדבר את זה

אנימלך

New member
זה ממש לא נוח שיש לידך שני אנשים

שמדברים בשפה שאתה לא יודע , זה גם מעליב וגם יש לך תחושב כאילו שמדברים עליך, מה שיותר עושה את זה לא נוח, שגם רנין וגם היוני הזה יודעים עברית חלק בלי שגיאות מצחיקות ומדברים ממש רגיל, אז מה הקטע שלהם לדבר באנגלית ועוד ליד מישהו? חוץ מזה, אם אני לא טועה יש חוק שאוסר עליהם לדבר באנגלית, אז מה הקטע?

מאיפה את מקריצה את השטויות האלה?

ממתי האנגלית הפכה לשפה רשמית? ערבית היא השפה הרשמית השניה, האנגלית היא שפה זרה לכל דבר.

חבובה, את קצת לא מעודכנת.

השפה האנגלית בתור שפה רשמית בוטלה לאחר סיום המדנט. מאז הקמת המדינה למעשה יש רק שתי שפות רשמיות בישראל, עברית וערבית.

והנה הסעיף אשר מבטל את האנגלית כשפה רשמית:

דבר המלך במועצתו, 1922 (סימן 82) - קובע שלוש שפות רשמיות: אנגלית, ערבית ועברית, עם עדיפות משפטית לשפה האנגלית. פקודת סדרי השלטון והמשפט, תש"ח 1948 (סעיף 15ב) - מבטלת את העדיפות שניתנה לאנגלית בתקופת המנדט, ואת החובות הדורשות את השימוש באנגלית. מאותו הרגע השפה האנגלית הפכה לשפה זרה, כאשר מתוקף היותה בן לאומית מלמדים אותה בבתי הספר כמו גם השלטים והמוצרים מסומנים בה [בנוסף לעברית וערבית]. אנחנו מדינה ריבונית, ואין שום סיבה שבטלוויזיה בפריים טיים, בתוכנית שמטרתה העיקרית היא לפנות אל הקהל בבית ולבדר אותו, ידברו שני אנשים ביניהם בשפה זרה לעיניי כל הצופים. בחיים הפרטים זה כבר נושא אחר, וזכותו של כל אדם לדבר באיזו שפה שיחפוץ.

איתי בל

New member
ועכשיו כשאת יודעת

וערבית זו השפה הרשמית השניה של ישראל נראה לך לגיטימי שרנין תדבר עם יוסי בערבית ולא נבין מילה? זה לא משנה גם אם אנגלית הייתה שפה רשמית שלנו הטלוויזיה הישראלית היא או בעברית או עם תרגום בעברית סה טו

איתי בל

New member
לבריאות

באותה מידה אני יכול להגיד לך אם אני אראה מישהו ביום כיפור צם אני אבוא לידו ואוכל צ'יזבורגר בכיף או אלך למישהו שמפסיק לעשן ואדליק לידו סיגריה את יכולה לעשות את זה...זה פשוט לא נחמד כל כך מצידך כשאת נמצאת עם קבוצה ופתאום את מבדילה את עצמך בצורה כל כך קיצונית מהקבוצה ועוד שנארת שם זה פשוט לא יפה אבל... לבריאות

BrokenWings16

New member
כבר אמרתי את דעתי בנושא

אני חושבת שהרבה יותר נגיש וקל להבין אותם מדברים בעברית מאשר באנגלית, אני רוב הזמן מבינה מה הם מדברים אבל עדיין כמו שאמרתי בעברית זה יותר נגיש ויותר מהיר וכמו שאסרו על ונסה צרפתית צריך לאסור גם על רנין לדבר אנגלית,אחרי הכל יש לתוכנית מספר גבוהה של צופים, לא כולם מבינים אנגלית.

למעלה