לא מדובר בשכר עידוד
לדעתי, לא מדובר בשכר עידוד. נכים לא צריכים מוטיבציה לצאת לעבוד. כשיש מגבלות אנשים יהפכו עולמות רק כדי להראות ששברו אותם. כפי שאני רואה זאת יש בעיה אחרת: הרקע הוא שבמקרים כאלו יש צרכים מיוחדים, שבחלקם הקטן המדינה מכירה. לצורך כך היא קובעת שנכה יוכל לקבל קצבה - אם אינו יכול לעבוד, וגם סכומים לסיוע בתחומים אלו או אחרים (למשל סיוע בניידות, בשמירה על נקיון וכד'). כרגע כלכלית יש בעיה, שמזכירה בצורתה את נושא קצבת הבטחת הכנסה ודמי אבטלה - אבל שונה מהותית בטיבה. כאשר אנשים יוצאים לעבוד - ברמה מאוד נמוכה של שכר נשללת הקצבה ונלקחות ההטבות המיוחדות, שנועדו לעזור להתגבר על המגבלות. ואז אכן נוצר מצב דומה שבו אנשים נאלצים להגביל עצמם למשכורות נמוכות מאלו האפשריות. כשהשתמשתי במונח מס הכנסה שלילי, התכוונתי להשתמש במנגנון דומה למס הכנסה שלילי, כדי להתגבר על העיוות הנוצר כאן. העיוות לדעתי מתבטא בתקרה החדה הקיימת היום. אם השינוי יהיה הדרגתי תימנע המדרגה והבעייתיות הנלוות עימה. אם - וכאן זה תלוי ביכולת מו"מ של ארגוני הנכים שעד כה לא היתה מזהירה במיוחד - הם יבינו מה מדובר, וחשוב יותר, כיצד להשתמש בזה - זה יכול מאוד לשפר את מצבם! בינתיים אני מנסה להסביר את כוונתי בפורום 286 - די ברור לי שלא התחילו להתקרב להבין על מה מדובר. אי הבנות זה חלק טבעי בחיים... הבעיה שכשנמצאים בעמדת חולשה תמידית, מתחילה התגוננות וקל מאוד להסתגר ולהתבצר בעמדה המנוגדת לאינטרסים שלך. ואז קל לראות במי שנראה כזרים אויבים שלך... זה מה שקורה שם כרגע... אני אנסה עוד קצת להסביר במה מדובר... בשלב כלשהו אעצור - אני לא יכול ולא מנסה להכריח אנשים לקבל עזרה...