ויש טיעונים כבדי משקל לטובת כל אחד מהתרגומים החדש של אוריאל אופק והישן של אהרן אמיר, אני חושבת. אני בעד הישן מסיבה אחת, הוא מכיל את המשפט הכי הכי אהוב עלי בעולם: "יותר משאני רועד, אזני רוחפות" מה דעתכן?
אני לא זוכרת באיזה תרגום אני היכרתי את פו הדוב, נדמה לי של לאה נאור. וגם אין כמו "חזרזיר" Piglet לא מתחיל לתאר את זה אפילו. מצד שני אף פעם לא הבנתי את הקטע של הציר הצפוני עד שלא קראתי באנגלית.
ואת עושה את זה על סמך "הרגשה" ולא על סמך ידיעה, כי כפי שאת מעידה, אף פעם לא קראת את הספר הזה באנגלית. אז אני מודיעה לך, אני (ומסתבר שעוד כמה אנשים) קראתי את הספר הזה באנגלית. הוא קל מאוד. למעשה, הוא יותר קל לקריאה באנגלית מאשר בעברית.
אני לעומת זאת- קראתי את שר הטבעות בעיברית, ועד היום אני לא יכולה לקרוא אותו באנגלית. בקשר להאם לקרוא ספר בעיברית או באנגלית- בדרך כלל אני אעדיף לקרוא ספר בשפת המקור שבה הוא נכתב, לצערי הרב יש הרבה דברים שמפרידים בין הרצוי למצוי- ישנם הרבה ספרים שפשוט אין לי גישה אליהם באנגלית ( שנה חיפשתי את הספרים של אן מקקפרי באנגלית- פשוט לא מצאתי אותם בארץ!) ומצד שני- אני לא יכול לתאר לעצמי לקרוא את הורנבי בעיברית ( משהו התפספס בתירגום, אני לא יודעת מה