אין לי סטטיסטיקות
אבל - על פי הנתונים המוצגים (ואני מקבלת כנכונים), דו"ג מעורב בתאונות קשות, פי 7 מחלקו בנסועה. כמו כן, ממה שנכתב לא פעם פה ובפורום אופנועים, פילוח של אוכלוסיית הרוכבים, מעלה שרובם הם צעירים, שרוכבים על קטנועים בעלי נפח נמוך (עד 125 סמ"ק). די ברור גם שרובם גברים. אם אני זוכרת נכון, קיים פילוח, לא יחודי לדו"ג, שמקשר בין גיל צעיר למעורבות יתר בתאונות - הן בשל נסיון פחות, הן בשל "התנהגות כביש" ו"התנהגות חיים" פחות בשלה, פחות אחראית (אני משערת שכל מי שעבר את גיל 30 נניח, ובעיקר מי שכבר הפך להיות בעל משפחה, יכול להזכר בעצמו בגילאים האלו - ורובם, גם "מרובעים" כמוני, יזהו התנהלות שפחות מפחדת לקחת סיכונים, פחות נותנת דין וחשבון. מקסימום אני אמות, אבל אהנה בדרך). האם התאונות שלהם הן רק "החלקות קלות"? קשה לי להאמין, גם בלי סטטיסטיקות מסודרות (אתה צודק, שלמקבלי ההחלטות, בניגוד לכותבי הפורומים, רצוי שתהיה סטטיסטיקה מסודרת. אולי יש). האם יש גורמים נוספים לריבוי תאונות קשות לדו"ג? בוודאי. תשתית (על הפנים), מקצועיות (הן של הרוכבים והן של שאר משתמשי הכביש), מודעות (כנ"ל), וגם העובדה שאחוז יותר גבוה מהתאונות שמעורב בהן דו"ג, הן תאונות קשות בגלל הפגיעוּת של הדו"ג (כמו גם אחוז גבוה יותר מהתאונות שמעורבות בהן משאיות ושות' בגלל הפגיעוֹת שלהם...). בטח יש עוד. ועדיין אני חושבת שהתנהגות הכביש של רבים מהרוכבים (רבים, לא בהכרח רוב - אין לי מושג), היא סיבה משמעותית (לא בלעדית) לריבוי תאונות קשות במעורבות דו"ג.