אנא שימרו על עצמכם

gilkor

New member
סהר - תוכל להביא להידברות?

ראיתי שיש פה הרבה תגובות לכאן ולכאן. אני משער שלא היתה נציגות מצד רוכבי הדו"ג בכנס המדובר. מכיוון שאלו נתונים סטטיסטיים, אשר מוצגים באופן ספציפי (ללא התייחסות למקור), אני חושב שהיה כדאי לתת לצד המואשם/נפגע לומר את דעתו. האם יש ביכולתך לדאוג למשהו כזה? באמצעות נציג שיבוא לפורום? באמצעות מועדון האופנועים? אולי אפילו סתם הזמנת מס' רוכבים למטה אגף התנועה? אני מאמין שאם תוכל לארגן משהו כזה, כששני הצדדים יוכלו לקחת על עצמם אחריות ושיתוף פעולה, התוצאות יהיו טובות לכל הצדדים.

סהר דוד

New member
זה לא היה "כנס" ואני לא השתתפתי בו

קיבלתי , כמו כל שוטרי התנועה בארץ, את המצגת לסיכום השנה. ההצגה הרשמית היתה בדיון סגור של סגל מפקדי המשטרה. אין כאן גם מה להגיב -אלו נתונים מספריים- סטטיסטיים. מה אתה או נציגיך יכולים להגיב למספרים? ואם היית רואה , למשל, את השקף שמדבר על מיגזרי המיעוטים, ואחוז התאונות אצלם ביחס לחלקם באוכלוסיה- האם גם כאן יש מה להגיב? מה שכל "מגזר" צריך לעשות הוא להפנים את המספרים של השנה הקודמת ולהשתדל שהשנה הנוכחית ואלה שתבואנה אחריה תהיינה טובות יותר. מה שרוכבי דו"ג צריכים לעשות זה מספר דברים (וכאן אני מביע את דעתי האישית ,ודעתי האישית בלבד): 1. אחזקה ותחזוקה של כלי הרכב לפי הוראות הייצרן, ולא להגרר לתקלות בטיחותיות 2. לעבור הדרכות מקצועיות מיד עם קבלת הרשיון (כי מורי נהיגה [ברובם] מלמדים איך לעבור את הטסט, ולא איך לנהוג), להשתלם בקורסים מתקדמים - רכיבת חורף, נהיגה בלילה וכו'. 3. לשמור על חוקי התנועה - גם אם חלק מהם או רובם נראים לנו טפשיים - זה הדבר היחיד שיכול לעשות סדר על הכביש. 4. לא לזלזל בחיים - שלכם הפרטיים ושל שאר משתמשי הדרך. ולזכור תמיד- רכב דו"ג הוא הקטן ביותר על הכביש, קל המשקל ביותר, הפגיע ביותר, והמגן פחות מכולם על רוכבו. בכל תאונה ותקלה, הסכוי של רוכב דו"ג להפגע גדול בצורה מפחידה מכל נהג בסוג רכב אחר. בשנות החמישים של המאה קודמת, כבישי ארצנו היו מלאים בשלטים שאמרו " מוטב לאבד רגע בחיים ולא לאבד חיים ברגע!!". אני חושב שזה המוטו שכוון אותי בנהיגתי כל השנים, ומאפשר לי אחרי כמעט חמישים שנה על הכביש עוד לספר על זה.

NEO83

New member
איזה יופי שהמשטרה עושה לעצמה כנסים

וסקרים ומסכמת לעצמה מספרים מבלי לעשות עם זה משהו בתכלס. העיקר שסיכמנו מספרים מבלי לעשות פילוח נורמאלי כלשהו, ולא עשינו עם זהכלום פרט למצגת יפה ונחמדה ודחפנו את האצבע לתחת והמשכנו כאילו כלום לא קרה, תסלחו לי על הביטוי הגס.

פיספסת את הפואנטה

הכנסים הסגורים האלה הם רק סיבה אמיתית לרשום ע"ח משלם המיסים כמה מגשי סושי,תערובת בורקסים משובחת ושתיה כדת אין אונס. המפקד פשוט לא יכול להזמין את כל זה הביתה אז הוא עושה את זה בבנין המטה הסמוך למקום מגוריו.. בתאבון שיהיה להם

