אנא שימרו על עצמכם

סהר דוד

New member
אנא שימרו על עצמכם

השבוע נערך כנס לסיכום שנת 2011 של אגף התנועה במשטרת ישראל. מתוך המצגת הארוכה (והמענינת את מי שמתענין..) אני מבקש להציג בפניכם רק שקף אחד. שימו לב לנתון המדאיג - דו"ג נפגעים בתאונות קשות פי שבע!! מחלקם בסה"כ הנסועה (מספר הרכבים שנעים על הכביש)

NEO83

New member
אתה לא מחדש פה כלום בעניין הזה

אבל אתה שוב שורף את הגוף שאתה מייצג, שוב המשטרה/ממשל או וואטאבר מציג את הדו"ג כאשמים בלעדיים בתאונות שלהם.

הייתי מוחק את המילים

"והתנהגות הכביש שלהם" למעט אם המשפט הנ"ל מתכוון שההתנהגות הפיזית של הכלי ירודה לעומת כלי רכב מרובע גלגלים. אתה בטח אדם עתיר ניסיון חיים,אז תן לי הקטן ללמד אותך משהו. אין אדם שלא פוחד מכאב ומוות,בהתאם לרמת הפחד שלו הוא גם מתנהל בהתנהגויות שעלולות להביא למצב של כאב ומוות. אני נזהר פי 7 מכלי רכב מרובע גלגלים כי אני יודע ומרגיש כמה כואב יהיה אם אני אחליק/אתנגש/אתהפך מסיבה כל שהיא. אבל למשטרת ישראל נוח להיתלות בעבירות שמשמעותן כגורם לאובדן חיי אדם בכביש זניחות,רק בגלל שזה קל יותר (מצלמה/ממל"ז/דבורה) וסקסי יותר (ע"ע כותרות אדומות בעיתון) כשלמעשה את העברות החמורות באמת ואת האכיפה המשמעותית הם זונחים. מצער שזה המצב,ומצער יותר לחשוב כמה חיי אדם נגדעו לריק רק כי זה הגישה של אוכפי החוק. שנדע רק רכיבות בטוחות,שבת שלום

אם פי 3

New member
אתה לא חושב שיש הרבה דו"ג ש"התנהגות הכביש"

שלהם בעייתית ומסוכנת? נכון, יש גם הרבה מכוניות כאלו. אבל חלק ניכר מהדו"ג שאני רואה על הכבישים (ואני לא נוהגת/רוכבת בגושדן (החיבור מכוון), שם המצב עוד הרבה יותר חמור), רוכבים בצורה שהיא בפירוש מסוכנת. אני לא יודעת אם הסיבה היא חוסר מודעות, הגיל הצעיר של רוב הרוכבים או משהו אחר - אבל רוכבים מודעים וזהירים הם מיעוט. לא כי רוצים למות, אלא כי כשאתה ילד/גבר בגיל 20 (וסליחה על ההכללה, וגם על אי-ההכללה של רבים אחרים שלא מתאימים לפרופיל אבל כן להתנהגות), אתה חושב שזה לא יכול לקרות *לך*, ושאתה שולט בכלי הכי טוב בעולם (גם אם לא עברת מעולם הדרכת רכיבה מתקדמת, ובכלל לא שמעת על קיומה של כזו), והאמת היא שגם לא ממש אכפת לך, כי אתה אחראי רק על עצמך. וזה הרוב. נכון, שמבחינת אכיפה, יש עבירות חשובות יותר לאכוף מאשר רכיבה על השוליים או קרע במושב הקטנוע. זה לא סותר. (השקף לא מדבר על אכיפה, ועל איזה עבירות יש לאכוף במיוחד. זה בטח מופיע בשלבים אחרים של המצגת).

"חלק ניכר" - וזו בדיוק הבעייה:

נוח להכליל ולכן אין מידע מדויק. האם התנהגות הכביש שאת מדברת עליה קיימת במספרים מדאיגים, או שזה קומץ בולט ולכן לפעמים נדמה שכולם ככה? האם התנהגות הכביש שאת מדברת עליה מוליכה לתאונות חמורות או שברובה מסתיימת בהחלקות ותאונות קלות? האם יש פילוח שמקשר בין גיל (ילד\גבר בגיל 20, כדבריך) לבין תאונות קשות? האם יש קשר בין רמת התחזוקה של כלים, שאני מניח שככל שהגיל עולה רמת התחזוקה עולה, לבין תאונות קשות? האם יש קשר בין כבישים ורמת תשתית עליה נוהגים בגילאים שונים לבין כמות התאונות הקשות? ואלו רק שאלות שעולות לי בראש תוך כדי קריאה\כתיבה - אני מניח שצוות חשיבה רציני היה מעלה עוד הרבה כאלו. אבל - אין מחקר רציני, אין נתונים רציניים, אין עובדות - יש דעות, הערכות, השערות - שכאן בפורום מקומן מכובד, מהמשטרה או מכל גוף שתפקידו להוביל לתוצאות הייתי מצפה ליותר מאשר משפט סתום וחסר משמעות כמו "התנהגות הכביש שלהם".

