אנא עיזרו לי!

yair18

New member
אנא עיזרו לי!

אני מכין יין אך רציתי לדעת איך למנוע את תסיסתו לאחר הוצאתו מן החבית לאחר 40 יום, אם מישהו שמבין בזה יכול לעזור לי, אני יודה לו. תודה מראש.
 

yair18

New member
תודה, אבל אני לא כל כך מבין בזה...

אם אתה יכול לפרט מה זה אני ישמח או אם מישהו יכול לשים לינק שמסביר איך מכינים וכל מיני דברים בנושא נראה לי שזה יכול לעזור לי ולכל מי שמעוניין להכנס לנושא הזה.
 

wine4u

New member
סולפיט

סולפיט=SO2=גופרית באופן כללי. הייתי ממליץ באמת לקרא בנושא. באינטרנט הרוב באנגלית. אני לא מכיר אתרים בעברית. ניתן לקנות ספרים בנושא (צירפתי לינק לספר) ובכלל עדיף לפנות לחנויות המתמחות בציוד להכנת יין.
 

yair18

New member
תודה רבה.

תודה רבה על הכוונות הטובות אבל אין לי עכשיו כסף מיותר. שיהיה לכולכם חיים טובים ואם למישהו יש איזה טיפ אני ישמח לקבל.
 

Dianthus

New member
בי סולפיט

כדי להוסיף 40 PPM ליין יש להוסיף 2 גר' בי-סולפיט, כדאי להמיס את הבי-סולפיט במעט מים חמים לפני ההוספה ליין.
 

Dianthus

New member
תיקון

החישוב הוא לפי 40 ליטר יין, מספר שחשבתי שראיתי למעלה. אני אצרף את דרך החישוב כדי שתוכל לחשב לפי מספר הליטרים שיש לך: XgrSO2=((Xppm*Xwine liler)/1000) *1.25
 

wine4u

New member
זה גרושים

סולפיט זה דבר ממש זול. לכמות שאת צריכה זה לא צריך לעלות יותר מ-5 ש"ח.
 

yair18

New member
התכוונתי שהספר יקר.

ויאיר זה שם של בן, לפרוטוקול.
 
למעלה