gilkor

New member
דוגמה מהשלכות ההמלצות שלך

קודם כל היתה ככל הנראה אי הבנה מהנקרא בהודעה שלך "השבוע נערך כנס...", להבנתי תיארת את רשמיך מהכנס, כנראה שלא ירדתי לעומק דעתך לכך שלא היית נוכח. בהקשר לדוגמה - מזה תקופה שאתה מספר פה בפורום על איסור הנסיעה בקו ההפרדה השמאלי (קו לבן), ועל "העלמת העין" מרכיבה בשול הימני (קו צהוב), אך הקפדה על אכיפת הנסיעה על אי תנועה מצוייר (כזה הממשיך קו צהוב). חבר שנוסע על דו"ג ועוקב אחר ההודעות בפורום, החל להקפיד על נסיעה על פי החוק בעקבות הפירסומים שהעלת. כפועל יוצא מכך, שם לב שזיגזוג בשול הימני הינו מסוכן מאוד, עוד יותר מסוכן לנסוע בין טורי המכוניות, אך הכי בטוח לנסוע מעבר לקו ההפרדה השמאלי. כל המסקנות נובעות מנסיעה חוקית בלבד וצפייה בעברייני תנועה. במידה והיתה הידברות כלשהי, אני מאמין שכל הצדדים היו יכולים למצוא את הדרך הבטוחה והיעילה ביותר לכלל משתמשי הדרך. כמו כן - על פי הנתונים שהעלת והמסקנות האישיות שכתבת עולה רק אחוזי הנפגעים והמעורבות שלהם אך אין כל יחס שהוא לפוגעים או לענישה והאכיפה שנגדם. גם פה אני מאמין שהידברות תוכל להביא לתוצאות חיוביות. בקשר לשאר המסקנות שלך - אני יותר ממסכים לכולן ורק הייתי מוסיף התייחסות למתן אחריות לתחזוקת התשתיות והדרכים.

jekyll1

New member
מי אשם

לפי הסדר: הראשונים רוכבי הדו גלגלי בעיקר אלו ששמים ז על החוקים, חותכים, עוקפים, טסים וכיו"ב. לא כולם מכיוון שיש רבים הרוב הדומם שנוהג/ רוכב בהתאם לחוקים ואוכל אותה בגלל נהיגה רשלנית של המשתתפים הנוספים בכביש במקום השני משטרת ישראל. אז נכון שצריך לטפל בהמון דברים אבל הכביש גורם למספר הנפגעים הגדול ביותר אחרי מלחמות. לא זו אף זאת הנזקים עולים מליארדי שקלים. שימו עוד 200 ניידות / מארבים/ במקומות המועדים. אל תשקיעו את כל האנרגיה בעבירות מהירות , נכון זה קל, מביא כסף לקופה אבל ישנם עבירות נוספות של כל המשתמשים בדרך שהם הם הגורמים לתאונות , לתאונות הקטלניות תעשה סיור בבני ברק, תמרורים זו המלצה במקרה הטוב, מעברי חציה , מי מאט בכלל ועוד כהנה וכהנה. משטרה ? פעם ביום ניידת עושה סיבוב והשוטרים מסתכלים למטה , הם יודעים שהמערכה אבודה . אז נכון שסטטיסטיקות זה דבר שהולך אבל מה עומד מאחורי הסטטיטיקה...........

h a j b i

New member
מעולה

לפי הסטטיסטיקה הזו המצב השתפר פלאים (פי 14-17 היו המספרים הזכורים לי למעורבות בתאונה קשה ופי 4 סיכוי להיהרג, הכל ביחס לרכב פרטי וע"פ כמות הנסועה). תודה על העידכון (עד כמה שאפשר לסמוך על סטטיסטיקות של המשטרה).

צמי1502

New member
הגיג קטן

אולי מישהו ירים את הכפפה, ויחלק את נושא הדו"ג לפי קטנוע/אופנוע, חלוקה לפי נפחים, גיל הרוכב, ותק ועוד. לפי דעתי יש פה מקום לניתוח הממצאים והפקת לקחים.

gilkor

New member
הפוך גוטה, הפוך...

אולי מישהו ירים את הכפפה, ויחלק את נושא הפוגעים בדו"ג לפי פרטי/מונית, חלוקה לפי נפחים, גיל הפוגע, ותק ועוד. לפי דעתי יש פה מקום לניתוח הממצאים והפקת לקחים.

צמי1502

New member
צודק אבל

כפי שרשמתי (ומבלי לסתור את דעתך המלומדה) ניתן להפיק לקחים שיכולים להשפיע על מחירי הביטוח לרוכבים בעלי נסיון X/ מעל גיל Y/נשנה או נוסיף לפי הרלוונטי. לחילופין, להוסיף מנוף על הלחץ להוריד את מחירי הביטוח לפי הקטגוריות. בטוח שימצא לזה שימוש ראוי במדינתינו ה"נחמדת"

למעלה