מילים כדורבנות

אני בטוח שהרבה מהתשובות לשאלות שהעלת לא חופפות להשערות שאותן משליכה המשטרה כמו דייג קשור עיניים לים,בתקווה לתפוס יום אחד דג שמן. סעו בזהירות בכל מקרה..שבת שלום

אם פי 3

New member
אין לי סטטיסטיקות

אבל - על פי הנתונים המוצגים (ואני מקבלת כנכונים), דו"ג מעורב בתאונות קשות, פי 7 מחלקו בנסועה. כמו כן, ממה שנכתב לא פעם פה ובפורום אופנועים, פילוח של אוכלוסיית הרוכבים, מעלה שרובם הם צעירים, שרוכבים על קטנועים בעלי נפח נמוך (עד 125 סמ"ק). די ברור גם שרובם גברים. אם אני זוכרת נכון, קיים פילוח, לא יחודי לדו"ג, שמקשר בין גיל צעיר למעורבות יתר בתאונות - הן בשל נסיון פחות, הן בשל "התנהגות כביש" ו"התנהגות חיים" פחות בשלה, פחות אחראית (אני משערת שכל מי שעבר את גיל 30 נניח, ובעיקר מי שכבר הפך להיות בעל משפחה, יכול להזכר בעצמו בגילאים האלו - ורובם, גם "מרובעים" כמוני, יזהו התנהלות שפחות מפחדת לקחת סיכונים, פחות נותנת דין וחשבון. מקסימום אני אמות, אבל אהנה בדרך). האם התאונות שלהם הן רק "החלקות קלות"? קשה לי להאמין, גם בלי סטטיסטיקות מסודרות (אתה צודק, שלמקבלי ההחלטות, בניגוד לכותבי הפורומים, רצוי שתהיה סטטיסטיקה מסודרת. אולי יש). האם יש גורמים נוספים לריבוי תאונות קשות לדו"ג? בוודאי. תשתית (על הפנים), מקצועיות (הן של הרוכבים והן של שאר משתמשי הכביש), מודעות (כנ"ל), וגם העובדה שאחוז יותר גבוה מהתאונות שמעורב בהן דו"ג, הן תאונות קשות בגלל הפגיעוּת של הדו"ג (כמו גם אחוז גבוה יותר מהתאונות שמעורבות בהן משאיות ושות' בגלל הפגיעוֹת שלהם...). בטח יש עוד. ועדיין אני חושבת שהתנהגות הכביש של רבים מהרוכבים (רבים, לא בהכרח רוב - אין לי מושג), היא סיבה משמעותית (לא בלעדית) לריבוי תאונות קשות במעורבות דו"ג.

חזרנו להתחלה...

אני לא מוריד מילימיטר מהרצינות בה אני לוקח כל טענה וטענה שלך אני רק לא חושב שאם במקום לדבר על תאונות היינו מדברים על תרופות או ניתוחים עוצמת הטיעונים שלך היו מספיקים כדי לאשר תרופה, או להכניס אדם לניתוח. אבל כדי להעלות מחירי ביטוח, כדי לרדוף אותנו על ידי זרועות החוק, כדי לגנות אותנו - זה מספיק. חבל.

סהר דוד

New member
מעורבות נהגים צעירים

האינטואיציה שלך נכונה. היא מוכחת בתמונה המ"צב. לעומתך, אני רואה סטטיסטיקות- והנתונים מדאיגים, או אמורים להדאיג את קהיליית הרוכבים. כמו שראיתם בתמונה האשונה- כלי רכב כבדים גורמים ליותר תאונות קשות בגלל המסה שלהם, ורכב דו"ג נפגע יותר -בין השאר בגלל המסה והגודל הקטנים. קרוב ל-60 אחוזים מהתאונות הקשות שבהן נפגע רוכב (ו/או נוסע) בדו"ג נגרמות בגלל מה שמוגדר אצלנו "התנהגות כביש". מבלי לפלח באחוזים, הגורמים העיקריים הם: מהירות מופרזת - בין לגבי התמרורים ובין לגבי תנאי הדרך ברגע התאונה (חשיכה, גשם וכו') סטיה מנתיב - זגזוג פתאומי, עקיפה בין רכבים, עקיפה מימין, עקיפה באותו נתיב אי ציות לרמזור אי ציות לתמרורים אחרים חוסר זהירות (בהם: נשיאת מטען, נסיעה בשול, דיבור בטלפון) נהיגה ללא רשיון מתאים לסוג הכלי, ללא רשיון לדו"ג כלל, ללא רשיון בכלל, נהיגה בזמן פסילה.

vmisha

New member
תודה ששיתפת

קיבלנו הוכחה חד משמעית לצרות העין של משטרת ישראל.

holy crap man

New member
עשה טובה בנאדם

בפעם הבאה שיש לך עוד סטטיסטיקה נחמדה כזאת, לך תגיד למשטרה מה כולם חושבים עליה ולא מה היא חושבת על כולם.

למעלה